gerekçeli karar taraflara tebliğ edildikten sonra 15 gun ıcınde temyız edılebılır. Mahkemenın gerekcelı kararı yazması ve teblı g edılmesı de en az 1 ay surer. Temyızden donebılır yeterlı delıl sunarsa yıne de az bır ıhtımal gıbı gorunuyor..
2 yıllık evliyim
6 aylık hamileyim.
Ben öğretmenim eşim sağlık memuru.
Eşim tartışmalarımızın sonunu sürekli boşanalımla bitirir oldu.
Ben de bilmiyorum hormonlardan mı son blöfünü kaldıramadım.
Bir haftadır aynı evin içinde yabancı gibiyiz.
Aile terapistinden randevu aldım gelmek istemedi.
Yani sonumuz pek iyiye gitmiyor
Evlilik öncesinde imzalanmış mehir senedim var.
Evlenmemiz nedeniyle eşime 1 kilo altın (22 ayar) vermeyi taahhüt ediyorum. Eşimin talebi halinde yukarıdaki miktarı vereceğim.
Şeklinde ve altında eşimin (mehir borçlusu) , annesinin ve babasının(müteselsil kefil) , kendi babamın ve eniştemin(şahit) imzaları var.
geçerliliği nedir?
evet geçerlidir, bunu talep etmen için boşanmış olman da gerekmez. bursa da olsaydınız ben icraya koyardım ama kısmetsaka bir yana, gecerli bir senettir. yalnız tairh belirtilmediği için size tavsiyem ihtar çekin su tarihte öde diye yoksa tarihsiz haliyle icraya da davaya da konu olmaz yani ihtar sart.
bir de eşinizin üzerine kayıtlı yani bu borcu tahsil edebileceğiniz bir mal varlığı varsa ihtarnmayi gönderip ondan sonra boşanma davası açarsanız bu arada mal varlığını kaçırabilir. ihtar çekip hemen alacak davası acarsanız hakimden malvarlığına tedbir konulmasını isteyebilirsiniz..
Merhaba banada yardımcı olursanız sevinirim Bizim durum biraz karışık ama?.Bir yıl iki aylık evliyiz evlendiğimizden beri sürekli tartışıyoruz bu tartışmalar karşılıklı hakarete ufak da olsa şiddede kadar vardı.Ailelerimizde kültür farkından dolayı anlaşamadılar.Ben bi kaç kez evi terkettim 1 hafta kaldım annemin evinde daha sonra geri döndüm düzelir belki umuduyla sonradan pişman olmamak için evliliğimi kurtarmaya çalıştım fakat bu kez eşim avukata gitmek istedi anlaşmalı boşanmayı teklif etti kabul ettim onun daha önceden davalarını takip eden bi avukatı vardı 2 aralıkta velayetimizi verdik.Avukatın yanından çıktıktan sonra eşim çok üzüldü ağladı beni sevdiğini ama olamıcanı vs. söyledi akşam eşyalarımı toplamak için eve gittiğimde sarıldı yine ağladık bi süre ertelemeye karar verdik.Avukatın mal paylaşımını sizin ile paylaşmak istiyorum içim rahat değil çünkü?
Eşyalar evlenirken kim ne aldıysa onu geri alıcak o şekilde anlaştık.Mutfak ve oturma odası bana ait.Yatak odası, salon ve holler eşime ait.Beyaz eşya ise nişanda takılan takı kıza ait çeyiz alır dediler bende o paranın üzerine bi miktar ekleyerek ve babamın çabaları ile komple beyaz eşyamı aldım. Fakat eşim pek sıcak bakmadı beyaz eşyanın bende kalmasına yinede kabul etti.
Evliliğimizin 2. ayında tüm zinet eşyamızı bozdurduk 15 bin tl yaptı 2şer bin ailelerden destek aldık bin tlde biz ekledik 20 bin peşinat vererek bi ev taksidine girdik 2011 şubat ayından beri ayda 800 tl eve taksik ödüyoruz 1 aydır yeni aldığımız evde borçlu olarak oturuyoruz henüz kredi çekmedik aylık 800 tl ödemeye devam ediyoruz. Buzamana kadar eve toplam 28 bin ödemiş bulunutoruz.
Avukatla anlaşmamıza göre boşandıktan sonra ben ailem ile yaşıcam eşim benim hakkımı bana ödeyerek evin taksitlerini ödemeye devam edicek.Bildiğim kadarıyla zinet eşyası kadının hakkıdır fakat avukat bozdurup ev aldığımız için artık kadının değil eşlerin ortak olduğunu söyledi bu doğru mu? 28 bini ikiye böldü, Eşim 14 bin ödeyemiceğini söyledi ayrıca 2 bini ben fazla mesai yaptım öyle ödedim eve onda senin hakkın yok dedi bana avukatta bunu kabul eti.Peki o dönem biz evliyiz ev aldık borcunu ödüyebilmek için eşim fazla mesai yaptı şimdi benim bu parada hakkım yok mu? 12bin kaldı bana eşim yine kabul etmedi.Bunun üzerine avukat eğer siz çekişmeli boşansaydınız 3bin masrafınız olucaktı şimdi anlaşmalı boşanıyosunuz bunu kabul etmezsen zaten çekişmeli boşanma dava sında her ikinizde fazla para ödüceksiniz dedi ve bana 9 bin 700 tl ödenmesi gereken bi hesap çıkardı bu mantıklı mı o an sinirden sitresten düşünemedim ama masref tek taraflı bana yükleniyo sonuçta ev eşime kalıyo.İçim rahat etmedi bide sizlere danışmak istedim.Birde anlaşnalı boşanma ve çekişmeli boşanmada mahkeme masrafları nelerdir onu öğrenmek istiyorum?
Ben 10 aydır çalışıyorum ylık 650 tl net gelirim var eşimin geliri 1000 tl.Nafaka istemiyorum aslında parada istemicem ama çok masraf ettim sonuçta ne hayaller ile evleniyosunuz yeni aldığımız ev için çok hayal kurdum içinde 2 ay yaşamak canımı acıtıyo.Eşimin evlenmeden önce hiç bişeyi yoktu şimkdi sıfır bi evi var ve çok arahat evlenebileceğini söylüyo.
Canım beyaz eşyayı ne yapacaksın ki? Sen para olarak almaya bak. Anlaşmalı bosanma ile çekişmeli bosanma arasındaki masraf farkı tanık ücreti o da 200-300 tl civarı. Seni cok fena oyuna getirmişler. Takı kime takıldıysa ona ait oluyor ve bilirkişi düğün. Resimlerinden kime ne kadarlik altın takılmış aşağı-yukarı hesapliyor. Hesaplanamazsa yarı yarıya olur. Eşinin fazla mesai yapması paranin ona ait olduğu anlamına gelmez o da yarı yarıya olur.
Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için, peki bu durumda benim yasal olan hakkım nedir.Düğünümüzde bena 22 ayar 173gr bilezik takıldı geriye kalan çerekler ise resimlerde belli zaten kime nekadar takıldığı.Bizim gittiğimiz avukat zinet kadınındır ama bozdurmuşsunuz ortak ev almışsınız artık ev bölünür ikiye dedi inanmıyosanız hukuk kitabını gösterebilirim diyince inandım. Beyaz eşya almadığım takdirde parasını alabiliyorum o zaman bunu bilmiyodum eşim beyaz eşyayı dahi vermek istemedi. Mersinde bana yol gösterebilicek avukat varmı yardımcı olur musunuz? Eşim bu gün anlaşmalı boşanmak için maahkeme masrafı için benden 350 tl para istedi bende ona vermeyi düşünüyodum simdi sizden cevap beklicem lütfen bana bu durumda yasal olan hakkım nedir yazarsanız çok sevinirim. Başka avukata gidersem çekişmeli mi boşanmış oluyoruz bu durumda mahkeme masrafı 3 bin tl bulurmuş doğrumu?
merhaba
ben eşimle 5 yıllık birliktelik sonucu evlendim şu an 1,5 yıllık evliyim fakat 3,5 aydır baba evinde yaşıyorum evi ben terk ettim... sorunlarımız şöyle gelişti..
Kayınvalidem evimize minibüsle 10 dak. bir mesafede yaşamasına rağmen ( üstelik kayınvalidemin eşi ve evinde yaşayan 3 bekar kızı var ) haftanın 2 - 3 veya duruma göre 4 günü benim evimde kalıyordu.. kayınvalidemin kendisi kalmak istiyor ve eşimde bu durumdan oldukça memnundu.. ben rahatsız olmaya başlayınca gerek kayınvalidemle gerekse eşimle şiddetli tartışmalarımız başladı bu sebepten eşimden şiddet gördüm hakarete uğradım hamile iken babamın bize geldiği bir gün eşim beni babama şikayet etti ve kızınızı alın götürün dedi.. bu arada bebeğide aldırmamı istedi. baba evine döndüm ve geçirdiğim travma sonucu bebeğimi düşürdüm.. 5 günden sonra eşim gelip özür diledi ve annesinin artık bizim evde kalmayacağına dair sözler verdi.. ve ben evime döndüm buna rağmen eşim beni evde sürekli annesine iyi davranmadığım konusunda şiddetli şekilde hakaretli tavırlarla üzerime yürüdü.. bu aradada beni aldattı. aldattığını da kabul etti. ve ben hayatındaki kadın ile konuştum kadında durumu kabullendi.. sonrasında evi terk ettim. ve eşim benim tüm eşyalarımı baba evime gönderdi ve evimizi taşıdı.. banada boşanma davası açtı... şu anda tebliğ henüz gelmedi.. bu durumda eşim beni ne ile suçlayabilir.. eğer ben boşanmak istemezsem dava ne ile sonuçlanır.. kayınvalidemi özel hayatımın her anından evimde istememem beni suçlu kılarmı ..
yardımcı olursanız çok sevinirim..
merhabalar kısaca anlatıym... ben 6 yıllık evliyim 5 yaşında bir oğlum var ve şu anda 8 aylık hamileyim eşimin ilgisizliğinden dolayı artık bu evliliği yürütmek istemiyorum eşimin durumu çok iyi ama kendi işyerinde sigortalı eleman olarak görünüyor bende öyle... aylık 15-20 milyar net karı var işinde...şimdi ben boşanma davası açsam nafaka tazminat velayet nasıl olucak hiçbir gelirim yok 3 gündür annemlerdeyim sadece oğlumun kıyafetlerini aldım.yeni bir yaşam için çalışmak için en az 5 aya ihtiyacım var neyapıcam bilmiyorum dönmekte istemiyorum çünkü birşeyler bitti artık ..... yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Nafaka miktarı neye göre belrileniyor. İki kişi de aynı gelire sahipse. Mesela benim iki küçük çocuğum var. Ailemin yanında kalıyorum. Ailemin yanında olmam benim kira yakıt fatura gibi giderlerim olmayacağı anlamına gelecek mi? Bebeğime annem bakıyor. Sanırım bakmak zorudna değil. Büyüğüm ki o da henüz 4 yaşında değil kreşe gidiyor. Nafaka konusunda anlaşamıyoruz ne yazık ki.
Boşanma ile ilgili eşimin kusurlu olduğunu ispatlarsam bu nafaka olayını değiştirbiliyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?