boşanma ve nafaka davaları ile ilgili sorularınızı cevaplayabilirim

• Konu Sahibi Konu Sahibi zae
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar,

Geçen yıl annem babama boşanma davası açtı. Sebebi fiziksel şiddet, hakaret ve küfür. Babamda boşanmak istemediğine dair dilekçe verdi. Sonrasında bir şiddet olayı daha oldu ama hakim dikkate almadı şahit olmadığı için ve olay kapandı. Geçmiş yıllara dair raporlar ve şikayetlerde var kayıtlarda.
Babam ilk duruşmada dilekçesinde boşanmak istemiyorum yazmasına rağmen boşanmak istediğine dair ifade verdi.
Babamın maddi durumu iyi, annem çalışmıyor. Kardeşim ve ben okuyoruz.
Tazminat ve nafaka talepleriyle ilgili merak ettiklerim var. Yeni yaşanan olay kapandığı için annemin haklarında bir kayıp olur mu? Nafaka miktarı neye göre belirleniyor? Ayrıca avukatımız davanın reddi olabileceğini söyledi, böyle bir ihtimal var mı? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

Son düzenleme:

davanın reddi ihtimalı her zaman vardır. kamu davasının reddedilmesi kötu olmuş tabiki kararı etkiler. nasıl reddedildi bu dava onca darp raporuna rağmen anlayamadım. genede annenizin tazminat almaya hak kazanacağını düşünüyorum. nafaka konusuda oyle 50 tl 100 tl olmaz. hakım sizin masraflarınızı ve her iki tarafın ekonomik durumlarını göz onune alarak bir miktar belirler

merhabalar..

annemle babam 2001 de boşandılar ama annem nafaka talep etmedi..
şimdi nafaka davası açabilir mi?
aradan 11 sene geçti...

bu arada annemle babam hala boşanma ilamını almadılar , nafakaya engel mi acaba?

yardımcı olursanız çok memnun olurum..

oncelikle boyle bir baslik icin tesekkurler.
Benim size sorum ablam icin olacak yardimci olabilirseniz cok memnun oluruz.
Ablam 17 senedir evli adamin ikinci evliligi,aralarinda 15 yas fark var,15 senedirde cekilmez bir kayinvalide ile yasadi kadin ayni evde yasliliktan vefat etti.Kadinin vefatindan sonra adam degisti gerci daha onceleride pek bir fark yoktu ama neyse,ablam senelerce yigenim icin bu evlilige katlandi ev kucuktu yegenim kayinvalide olene kadar ayni yatak odasini paylasti,bu gune kadar ablamin eline bes kurus harclik verilmedi alisverisi ya adam ya kayinvalide yapiyordu.Su an durumlar biraz farkli adam ablama siddet uyguluyor ve asiri pisikolojik baski yapiyor cek git ne duruyorsun hala annemde oldu benim planlarim var ailemizi asalamalar felan filan,ablam bir kere siddet yuzunden karakola gitti hastaneden raporda var,adam simdi kufurler ederek bilmem ne ben evi sattim iki aya kadar cek git diyor ,cocugunu ablama ve bize karsi kiskirtiyor ablamin bir meslegi yok adam hic calistirmadi yoksa ablam evlenmeden once calisiyordu zaten orda tanistilar.ev adamin annesine aitti ve abileride var tabiiki.
Ne olursunuz bir yol gosterin bosanma davasini bizmi acalim,adam evi satip ablami disari atabilirmi,tazminat veya baska neyse ne gibi haklari var ablamin,cocugunuda birakmak istemiyor .Cevabinizi bekliyorum simdiden tesekkurler

ablanızın beklemesine gerek yok boşanma davasını açsın darp var hakaret var tazminat talep etsin. ayrıca eşinin evi satmaması için Mahkemeden evin uzerine tedbir konulmasını istesin. çoçuk varsa çoçuklar için ayrıcada kendisi için nafaka talep etsin. bu anlattıklarınızı ispat ederse zaten tazminatda alır

slm nafaka davam sonuçlandı 25o tl vermeye yükümlü oldu eski eşim bu parayı vermemek için tekrar bana dava açacagını söylüyor vede bu parayı oğluma hesap açıp yatıracağından bahsediyor bu konuda bana ne gibi bir fikir verebilirsiniz..ne yapabilirim.sonsuz teşekkürler

Arkadaşlar merhaba...
9 yıllık evliyim.3.5 yaşında kızım var.
Çok zorlu bir evlilik süreci geçirdim
Ve maddi- manevi anlamda çok çektim bu evlilikten.

Evliliğimizin 2.5 yılında anlaşmalı boşanma davası açtık, ama karar temyizde iken geri barıştık eşimle.
Yani nüfus kağıtlarımız bile değişmeden.

Eşim son 1.5 yıldır kendi işi dışında ek iş de yapıyor.
ama evin ve çocuğun bütün maddi yükü bendeydi.Eşimden sıkıştığım zaman para isterdim.

Kazandığı paraları söylüyordu ancak ben 9 yıllık evliliğimizde onun nerede hesabı var , nereye borcu var hiç bilmedim
Çünkü ne zaman hesaplarını aç ,göster desem büyük tartışmalar çıkardı.

Son 2 aydır da özellikle benim maaşım geçim için yetmediği zamanlar iyice tartışır olmuştuk.
Bayramdan önceki gün içki yok,kumar yok, ek iş de yapıyorsun,
kendi maaşın da var bu paralar nereye gidiyor ya bu hesapları açıp gösterirsin
ya da ben evi terk ederim dediğimde her şeyi itiraf etti.

Eşim 6 yıldır internet üzerinden şans oyunları oynuyormus.
Bu güne kadar ne kazandı isek oralara gitmiş.Kayıplar çok çok büyük ..(3 ayda 22 milyar kaybettiğini gördüm ,bu sadece birisi)
Ailesinden , kız kardeşlerinden borç paralar almıs ,
arkadaşlarının üzerine krediler çektirmiş, alınan borç paralar ,çekilen krediler
yine kumara gitmiş.

9 yıllık evliliğim kredi ödemekle geçti.Ne zaman benim üstüme kredi olmasa beni bir şekilde ikna edip krediler çektirdi.
Hala da benim adıma çekilen bir kredi mevcut şu an ve meblağ yüksek olduğu için kendisi de kefil bu krediye.

Üstelik bu durumdan kendi ailesinin 1 yıldır haberi varmıs, onlardan da
yüklü paralar almıs ,borçlarımı kapatacağım ve bir daha kumara oynamayacağım diye sözler vermiş.

Şimdi de sözler veriyor, tedavi olacağını söylüyor, ama güvenim yok artık ona..

Yıllarca kandırılmışım, umutlarım, hayallerim yıkıldı.
Boşanmayı düşünüyorum.
Nolur yardım edin bu durumda ne yapılabilir, karşı tarafı zarara uğratmak için.

Son düzenleme:
merhaba kendi bitmiş sadece evladı için ayakta durmaya çalışan biri olarak o kadar çok yazmak istediğim şeyler var ki bir girsem çıkamam o yüzden en özetini yazmaya çalışayım .. 4 yıllık evliyim 1 yaşında oğlum var çalışan biriydim ancak oğluma kendim bakabilmek için ayrıldım (işim ön muhasebe) eşimle çoktan bitmiş bir evliliği çocuk için sürdürmeye çalışıyoruz ama sonuç hep hüsran oğlumu alıp hemen şuan evden çıkmak istiyorum ama gidecek yerim yok bursada yaşıyorum sığınma evlerini araştırdım en fazla 3 ay misafir edebiliyorlar ve oğlum orada yaşamak için çok küçük eşime gelince 3 ortaklı küçük işyerleri var ve resmiyette kazandığının 3/1 i görünüyor diye biliyorum sizden istediğim nasıl bir yol izlemem konusunda fikir ve bu şartlarda eşim oğlumu benden alma ihtimali yüksekmi ayrıca nafaka konusu tabii.. cümlelerimin devrikliği için özürdilerim psikolojik olarak iyi değilim zihnim karma karışık o yüzden mazur görün şimdiden teşekkür ederim

merhabalar 1,5 yıllık evlıyım evliliğim sırasında kendı paramla bır ev aldım suan 2 aydır esımle ayrıyız evden hak talep etmem dıyor ama guvenemıyorum o yuzden noterden mal ayrılığı rejımı sözleşmesı yapmak ıstıyorum lakın noter yapamayacaklarını söyluyor noterden mal rejımı secme hakkım var dıye bılıyorum konuylailgili bılgı verırsenız sevınırım.

merhaba avukat hanım,

29 yıllık evliyim.evlendiğimizden beri sorunlarımız vardı ama son 10 yıldır aynı evde yabancı gibiyiz.paylaştığımız hiç birşey yok.ben hiç çalışmadım.bu yüzden bir gelirim yok.
eşim evin masraflarını karşılıyor,ben de ev işlerini yapıyorum.yani bir nevi işçi işveren ilişkisi gibi.

28 yaşında bir oğlum var.eşim sgk emeklisi amakendine ait bir işyeri var.fakat bu işyeri,bazı nedenlerden dolayı onun üzerinde gözükmüyor ama herkes eşime ait olduğunu biliyor.
tapusu eşimin üzerinde bir adet ev,tapusu oğlumun üzerinde bir adet ev ve benim üzerime de 2006 model bir araba var.ayrıca eşimin bankada parası var ama ne kadar olduğunu bilmiyorum.çünkü evlendiğimizden beri bu konuları benimle paylaşmaz.

evliliğimizin ilk yıllarında fiziksel şiddet olmuştu, şimdi yok.fakat benim manevi şiddet diye tanımladığım,ilgisizlik,hakaret,kötü söz,kendini değersiz hissettirme var.
boşanma davası açarsam,ne diye açmalıyım?maddi olarak haklarım var mı?50 yaşındayım,daha çok mağdur olmak istemiyorum.ayrıca geçen yıllar zarfında bir çok hastalığa yakalandım

şimdi de ameliyat olmak üzereyim.ameliyattan sonra boşanma davası açmayı düşünüyorum.karşı çıkacağını zannetmiyorum.

sormak istediklerim,tazminat alabilir miyim?bunun için hakaret ve kötü sözleri ispatlamam gerekiyor mu?konuyu bilen arkadaşlarım var ama onlar evin içinde yaşadığımız
olaylara şahit olmuyorlar.sadece benim anlattığım kadarıyla bilgileri var.oğlum bir çok şeye şahit ama o da beni karıştırmayın diyor.

şimdi sizden hem bir avukat,hem de bir kadın olarak tavsiye bekliyorum.
sizce boşanmak için çok mu geç?yani bunca yıl çekmişim.şimdi herşeyi bırakıp gitmek mi?yoksa herşeyi sineye çekip oturmak mı?

tazminat davası açarsanız bu anlattıklarınızı tanıklarla,delillerle ispat etmeniz gerekir. özelliklede boşanma davalarında tanıklar çok onemlidir. sizin guvenceniz olmamaması nafaka bağlanmayacağı alamına gelmez. mahkemeden kendiniz için nafakada talep edersiniz. boşanmak için tabıkı geç değil. tabı gerçekten bu isteniyorsa

Merhaba Avukat Hanım,

Bende boşanma aşamasındayım. Evlenmeden önce (eşim o zaman erkek arkadaşımdı) aldığımız bir ev var. Evin kredisini benim üzerime çektik, dolayısıyla tapusuda benim üzerime. Evin kredisinin henüz yarısı ödendi. Kredinin olduğu banka hesabına eşim kredi taksitinin yarısını gönderiyor her ay. Bende diğer yarısını ödüyorum. Yani ödemeler tamamen yarı yarıya ve isterse eşim bunu banka dekontları ile kanıtlayabilir.

Anlaşmalı boşanma yapmak istiyorum. Evin nasıl paylaşılacağı konusunda yardımınızı ihtiyacım var. Öğrendiğime göre, evin şimdiye kadar ödenmiş kısmını eşime ödeyerek onu bu ortaklıktan çıkarabilirmişim, bu doğru mu? Evi satarsamda bu geçerlimi yoksa sadece evi satmayacağım, krediyi tek başıma ödemeye devam edeceğim diye bildirince mi bu geçerli olur?

Yardımınız için şimdiden çok teşekkürler

merabalar
ben 32 yaşındayım 15 aylık evliyim fakat 2 aydır ailemin yanında yaşıyorum ramazanın 8.günü kavga ettik onun annesinin yanında ben eve geç kalmıştım hakaret etti beni eve almadı annesi aşağı katta oturuyodu yukarı çıktı kapıyı açtırdı oğluna senin hatırın için açıyorum kapıyı dedi içeri girdiğimde halen hakaret ediyordu anneside boşa oğlum dedi o sırada siz baskı yaptınız o yüzden evlendim dedi annesine bende oğluna iyi öğüt ver dedim bu kezde boğazımı sıktı o halde iken kendi fotoğraflarımı çektim 2 gün sonra yine kavga ettik evlilik ile ilgili hiçbi sorumluluğu yoktu istediği zaman geliyo gelmiyo akşamları geç geliyo gerekçeside ben konuşuyomuşum fılan plan yapıyoduk akşam için ailesinden başka durumlar çıkıyodu bi anda o planları unutup oraya koşuyodu yine aynı şeyi yaptı bende hakaret ettim bana boşadım seni diye defalarca bağırdı annemleri aramış bide ne zaman kavga etsek anında herkezin haberi oluyodu ablamı arayıp beni şikayet ediyodu başka şehirdeki kardeşleri bana tehdit yolluyolardı diş biliyolarmış bana kim nasıl yetiştiriyodu bilmiyorum ama özel hayatım yoktu 4 yaşındaki çocukların ağzına pelezenk olmuştu evliliğim bunlara çok sinirleniyodum 60 gündür eşim diyemiyorumda evli olduğum insan yada ailesi aramadı 2 gün önce annesi annemi aramış ve soğukkanlılıkla bu işi halledelim demiş onun demek istediği yani evim halen duruyor eşyaları alın fılan demek istiyorlar ben açmadım boşanma davası onların açmasını bekledim onlarda açmadı ama şimdi onu ima ediyorlar ben şimdi o dava açınca karşı dava açacağım maddi manevi ve nafaka istemli altınların büyük kısmıda onda onları nasıl alabilirim canını yakmak istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim

beklemenize gerek yok boşanma davasını açabilirsiniz. altınlar için ayrı bir dava gerekır genelde. eşinizin hakaretlerini, sorumsuzluklarını ve varsa aldatma vs ispatlarsanız tazmınat almayada hak kazanırsınız

Yurt disinda Fransada yasiyorum .22 yillik evliyim .2 cocugum var ..Uzun yilardir anlasamadigimiz icin bosanmak istiyorum ikimizda Turk vatandasiyiz .bosanma islemleri hakkinda bilgi almak istiyorum.anlasmali yada tek tarafli vekalet yontemiyle Turkiyede bosanaabilirmiyim .Burada dil sorunum var .ayni evde yasarken bosanma davasi acabilirmiyim .tesekkur ederim

merhaba benimde size bir sorum olacaktı ben 9senedir evliyim ev hanımıyım ve 2 tane çocugum var eşimle evliligimzin ilk gününden beri geçnemiyoruz maddi manevi şiddet gördüm ilgisiz saygısız kumar herşey var yani geçen sene yarı parasınıda annemin ödedigi ama belgelerle kanıtlayamadıgım birevimiz var eşim benim üzerime yaptı ama kumar borçları yüzünden yine iyice battı ve evimi satmak istiyor bende evimi 18 yaşına kadar ne ben nede babaları satamayacak şekilde çocuklarımın üzerine geçirmek istiyorum ve eşimden ayrılıcam kızım 7 oglum 1.5 yaşında lütfen bana böyle bir hakkım oldugunu söyleyin buarada evin diger kısmını ve kumar borçlarını kapatmak için yüklü bir kredide çekmişti yani evi ödüyorum diyebilir henüz evin borcu bitmedi ama ev kredisi çekmedik neolur acil cevap bekliyorum

merhabalar avukat hanım ,

benim akrabam(erkek) eşinden ayrılmayı düşünüyor. 27 yıllık evliler.. sürekli süren geçimsizlikleri var bir kere ayrı evlerde yaşadılar ve çocukları için tekrar deneme kararı aldılar.ama aynı olaylar yani tartışmlar tekrar nüksedince akrabama(erkek) uzaklaştırma cezası verilimiş 2 ay.. boşanmak istiyor fakat nafaka konusunda bilmedikleri var.kendisi emekli ve emekli maaşı 1000 TL , farklı bir işte de çalışıyor buradanda yine 1000 TL maaş alıyor. 3 tane çocuğu var biri 26, biri 20, en küçükleri de 18 yaşında olan üç erkek kardeşler... bunların nafakası ne kadar olur? yani anne ve çocuklara ne kadar nafaka ödenir? bir de kendisinin mirastan yani anne ve babasından kalan arsası var anne ve çocuklar bundan hak talep edebilir mi? cevaplarsanız sevinirim teşekürler.

merhaba avukat arkadaşlar,benim bir arkadaşımın eşi eşinin en yakın arkadaşıyla aldatıyor ve eşi bile bile devam ediyorlar daha sonra adam kızı alıp başka bir şehirde onunla yaşamaya başlıyor eşide evini ailesinin yanına taşıyor,ve 7 aydır adamdan tek ses yok ve bu yıl 1.sınıfa başlayan bir çocuklaarı var.hiç arayıp sormuyor,ve beraber gittikleri gün eşi ve kızın ailesi kayıp ihbarı veriyor başka bir ilde biz buradayız beraberiz diye ifadeleri alınıyor.aradan 7 ay geçti şimdi ve 2.hanımın hamile oldugu söylentileri var ve arkadaşım boşanmak istiyor ve maddi manevi tazminat haklarından,çocuğunun nafaka hakkından yararlanmak istiyor.nasıl bir yol izlemeli.barodan avukat tutmak istiyor.durumu yok çünkü.nasıl yardımcı olabiliriz.teşekürler şimdiden :))

baroya başvursun. boşanma davasıyla birlikte tazmınat talep etsin. aldattığı kanıtlanırsa tazmınat alır zaten

çoçuklar artık 18 yaşını bitirdiğine göre bu durumda çoçukların eğitimi devam ediyorsa kendileri babalarına karşı nafaka davası açabilirler. eşine gelince ayrıldıkları takdirde yoksulluğa düşecekse kendi adına nafaka talep edebilir. şu kadar verilir demek doğru olmaz. tarafların ekonomik durumları göz onune alınarak hakım tarafından bır mıktar takdır edilir. bu 400 de olabilir 500 de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…