- 4 Mayıs 2018
- 1.995
- 4.067
- 133
- 30
- Konu Sahibi kelebek4616
-
Yok bunu ben demiyorum siz diyorsunuz.Ailenin yaninda küfür etmek ile aileye küfür etmek benim nezdimde aynisi. Saygisizlik. Agzi küfürlü olan insan, ne esine, ne baskasina saygilidir.
Gece eve gelmeyen adam, karisina insan gözü ile bakiyormu sizce? Cocuguna babalik yapiyormudur sizce? Parayida üstelik esinden esirgiyor. Para olmayan evde, es ve cocuk ne yapsin?
Yok yok, illa adam dövmek zorunda, konu sahibi neredeys yari ölmüs olmali ki bosanma olsun dimi?
Boşanacak sebep bulamadım dan kastım konu açık değil.
Konu da okuduğum şeylerin cevabını vermişim.
Şu yanlış bu yanlış diye.
Hanımefendi’nin anlatması eksik tam anlayamadığım için kendimce boşanacak bişey göremedim. Demişim.
Üstelik soru da sormuşum.
Bir paragraf okuyarak kardeşim sen boşan. Diyemedim.
Yok bunu ben demiyorum siz diyorsunuz.
Niye ölsün canım..
Benim gözümde aileme küfür etmekle,ailemin yanında küfür edilmesi çok çok ayrı yerde.
Valla ben bazen haber bakarken yanımda görümcem felan varsa kötü de birşey gördüysem basıyorum küfürü.
Umarım görümcelerim hiç böyle algılamamıştır.
Saygısızlık diz boyu ağzından hiç küfür düşmez ailemin yanında birilerine sinirlenir fütursuzca küfürler eder.Konusma arasında eder. Ben yerin dibine girerim
Bakın bu bambaşka birşey.Boşanacak sebep bulamadınız mı
Eve bile gelmiyormuş adam kazandığı parayı Allah bilir nerde harcıyor.
Bence eşine çalış demesinin altında o parayı da yemek var
Allah konu sahibinin yardımcısı olsun
Ne bileyim ben konu okurken hep çok iyi niyetle bakmaya çalışıyorum.Ben de boşan diyemem ama yine de anlattıkları kötü şeyler insanın aklından geçmese geçer diye düşündüm
Ne bileyim ben konu okurken hep çok iyi niyetle bakmaya çalışıyorum.
Okurken anlamak istediğim gibi değil de anlattığı gibi bakıyorum.
Mesela konu sahibi demiş ki,
Önceden ailem çok severdi.
Niye böyle oldu bu adam?
Hep mi böyleydi?
Dediğim gibi konu çok kapalı.
Konu sahibi bir yorum yapmış mı göremedim.
Soru sordum ki,hani bişeyler daha anlatır o şekilde bişey derim.
Bir okumayla öyle asıp kesmek istemedim.
Hepsi bu yani.
Mesela konu sahibinin bir mesleği varsa,
Çocuğunu emanet edecek birileri varsa hemen çalışmalı,çalışmalı ki daha sağlıklı kararlar vermeli.
Hele ki eve para bile getirmiyorsa oturup beklemesi de yanlış bana göre.
Şaka gibiymiş..Evet önceden ailem çok severdi çünkü başlarda ailemin yanında çok dikkat ediyordu. Zamanla e benimde annem babam diyerek kendini öylece saldı. Mesela kv benim doğumum da benim evimden annemi kovdu sebep annem sadece benimle ve bebeğimle ilgileniyormuş onlara yemek yapmıyormus eşim mesela annesine birşey demedi olayın üstünü kapattı. Ailem bu yüzden eşime çok darıldı. Mesela trafikte oluyoruz babamın yanında küfür ediyor. Annem bize geliyor yanında herhangi Birseye küfür ediyor. Hep küfürlü konuşurdu ama önceden dikkat ederdi artık etmiyor şaka yollu kızıma bile küfür ediyor kızınca şaka ya ağız alışkanlığı diyor
E bu sizin görüşünüz.Eminim konu sahibin bahs ettigi küfür, bir habere bakildiginda yapilan küfür degildir. Ki bunu bile ben yadirgarim. Arada bir, çok kötü birsey olur, insan küfür eder, ancak sürekli küfür kullanmak saygisizca.
Küfürsüz ömür geçirmekte ayrica mümkün. Ne ben, ne esim asla kullanmiyoruz. Ayrica kullansa dahi, bunu anne, babamin yaninda yapsa asla kabul etmezdim.
Konu sahibinden alinti
Konu sahibi boşanmak istiyor farkında mısınız?Yani bu sizin fikriniz.
Benim bahsettiğim şey aslında eşit şartlarda çalışmasını isteyen bir koca varsa.
Eh mecbur ev işleri de bölüşülür.
Herşeyi kendim hallediyorsam evli kalmamın ne mantığı var. Düşüncesi benim hayat felsefeme çok aykırı.
Param var aklım var. Evliliğe gerek yok.
Bumu yani?
İnsanlar hayatı paylaşmak için evleniyor.
(Tabi bu herkes için geçerli değil malesef)
Küçük bir bebeği olup hem çalışan,hem anneliğini süper yapan,evine yeten nice Kadınlar var.
Çünkü zaten kadın denilen varlık muhteşem.
He koca çalış parayı bana ver ev işini sen gör diyorsa,
O tarz düşünce de biriyle yaşlanmakta zaman kaybı.
Konu sahibi eşinin ne tarz düşünce de biri olduğunu biliyordur.
Yani bu sizin fikriniz.
Benim bahsettiğim şey aslında eşit şartlarda çalışmasını isteyen bir koca varsa.
Eh mecbur ev işleri de bölüşülür.
Herşeyi kendim hallediyorsam evli kalmamın ne mantığı var. Düşüncesi benim hayat felsefeme çok aykırı.
Param var aklım var. Evliliğe gerek yok.
Bumu yani?
İnsanlar hayatı paylaşmak için evleniyor.
(Tabi bu herkes için geçerli değil malesef)
Küçük bir bebeği olup hem çalışan,hem anneliğini süper yapan,evine yeten nice Kadınlar var.
Çünkü zaten kadın denilen varlık muhteşem.
He koca çalış parayı bana ver ev işini sen gör diyorsa,
O tarz düşünce de biriyle yaşlanmakta zaman kaybı.
Konu sahibi eşinin ne tarz düşünce de biri olduğunu biliyordur.
[/QUOTE
Sonra da küfür hakaret.
Kadın mükemmeldir evet ama insandır.. Her şeye yetemez yetmek zorunda da değil.
Kimse baskı yapamaz çocuğunu bırak da git çalış diye. Sormak lazım o kayinvalideye , oğlun da ev işlerine eşit şekilde yardım edecek. Bakalım kabul edecek mi?
Bence tekrar okuyun konuyu.Konu sahibi boşanmak istiyor farkında mısınız?
Ben de hayati paylaşmak için evlendim zaten. Ama burada konu sahibinin anlattığına göre hayatı paylaşmak isteyen bir eş göremedim. Hem çalışıp para kazanacağım hem işten gelip evi halledeceğim hem de şartlar eşit ya ! masrafları eşit şekilde bölüşeceğiz . Sonra da
Orasını bilemem hanımefendi.
Bende zaten konu çok kapalı olduğu için soru sordum.
Siz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.
Ama iyi koca değil diyor.Bence tekrar okuyun konuyu.
Eşim kötü biri değil diyor :)
Bilmem yorumlara bakamadım.Ne hikmetse herkes yanlis anlamis, ama siz dogru anlamissiniz. Kapali konu olmasina ragmen, siz haric, herkes aynisini anlamis ama, neyse,..polemige gerek yok
Ah sorumsuz insanlar.Atanmaya bakın sonrada şehri bile terk edin.Ömrün çürür kız onlarla.Benim boşandığım eşimde öleydi maaş kartımı almıştı bana 300 tl veriodu.Ne kadar borcumuz var diye sorduğumda şirket ortağımıyız diodu.Allah öylesi insanları uzak etsin.Bir insan sorumluluk sahibi olucak.Merhaba,
O kadar uzun zamandır düşünüyorum ki. Hep bocalıyorum. Mutlu değilim. Hemde hiç. Hatta kendimi bile hissetmiyorum diyebilirim. Eşim öylesine denge mi bozdu ki. İyi bir koca değil ama kötü de diyemem. Ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor. Eşimi ne annem ne babam ne kardeşim hiç biri sevmiyor. Önceden o kadar çok seviyorlardı ki. Ama eşim ailemin gözünde ki değerini bitirdi. Saygısızlık diz boyu ağzından hiç küfür düşmez ailemin yanında birilerine sinirlenir fütursuzca küfürler eder.Konusma arasında eder. Ben yerin dibine girerim. Gece gezmeleri bitmez. Gece çıkar sabah gelir. 2 yakın arkadaşı var tanıyorumda sabaha kadar onlarla içer. Başına ne sıkıntı gelse beni arayıp bana anlatır söylenir günde milyon kez. Bebeğimde var 19 aylık. Zaten uykusuzluk yorgunluk bide eşimin kaprisleri beni daralttıkca daralttı.iş sorunu var şuan taksici Aslında kazancı oldukça iyi ama her ne hikmetse bütün aksilikler her gün eşimin başına gelir kazandığı gider. İş beğenmez bir yere girip çalışmak istemiyor. Gel gelelim bana gelince kv ve eşim işe gir diye baskı yapar. Kv yakın taşınıp markete işe girmeliymişim. Mesleğim var. Ama şuan iş yok arayıştayım ve bu sürece kızımı alıştırmam gerek. Ama hersey o kadar birikti ki. Eşim gözümde yok artık eve gelmesini dahi istemiyorum tahammül edemiyorum. Boşanmayı düşünüyorum ama annem başka biriyle evli babamda evli. İki tarafada gidemem kızımla kendime hayat kurayım desem altından kalkabilir miyim bilmiyorum. Boşanan arkadaşlar siz neler yaptınız nasıl yol izlediniz? Şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?