Boşanmada kadinin hakları

O evden eski eşe bir pay kalmamış mı
 
Yenge ve eniştenizin yaptıkları da çok acımasızca. Bu forumdaki çoğu insanda onlar gibi ailenin yanlarında kısa sürelide olsa kalmasına fevri tepki veriyor.( o durumda haklı tarafları var) Ama bu kadar zor durumda yardım eli uzatmak gerekir. Bir iki ay idare edilir. Kadın sığınma evlerine başvuraramaz mısınız?
 
Böyle zengin olunuyor demek ki, en azından tehdit edin alnımın teriyle kendi paramı kazanırım o zaman diyin, başkasından para almanıza ses çıkarmıyorda kazanmanıza mı çıkarıyor, bu ne perhiz ne lahana turşusu, karaktersiz ya
 
Modern kolelik işte o da öyle diyor zaten neyin eksik herseyin var hersey dediği temel gıda ihtiyaçları
Esiniz manipule ediyor sizi. Akıl oyunu yapiyor. Kafanizi karistiriyor. Bu durum ruh dengenizi de bozar, sinip pısarsınız. Evlilik bu degil. Hurriyetten mahrum yaşiyorsunuz bir nevi. Gida almakla, evin ihtiyaclarini gidermekle yetmez. Sizin gezip tozmaya, arkadas edjnmeye, sosyallesmeye, calismaya, okumaya da ihtiyaciniz var. Ruh sagliginiz icin, kendi kisisel gelisiminiz icin ihtiyaciniz var. O sizi resmen eve tıkmıs, hizmetcilik yaptiriyor karın tokluguna. Evlilik paylasimdir, cocuk dogurmak degildir sadece. Esinizin size saygisi da yok. Hic deger vermiyor. Yasadiklariniz bosanma nedeni. Ancak oyle pısmıssıniz ki haklarinizi da bilmiyorsunuz. Internetten aile hukuku diye aratip haklarinizi oradan ogrenebilirsiniz.
Eskiden evin reisi erkek idi. Bu kanundan cikarildi. Artik evin reisi yok. Kadin ve erkegin haklari esit. Suzin de soz hakkiniz var. Lutfen bir avukatla gorusun. Resnen mahkum gibi davraniyor size esiniz.
 
Ben bunları söyleyince suçlu oluyorum şükür etmiyormuşum şükür etmezsem Allah hepsini benden alirmis hastalık verirmiş çocuklarımı alirmis benden ölüm verirmiş gibi şeyler söylüyor
Bunlar cahilce sozler. Asil o size zulm ederek gunahiniza giriyor. Temel haklarinizdan mahkum ederek size zulüm ediyor. Cok gunah. Kalp kirmak Kabeyi yikmaktan daha gunahtır. Bu kadar merhametli Rabbim bunlari yapar mi? Esiniz sizin aklinizla oynuyor. Hic bir seyinize, kiyafetinize bile karisamaz. Daha fazla onun sozleriyle zehirlenmeden su adami birakin lutfen. Gercek evlilik bu degil.
 
Hala sizin gibi evliliklerin varolduğunu bilmek beni çok üzdü. Eğer avukat olsaydım sizi boşayıp o adamın elini avucunu almak için elinden geleni yapardım. Güçlü olun diretin sizi tehdit ediyormuş ya boşarım diye durum o raddeye geldiğinde yaptığı herşeyi hakime anlatırsınız.ayrıca Bir öğretmenin 11 dairesi nasıl olmuş? Babadan mı kalmış?
 
Yazacak cok sey var da yazamiyorsun. Esiniz dini kullanarak sizin aklınızla oynuyor. Siz onun esisiniz, mahkumu hizmetcisi ya da kölesi degil. Ne demek sokaga cikmaya izin vermemek. Çip taksin bari bir de. Tovbe tovbe... hurriyetten men etmek bu resmen.
 
Benim arkadaslarim var başı kapalı. Altlaribda araba fıldır fıldır geziyor. Cocuklari da var. Birsey de oldugu yok. Sükürsüzlük degil ki bu.
 
Modern kolelik işte o da öyle diyor zaten neyin eksik herseyin var hersey dediği temel gıda ihtiyaçları
Ailenizden kalan bir malk mülk yok mu peki ev en azından ve yine babadan yada anneden kalan bir emekli maaşı eğer var ise boşanma halinde size bağlanır.
 
Çok sinirim bozuldu okurken...böyle hayatlar var hala demek...ALLAH eşinizi nasıl biliyorsa öyle yapsın..
Haklarınızı gelince...aslında bu psikolojik şiddete sağlam bir manevi tazminat alirsiniz. Nafaka da alırsınız.baro ücretsiz avukatda verir..kazanırsınız da ama tek sıkıntı süreç..bu süreçte nasıl ev gecindireceksiniz çocuklar nolacak....mesela aileniz olsa gdersiniz anneniz çocuğa bakarken davayı açar ise girersiniz...ama şimdi ise girseniz bile çocuklara kim bakacak...vallahi çok üzüldüm..bu pisliği çatır çatır bosayip parasinida bir güzel almak lazım.
Kazanın atanin tek kurtuluş diyeceğim ama çocukla oturup ders çalışmakta çok zor...
 
Cimri pislik
 
Afedersinz de Kocanız herseye haram diyip cimriligin yolunu bulmjs. Bir kurus vermeyen hayat arkadasını evlilige ikna edip sonrada boyle kısıtlayan zorbalayan beddua eden vir adam necidir ya esiniz f.tocu falan mı? Dinle cok alakalıymıs gibi dinden zerre bir haber olan bu adam herseye haram diyip nasıl bu kadar kotu biri olabiliyor
 
Yazıklar olsun dini alet ederek böyle kadınlara eziyet ediyorlar . 11 dairesi var ama adam olamamış . Evine eşine çocuklarına harcadığı her kuruş sadaka bunu bilmiyor muymuş. Evi hanımına dar eden bir erkeğin vebali sorgusu çok büyüktür.
 
Gerçek ten çok doğru yazılmış. Doktorlarda bu uyuzu bekliyordu gelsinde hayatıma eziyet etsin diye. Şunuda eklemek isterim ki böyle tipler çalışma hayatında bir bayan görsün konuşsun ağzının suyu akar. Her pislik beklerim bu tiplerden. Vurun tekmeyi hayatınızı yeniden inşa edin
 
Çalışıyorum kpss işte bugün diyor atanda kurtulalım senden çocuklarımida bırak git kendine yeni çocuklar yap
Ona deyin ki ben çalışıp paramı kazanacağım kpss olmasa bile işe girip çalışın çok istiyosa o defolup gitsin evden. Çocuklara bakacak kimse de yoktur diye tahmin ediyorum. Kreşe verin gidin çalışın. Karşı çıkar diye karkmayın kararlı olduğunuzu görsün. Ona muhtaç olmadığınızı anlasın.
 
Bacım ben bir şeyi merak ettim
Öğretmen, sosyal bilgiler öğretmeni, nasıl 11 dairesi oluyor, arsası oluyor?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…