Boşanmak bencilik mi ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi yast
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tİnder mı kullanıyor, düzenli ilişkisi mi var ne olduğuna dair bir fikrim yok
Siz çalışıyor musunuz? Düzenli ilişkisi olsa anlamaz mıydınız… eve kattığı maddiyat, evde geçirdiği saatler, tatillerde ne yapıyor… şunu da ekleyeyim: çocuğunuz hızla büyüyecek. Arkadaşlarıyla gezmeye başlayacak, ergen olup odasına kapanacak. Üniversite için başka şehire gidecek belki liseyi bitirince. O zaman size bu adamla aynı evde yaşamak için bir sebep kalmadığı gibi aradan yıllar geçmiş olacak. Hayırlısı olsun…

Ben de işte bundan çekinceliyim derdim tekrar evlenmek değil ama mesela çocuk uyur evin içinde ikimizde başka odada kalırız ortak tv bile izlemeyiz yani sadece çocuk için yanyanayız bu da insanı yıpratan bir süreç. Her gün ne kadar değersiz olduğunun yüzüne vurulması gibi
Asla değersizlik olarak düşünmüyorum ama bazı insanlar olmuyor.

Ya size çok ilginç birşey söyleyeceğim bana 1,5 yıldır nasıl empoze etti ise burada haklı olduğum yazılınca bir affaladım.
Şey denilecek sanıyordum evet bencilsin, annesin, önce çocuk , adam ilgili bir adammış fln
Kıyamam sana ya sen nasıl manipüle oldun böyle. Ben de evliliğimde çocuk için bi çok şeye katlanıyorum. Ama seninkinin katlanılacak tarafı yok. Bence de anne olunca fedakarlık yapmak zorunda kalıyorsun. Ama bu kadar değil. Hani pişman olsa, düzelse, ki o zaman bile sineye çekmek çok zor hadi o zaman Bi nebze çabalarsın. Ama böyle olmaz. Yazık etme kendine.

Ya size çok ilginç birşey söyleyeceğim bana 1,5 yıldır nasıl empoze etti ise burada haklı olduğum yazılınca bir affaladım.
Şey denilecek sanıyordum evet bencilsin, annesin, önce çocuk , adam ilgili bir adammış fln
O size ne dediyse, emin olun ki gerçekler ve olması gerekenler tam tersidir.
Kaybedecek şeyi olan eşiniz.
Siz zaten aynı hayata devam edeceksiniz, kendiniz de söylüyorsunuz maddi manevi bir ihtiyacınız ya da bağlılığınız yok.
O zaman?

Boyle bir yaşamda mutlu olamazsiniz. Mutsuz anne mutsiz cocuk demek zaten. Evden esin gitsin size de maddi olarak baksın siz de bir yandan iş bakin. Ya da gecimi o saglasin 2 yil bekleyin sonra kresi o odesin. Ama boyle ayni ev sizi cok yorar

Şöyle ki bence kızım anlamayacak , onun ile her şey güzel eşim ile arkadaşız gülüp eğleniriz , tatile gidilir, sürekli aktivite yapılır mutlu bir aile hayatı var ama kapılar kapanınca durum çok farklı. Yani ayrıldığımda hayatı eksilecek , benim yaşadığımı ya da hislerimi göstermiyorum tabiki. O yüzden boşanmak bencilik gibi geliyor kendi duygularım yüzünden boşanacağım çünkü
Boşanma o zaman

Biraz birbirinizden uzaklaşıp nefes mi alsaniz mesela 2 hafta cocugunuzla tatile gidip eğer karsi tarafin da rızası varsa biraz ayri kalip birbirinizimi dinleseneniz yada ozleseniz. Kizimiz anlamaz demeyin evdekini asil anlar cocuklar herseyi hisseder inanın

Ben de işte bundan çekinceliyim derdim tekrar evlenmek değil ama mesela çocuk uyur evin içinde ikimizde başka odada kalırız ortak tv bile izlemeyiz yani sadece çocuk için yanyanayız bu da insanı yıpratan bir süreç. Her gün ne kadar değersiz olduğunun yüzüne vurulması gibi
Hiç bunları ona da söylediniz mi ?
Bu arada tinder de bir çeşit aldatma değil mi hosgorebiliyor musunuz bunu

Boşanmak niye bencillik olsun ? Ayrıca böyle bir durumda ben- ci olmanın neyi zararlı olabilir ki ?

Tabi ki çocuklarımız hayatımızdaki en değerli varlıklar ama bizler iyi olacağız ki onlara iyi bir hayat sunabilelim.Evlenirken birbirinlmize biz çocuk yapacağız ve hayatımız boyunca ev arkadaşı bile olsak ona yan yana ebeveynlik yapacağız diye söz vermiyoruz.Hayatta iki kişi olarak beraber yaşayacağız diyoruz.

Bir kadın olarak aklınızdaki soru işaretlerinin sizi ne kadar dibe çekebileceğini düşünebiliyorum.Bunu kendinize yapmayın.

Bu durum bebek oldu düzenimiz değişti zamana bırakalım konusu değil ki sabredin düzelir diyelim.Eşinizin sizi aldatması ve hala buna devam edip etmediğini bilmemek sizin için çok acı olmalı.

Size sen anasın dediğinde sende babasın.Çocugu düşünen bir baba annesini mutlu etmek için her şeyi yapar ailesini korurdu sen ne yaptın diye sorarak konuşmaya başlayarak ve bırakın bu adamı.

Merhaba konum aslında süreci ön göremediğimden yaşamış olanlardan fikir almak.
Evliyim, 2 yaşında olacak bir çocuğumuz var.
Eşim ile çocuğuım doğduğundan beri ayrı odalarda kalıyoruz. Eşimin hamileliğim süresince tinder uygulaması kullandığını öğrendim, pandemi lohusalık çocuk ile ilgilenme derken bu süreç 1,5 yıl müthiş bir sabırla ve çocuğumuzun gözünün içine bakarak geçti.
Eşim ile konuştuğumda boşanmak istemez ama ayrı olmamız yani hiç bir ikili ilişkimiz olmaması sorun olmaz.
Ve ben ne yazık ki çocuk ile boşanmaktan çok korkuyorum, birkaç kişi ile görüştüğümde bu boşanma konusunu kız çocuğu annesisin kızın için kal , böyle bir evlilik sürdür diyor.
Bir yandan çocuğum için böyle bir hayata katlanmalıyım diyorum yani bizim evliliğimiz sadece çocuk odaklı , kavga yok, ev içi 2 arkadaşız ( inanılmaz özverili ve gerçekten iyi bir baba herşeye koşar yardımcı olur) ama bir yandan da hayatım geçiyor sevgisiz , beni sevmeyen , değer vermeyen, iki çift güzel laf duymadığım bir adama sırf çocuğuma aile ortamı göstermek için yıllarımı bu evde harcamak ne kadar doğru bilemiyorum.
Bu düşünce bencilik mi ?
Bu tarz bir süreç yaşayanlar varsa fikirleriniz düşünceleriniz gerçekten duymak isterim
Eşiniz ile hamilelik öncesi nasıldınız peki? Biraz mantık evliliği gibi olmuş sanırım. Normalde ben boşanmadan yanayım mutsuz evliliklerde bencillik değil kesinlikle öyle düşünmeyin aksine hem kendiniz hem çocuğunuz için çok daha iyi bir yaşam oluyor tabi genel olarak. Bende anne babası boşanmış olan bir çocukluk geçirdim hatta üvey babamla büyüdüm eğer boşanmamış olsaydı kızardım anneme zira kavganın gürültünün olduğu yerde çocuğun büyümesi kadar kötü bir durum olamaz. Tabi siz kavga olmuyor iyi bir baba diyorsunuz o da ayrı düşündürüyor :) yani bu noktada bende ne diyeceğimi bilemedim :) çocuk için iyi olur ama evet sizin dediğiniz sevginin ailenin tadına varamadan evlilik nereye kadar gider onu en iyi siz bileceksiniz. Bu arada yanlış anlamayın eşinizle birlikte olmuyorsanız hiç başkalarıyla olabileceğini düşündünüz mü kendisinin yani bi erkek cinsel ilişki yaşamadan nereye kadar yalnız kalacak bu evlilikte. Yanlış anlamadım değil mi hiçbir ilişkimiz yok demişsinizde o yüzden sordum.

Çok iyi bir baba olabilir ama çok iyi bir eş olduğu söylenemez. Aklı ermeye başladığında aranızdaki sevgisizliği sezip mutsuz olabilir. Siz mutlu olursanız çocuğunuz mutlu olur

Eşim ile çocuğuım doğduğundan beri ayrı odalarda kalıyoruz. Eşimin hamileliğim süresince tinder uygulaması kullandığını öğrendim, pandemi lohusalık çocuk ile ilgilenme derken bu süreç 1,5 yıl müthiş bir sabırla ve çocuğumuzun gözünün içine bakarak geçti.
Eşim ile konuştuğumda boşanmak istemez ama ayrı olmamız yani hiç bir ikili ilişkimiz olmaması sorun olmaz.
Ve ben ne yazık ki çocuk ile boşanmaktan çok korkuyorum, birkaç kişi ile görüştüğümde bu boşanma konusunu kız çocuğu annesisin kızın için kal , böyle bir evlilik sürdür diyor.
Bir yandan çocuğum için böyle bir hayata katlanmalıyım diyorum yani bizim evliliğimiz sadece çocuk odaklı , kavga yok, ev içi 2 arkadaşız ( inanılmaz özverili ve gerçekten iyi bir baba herşeye koşar yardımcı olur) ama bir yandan da hayatım geçiyor sevgisiz , beni sevmeyen , değer vermeyen, iki çift güzel laf duymadığım bir adama sırf çocuğuma aile ortamı göstermek için yıllarımı bu evde harcamak ne kadar doğru bilemiyorum.
Bu düşünce bencilik mi ?
Bu tarz bir süreç yaşayanlar varsa fikirleriniz düşünceleriniz gerçekten duymak isterim
Ben yasadim. Cocuk icin bekledimde bekledim. Sonra anladimki tam tersine cocuk icin bosanmaliyim. Cocuktan sonra 12+ yil gecmesine ragmen bosandim. Bosa giden onca yil.

Eşiniz sizi 1,5 senedir manipüle ediyor resmen. Sizinde dediğiniz gibi yanında vitrin olarak sizi kullaniyor etrafına göstermek için 'işte bu benim ailem' 'ben mükemmel bı babayim' gibi. Hiçte eşinizin dediği gibi kapı ardında herkes bu şekilde yaşamıyor kusura bakmasın. O ne öyle evde hiç gülüşmedigim,oynasmadigim beraber tv bile izlemedigim bı adamla niye evli kalayim ki? Zaten bunları rahat rahat yapabilmek için evlenmedim mı ben? Hayat arkadaşı olmak için, iyiyi kötüyü beraber aşabilmek, sorunları beraber çözebilmek değil mi zaten evlilik? He birde yatak kısmı var işin bı evlilik için en önemli meselelerden biridir yani. Ee bunlarda yoksa evliliği sürdürmenin bı manası varmı? Sanki boşandıktan sonra çocuk babasini hiç goremicekmis gibi düşünüyorsunuz halbuki çok seviyorsa babası elbet görüşecekler. Birde hep annelere yukleniyolar çocuk için katlan çocuk için katlan diye. Siz aynısını yapsanız eşiniz bir dk durur mu sizi boşamak için aman çocuğumuza güzel annelik yapiyor diye ? Yada cevredekiler aynı şeyi bekler mı eşinizden? Bunları da düşünün. Çocuğunuzla beraber mutlu ve sevildiğiniz günler görürsünüz inşallah 🌸

Bencil olmazsiniz yasamak, sevmek, deger gormek esinizle ayni yatakta olmak, beraber film izlemek sizinde hakkiniz. Kiziniz icin kendinizden hayatinizdan vazgecmeyi kabul etmeyin. Kendi kiziniz ayni durumda olsa ona ne nasihat edersiniz?
Yeniden yeserip mutlu olabilicekseniz bosanin. Esiniz yine iyi baba olucak, siz de yine iyi anne olucaksiniz. Kizinizin bir kaybi olmicak. Tam aksine aradigini bulan bir annesi olucak.
Bosanin demek kolay ancak yapmasi zor. Eger en basta renkli bir iliskiniz varsa oncelikle esinizle konusun belki terapi alin deneyin duzeltmeyi. Yok olmuyorsa da bosanin ve kendi hayatinizi kurun.

Bu düşünce bencilik mi ?

Yani sizde tinder uygulamasını kullansanız sorun etmeyecek?
Size kızin için idare et diyen kim, eşiniz ile bı ilişiği yok ise sizi sevmiyor ki mutsuzlugunuzu diliyor..pes

Bencillik degil. Aksine su durumda bosanmamak zayiflik. Esiniz bosanma sebebinin aldatma oldugunun ortaya cikmasindan, etrafa rezil olmaktan, ve nafakadan korkuyor. Aldattigini gizleseniz bile bu sefer de evliliginde basarisiz oldugu aciga cikacak. Bu kadar kucuk cocugu olan kadin da sadece aldatma sebebiyle bosanir. O yuzden cocugun buyumesini bekliyor. Cocuk buyuyunce millete karim delirdi gibi hikayeler anlatacak, ismini temizleyecek sizin isminizi kirleterek, sonra da tekmeyi basacak. Sizi de iyi kandirmis bencillik falan diyerek.

Bosanin her ne kadar çocuk farketmez deseniz de aradaki boşluğu anliyordur. En azından siz sevilir ve mutlu olursanız bu çocuğa da yansır. Kimsenin malı değiliz ki vitrinini hoş gösterelim. Şimdi senin sağladığın düzenle ütülü kıyafetlerle kadın tavlamasi kolay. Kendi evinin düzenini kursun da göreyim. Rezil pislik. İnsanda biraz utanma arlanma olur.

En başta neden evlendiniz? İğrenç bir adam seni manipüle ediyor. Ben olsam dedektif tutup aldatılma kanıtlarını toplayıp boşardım.

sende başka erkeklerle konuş o zaman eşin mutlu evliliğimiz var diyebilecek mi acaba şaka gibi adama bak ya

Back
X