Ben kimsenin anneliğini yargılayamam da yorumlayamam da empati yapmak lazım o kadının psikolojisinde olmak lazım
bizim babanemiz çok iyi bi annedir 10 yıldır içlerindeydim yaptığı anneliği gözlerimle gördüm ama eski eşim o anneliği asla görmedi karakteri bozuktu çünkü
belki sizinkiler de öyledir kadın elinden gelen anneliği yapmıştır ama eşiniz o annelikte,değerden,kıymetten anlamamıştır.
her insanın eksiklikleri var babasının eksikliğini siz tamamlıcaksınız malasef biz annelere çok büyük görev düşüyor çocuklara bazı şeyleri anlatmak çok zor
daha dün çizgi film izlerken benimde babam var ama bizimle yaşamıyor dedi bu durumda oturup ağlayıp kendimi depresyona sokabilirdim ama önce yutkundum sonra evet baban annesiyle yaşıyo tıpkı senin benimle yaşadığın gibi dedim ben seninle yatıyorum ama babam annesiyle yatmıyo kii dedi çünkü babanem babamı kucağına almıyorr ama sen beni alıyosun falan diye anlattı anlattı
büyüdükçe bazı şeyleri anlatmak zorlaşıyor neyse ki bizim acımız geçiyor da daha rahat anlatabiliyoruz.
babanesini de sağlıklı yetiştirememişler hemde eski kocamda da tuhaf ve senelerce artan bi algı bozukluğu var. zaten sorunlarımız olduğunda ne psikiyatr ne aile danışmanı vs gitmek istemedi şu standart delimiyim ben diyen erkeklerden.
sorunlarında tek çözümü beni ve ailemi suçlamak.
kızımın babanesini özetle çalıştırmak için doğurmuşlar çok kalabalık kardeşlermiş.
ilkokula giderken çocuksuz zengin bir akrabasına evlatlık gibi vermişler.yani kısaca onu da ziyan etmişler.okutmamışlar 16 yaşında evlendirmişler. kızımın dedesinin zulmunden kaçmış ama geri gelmiş.
eski kocamı küçükken çalışmaya götürmüş.
üzüldüğüm nokta uzaktan sanki iyiliğimizi istiyor gibi konuşup çektiği tüm maddi manevi sıkıntılara rağmen aynı seyleri benimde çekmemi istemesi içinden öyle dilemesi.
önceden şaka niyetine insanlara takılıyor diye öyle konuşuyor sanırdım ama anladım ki onda ve eski kocamda hazımsızlık var insanları hazmedemiyorlar.
özellikle çalışmadan para yiyen hayatını yaşadıklarını düşündükleri komşu ve akrabalarını
onlarla dalga geçiyorlar aralarında.
kendileri gibi sürüne sürüne kimselerin çalışmadığını onların değil kendilerinin helal para kazandıklarını idda ediyorlar.herkesin tepeden bir şeyler kazandığını hava attığını düşünüyorlar.
ve bu bir ön yargı kimin hayatının nasıl olduğunu ne çektiğini
derdini tam bilemezler şahit olmadan.
bir de eski kocam hakkında annesi babası herkesin onu kandırıp parasını elinden aldığını düşünüyorlar.
ne yazıkki benim hakkımda da öyle düşünüp öyle kışkırtmışlar.halbüki ben hep çalıştım kendi maaşımla kendime baktım.gece otel gibi geldiği evinin elektrik su doğalgazını ödedi(bende tek başıma yada çocukla evde bunaldığım için anneme giderdim.)
bir eş olarak görevlerini de kandırılmak olarak anlatmışlar.(ziynet eşyalarını kendilerini zengin etmek için istediklerinden evlilik boyu baski yapmışlar.ben bize ait bir evimiz olsun istedim. ev almaya yetecek altın takmamalarına rağmen gözleri elimde olduğunu düşündükleri her şeyde idi)
kendi tuhaf düzenlerine uydurmak için baskı yapmışlar.yetemedikleri yerde büyüye başvurmuşlar.
utanmadan birde dava tutanaklarına benden tazminat istediğini yazdırmış eski kocam.yani aklı paradan başka bir şeye çalışan yok.onlarda para ilah çocuk hikaye.
o yüzden kaygılarımı anlıyorsunuzdur.umarım.bir çocukları var oda askere gidip gelir evlendirmeyi düşünürler.inşallah kendileri gibi insanlara denk gelirler diyorum.kendi yapıları harici aileye sahip kızların başlarını yakarlar ancak daha anlatılacak varda neyse...