Boşanma

Vallahi sen ne dediğini bilmiyorsun

Amacım dini yorum yapmak değil ancak şu mesajınız beni rahatsız etti.

Özellikle isaretlediğim yerlere bakarsak buna körü körüne inanma denir, ki bu da sanıyorum islamla alakalı değil. Zannetmiyorum islam dini sorma, sorgulama, mantık arama desin. Aksine keşke bunları bir bilene sorsanız da, öğrenseniz, size bunu sorana siz de mantıklı bir açıklama yapabilseniz.
Bunun Allah’ı sorgulamakla alakası yoktur, bilakis bahsettiğiniz o emirleri, vaatleri mantık süzgecinden geçirip benimsemekle alakası vardır. İslam dini tüm dünyaya gönderilmiş değil mi? Tüm insanlığın aklına gelecek sorular için; sen sus cahil allahı nasıl sorgularsın diyerek mi bu dine iman etmeleri sağlacaktı..

Evet İslam dini evrenseldir, ama hanımefendinin yaptığı ilk yorum direkt dine saldırma gibi bir şeydi, bu da beni rahatsız etti.
Yok İslam dini direkt sorgulama demez ama bazı şeyler vardır insanın aklı yetmez, insanoğlu aciz ve sınırlı bir akla sahiptir, orda da iman devreye giriyor.
Ben Allahın bunları neden vaat ettiğini nereden bileyim, veya belki o kadarını aklım alıyordur, burda dini kötülemek yerine iman etmeyi tercih ediyorum.
Çünkü ben Müslümanım ve aklımın yetmediği yerde iman etmekle yükümlüyüm.
Eğer sorgulayıp daha sonra bir sonuca varamayıp 'kader inancı' gibi şeyleri sorgulamaya devam edersem dinden çıkabilirim, inancım bu yönde.
Yorumunuz için teşekkür ederim

Evet ayette huri geçiyor, huri nedir cennete gitmeyi hak etmiş bir erkek için yaratılan kadın. Eğer dünyadaki kadın cennete gitmeyi hak etmişse zaten hepsinden üstündür onun da ayrı hakları vardır, ben bunu söylediğim vakit de de niye erkek nedir erkeğe niye o kadar kadın verilir diye bir cevap gelecekti, uğraşmak istemedim, dini yorum yaptığım için de ban yiyeceğimi biliyorum gerek görmedim.
Bunun üzerine binlerce kitap yazılmıştır belki hepsini burda tek tek anlatamam ya.
Ben de sorgulayarak bu dini seçtim, asla karsı değilim, ama bazı şeyler vardır insan aklı yetmez, cennet cehennem tasviri gibi, ahiret, mahşer gibi. Kader gibi

Allahın vaatleri sorgulanmaz yazmısım. Vaat nedir bir isi yapacağına dair söz vermek gibi bir şey.
Kalkıp Allahım sen bunu niye vaat ettin diyemem herhalde.
Yoksa dinde o nedir bu niye böyle şu nereden gelmis vs vs gibi konuları araştırır sorgularım da.

Merhabalar eşim boşanmaya karar verdi . Ama ben boşanma taraftarı değilim. Vede düğünde takılan takıları kv alıyor sadece mihir olanlar senin diyor .
Neden taraftar değilsiniz?
Kv kim köpek? Eşler arasında paylaşılır, ona ne düştüğü hepimizin malumu.
Mehir dışındakileri ortadan ikiye böleceksiniz.
Ya da hepsini bölmeyi teklif edebilirsiniz duruma göre.

Merhabalar eşim boşanmaya karar verdi . Ama ben boşanma taraftarı değilim. Vede düğünde takılan takıları kv alıyor sadece mihir olanlar senin diyor .
Ziynet eşyaları Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun 2020/240 K. sayılı kararına göre; kadına takılan her türlü ziynet eşyası (çeyrek/yarım/tam altın, bilezik, takı seti vs.) ve para kadına aittir. (9 Eyl 2021)

Eeeee kadın için de ‘gılman’ var cennette ayrıca huriler dinen ‘hizmetkar’ gılmanda olduğu gibi. Dini tartışmalara girmeyin bence, bu bahsi geçen huriler de gılmanlar da “cennet ehlinin hizmetiyle görevlendirilen ve hiçbir zaman yaşlanmayan gençler” olarak nitelendirilir arkadaşlar. Kuran var açarsınız okursunuz, eksik kalan kısım varsa aklınıza takılan hadislere vs bakarsınız sizlere mantıklı gelen kısımları kendi inancınız ile birleştirirsiniz ya da hiç inanmazsınız olur biter. Neye inanıp inanmayacağı sadece bireye kalmış bir şey. İsteyen inanır isteyen inanmaz. Bunlar sadece bireyleri bağlayan şeyler. Mal paylaşımı ise Türkiye Cumhuriyeti’nde medeni kanun ile belirlenmiş kaidelere tâbi herkes hakkını almalı bence. Kimse de büyü diye kendini kandırmamalı, konu sahibi sözüm size. Dünyada hiçbir güç bireyin hayati kararlarını ‘kesin’ olarak etkileyecek derecede güçlü değildir. Büyü dediğiniz şey ise inanışa göre ‘kısa süreli-anlık’ etkileyebilecek bir şey. Boşanmamanız her şeyi büyüye bağlamanız her şeyiyle saçmalık.

Aynen aynısı kadın için de vardır. Ayette yaşlanmayan hizmetkar gençler olarak geçiyor

E tamam da bunun konu ile alakası ne? Neden sürekli bir dini tartışmalara giriliyor?
Baştan okudunuz mu bilmiyorum. İslam ile ilgili dalga geçer gibi konuştu bir üye bende dini yorum yasak dememe rağmen devam etti, huri konusunu da kendisi yazdı zaten :)

Düğünde takılan bilezik ve altınlar şahsa aittir. Size takılan her şey sizindir. Yasal olarak boşanma sırasında bunların sizden alınması münkün değildir. Bunun dışında, evlendikten sonra sizin veya eşinizin üzerine ev/araba alındıysa onlar da ikiye bölünür. Evlenmeden önce alınanlar bölünmez, yine şahsa aittir.
Sizi istemeyen biri ile hala evli kalmak istemeyin lütfen. İleride bir de bunun için gururunuz incinecek çok pişman olacaksınız kendinizi bu duruma soktuğunuz için. Büyü konusunu da bilemiyorum bunlarla aklınızı bulandırmayın

Baştan okudunuz mu bilmiyorum. İslam ile ilgili dalga geçer gibi konuştu bir üye bende dini yorum yasak dememe rağmen devam etti, huri konusunu da kendisi yazdı zaten :)
Yazışmalara binaen neye göre kutsal kime göre kutsal? Senin kutsalın diğerlerinin kutsalı olmak zorunda değil. Mesela senin kutsalını ben çöpe atabiliyorum, sen de başkasının kutsalını kurbanda kesiyorsun gibi. Hiçbir kesinliği gerçekliği yok, sadece inanç sistemi. Çok abartmayın yani dininiz daha dünki mesele, günümüzde bile İslam’dan haberi olmayan kabileler var, önemli olan vicdan, din önemsiz. İnsanlık tarihinde on binlerce dine inanıldı, sizinki özel değil, tek de değil; size öyle pompalandığı için koşulsuz şartsız inanıyorsunuz sadece coğrafi bir mesele. Yani öyle uzun uzun güzelleme yapmanıza, övmenize gerek yok, çocukluktan beri aynılarını dinliyoruz, bizim gibiler için bir önemi yok;çünkü aşmışız. Dini yorum yasak diyip şu anlamsız satırları dizmek de ne bileyim.

Hanımlar dini içerikli konu ve mesajları yasaktır.
Siz bunu "saçma" da bulsanız olması gereken bu, zira neden dini içerik yasak açıklaması yapmak zorunda hissettiğim için yine aynı şeyleri yazmak zorunda kalacağım ama bu sitede yalnızca Müslümanlar yok, "Dini içerik yasak" dediğimizde de sadece İslam'dan bahsetmiyoruz, her din ve mezhepten, dahi ateizm, deizmden de bahsediyoruz.

Din söz konusu olunca kimsenin kimseye saygısı yok, din insanla inandığı arasındadır, kim neye nasıl istiyorsa öyle inanır, saygı gösterilmediği gibi kavga çıkıyor, kavgaları tek tek yazmama gerek yok sanırım, şurada 4 sayfa içinde dahi hemen bir tartışma çıktı.

Rica ediyorum ister ateist ya da deist olun, ister Müslüman, Hıristiyan veya Yahudi olun, ister Budist olun, ister Güneş'e Ay'a inanın ama siteye dini değerlerinizle ilgili yorum yazmayın.

Sizi gözden çıkaran bir adamla evli kalmaya çabalamanız ya boşanmayı geciktirir yada evlilik hayatınız boyunca değersiz görülüp psikolojik şiddet yaşarsınız.
Altınlar ağızdan çıkan iki sözle, benim olacak demesiyle kv nin olmaz. Kanun var bu ülkede.
Siz düğün videosu ve resimlerle altınların varlığını ispatlayın. Hatta eşinizle watsapp yazışması yapın, altınlarınızı gasp ettiklerini ispatlayın. Sonrada elinizdeki bu verilerle avukata gidin. Eşinizden evlilik birliğini geçerli sebepleri olmadığı halde bitirmek istediği için tazminat talep edin.
Belki tazminattan vazgeçmeniz karşılığında altınlarınızı alır anlaşmalı boşanmaya çevirirsiniz.
Ama önce kararlı olup gözlerini korkutun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…