- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.879
- 548
- Konu Sahibi Mihail Zoscenko
-
Pek de kafa yormayın bence, ben ne zaman geçmişe dönüp şöyle oldu böyle oldu diye düşünmeye başlasam kendime bunu hatırlatıyorum. Kurcalama artık yeter üzüldüğün mutlu olmaya bak diyorum kendi kendime. Siz de yapın iyi oluyor :)aynen öyle. sevseler, kaybetmek istemeselerdi kim haklı kim haksız hesabı bile yapmadan düzeltmek için çaba gösterirlerdi.
ki söylediğiniz gibi ben de öyle kapris yapıp ayrılan biri değildim. zaten kapris yapma hakkım pek olmadı bu evlilikte.
benim ona en büyük hatalarında en büyük eksikliklerinde bile söyleyemediğim lafları, hakaretleri o o kadar acımasızca söyledi ki bana,, insanın hiç mi vicdanı sızlamaz, merak etmez..insan olduğuna bile inanmıyorum, en azından bana insan değil gerisini ne yapayım
Benim esim pismanim kusura bakma ozur dilerim bile demedi. Niye bize sans vermiyosun bilmiyorum dedi. Adam kendinde hala hata gormuyo birakin barismaya ugrasmayi. Ve aynen 2 gun mesaj atti. Numarami degistirdikten sonra hic ugrasmadi bile bir ay oldu bugun. Kim icin dusunucez? Bizim icin parmak kipirddatmaktan aciz adamlari mi? Artik kendime deger vericem dedim. Siz de oyle yapinBakın ben de duygusal bir insanım aslında, üzüntüyü falan da derin yaşıyorum. Ama biraz da kendimize dışarıdan bakmalıyız. Şimdiye kadar sevdik sürdürmeye çalıştık ama karşılığını görmedik. Eğer bizi o kadar isteselerdi evliliklerimiz bitmezdi, kapris yapıp terketsek bile (ki öyle değil) kapımızda yatarlar yine bırakmazlardı sevselerdi.
Mesela benim eşim en fazla iki gün boyunca pişmanım evine dön diye mesaj atıp durdu ergen gibi. Toparlamayı bile benden bekliyordu. Onun atıp atacağı en büyük adım buydu. Onu bile yapmayan var. Şu durumda ay çok seviyorum diye geri dönsek kendi düşen ağlamaz denir halimize. Bunun adı sevgi değil. Hayatımız boyunca her gün üzülüp hastalık sahibi olacağımıza bir süre üzülelim yeter. Hatta karşı taraf üzülmüyorsa ona da gerek yok ama yine de bir yas dönemi oluyor işte.
bu rahatlığı insanın aklı almıyor.Benim esim pismanim kusura bakma ozur dilerim bile demedi. Niye bize sans vermiyosun bilmiyorum dedi. Adam kendinde hala hata gormuyo birakin barismaya ugrasmayi. Ve aynen 2 gun mesaj atti. Numarami degistirdikten sonra hic ugrasmadi bile bir ay oldu bugun. Kim icin dusunucez? Bizim icin parmak kipirddatmaktan aciz adamlari mi? Artik kendime deger vericem dedim. Siz de oyle yapin
Boyle dusunmeni bi yandan anlayabiliyorum, ama gercegin farkli oldugunu idrak etmelisin. Bir ayrilik HER DAIM bir erkege kadina koydugundan cok daha fazla koyar. Emin ol.Biz nasıl atlaticaz kızlar ya bu durumu vallahi hiç bilmiyorum ya bi iyiyim bi kötü hayatım allak bullak oldu ya boş teneke gibi hissediyorum kendimi ..onlar hayatlarına devam ediyor olan bize oldu ya olan yine biz kadinlara oldu..
Ilk soyledigin kisima cok fazla katilamayacagim canim, ilk goz agrilarimizi unutmamiz mumkun degil. Nekadar ofkeli olsakta, kizmis olsakta onlara, onlardan nefret bile etsek, yerleri hep ayri bir kosede duracak. Bunu kabullenmemiz gerek aslinda. Ve konuya soyle bakmak lazim; 'biz, bize yakisik sekilde, kisiligimize karakterimize kalitemize yakisir sekilde sevdik ve deger verdik, o yuzden bize yakisan ilk goz agrimiza saygi duymak, ve yerinin baska oldugunu kabullenmek'.İlk göz ağrısı yorumunu ilk günlerin duygusallığıyla yazmıştım ama normalde ben ilkler unutulmaz diyen biri değilim. O mantıkla bakarsak benim o salakça ilk aşkımı da unutmamam lazımdı :)
Çook sevdim ben eşimi hala da burnumda tütüyor ama seviyoruz diye değer görmediğimiz mutlu olmadığımız hayata devam mı edelim yani? Aramızda bişeyler iyi gitmedi uyum sağlayamadık işte, gerçekten seven insanlar ne olursa olsun ayrılmazlar biz demek ki onlardan değildik. E bunun neresini unutmayacağız şimdi :)
Sunlari yazmissinya buraya, tatlim, icimi sizlattin. Maalesef yasiyoruz boyle duygulari iste. Boyle bir kadin oldugun icin kendinle gurur duymalisin. Ve sonuc itibariyle kendini secebildigin icinde guzelligine guzellik katmissin. Onlarin en buyuk hatasi 'ne yaparsam yapiim, bu hatun asla vazgecemez benden' demeleri. Ve biz bu hatalarini onlarin yuzune oyle guzel, oyle derin tokat gibi carptik ki. Bu bir teselli mi bilmem, ama emin ol, bu tarzda kadinlar asla ve asla unutulmaz. Asla yeri doldurulamaz.aynen öyle. sevseler, kaybetmek istemeselerdi kim haklı kim haksız hesabı bile yapmadan düzeltmek için çaba gösterirlerdi.
ki söylediğiniz gibi ben de öyle kapris yapıp ayrılan biri değildim. zaten kapris yapma hakkım pek olmadı bu evlilikte.
benim ona en büyük hatalarında en büyük eksikliklerinde bile söyleyemediğim lafları, hakaretleri o o kadar acımasızca söyledi ki bana,, insanın hiç mi vicdanı sızlamaz, merak etmez..insan olduğuna bile inanmıyorum, en azından bana insan değil gerisini ne yapayım
Unutmaktan kastım bu yaşadıklarımın artık bana bir şey ifade etmeyeceği idi, yoksa unutmak biyolojik olarak mümkün değil :)Ilk soyledigin kisima cok fazla katilamayacagim canim, ilk goz agrilarimizi unutmamiz mumkun degil. Nekadar ofkeli olsakta, kizmis olsakta onlara, onlardan nefret bile etsek, yerleri hep ayri bir kosede duracak. Bunu kabullenmemiz gerek aslinda. Ve konuya soyle bakmak lazim; 'biz, bize yakisik sekilde, kisiligimize karakterimize kalitemize yakisir sekilde sevdik ve deger verdik, o yuzden bize yakisan ilk goz agrimiza saygi duymak, ve yerinin baska oldugunu kabullenmek'.
Yasanilanlar, cektirdikleri aciyi cok fazla unutabilecegimizi sanmiyorum acikcasi. Ama evet, bazi duygular gercekten zamanla azaliyor, hatta bitiyor. Klise, ama biraz zaman vermek gerekiyo iste.
o güzel yorumlarınız için teşekkür ederim kendi adıma.. amin Allah hepimizin yardımcısı olsun.Boyle dusunmeni bi yandan anlayabiliyorum, ama gercegin farkli oldugunu idrak etmelisin. Bir ayrilik HER DAIM bir erkege kadina koydugundan cok daha fazla koyar. Emin ol.
Ilk soyledigin kisima cok fazla katilamayacagim canim, ilk goz agrilarimizi unutmamiz mumkun degil. Nekadar ofkeli olsakta, kizmis olsakta onlara, onlardan nefret bile etsek, yerleri hep ayri bir kosede duracak. Bunu kabullenmemiz gerek aslinda. Ve konuya soyle bakmak lazim; 'biz, bize yakisik sekilde, kisiligimize karakterimize kalitemize yakisir sekilde sevdik ve deger verdik, o yuzden bize yakisan ilk goz agrimiza saygi duymak, ve yerinin baska oldugunu kabullenmek'.
Yasanilanlar, cektirdikleri aciyi cok fazla unutabilecegimizi sanmiyorum acikcasi. Ama evet, bazi duygular gercekten zamanla azaliyor, hatta bitiyor. Klise, ama biraz zaman vermek gerekiyo iste.
Sunlari yazmissinya buraya, tatlim, icimi sizlattin. Maalesef yasiyoruz boyle duygulari iste. Boyle bir kadin oldugun icin kendinle gurur duymalisin. Ve sonuc itibariyle kendini secebildigin icinde guzelligine guzellik katmissin. Onlarin en buyuk hatasi 'ne yaparsam yapiim, bu hatun asla vazgecemez benden' demeleri. Ve biz bu hatalarini onlarin yuzune oyle guzel, oyle derin tokat gibi carptik ki. Bu bir teselli mi bilmem, ama emin ol, bu tarzda kadinlar asla ve asla unutulmaz. Asla yeri doldurulamaz.
ucunuzude opuyorum. sikmayin o guzel canlarinizi. hayat devam ediyor, inisleriyle cikislariyla. bizde toparliyoruz, ara ara soyle bi acisada canimiz, hemen sonrasinda yine kendi kendini toparliyor. korkmayin, kendi icinizdeki enerjiye ve guce guvenin. Allah yardimciniz olsun.
Dun kayinvalidemler konusalim diye aramislar. Cok gerginim. Yazilanlari ekran fotosu aldim. Okuyup rahatliyorum. Iyi ki uye olmusum dedigim andayimUnutmaktan kastım bu yaşadıklarımın artık bana bir şey ifade etmeyeceği idi, yoksa unutmak biyolojik olarak mümkün değil :)
Biraz da yapı meselesi sanırım, ben ilklere değil enlere anlam yükleyen biriyim. O yüzden ne ilk aşkımı, ne ilk işimi vs. ayrı bir yere koymuyorum. Ona şu ara kızgınım evet bana yaşattıkları için, ama nefret de etmiyorum ve aslında iyiliğini ve mutlu olmasını da isterim.
Aynen dediğin gibi ben de kendime yakışır şekilde sevdim, severek bıraktım ve bir süre de yasını tutacağım içimde. Ama bana saygı duymayan birini ben içimde ayrı yere falan koymam. O da beni koymuş olsaydı zaten evli kalırdık :)
Gergin olma lütfen, dik dur savunma psikolojisine girmeden dile getir içindekileri.Dun kayinvalidemler konusalim diye aramislar. Cok gerginim. Yazilanlari ekran fotosu aldim. Okuyup rahatliyorum. Iyi ki uye olmusum dedigim andayim
Üzülerek kayınpederinize katılıyorum bende bu yollardan geçtim..... 2006 yılında 9 yıl süren evliliğimi bitirdim çok şükür ki çocuğumuz olmamıştı.... Beş yıl evlilik yapmadım .... Zaman zaman pişmanlıklarım olmadı değil çocuk olsaydı belkide devam edebilirdi..... Sudan sıçmış balık gibiydim pşmanlığımda bu yüzdendi.... 2011 yılında evlendim üçüncü ayda hemen hamile kaldım bir oğlum var çok şükür.... Ve hala eski eşimle yeni eşimi sürekli kafamda kıyaslıyorum..... Şimdi aslında daha mutsuzum ama ne boşanmaya cesaretim var nede yeniden bir başlangıça....evlilikten tek anladığım sorunsuz mükemmel bir ilişki olmadığı.... İçki kumar karı kız yoksa pes etmemek gerek ....umarım çokkkk mutlu olursunuz zor dönem ama geçiyorKayınpederim boşanmaktan vazgeçirmek için bize "ömür boyu yalnız kalacak değilsiniz ikiniz de illa ki evlenirsiniz, ama hiç kimse insanın ilk eşi ilk göz ağrısı gibi olmaz" demişti. O söz aklıma geldikçe üzülüyorum çünkü eşim benim hakikaten ilk göz ağrımdı, yani ilk aşkım değildi ama en çok ona yakın olmuştum sonradan zarar görsem de.
Acaba dediği gibi mi olacak?
Nasıl güzel anlattın be arkadaşım, kahrolursun kabullenemezsin yaşadıklarını ama bu noktaya gelindiyse en acı gerçek bittiğidir...İyi hissettiğin insanlarla bundan sonra iyi hissettiğin şeyleri yapmayı çalış bu süreci öyle geçir canım.Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki...çünkü ben de geçtim o süreçten..
Bilirim hasretliğin nasıl bir şey olduğunu..burnunun direği sızlar sesini duymak istersin arayamazsın ve yaşanmışlıklar...her yerde her adımda o gelir aklına..bir sürü yaşanmışlıklar...
Kime anlatsan çare olmaz ve bir anlık rahatlama zannedersin ama değildir sürekli aynı geceli gündüzlü için sızlar için sancır ağırır kıvrandırır.....sabah gözünü açtığında boşlukta hissedersin tavana boş boş bakarsın..insanlar konuşur güler sen zadece bedenen orada olursun aklın hep onda olur...
neden ve niçin soruları kafanı kemirir..bunu hak etmemiştim dersin ve isyan edersin de bazen sonra tevbe eder tekrar Allah a sığınırsın..o sevdiğin senin için kul köle olan adam bambaşka biridir artık...o bir yabancı olur sana hatta daha da fazlası olur......
anlam veremezsin acımasızlığına...kendi içine atar da sığamazsın hiçbir yere..anlatırsın belki de tanıdık tanımadık herkese bi çare diye.........ama kimseler çare değil..sensin aslında çare...sadece kabullenmektir doğru olan....,
sapasağlam durabilmek yanında olanlar için şükretmek sadece....
% 99 hakliyim bilyorum ama merhametimi cok kullaniyolar. Kaynanam tam bir cin oyuncu. Kestiremiyorum napacagibi beni bu geriyo. Esimi seviyorum ama onunla olamam. Bu kendimden vazgecmek olur. Insallah kirici seyler soylenmeden kapanir konuGergin olma lütfen, dik dur savunma psikolojisine girmeden dile getir içindekileri.
Şu da var kimse yoğurdum ekşi demez seni suçlamaya kalkarlarsa laf dalaşına girme ama altta da kalma. Dik ve mesafeli şekilde söyle söyleyeceklerini. Vicdanen haklı olduğunu hissediyorsan kendi kendine sürekli hatırlat 'ben haklıydım' diye.
Daha önce dediğim gibi ben ilklere pek anlam yüklemem. Elbette karşılaştırma yaparsınız kafanızda çok normal ki bu.Üzülerek kayınpederinize katılıyorum bende bu yollardan geçtim..... 2006 yılında 9 yıl süren evliliğimi bitirdim çok şükür ki çocuğumuz olmamıştı.... Beş yıl evlilik yapmadım .... Zaman zaman pişmanlıklarım olmadı değil çocuk olsaydı belkide devam edebilirdi..... Sudan sıçmış balık gibiydim pşmanlığımda bu yüzdendi.... 2011 yılında evlendim üçüncü ayda hemen hamile kaldım bir oğlum var çok şükür.... Ve hala eski eşimle yeni eşimi sürekli kafamda kıyaslıyorum..... Şimdi aslında daha mutsuzum ama ne boşanmaya cesaretim var nede yeniden bir başlangıça....evlilikten tek anladığım sorunsuz mükemmel bir ilişki olmadığı.... İçki kumar karı kız yoksa pes etmemek gerek ....umarım çokkkk mutlu olursunuz zor dönem ama geçiyor
Peki sen muhatap olmasan da ailen olsa?% 99 hakliyim bilyorum ama merhametimi cok kullaniyolar. Kaynanam tam bir cin oyuncu. Kestiremiyorum napacagibi beni bu geriyo. Esimi seviyorum ama onunla olamam. Bu kendimden vazgecmek olur. Insallah kirici seyler soylenmeden kapanir konu
Kesinlikle..... Ben boşandığm için hiç pişman olmadım söylemek istediğim dört dörtlük bir hayat yok sorunlar her ilişkide oluyor salmayı öğrendiğimiz zamanda yaş almış başını gitmiş oluyor....Daha önce dediğim gibi ben ilklere pek anlam yüklemem. Elbette karşılaştırma yaparsınız kafanızda çok normal ki bu.
Geleceği kimse bilemez, belki de bir daha hiç evlenmeyeceğim. Niyetim ve duam daha mutlu olmak, inşallah allah güzellikler nasip eder.
Gelecek bir risktir sonuçta ama bu riski almaya değer.
Durum su ki babamin beni ayriliga zorladigi gibi sacma bir fikirleri var. benim agzimdan duymak isteyeceklerdir. Esimle son kez konusurum zor olsa da ama annesinin yuzunu gormek istemiyorumPeki sen muhatap olmasan da ailen olsa?
Kendini daha da yıpratma bu süreçte, boşver giç konuşma ailen onların hakkından gelir. Merhamet de etme sakın sana yaptıklarını düşün.
Aman boşver nasıl fikirleri olursa olsun o fikirleri düzeltmeye kalksan ohooo.Durum su ki babamin beni ayriliga zorladigi gibi sacma bir fikirleri var. benim agzimdan duymak isteyeceklerdir. Esimle son kez konusurum zor olsa da ama annesinin yuzunu gormek istemiyorum
Acaba hala çok sevdim eşimi diyebildiğiniz için yeterince büyük bir sorun olmamış olabilir mi, bitirmeye değecek kadar. Çünkü bende şuan boşanma aşamasındayım ve baya kötü şeyler yaşattı bana ailesiyle beraber ve o evi terk ettiğimden beri bir dakika olsun aklıma onu özlediğim ve aşkım gelmedi. Tek düşündüğüm ve her an düşündüğüm şey bana yaptıkları haksızlıklar. Oysaki çok aşık olarak evlendim. Çok seviyordum gözlerimin içi gülüyordu. Ölmek istemiyodum ya. Onunla uzun uzun yaşamadan ölmek istemiyodum ölmekten korkuyordum. Düşün yani aşkımı. Şimdi zaman yıpratmış olabilir diye düşüneceksin. Ama hayır evliliğim o kdar kısa sürdüki. Sadece 2 ay. Şimdi ise aylardır ayrıyız ve boşanmaya çalışıyoruz. Ama aylardır onu sevdiğimi düşünmüyorum hiç yüzü aklıma gelmiyor hiçbişey aklıma gelmiyor. Demekki kötü şeyler yaşamışım. Ama siz hala burnumda tütüyor diyebiliyorsunuz. Belkide cok büyük değildi problem? Çok kötülük yapmadı? Yada bilmiyorum belkide insandan insana değişiyordur bu iş.İlk göz ağrısı yorumunu ilk günlerin duygusallığıyla yazmıştım ama normalde ben ilkler unutulmaz diyen biri değilim. O mantıkla bakarsak benim o salakça ilk aşkımı da unutmamam lazımdı :)
Çook sevdim ben eşimi hala da burnumda tütüyor ama seviyoruz diye değer görmediğimiz mutlu olmadığımız hayata devam mı edelim yani? Aramızda bişeyler iyi gitmedi uyum sağlayamadık işte, gerçekten seven insanlar ne olursa olsun ayrılmazlar biz demek ki onlardan değildik. E bunun neresini unutmayacağız şimdi :)
Buarada bu yazdığında aklıma birşey getirdi şimdi ya. Benimde eski eşim evlenmeden önce sevgiliyken ' ben seni asla bırakmam sen beni terketsende gelirim kapında günlerce yatarım yinede vazgecmem' derdi. Ben evlendikten sonra evden ayrılınca bir kez bile aramadıda mesajda atmadı. 1 kere bile..... Hemde aylarca....Bakın ben de duygusal bir insanım aslında, üzüntüyü falan da derin yaşıyorum. Ama biraz da kendimize dışarıdan bakmalıyız. Şimdiye kadar sevdik sürdürmeye çalıştık ama karşılığını görmedik. Eğer bizi o kadar isteselerdi evliliklerimiz bitmezdi, kapris yapıp terketsek bile (ki öyle değil) kapımızda yatarlar yine bırakmazlardı sevselerdi.
Mesela benim eşim en fazla iki gün boyunca pişmanım evine dön diye mesaj atıp durdu ergen gibi. Toparlamayı bile benden bekliyordu. Onun atıp atacağı en büyük adım buydu. Onu bile yapmayan var. Şu durumda ay çok seviyorum diye geri dönsek kendi düşen ağlamaz denir halimize. Bunun adı sevgi değil. Hayatımız boyunca her gün üzülüp hastalık sahibi olacağımıza bir süre üzülelim yeter. Hatta karşı taraf üzülmüyorsa ona da gerek yok ama yine de bir yas dönemi oluyor işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?