Boşanmak bencilik mi ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi yast
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şöyle düşünün yaşadığınız sevgisiz mutsuz evliliği ileride kızınız yaşasın ister misiniz? Çocuk sizi görüp normal bu zannedecek, babası gibi bir adam bulup evlenecek. Kız çocukları annelerinin kaderini yaşarmış.

Merhaba konum aslında süreci ön göremediğimden yaşamış olanlardan fikir almak.
Evliyim, 2 yaşında olacak bir çocuğumuz var.
Eşim ile çocuğuım doğduğundan beri ayrı odalarda kalıyoruz. Eşimin hamileliğim süresince tinder uygulaması kullandığını öğrendim, pandemi lohusalık çocuk ile ilgilenme derken bu süreç 1,5 yıl müthiş bir sabırla ve çocuğumuzun gözünün içine bakarak geçti.
Eşim ile konuştuğumda boşanmak istemez ama ayrı olmamız yani hiç bir ikili ilişkimiz olmaması sorun olmaz.
Ve ben ne yazık ki çocuk ile boşanmaktan çok korkuyorum, birkaç kişi ile görüştüğümde bu boşanma konusunu kız çocuğu annesisin kızın için kal , böyle bir evlilik sürdür diyor.
Bir yandan çocuğum için böyle bir hayata katlanmalıyım diyorum yani bizim evliliğimiz sadece çocuk odaklı , kavga yok, ev içi 2 arkadaşız ( inanılmaz özverili ve gerçekten iyi bir baba herşeye koşar yardımcı olur) ama bir yandan da hayatım geçiyor sevgisiz , beni sevmeyen , değer vermeyen, iki çift güzel laf duymadığım bir adama sırf çocuğuma aile ortamı göstermek için yıllarımı bu evde harcamak ne kadar doğru bilemiyorum.
Bu düşünce bencilik mi ?
Bu tarz bir süreç yaşayanlar varsa fikirleriniz düşünceleriniz gerçekten duymak isterim
Önce evliliğin için çabala, olmuşu hemen kabul etme sonra baktın olmuyor zaten yapacak bir şey yok

Eşim ile çocuğuım doğduğundan beri ayrı odalarda kalıyoruz. Eşimin hamileliğim süresince tinder uygulaması kullandığını öğrendim, pandemi lohusalık çocuk ile ilgilenme derken bu süreç 1,5 yıl müthiş bir sabırla ve çocuğumuzun gözünün içine bakarak geçti.
Eşim ile konuştuğumda boşanmak istemez ama ayrı olmamız yani hiç bir ikili ilişkimiz olmaması sorun olmaz.
Ve ben ne yazık ki çocuk ile boşanmaktan çok korkuyorum, birkaç kişi ile görüştüğümde bu boşanma konusunu kız çocuğu annesisin kızın için kal , böyle bir evlilik sürdür diyor.
Bir yandan çocuğum için böyle bir hayata katlanmalıyım diyorum yani bizim evliliğimiz sadece çocuk odaklı , kavga yok, ev içi 2 arkadaşız ( inanılmaz özverili ve gerçekten iyi bir baba herşeye koşar yardımcı olur) ama bir yandan da hayatım geçiyor sevgisiz , beni sevmeyen , değer vermeyen, iki çift güzel laf duymadığım bir adama sırf çocuğuma aile ortamı göstermek için yıllarımı bu evde harcamak ne kadar doğru bilemiyorum.
Bu düşünce bencilik mi ?
Bu tarz bir süreç yaşayanlar varsa fikirleriniz düşünceleriniz gerçekten duymak isterim
Hem çocuk ister hem de ooll fırsatta aldatır sizin yanınızda olacagina yaptigina bakin çocuk için evlilik yürümez

Cocuk icin bosanmamayi ben bahane olarak goruyorum hangi cocuk mutsuz bir evlilikte buyumek ister ki ayrica bencillik degil bu bencil olan esiniz

Bu ne demek farkında mısınız bilmiyorum. Bence şu demek: bu adam zaten şu anda istediğini yapıyor. Tinder kullanıyor, birileriyle görüşüyor. Bir de üstüne eve geldiğinde evi çekip çeviren, çocuğunu büyüten, yemeğini yapan, çamaşırını yıkayan biri var. Boşanmak istemiyor çünkü sizi hizmetçi gibi kullanıyor. Ohh hayat bu adama güzel valla :)

Boşanmak bencillik falan değil, çocuğunuzun sağlıklı bir ortamda büyümesi için de boşanmanız en hayırlısı olur. Kendinizi düşünmeniz ise bencillik değil. Dünyanın en doğal şeyi. Elin adamının kölesi niye olasınız?

Başkalarıyla görüşüp evde sizin yaptığınız yemeği yiyen adam acaba sizin de aynı şekilde başkalarıyla görüşmenize izin veriyor mu? Hiç sanmıyorum. Bir de böyle düşünün.

Cinselliğin olmadığı evlilik bence bitmiştir ,bir süre uzak durun aynı evde kalmayın görüşmeyin bakalım birey olarak ilk önce kendinize değer verebilecekmisiniz.... diğer türlü fedakar anne,toplum düşüncesi veya eşim iyi ,çokmu beklenti diyerek yıllarınızı çöp etmeyin

Sıradan bir anadolu ailesine göre sorunsuz bir evliliğim vardı ve hamileyken boşandım. Çünkü mutsuzdum ve bebegim mutlu bir anne hakediyordu.
Bir annenin çocukları için bencil olmaya hakkı var diye düşünüyorum. Çünkü bir evlat olarak ben kendini önemseyen, güçlü ve cesur bir anne isterim.

Boşanmadan önce aile terapistine gidin,mutlaka bu evlilik için yapılacak şeyleri bulup uygulanacaktır.
Baktınız olmuyor ozaman mahkemeye gidersiniz

kızım anlamaz zaten diyosunuz da ilerde bu durumları anladığında farketmeyecek mi sanki? şu an anlamıyor sadece 2 yaşında olduğu için.

Boşanıp yakın bir yere taşının
İstediğiniz zaman da gelir görür babası
Bir ihtiyacı olduğunda da çok uzakta olmamış olur

Arkadaşlar yorumlar için teşekkür tek tek okudum.
Toplu bir cevap vermek gerekir ise
-Eşim ile 2 yıldır ayrı odalarda kalıyoruz, hamilelik dönemi de dahil 2.5 yıldır yatak ilişkimiz yok
- Ben iyi kazanıyorum ama eşim benden daha iyi kazanıyor
-Haftanın ortalama 1,2 günü şehir dışında işinden dolayı
-Eşim ile sevgililik dönemimiz sonrası anlaşarak evlendik
-İşinde yükseldikçe eli para gördükçe ilişkimiz kötüye gitti
- o da kendine çok bakan , titiz bir adam.
-Evin düzenini sağladım, iyi şartlarda yaşıyoruz sağlıklı bir çocuğumuz var, örnek bir çiftiz (dışarıdan herkes öyle görüyor) sen çok şey istiyorsun diyen bir adam işte ????
-Birbirimizin telefon şifresini bilmeyiz, nereye gittiğini bilmem

İş seyahatları yalan çıkarsa hiç şaşırmam aslında ne kadar manipüle edildiğimi görüyorum şuan.
Bir de biri şey yazmıştı çocuk küçükken neden boşanır bir kadın , adam suçlu görünecek , suçlu görünmek istemiyor.
Tam eşime yakışır bir düşünce olur bu.
Çünkü onun için herşey dış görünüş, dıştan mükemmel çift, dıştan mükemmel ebeveyn

2 yıldır hiç umursamıyorum diye ne yaptığını ettiğini baya rahat olmalı bu rahatlıktan yararlanıp aldatılmayı yakalamayı düşünüyorum şuan

Bencillik degil. Aksine su durumda bosanmamak zayiflik. Esiniz bosanma sebebinin aldatma oldugunun ortaya cikmasindan, etrafa rezil olmaktan, ve nafakadan korkuyor. Aldattigini gizleseniz bile bu sefer de evliliginde basarisiz oldugu aciga cikacak. Bu kadar kucuk cocugu olan kadin da sadece aldatma sebebiyle bosanir. O yuzden cocugun buyumesini bekliyor. Cocuk buyuyunce millete karim delirdi gibi hikayeler anlatacak, ismini temizleyecek sizin isminizi kirleterek, sonra da tekmeyi basacak. Sizi de iyi kandirmis bencillik falan diyerek.
Tam eşimin yapacağı hareket, hiç bu açıdan düşünmemiştim

2 yıldır hiç umursamıyorum diye ne yaptığını ettiğini baya rahat olmalı bu rahatlıktan yararlanıp aldatılmayı yakalamayı düşünüyorum şuan
İyi yaparsınız. Kuru nafaka ile boşanıp mis gibi kurtulmasına izin vermeyin, alın donuna kadar.

Manevi olarak uzun suredir tek yasiyormussunuz. En basitinden insan esiyle derdini paylasmak, el ele tutusup yurumek, karsilikli bir cay icmek ister. Hele cocuk olduktan sonra bas basa kalmak icin can atar cunku lüks haline geliyor. Aranizda duygusal bir bag yok, aldatilayim ve ayrilayim diye beklemeyin. Esiniz yakalanmayacak sekilde(tinder uzerinden, is icin gittigi seyahatlerde) aldatmanin duzenegini kurmustur. Daha fazla evli kalmaniz size duygusal yönden zarar verir. Her ne kadar bilseniz de aldatildiginizi yakalamak yine de sizi uzecektir. Dava asamasinda size atilacak olan farkli iftiralar falan derken uzayip giden cekismeli bosanma davasinda yipranacaksiniz. Konusup, anlasip bir an once bu adami hayatinizdan cikarin derim.

Evet kavgamız yok , kaç kişinin evliliği düzgün , annesin çocuk önemli onu düşün, çocuğu harcatmam , senin de harcamana izin veremem, bencilik yapıp boşanmak ne demek bilmem ne.
Yani inanılmaz bir vicdan azabı , anneliğiimi sorgulamak ile baş başa kaldım
Resmen sizi manipüle ediyor.
Asıl ne biçim babaymış küçücük bebeği varken eşini aldatıyor terbiyesiz.
Bu şekilde ne babalık ne insanlık olur.
Boşanın yada boşanmayın diyemem haddime değil ama lütfen bu şekilde sizi bastırmasına izin vermeyin.
Siz bencil falan değilsiniz asıl bencil o karaktersiz kişi.
Çocuğun hayatını da huzurunu da düzenini de bozan tamamen o.

Siz iyi anne olmak dışında hiç bir şey yapmamışsınız.

Arkadaşlar yorumlar için teşekkür tek tek okudum.
Toplu bir cevap vermek gerekir ise
-Eşim ile 2 yıldır ayrı odalarda kalıyoruz, hamilelik dönemi de dahil 2.5 yıldır yatak ilişkimiz yok
- Ben iyi kazanıyorum ama eşim benden daha iyi kazanıyor
-Haftanın ortalama 1,2 günü şehir dışında işinden dolayı
-Eşim ile sevgililik dönemimiz sonrası anlaşarak evlendik
-İşinde yükseldikçe eli para gördükçe ilişkimiz kötüye gitti
- o da kendine çok bakan , titiz bir adam.
-Evin düzenini sağladım, iyi şartlarda yaşıyoruz sağlıklı bir çocuğumuz var, örnek bir çiftiz (dışarıdan herkes öyle görüyor) sen çok şey istiyorsun diyen bir adam işte ????
-Birbirimizin telefon şifresini bilmeyiz, nereye gittiğini bilmem

İş seyahatları yalan çıkarsa hiç şaşırmam aslında ne kadar manipüle edildiğimi görüyorum şuan.
Bir de biri şey yazmıştı çocuk küçükken neden boşanır bir kadın , adam suçlu görünecek , suçlu görünmek istemiyor.
Tam eşime yakışır bir düşünce olur bu.
Çünkü onun için herşey dış görünüş, dıştan mükemmel çift, dıştan mükemmel ebeveyn

aslında herseyı tüm açıklıgıyla goruyorsunuz ınanın sızın adınıza üzüldüm ama kendınıze bunu yapmayın lütfen. eşiniz iyi bir eş olmayabılır ama ıyı bır babaysa çocugunuz ayrlsanızda mutsuz olmayacaktır onunlada keyıflı sızınle de keyıflı vakıt gecırecektır hatta ıkınızle arada etkınlık yapıp mutlu olacaktır ama sımdıkı sartlarda muhakkak çocuk buyudukce anlayacaktır .. ve sizin gittikce gucunuz azalacaktır gıttıkce daha cok mutsuzlasacaksınız bunu ne kendınıze ne cocugunuza yapmayın.. aldatılmayı sıneye ceker bir şans daha verırım dıyebılecek bır ınsansanız oturup konusun gerekırse terapistten destek alın ve evlılıgınız kurtarmaya calısın .. ama sankı en oluru artık cocugunuz ve kendınıze hakettıgınız guzel bır yol çizmek gıbı gorunuyor ınşallah hersey gonlunuzce olur

adam eşcinsel olup paravan evliliği yapmış bile olabilir. sanki cocuk olmasını beklemiş gibi.

kızınız da aranızdaki sevgisizliği hissediyordur, ilerde kocanız gibi adamlara çekilip benzer şeyler yaşayabilir. bu yüzden bence kızınıza da iyilik değil bu evlilik.
aslında yaklasımınız cok dogru bence ... o kadar cok boyle insanlar var kı gızlı saklı su an bı dusunmedım degıl

Bu düşünce bencilik mi ?
Tinder bir oyun programi degil. Konuşma iletişim programi. Hepimiz kabul etmeliyizki erkekler oyle uygulamarda erkeklerle konuşmaz pek. Amaç belli. Onu da goz onunde bulundhrun. Ihaneti. Ihanet ediyor demiyorum ama aklinizda bulunsun uyanik olun. Kizim için kalayim diyorsan asil kizin için gitmelisin diye bilirim. Burda bir kaç gun once mutsuz ailesi olan bir kiz konu açmişdi ve evlenmekden korkuyorum, insanlara guvenmekden korkuyorum diyordu benim annem babam gibi evliligim olur, babam gibi eşim olur diye.
Hayatin daha başindasiniz. Zorlamayin kendinizi. Bir defa yaşiyoruz bu hayati, geçen hergun omurden gidiyor mutsuz yaşamaya deger mi? Karar sizin tabi. Yine de eşinizle konuşun durumu duzeltmeye çalişin ikiniz de. Tinderi silmekle başlaya bilir. Hanimiyla konuşmayip elin kadinlariyla konuşan erkeyin yatacak yeri yok bu dunyada

Back
X