boşanma ve nafaka davaları ile ilgili sorularınızı cevaplayabilirim

• Konu Sahibi Konu Sahibi zae
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba benimde bi sorum olucak 24 ocakta anlaşmalı olarak boşandım 2 çocuğumun velayetini ben aldım. Eşim çocuk başına 150 tl den fazla ödemem dedi ancak 300 tl 2 çocuk için çok az nafaka artırma şansım varmıdır. Ne yol izlemeliyim. Kızımın kreş masrafı 300 tl sadece

hak iddia edebilir. davayı açar açmaz tedbir talebinde bulunursanız birşey olmaz dava sonuçlanasıya kadar hesaplara dokunamazsınız

teşekkür ederim..

peki bu tedbir talebi nasıl oluyor ve hangi evraklar gerekli...

yanlış yazmışım ben o hesap kardeşimin eşinin üzerine.. kardeşim paranın ikeye bölünmesi taraftarı hakkı olanı istiyor sadece ??

hesap cüzdanının fotokopisi falan mı lazım bilgilensirirseniz çok sevinirim,tekrar teşekkürler..

buna mahkeme karar veriyo. yani siz boşanma davasını açtığınız gun varsa ev,araba,hesaplar üstüne mahkemeden tedbir talebi konulmasını istiyorsunuz. Mahkeme bunu değerlendirip dava bitesiye kadar uzerlerine tedbir koyuyo

çok teşekkür ederim çok saolun...

ama anlamadığım bi şey var peki tedbir talebi koyulana kadar hesaptan para çekilirse ???
böle olabiliyor mu ? tedbir talebi için ek ödeme falan gerekiyor mu ?

soruma cevap verirseniz çok memnun olurum teşekkürler

çok teşekkür ederim çok saolun...

ama anlamadığım bi şey var peki tedbir talebi koyulana kadar hesaptan para çekilirse ???
böle olabiliyor mu ? tedbir talebi için ek ödeme falan gerekiyor mu ?

o zaman dava dilekçesinde bu konudan bahsedecek çekilen paradan hakkınız olanın iadesini talep edeceksiniz.
ek ödeme dediğimiz tedbir talepli açılan davalar az daha masraflı oluyor o kadar

soruma cevap verirseniz çok memnun olurum teşekkürler

kabul etmeniz eşinizin işine gelmiş. sanırım anlaşarak ayrıldınız ve nafaka miktarını kabul ettiniz. Şimdi şöyle ki şartlar değiştiği zaman her vakitte nafaka arttırım davası açabilirsiniz. giderlerinizi gösterip nafakanın arrttırılmasını isteyebilirsniz. tabi boşanmanın üzerinden 1 sene geçmediği için davanız kesin kabul olunur diye birşey söyleyemeyeceğim.

o zaman dava dilekçesinde bu konudan bahsedecek çekilen paradan hakkınız olanın iadesini talep edeceksiniz.
ek ödeme dediğimiz tedbir talepli açılan davalar az daha masraflı oluyor o kadar

çok teşekkür ederim...çok yardımcı oluyorsunuz ALLAH razı olsun...
masraf da bankadaki paraya göre mi deişiyor yoksa belli bi standartı var mı?
ben izmirdeyim acaba tavsiye edebileceğiniz bi boşanma avukatı var mı? varsa özelden atarsanız çok memnun olurum...

masraf derken çoçuğunuzun masrafları artmaya başlarsa demek istemiştim. kreş masrafı gibi...

peki son bişey daha sormak istiyırum boşanmak için avukat masrafımız ortalama ne kadar olur ?

peki son bişey daha sormak istiyırum boşanmak için avukat masrafımız ortalama ne kadar olur ?

masraf ayrı şey avukatlık ücreti ayrı. normal bir boşanma davası için en az 250 yi gözden çıkaracaksınız davayı açmak için. ama avukatlık ücreti için bişey diyemem avukatla anlaşmaya bağlıdır. her ne kadar barolarca yayınlanan avukatlık asgari ücret tarifesi olsada( netten bulabilirsiniz) bu tamamen anlaşmanıza bağlıdır

evet anlaşmalı olarak boşandık. O rakamı bile zordan kabul etti zaten 1 yıl geçsin mahkemeye müracat edicem . Teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar " lawyerclases " nickli Av. Nur Ocak isimli arkadaşımızı arıyorum.
Ben " lawyerclases " nickli Av. Nur Ocak isimli arkadaşımızı arıyorum. Bana bu siteden; buna benzer avukatlara sorular sorulan topikten ; özel mesaj gönderdi geçen sene. Ancak mesajlarım silinmiş. Uzun süre girmemiştim siteye o dönem mi oldu bilmiyorum mesajlar ortada yok. Bana avukat tavsiyesinde bulunmuştu. Tavsiye ettiği avukatın telefonunu kaydetmiştim aradığımda ulaşamadım, değişmiş numarası. Sadece ismi var soy ismide yok, bulamadım tavsiye ettiği kişiyi.

Haksız yere ödenen nafakayı iptal ettirip adaleti sağlayacak bir avukata ihtiyacımız var. Hani derler ya " Avukat vardır ipten alır , avukat vardır ipe götürür " işte böyle idealist güçlü bir avukata ihtiyacımız var.

Son düzenleyen: Moderatör:
evet ,yukarda yazan arkadas gibi bende bilgili cengaver bir avukat ariyorum. istanbulda,lutfen buradan paylasin arkadaslar,cok cekismeli olacagini dusundugum bir dava acma hazirligindayiz,arkadasim 4 yil once yurtdisinda bir evlilik yapti,burda evli degiller daha yeni turkiyeye donduler,adam dun aniden yollarimiz burda ayriliyor demis arkadasimi oylece birakmis bu konuyla ilgili olarak sıkı bi avukat ariyoruz,arkadasim cok magdur esi maddi olarak cok guclu,haklarini aramasi lazim,tavsiyelerinizi bekliyorum

Merhabalar,
ben 13 yıllık evliyim.38 yaşındayım ve 5ve 4 yaşlarında iki oğlum var.Aslında eşimle çok ta yeni olmayan şiddetli geçimsizlik yaşıyoruz ve ben artık hem kendim hemde çocuklarımın manevi olarak zarar görmememiz adına boşanmaya karar verdim.Eşim bunu istemiyor ama ben başka bir çıkar yolum olmadığına inanıyorum ne yazık ki.Benim sorularım şöyle,Ben çalışmıyorum maddi bir gelirim yok sadece eşim dışarıdan sigortamı ödüyor. 1.Nasıl boşanma davası açabilirim hangi evraklar gerekli?2. Oğullarımı asla bırakamam velayetleri kime verilir.?3.Oğullarım için gerekli nafaka tutarı nasıl belirlenir.?4. Bir de kafama takılan bir şey daha var daha önceden netten boşanma ve süreçleri ile araştırma yaparken yanlış hatırlamıyorsam bir yerde boşanma davasını açan kişinin haksız duruma düştüğü bundan dolayı da ne çocukları için velayet nede nafaka talebi olamayacağı gibi bir şeyler okumuştum.Doğruluk payı varmıdır?
5.Her boşanma davasında mutlaka tanık gereklimidir.?
İlginizden dolayı şimdiden teşekkürler.İyi günler diliyorum.

arkadaslar meraba avukat arkadaslara boşanmayla ilgili sorum olucak lütfen yardımcı olurlarsa cok sevınırım .ben ayda yaklasık 2000 lira gelire sahıbım eşimde 1100lira.2yıl önce ev aldık kredıyle.kredı benım üstüme tapuda.altınlarımın bırkısmını ve kendı maasımla bırıkımım,ayrıca ailemde 30000 e yakın para verdıler.ogunden beride hem kredıyı kendı maasımla öduyom hemde artanıyla ev gecımıne yardım edıyotum .boşanma durumunda eşim eşit hakka sahıp olunacakmı.krediyi ben ödediğim için fazla hak talep edebılırmıyım .evi ben almak istesem onada hakettiğini versem bana sen alamazsın illa baskasına satılacak dıyebılırmı.davayı kımın acmasını doğru yada anlaşmalı mı olsun.nafaka 1100 liranın nekadarı verilir.

Merhaba,

Boşanma davası red edildikten sonra çiftler ayrı yaşamaya devam ederse çocuğun velayet durumu yine olur mu? Yani çocuk annede diyelim. Hakim boşanmayı red etti. Sonrasında baba çocuğu istediği zaman görebilir mi? Hakim bununla ilgili bir karar alır mı?

Evet görebilir isterse alıp götürebilir, bosanma olmadan velayet kararı verilmez, velayet ortak olarak devam eder

avukat arkadaşlar varsa lütfn hukuki bilgi verebilir mi? eşimle 2011 temmuz ayında evlendik. ikimiz de kadrolu öğretmen olarak görev yapmaktayız. evlendikten itibaren maaşıma çok karıştı, ne alsam hele ki aileme 200 liralık bile bir hediye alsam ki ayda yılda bir kavga çıkardı her türlü hakareti etti sonuçta yine bu konuda çıkan bir tartışma sonucu beni evden göndermesi suretiyle ayrıldık. maaşımı vermezsem beni boşayacağını söyledi. ayrıca bu konu geçene kadar evdeki tüm giderlere ortak oluyorduk, eşyayı ya ortak aldık hala beyaz eşyanın taksitini ödemekteyim. evin giderlerini ödedikten sonra maaşımdan kalan bir kısımla aldığıma verdiğime karışmak suretiyle hakaratlare maruz kaldım. ailemin yanında illa maaşı ortaya koyacak yoksa boşanacağım dedi. şimdi dava açmak istiyorum ama dilekçeye nasıl yazdırmam gerektiği konusunda lütfen yardımcı olur musunuz? yanlış anlaşılmak istemiyorum ben maaşımı ortaya koyarım koydum da ama bu şekilde iyi niyetim suistimal edildi ve şimdi benimle maaşım olduğu için evlendiğini düşünüyorum. haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum lütfen gerek görürseniz açtığım 'eşim boşanmak istiyor' konumu da okuyup bilgi verir misiniz?

ablam 2003 yılında eşinden boşandı boşandıkları dönemde eşinin işyeri vardı fakat sonrasında iflas etti. ablam kendisi nafaka almıyor ama çocuk için nafaka kararı alındı. son 6 yılda hiç nafaka ödemesi yapılmadı ve tamamı için icra davası açıldı. şu anda hapis karar çıktı ve temyize gidicek karşı taraf. bu dava sonrasında ablamın eski eşi düzenli olarak yatırmasa aralıklarla yatırsa biz dava açabilirmiyiz. yargıtayın bir kararında 3 ay üst üste ödenmeme koşulu olduğunu okuduk. konu hakkında yardımcı olursanız seviniriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…