Bosandigim ilk zamanlar guven diye bi duygu kalmisti bende, hic kimseye karsi, sadece erkekler degil.. Mutlu bi evlilik olamaz asla diyordum, bi erkege ne kadar guvenebilirsin ki, sana ne kadar aile olabilir ki diyordum.. Simdi biraz aştım bunlari şükür, tamamen gecmedi elbette ama guzel evlilikler de goruyorum cevremde, Rabbim bilir en dogrusunu, bi gun olursa InsaAllah dağ gibi kale gibi yanimda dimdik duran, sevgisi sefkatiyle sarmalayan biri olur, ikimiz icin de : )Tek ben miyim.acaba boyle dusunen diyordum, Degilmisim :) Iki kisilik bir yalnizlik yasadim , yasamayan asla bilemiyor..Ve o zamanlar is yerinde benle surekli konusmaya calisan bir adam vardi . Yani istesem bende gider onunla konusurdum . Ama tabi bu durumu kendine yakistirmak var ben en cok kendim icin bu durumdan hep kacindim..
Benim eski esim beni seviyor gibi yapmis asil derdi babamin parasi ve mal varligiydi. Bunu maalesef cok gec fark ettim . Ailemden de oyle bir evler arabalar gelmeyince gercek yuzunu gormus oldum. Peki bundan sonrasi icin birine guvenebilir misin ?
Aynen öyle arkadaşım öyle kötü vicdansiz insanlar var ki şu yalan dünyada bizlerin duygularını paramparça edip defolup gidiyorlar cekiliyorlar kendi hayatlarina arkasina bile bakmiyorlar gerçek alemde bunlarin hesabı tek tek sorulacak inşallah. ..Haftasonu ciktigimda mutlaka sizin oneriniz olan kitabi veCui Bono in onerdiklerini alacagim.
simdi soyle bir durum var anlatmazsaniz surekli bir baski oluyor anlatinca bir dejavu oluyor.. Bazen anlatirken olayi yasiyor buluyorum kendimi. insanlar o kadar kotu ki.. o kadar anlayissiz ki sizin ne halde oldugunuz umurlarinda bile degil. Tek dertleri konusacak bir seyleri olsun. Bundan sonra sorana anlasamadik diyorum , neden dediginde de cozum bulamayacagina gore bos ver gitsin diyorum. Sunu anladim ki siz ne kadar sert davranirsaniz insanlar o kadar cekiniyor.
Evet evet kesinlikle.. Kimseye çemkirmeden, aşırı tepki vermeden, cool takilip haddini aşana sakin sakin cevabini vermek gerekiyor.. Cekinsinler ki her seye burunlarini sokmasinlar..Haftasonu ciktigimda mutlaka sizin oneriniz olan kitabi veCui Bono in onerdiklerini alacagim.
simdi soyle bir durum var anlatmazsaniz surekli bir baski oluyor anlatinca bir dejavu oluyor.. Bazen anlatirken olayi yasiyor buluyorum kendimi. insanlar o kadar kotu ki.. o kadar anlayissiz ki sizin ne halde oldugunuz umurlarinda bile degil. Tek dertleri konusacak bir seyleri olsun. Bundan sonra sorana anlasamadik diyorum , neden dediginde de cozum bulamayacagina gore bos ver gitsin diyorum. Sunu anladim ki siz ne kadar sert davranirsaniz insanlar o kadar cekiniyor.
Evet ben istemiyorum bir daha olmaz diyorum.Ama ailem olmaz genceciksin daha herkes bir degil diyor. Babam ilk once calisacaksin guvenini kazanacaksin , karsinda ki adamin karsisinda dim dik duracaksin diyor. Bende haftaya calsimaya basliyorum insallah. en cok ta bizim gibi uzulen, incinen ve kirilan kadinlar mutlulugu hak ediyor. Gorelim Rabbim neyler , neylerse guzel eylerBosandigim ilk zamanlar guven diye bi duygu kalmisti bende, hic kimseye karsi, sadece erkekler degil.. Mutlu bi evlilik olamaz asla diyordum, bi erkege ne kadar guvenebilirsin ki, sana ne kadar aile olabilir ki diyordum.. Simdi biraz aştım bunlari şükür, tamamen gecmedi elbette ama guzel evlilikler de goruyorum cevremde, Rabbim bilir en dogrusunu, bi gun olursa InsaAllah dağ gibi kale gibi yanimda dimdik duran, sevgisi sefkatiyle sarmalayan biri olur, ikimiz icin de : )
Umit kesmemek gerek..
Zaten eski esime son olaral sunu soyledim bu dunyada senle benim hesabim bitti ama obur tarafta yaptiklarinin hepsini sana soracagim o zaman sem bakalim kime yalan soyleyip kandiracaksin. Orada yalan yok , iftira yok hele hele onun kendini kurnaz zanneden oyunlari hic yok.Aynen öyle arkadaşım öyle kötü vicdansiz insanlar var ki şu yalan dünyada bizlerin duygularını paramparça edip defolup gidiyorlar cekiliyorlar kendi hayatlarina arkasina bile bakmiyorlar gerçek alemde bunlarin hesabı tek tek sorulacak inşallah. ..
Gecen bir arkadasimla karsilastik bosandigimi soyledim cok sasirdi. Her neyse sonra illa israr eti bir kahve icelim diye. Bacak bacak ustune atti , sigarasini yakti ve kahve siparisini verip `Anlat bebegim seni dinliyorum . Bana herseyi en ince ayrintisina kadar soyle dedi ` . Bende kahve sekerli ama sohbetin sekersiz sana afiyet olsun dedim. inan dumur oldu kaldi ama ben masadan kalkarken inanilmaz keyiflendim. Bundan sonrasi icin tavrim kesinlikle bu olacakEvet evet kesinlikle.. Kimseye çemkirmeden, aşırı tepki vermeden, cool takilip haddini aşana sakin sakin cevabini vermek gerekiyor.. Cekinsinler ki her seye burunlarini sokmasinlar..
Bnm isim bittiğinde bende aynen öyle diyeceğim cnm çok iyi demissinZaten eski esime son olaral sunu soyledim bu dunyada senle benim hesabim bitti ama obur tarafta yaptiklarinin hepsini sana soracagim o zaman sem bakalim kime yalan soyleyip kandiracaksin. Orada yalan yok , iftira yok hele hele onun kendini kurnaz zanneden oyunlari hic yok.
Sen hangi asamadasin canim ?Bnm isim bittiğinde bende aynen öyle diyeceğim cnm çok iyi demissin
Üç aydir ayrıyız işi yok bir ay önce falan işten cikarilmis is bulunca maaş alinca anlasmali dilekce verecek onu bekliyorum cnm ben vermek istemiyorum ilerde pişman olacağım için vicdanen rahatsız olurum 89 doğumluyum 8 yaşında bi kızım varSen hangi asamadasin canim ?
Bana da biri yapışmıştı oyle, nerdeyse 10 senedir gorusmemişiz, bosandigimi duydu, goruselim de goruselim, bi israr bi teklifler.. Her seferinde atlattim.. Nişan kina vs yapti o ara, normalde hic görüşmediğim kiz surekli benle iletisim halindeydi.. Somut bsy yok ortada ama rahatsiz eden bi seyler var, anliyorsun.. En sonunda her yerden silip engelledimGecen bir arkadasimla karsilastik bosandigimi soyledim cok sasirdi. Her neyse sonra illa israr eti bir kahve icelim diye. Bacak bacak ustune atti , sigarasini yakti ve kahve siparisini verip `Anlat bebegim seni dinliyorum . Bana herseyi en ince ayrintisina kadar soyle dedi ` . Bende kahve sekerli ama sohbetin sekersiz sana afiyet olsun dedim. inan dumur oldu kaldi ama ben masadan kalkarken inanilmaz keyiflendim. Bundan sonrasi icin tavrim kesinlikle bu olacak
Gecmis olsun canim.. Ama daha ne kadar bekleyeceksin ki ? Hem o is bulmadan oncede bunu avukatlar hallade bilir.Neden pisman olasin canim ?Üç aydir ayrıyız işi yok bir ay önce falan işten cikarilmis is bulunca maaş alinca anlasmali dilekce verecek onu bekliyorum cnm ben vermek istemiyorum ilerde pişman olacağım için vicdanen rahatsız olurum 89 doğumluyum 8 yaşında bi kızım var
Okurken inanilmaz duygulandim.Ne kadar guzel bir evlatsiniz ,anneniz sizinle gurur duymali. Bu dediklerinizin hepsini su an yasiyorum.insanlarin bitmek bilmez sorulari uzerime uzerime geliyor resmen. Ama gececk hepsi hallolacak gozuyle bakiyorum. Ben cevaplarini verip susturuyorum ama canim annem her anlattiginda benim yasadiklarimdan oturu agliyor.Kajmery34 merhaba...
Yaşadıklarına çok çok üzüldüm.
Yıllarca mutsuz bir evlilik içinde büyüdüm. Daha orta okulda anneme boşan dedim biz ikimiz ayakta dururuz birlikte.
Babam ne babalık ne kocalık bildi hep başkalarını mutlu etmek için yaşadı . Dışarıda melekti herkese kendini sevdirirdi ama ev mahşer yeriydi. Yıllarca ilişkilerden hep babam gibi olacak diye kaçtım ben.
Annem ben 25 yaşındayken boşandı.
Hiç cesaret edememişti benim yüzümdendi tabi. Maddi manevi babasızlık zor bir de babamın anneme acı vermek için beni sevmese bile oyuncağıymışım gibi elinden alacağından korktu hep.
Boşanmak istiyorum diye aradığında hemen hallet ama dayılarımdan biri yanına çağır yalnız kalma sakın dedim sonra da doğru bana gel. Daha önce pek çok kez darp etti ve cidden anneme birşey olacağı için çok korkuyordum...
Neyse boşandılar. Ama annem o dönemde çok zorladı... Dediğiniz gibi ayrı ayrı açıklama yapmalar akrabaların aaa olur mu hiç sorununuz yoktu barışın ısrarlarına karşı dik durmaya çalışmalar. Zaten yılların verdiği hayal kırıklıkları ve keşke daha önce ayrılsaydım pişmanlıkları. Beni de yıprattı bu süreç çünkü bebek gibi sarıp sarmalanması gerekiyordu . Pek çok akrabamızı ve aile dostlarımıza ben arayıp annemin hayatı kurtuldu artık lütfen barışma konusunu falan açmayın dört duvar arasında neler yaşanıyor biliyor musun diyerek ben susturdum.
Ama daha boşanmadan önce de anneme ilk söylediğim şey psikoloğa git bir uzmanla konuş ... Evlilik bu dışarıdan kadın hep mutlu görünmeye zorlar kendi o yüzden en yakın arkadaşı bile ne kadar mutsuz olduğunu bilemez... Yani bizde böyleydi.
O sebeple derim ki bir uzmanla görüşün anlatın doya doya ağlayın rahatlayın.
Ve gelecek için planlar yapın. hemen olmayacak ama konuştukça rahatlayacaksınız.
Ben anneme kaç yaşında hala diyorum kapatma kendini diye :)
Annem boşandıktan sonra yüzü aydınlandı insanlar ne kadar güzelleştin demeye başladı. Makyaj mı yaptı bakım mı yaptı hayır annemin bir ruju vardır onu da kaybeder hep bir yerlerde. Sadece mutlu olduğu için güzelleşti, özgürleşti...
Umarım hayat güzel süprizler yapar size... sevgiler...
Bunca uzuntunun arasinda bir de bu asalallar cikiyor ortaya. Ben cevabini veriyordum da canim Annem hala şok yasiyor. Sana bunlari nasil yapto, seni nasil bu kadar uzdu diye. Soranlara anlatirken agliyor. Anne bu utailacak usulecek bir durum degil.Geride kaldi diye ben teselli ediyorumBana da biri yapışmıştı oyle, nerdeyse 10 senedir gorusmemişiz, bosandigimi duydu, goruselim de goruselim, bi israr bi teklifler.. Her seferinde atlattim.. Nişan kina vs yapti o ara, normalde hic görüşmediğim kiz surekli benle iletisim halindeydi.. Somut bsy yok ortada ama rahatsiz eden bi seyler var, anliyorsun.. En sonunda her yerden silip engelledim
Kiskaniyo demesinler, laf cikarmasinlar diye susmak zorunda hissediyorsun, katlaniyorsun ama ben sonradan nasil istiyosam oyle davrandim, beni acitan ve gorusmek istemediğim kisilere tavrımı net sekilde koydum, hic yoklar gibi davrandim.. Emin ol, ayaklarini daha bi denk aliyolar hadsizler..
Annen de anlatmasin bence artik.. Bazisi zaten anlamak istedigini anliyor, iyice sinirlerin bozuluyor..Bunca uzuntunun arasinda bir de bu asalallar cikiyor ortaya. Ben cevabini veriyordum da canim Annem hala şok yasiyor. Sana bunlari nasil yapto, seni nasil bu kadar uzdu diye. Soranlara anlatirken agliyor. Anne bu utailacak usulecek bir durum degil.Geride kaldi diye ben teselli ediyorum
Ne demek bilmez miyim... Bir aylık evliyim.. sürekli eşimle kavga ediyoruz dün ya kopacaktık ya her şeyi unutacaktık ama bende farkettim ki babamın anneme yaşattıklarını çok iyi bildiğim için sanki eşimde bana yaşatacak ....ama öyle değil işte bende yıllardır korkunç bir evlilikte büyüyünce annem gibi ezilmemek için çok hırçın bir insana dönüşüyorum tartışırken ... Aslında bende Pazar günü anlaşabilirsem bir psikoloğa gideceğim benim kendi içimde atmam gereken çok birikmiş sıkıntım var.Okurken inanilmaz duygulandim.Ne kadar guzel bir evlatsiniz ,anneniz sizinle gurur duymali. Bu dediklerinizin hepsini su an yasiyorum.insanlarin bitmek bilmez sorulari uzerime uzerime geliyor resmen. Ama gececk hepsi hallolacak gozuyle bakiyorum. Ben cevaplarini verip susturuyorum ama canim annem her anlattiginda benim yasadiklarimdan oturu agliyor.
insan oyle bir surec icinde oluyor ki. Kimseye bir sey anlatamaz, kimseyle gercekten gulemez oluyir. Ben o donemlerde hep numara yaptim hep eski esimi ovdum.. Sirf kimse anlamasin diye, en cokta ailem uzulmesin diye. Tam 80 kg ye kadar ciktim dusunun, mutsuzlujtan heryerim sivilce oldu .
Simdi 66 kg yim tam olarak , yuzum guzellesti. Nefes ve estetiksel problemden oturu burnumuda yaptirdim. Herkes sana ne oldu boyle diyor. insan mutluyken guzellesiyor... Yorumun icin Allah razi olsun. Gercekten bana inanilmaz moral oldun
Canim annem cok duygusal bir kadin. Sorduklarinda yuzi tutmuyor tersleyemiyor ama ben denk gelirsem af edersin mahfediyorum onlari. Ya insanlar boyle gerizekali iste. Ben de bir yakinimiza anlattim bana gulerek dediki ee ne olmus bunlarda dert mi ? E degilse buyurun sizin kiziniz yada siz cekin dedim. Sonrada lutfen bir an evvel gidin evimizden dedimAnnen de anlatmasin bence artik.. Bazisi zaten anlamak istedigini anliyor, iyice sinirlerin bozuluyor..
Bak ornek vereyim, eski esimin ailesi babamin nasil kaliteli bi adam oldugunu bile bile altin çalma iftirasi attilar.. Birine anlatılmış bu ben bosandiktan sonra, hani bunlar yasandi diye.. Kadin ne dese begenirsin? "E siz de verseydiniz altinlari, niye vermediniz"ölür müsün öldürür müsün.. Iftira attilar diyosun, nerden ne alaka bi cevap aliyosun.. Insan kendi acisiyla mi mucadele etsin, elalemle mi ugrassin, sasirip kaliyor..
O nedenle, anlatmaya bile luzum yok, konu komsu akrabalar vs.. En yakinlar, gercek dostlar zaten yaninda olacaktir, dogrusunu da anlayacaktir Allah in izniyle..
Canim ben haftaya calismaya baslayacagim.Simdiden de bir suru gezi programi yaptik biletleri aldik bile arkadaslarla bundan sonra nasil istersem oyle yasayacagim. Guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim. Ama sendem dolayi neden hala gorusuyorlar anlamadim.Ne demek bilmez miyim... Bir aylık evliyim.. sürekli eşimle kavga ediyoruz dün ya kopacaktık ya her şeyi unutacaktık ama bende farkettim ki babamın anneme yaşattıklarını çok iyi bildiğim için sanki eşimde bana yaşatacak ....ama öyle değil işte bende yıllardır korkunç bir evlilikte büyüyünce annem gibi ezilmemek için çok hırçın bir insana dönüşüyorum tartışırken ... Aslında bende Pazar günü anlaşabilirsem bir psikoloğa gideceğim benim kendi içimde atmam gereken çok birikmiş sıkıntım var.
Çok sevindim güzelleşeceğinze emindim zaten:)
Çünkü özgürleştiniz ve insanlara mutluluk pozu vermek için çaba sarfetmiyorsunuz :) Kadınların güzelliği gülümsemesindedir annemden biliyorum. Boşanmadan önceki ve sonraki fotoğrafları arasında dünya kadar fark var işte kadının boşandıktan sonraki fotoğraflarda gözlerinin içi gülüyor :) Bu arada mesela annem kendini resime öykü yazmaya yogaya verdi. 5 senedir inanılmaz aktif ve mutlu :) Tavsiye ederim bir hobi bulun. Halk eğitimlerin kursları gayet başarılı 2 senedir resim sergisinde resimlerini sergiliyor :)
Bu arada 20 senedir kullandığı ilaçlarından boşandıktan sonraki bir sene de kurtuldu.
Benden dolayı hala görüşüyorlar tabi hala sıkıntı yaşıyor annem hala görmeye tahammülü yok . Ama ilk boşandığı zamanki ürkek kadından eser yok. Canavara dönüşüp babamı bastırabiliyor yani :)
Bütün güzellikler sizinle olsun ikinci bahar :):)
Kimisi en ağırlarına katlanir, gucu vardir, kimi kucuk bi seye bile katlanamaz.. İnsanların acilarini yorumlamak cok yanlis.. Bu da dert mi demek hele..Canim annem cok duygusal bir kadin. Sorduklarinda yuzi tutmuyor tersleyemiyor ama ben denk gelirsem af edersin mahfediyorum onlari. Ya insanlar boyle gerizekali iste. Ben de bir yakinimiza anlattim bana gulerek dediki ee ne olmus bunlarda dert mi ? E degilse buyurun sizin kiziniz yada siz cekin dedim. Sonrada lutfen bir an evvel gidin evimizden dedimc
Cocugumdan dolayi ben vermek istemiyorum aslında çok büyük sebepler yoktu aramızda onun pc oyun hastalığı ilgisizligi bnm çeneme vuruyordu o bnm çeneme bende onun bu hastalığına katlanamadigim için eve gelme dedim oda gitti ailesinin yanına ben ne olursa olsun bi nevzede sevdiğim için çok adım attım o atmadı bnmde vicdanım böyle işte birazda tabi yetistirme tarzı ve ailemden Kaynaklanan bisey bu ailem tutmasa ydi belkide bi anlık sinirle çoktan acmistim davayiGecmis olsun canim.. Ama daha ne kadar bekleyeceksin ki ? Hem o is bulmadan oncede bunu avukatlar hallade bilir.Neden pisman olasin canim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?