Şimdi tepki çekeceğim belki ama 19 aylık çocuk 3 saat aç kalır bezi de değişmese de olur ( kaka yapmadı ise)
Bana abartılı tepkileriniz var gibi geldi
Bezini değiştiremez, doyuramaz vs gibi net fikirleriniz var sizin de yapıcı olmak yerine bıksın tavrınız var gibi
Çocuğun karnını doyurup altını değiştirip verirseniz arada da yemesi için- ne yediriyorsanız meyve olur makarna olur - saatine göre bir kaba koyup verirseniz bence halleder
Kızınızın yaşındaki çocuklar kreşe gidiyor 3 saat babasının yanında rahatlıkla kalır
Kış geliyor uygun giydirmesini montunu hırkasını uygun Zamanda çıkarıp giydirmesini tembihleyin yeterli
Bir de Kv ye ne yazdınız da hakaret algıladı kibarca siz de yanında olun, çocuk küçük X tek bakamıyor yazmışsınız gibi gelmedi bana
eve bitkin mor yanakla gelince önce babasına mesaj attım babası moralimi bozamazsın dedi. ki nasıl çocuğunun mutluluğunu düşünüyor anlamadım.e sonra haliyle dikkat ederim dedi.daha da üstelemedim.
sabah işe gittiğim yerde babanesi de işe gidiyor. gidip yüzüne dedim tek başına bakamıyor sen olduğunda alsın sen yoksun evde galiba dedim.dışarıda mı kaldı yoksa? üstü başı ıslak yüzü mor geldi dedim başka bişey demedim(mesela hay senin babaneliğine gibi. zamanında da çocuk görmek için yalakalık yapıyorlardı.)
akşamda eski kocam hem aramış hemde anneme neden laf söylüyorsun karakteri bozuk demiş.mahkeme kararı var her hafta alıcam kafana sok filan yazmış(yani bu cümleden de çocuk değil de sanki hayvan gezdiriyor. inadına alıyor gibi)
bende o sizin bozukluğunuz nasıl verdimse çocuğu öyle istiyorum dedim.çouğu mutlu etmek için çocuk görüyorsun kendini mutlu etmek için değil dedim. oyuncak değil dedim.kaç mesajdır çocuğum diyorum sen bana hakaret ediyorsun dedim.
tabi bunlar mesajlaşmalar.konuşmadım konuşmamda. az çok bu da bahane oluyor anasının evliliğimizi zamanında onun üzerinden ne kadar yönettiğinin delili gibi.
sanırım artık ne olacağını algıladılar sıkıştılar.hepsi çalışıyor(kendince tabi) eve otel gibi yatmaya geliyorlar.çocuk için sağlıklı ortam yok.eninde sonunda onların işine de gelmeyecek bu durum.ama o zamana kadarda babası yavrumu bakıcam derken eziyete dönüştürmesin istiyorum.
aslında babanesinin bana kabaracağına düşünmesi lazım.
evliliği başaramamış çocuğundan nasıl bi babalık bekliyor bilmiyorum.
sözde her şeylerini kendileri yapıyor. eksiklerine atlayp kapattıklarını düşünüyorlar.
30 yaşındaki oğullarının kararkterleri ile yüzleşmiyorlar.
hatta 50 yaşındaki babası dert yanıyordu beni dinlemiyor inat ediyor diye.(sonuçta kime benzeyecekse, benzediğini inkar ediyor)
annesi kabullenmiyor onu anladım.kendi çocuğunun karakterini çocuğuna(eski kocama) hatasız mükemmel gibi zannettirmiş kendini.onların iç hesaplaşmalarının ortasında kalmasın yavrum.
dışardan babası ki nolcak diyorlar da. ben sevmiyorlar demiyorum zaten.çocuk için ortam müsait değil çocuk bakmak için baba tek bakmak için müsait değil sadece bana inat yapmaya çalışıyorlar çocuğu düşünen yok. babasının bana attığı mesajlardan da bu anlaşılıyor.