Boşanma

kelebek4616

Huzur...
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
108
45
98
33
Merhaba,
O kadar uzun zamandır düşünüyorum ki. Hep bocalıyorum. Mutlu değilim. Hemde hiç. Hatta kendimi bile hissetmiyorum diyebilirim. Eşim öylesine denge mi bozdu ki. İyi bir koca değil ama kötü de diyemem. Ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor. Eşimi ne annem ne babam ne kardeşim hiç biri sevmiyor. Önceden o kadar çok seviyorlardı ki. Ama eşim ailemin gözünde ki değerini bitirdi. Saygısızlık diz boyu ağzından hiç küfür düşmez ailemin yanında birilerine sinirlenir fütursuzca küfürler eder.Konusma arasında eder. Ben yerin dibine girerim. Gece gezmeleri bitmez. Gece çıkar sabah gelir. 2 yakın arkadaşı var tanıyorumda sabaha kadar onlarla içer. Başına ne sıkıntı gelse beni arayıp bana anlatır söylenir günde milyon kez. Bebeğimde var 19 aylık. Zaten uykusuzluk yorgunluk bide eşimin kaprisleri beni daralttıkca daralttı.iş sorunu var şuan taksici Aslında kazancı oldukça iyi ama her ne hikmetse bütün aksilikler her gün eşimin başına gelir kazandığı gider. İş beğenmez bir yere girip çalışmak istemiyor. Gel gelelim bana gelince kv ve eşim işe gir diye baskı yapar. Kv yakın taşınıp markete işe girmeliymişim. Mesleğim var. Ama şuan iş yok arayıştayım ve bu sürece kızımı alıştırmam gerek. Ama hersey o kadar birikti ki. Eşim gözümde yok artık eve gelmesini dahi istemiyorum tahammül edemiyorum. Boşanmayı düşünüyorum ama annem başka biriyle evli babamda evli. İki tarafada gidemem kızımla kendime hayat kurayım desem altından kalkabilir miyim bilmiyorum. Boşanan arkadaşlar siz neler yaptınız nasıl yol izlediniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Çalışmanızı eşinizin istemesini yadırgamam.
Kayınvalideniz de söyleyebilir fikir verebilir.
Sonuçta çalış bana ver demiyorsa.
Eşinizin küfürlü konuşmasına bişey diyemiyorum.
Ama ailenizin yanında yapması saygısızlık.
Uyardınız mı bu konuda?
Yani bilmiyorum. Boşanacak kadar bir sebep göremedim sanki..

O paralar ickiye gidiyordur,yanındakilerde mezarcı ise onlara da ismarliyordur. Hadi üstüne kokorec yiyelim bilmemne derken tabi sabahlar olmasın modunda gezer hayret birsey gercekten. Hic mi düşünmüyor bu erkekler eslerini çocuklarını bu ne sorumsuzluk evin yolunu unutmus resmen
Ailenin yanında küfür etmesi cok iğrenç.
Bende küfürlü konusurum ama bunun bir sınırı var en azından kaynanamin yaninda etmem yani ayıp yav.
Bu şartlar boşanmak için elverişli gözükmüyor . Isin yok,maaşın yok yani,bebek biraz büyüyüp krese vs gitmeli. E o da paraya bakıyor nihayetinde
Bari kocandan para tırtıkla da köşeye at arkadaşım

Biraz birikim yapıp öyle ayrılın bu süre zarfında kızınız biraz daha büyümüş olur..

Mesleğinizi yapın.kpss ile atanacaginiz bir bölümden mezunsaniz sınava hazirlanin.sizi çok iyi anlıyorum omrunuzu curutmeyin

Cok zor bir durum insan kaderini kendi çiziyor. Rabbim buyuk yapabilirsin aslında ayrılan eşinden annen gündüzleri bebeğine bakmaz mı ayrı eve çıkarsın hangi sehirdesin bilmiyorum ama çalışıp idare edersin böyle kendine ediyorsun bence o adam ömrünün sonuna kadar çekemezsin içki tüm kötülüklerin anasıdır...

korkma Allah yeni başlayanların yanındadır ne kadar süredir içiyo geçici bi süreç mi acaba bunalımda falansa oturup konuşmalısın düzelmiyosa biraz birikim yap taşınma ve deposito faturalar için ben öyle yaptım iki çocukla evi buldum davamı açtım işimi buldum 1 ay kadar çalıştım aynı evdeyken baktım benim çalışmam da düzeltmedi onu evi taşımay bile adam tuttum herşey paraya bakar çocuğun en azından 2,5 3 yaşında olsun kreşe verebileceğin yaşta olsun ki geçinebilesin en kötü asgari ücret alsan eşinde çoocuğa nafaka verse gül gibi geçinirsin korkma ben iki çocukla geçiniyorum nafakamı vermiyo ama ona ihtiyacım yok hamd olsun çocuklara annem bakıyo oğlum okulda kızımı da seneye kreşe vericem üzülme içki içen adamdan hayır gelmez ben boşanınca üstümden bi yük kalktı resmen

Ben yadırgıyorum. Küçücük bebeği bırak çalış derse yadırgarım. Böyle bir adama desen ki tamam eve gelince de işleri beraber yapalım. Kabul eder mi sence. Olan konu sahibine olacak. Her şeyi kendim halledeceksem evli kalmamın ne mantığı var?

Adam kizin ailesine küfür ediyor, gece eve gelmiyor ve doğru düzgün çalişmiyor.

Ve bunlar sizce boşanma nedeni değilmiş. Peki nedir sizce boşanma nedeni?

Çalıştığınız para ne olacak? Sizde kalacaksa ve eşinizle cidden olamayacağını düşünüyorsanız birikim yapın, bebeğinizde büyümüş olur

Ve bir müddet annenlerde kal. Başkasi ile evli olabilir fakat daha halen annendir o.

Derhal iş bulmaya çaliş ve o parayi biriktirip, ayri eve taşin. Yapabilirsin, korkma. Derdini annen ile paylaş. Kizini o evden kurtar. Sürekli küfür, hir gür olan bir ev içinde kalmasi çok kötü. Davani aç ve nafakani al.

Evet annenle paylaş derdini o da boşanmış biri olarak sana destek olacaktır.Ben boşanmaya kalkınca hiç beklemediğim insanlar yanımda beliriverdi bu kadar güçlü olabileceğimi bilseydim önceden yapardım dedim

Yani bu sizin fikriniz.
Benim bahsettiğim şey aslında eşit şartlarda çalışmasını isteyen bir koca varsa.
Eh mecbur ev işleri de bölüşülür.
Herşeyi kendim hallediyorsam evli kalmamın ne mantığı var. Düşüncesi benim hayat felsefeme çok aykırı.
Param var aklım var. Evliliğe gerek yok.
Bumu yani?
İnsanlar hayatı paylaşmak için evleniyor.
(Tabi bu herkes için geçerli değil malesef)

Küçük bir bebeği olup hem çalışan,hem anneliğini süper yapan,evine yeten nice Kadınlar var.
Çünkü zaten kadın denilen varlık muhteşem.

He koca çalış parayı bana ver ev işini sen gör diyorsa,
O tarz düşünce de biriyle yaşlanmakta zaman kaybı.
Konu sahibi eşinin ne tarz düşünce de biri olduğunu biliyordur.

Adam kizin ailesine küfür ediyor, gece eve gelmiyor ve doğru düzgün çalişmiyor.

Ve bunlar sizce boşanma nedeni değilmiş. Peki nedir sizce boşanma nedeni?
Ya siz konuyu yanlış okudunuz yada ben.
Kadın diyor ki; ailemin yanında küfür ediyor.
Yani aileme küfür ediyor başka bişey,ailemin yanında küfür ediyor bambaşka bişey.

Benim için boşanma nedenini tek tek sıralayamam ki.
Aldatır,çocuklarıma babalık yapamaz,beni insan gözüyle görmez,fikirlerime saygı duymaz.
Ve daha bir çok şey.

Siz bir örnek verin öyleyse?
Şunu şunu yaşatırsa boşanır mısınız diye,
Bende cevap vereyim öyleyse..

Boşanacak sebep bulamadınız mı
Eve bile gelmiyormuş adam kazandığı parayı Allah bilir nerde harcıyor.
Bence eşine çalış demesinin altında o parayı da yemek var
Allah konu sahibinin yardımcısı olsun

İnanın buradaki bazı kadınlarla aynı kafayı yaşamayı çok isterdim.
Bende insanların bol bol kitap okumasını isterdim.
1 cümle ile insanları ah böyle biri,böyle kafa,böyle zihniyet. Diyen insanların kafasını çok merak ediyorum.
Kısacık bir açıklama ile düşünceler nerelere çevriliyor ala ala ilginç.

Ailenin yaninda küfür etmek ile aileye küfür etmek benim nezdimde aynisi. Saygisizlik. Agzi küfürlü olan insan, ne esine, ne baskasina saygilidir.

Gece eve gelmeyen adam, karisina insan gözü ile bakiyormu sizce? Cocuguna babalik yapiyormudur sizce? Parayida üstelik esinden esirgiyor. Para olmayan evde, es ve cocuk ne yapsin?

Yok yok, illa adam dövmek zorunda, konu sahibi neredeys yari ölmüs olmali ki bosanma olsun dimi?

Boşanacak sebep bulamadım dan kastım konu açık değil.
Konu da okuduğum şeylerin cevabını vermişim.
Şu yanlış bu yanlış diye.

Hanımefendi’nin anlatması eksik tam anlayamadığım için kendimce boşanacak bişey göremedim. Demişim.
Üstelik soru da sormuşum.
Bir paragraf okuyarak kardeşim sen boşan. Diyemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…