Merhaba benimde bir sorum olacaktı. Benim ablamla eniştem arasında problemler var. Eniştem çalışmıyor evine bakmıyor.
Ablamda ondan boşanmak istiyor. Ancak dava açacak avukat tutacak imkanı yok. Ne yapmasını önerirsiniz.
bulunduğu şehirin barosuna başvursun. adli yardım talep etsin. eğer adına kayıtlı bir malı yoksa işi yoksa avukat tayine dilecektir adına
merhaba ;
ben bişi sormak siyiyrm dayım yengemle analasmalı olarak bosandı iki cocukları var velayet babada ama buna ragmen mahkeme cocuklara nafaka bagladı daha sonra yengem calısmaya basladı ayrıca babasından kalan maassıda bi şekilde aldıgını duyduk bu sürecten sonra dayım nafaka ödemedi su an dayımın işyerine maasına haciz yazı gelmiş
1. cocukların velayeti babada olmasına ragmen annede calısmaasına rgemen baba anneye cocuk için nafaka vermek durumundamıdır
2 anlasmalı bosanmada yengem tazminat talep etmedi şimdi talep etme sansı var mı
3 su an dayımın işleri bozuk oldugu için nafaka ödeyemeyecegini zaten cocuklarını kendisinde oldugu için ödemek istemedgnide belirtiyor bununla ilgili nereye basvuruda bulunmalı
bana yardımcı olursanız cok sevinirim .
merhaba biz eşimle anlaşarak evlendik ama zamanla beni çalıştırmaya başladı korsan cd kitap sattırdı zorla zonra da şimdide simit satmaya zorladı gitmezsem evde kavga gürültü oluordu bunlarda sebep ama yaklaşık 2 yıl önce ben bir internet sitesinde biriyle tanıştım kesinlikle adımı sanımı durumumu söylemedim bekar ve ailesi zorla evlendirmeye kalktığı bir genç kız olarak tanıttım bu kişinin de ne olduğunu ne iş yaptığını bilmedim hiç hatta soyadını bile öğrenmedim telefonda bile konuşmadık ama ayıp yazışmalarımız oldu o kişiyle ama eşim beni ihmal ediyor eve geç geliyor du 1-2 ve bazen gece 3 de çok mutsuzdum eve geldiğinde güler yüzle karşılamaya çalışırdım o ise bana neden gülüyorsun bişey mi yaptın ne yaptın v.s. gibi suçlamalarla hep üzerime geliyordu oysa onu çok seviyordum ve seviyorum da şimdi yazışmaları ele geçirmiş ve beni tehdit ediyor bunları mahkemeye gösterip bir kızım var onu da elinden alırım diyor istemediğim halde annesinin bizimle yaşamasını istiyor ben birkaçgün kalsın sorun değil desemde ailesine gidip eşim sizi istemiyor diyor beni ailesiyle konuşup evden gönderme kararı aldıklarını söyledi kaynanam ben ne yapacağımı bilemiyorum.Birincisi bu yazışmalar başıma iş açar mı üzerinden zamanda geçmiş bir süre.Bana duygusal sözlerle şiddet uyguluyorlar eşim ve kaynanam ben ne yapmalıyım eşim bana ağır sözler söyledi ben bu evliliği devam ettirmek istemiyorum ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim.Yardımcı olabilirseniz velayeti alabilir miyim benim ailemin yanında boş iki oda var ev ailemin annemde babamda emekli ben internette satış yapıyorum bazı sitelerde çok kazanmıyorum ev hanımıyım.
Ne yapmalıyım bu evliliği nasıl sonlandırabilirim ,bana yardımcı olursanız çok sevinirim galiba nafaka alamam eşim işten çıkıp nafaka vermeyeceğini söyledi.
İyi gunler,
kuzenim karisi tarafindan aldatildi . Bu aldatmaya dair aralarindaki yazismalarin ve fotograflarin, sanal olarak yaptiklari cinsel icerikli gorusmelerin goruntu kayitlari vb de mevcut. Karisi su anda anlasarak bosanmayi, velayeti vermeyi, nafaka vb her turlu haktan ve maldan feragat etmeyi kabul ediyor. 5 yasinda bir ogullari var. Anne hic calismamis, sigortasi vb yok, bosandigi takdirde baba evine donecek.
Kendi Aralarinda bir protokol yapildigi takdirde, bu protokol gecerli midir? Noter vb bir yerde mi imzalanmasi gereklidir? Bu protol ile ibra edilen haklar icin daha sonradan mahkeme acma hakki olabilir mi (ozellikle velayet icin)? Bu protokol bosanma islemlerini hizlandirir mi?
benimde sorum var rica etsem cvplarmısınız..yakında nafaka artırım mahkemem var daha önce boşandığım sırada çocuklar için 100 lira ödemeyi kabul etti bu 2009 da idi..halende bu şekilde devam etmekte mahkemeye verdim ve ayın 1 de görülecek ..eski eşim nafaka vermemek için uğraşıyor mahkemeye çok borcum var ispat edip nafaka ödemiyecem diyor..peki bu mümkünmü? benim çocuğumun hakkı ne olacak nasıl bir yol izlemem lazım..şimdiden tşklerrrr
siz davanızı açın 100 tl çok az. eşinizin bu tarz tehditlerine boyun eğmeyin. Yargıtay birçok kararında işsizliğini bahane ederek nafakayı odemeyen kocalara gerekli cevaı vermiştirbirçok kişinin ssksını iptal ettirerek nafaka odemekten kaçtığını herkes biliyor çunku
cvpınız için çok teşekkür ederim..eğer istediğim gibi bir şonuç alamazsam tekrar bir üst mahkemeye verebilirim değilmi?yada üzerinden bir süre geçmesimi gerekiyor ?
mrb ;
ben 5 yıllık eşimden evliliğimizn son 1.5 yılı 4 kere şiddet gördüm son olayı şikayet edip raporladım devlet hastanesinden.ben eşimin 2. eşiyim.ilk eşinden bu sebeple ayrılmış.kendisi devlet memuru.3 yaşında bi oğlum var. eşim şu an tedavi görüyomuş.ben şu an eşimle yaşadığım şehirde değilim istanbulda ailemleyim.ikametgahımı buraya aldırdım 2 aya yakın oldu.zaten 3 aydır istanbuldayım.yani nisan 16 da rapor aldım şiddete dair.şu an istanbulda çalışıyorum bi bankada.kadın hakları bürosuna başvurdum ordan bi avukat atanacak ama emin olmak istiyorum.boşanma ve velayet için dava açılacak ve tedbir kararımın yenilenmesi için işlemlerim tekrarlanacak.
sormak istediğim ;
velayeti almamla alakalı herhangi bi sorun yaşayabilirmiyim?
ve de kendisi boşanmak istemiyor.çekişmeli boşanma olabilir dediler ve ayrı şehirde olduğumuzdan tanıklar eşimin olduğu şehirde dinelenceğinden mahkeme süresi biraz uzayabilirmiş.ortalama ne kadar sürecektir?
ayrıca sadece oğlum için nafaka isteyeceğim? bunun ortalama ne kadar olması gerekli memur olduğundan maaşı belli 2000tl ye yakın...
en son olarak evli bulunduğumuz ve çalıştırmadığı süre için maddi ve şiddet nedeniyle manevi tazminat istesem bu boşanma ve velayet davalrının sürelerini nasıl etkileyecektir?
şimdiden çok teşekkürler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?