Boşanmak bu kadar kolay mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnanın o kadar zor durumda olup yazan vardır ki.. o yüzden ellerden çıkan sözcüklere dikkat etmek gerekir

İşte bu da insanların kendini bağlıyor, kendi evlilik-hayat anlayışı nedir, ne katlanılırdı ne katlanılmazdı, hangi tercih kendisine daha kolay gelirdi, hangisini göğüslemek kendisi için daha yorucu olurdu vs... Yani siz kelimeye takılıyorsunuz da her insandan tek tip evlilik anlayışına sahip olmasını bekleyemezsiniz.

Bazı konular eskiden beridir çok küçümseniyor (Bence) bunu değiştirmek için de bir uyanış gerekiyor, ısrarla yazılabiliyor.
Geri kalanını zaten yazdım diğer yorumumda, aynı kulağı iki farklı elle işaret etmeye gerek yok.

Son düzenleme:
Turkiye de her uc kadindan biri dayak yiyor sen neyin kafasindasin?Coguda cocuklarinin gozu onunde.peki aldatilanlara ne demeli?ya belali ailesi olan eslere?Sen senelerce oku didin calis sonra elin adami yine dovsun yine asagilasin ama aile kavrami onemlidir deyip sus!!Sukurler olsunki bundan yirmi sene oncesine kadar kadinlar akillandi,artik kadin da calisiyor kadinda toplumun icinde.Ayrica kimse de burda aman bosan gitsin diye yazdigini gormedim gercekten ciddi meseleler olmadikca.Senin baban eger sana ve annene cehennem hayati yasaticak kadar kotu olsaydi,degil bosanmalarini olmesini isterdin.Kavgali dovuslu itisli kakisli evlilik insana cehennem hayati yasatir,ne yedigini ne calistigini anlarsin,boyke bir hayat yasamaktansa tabiki bosanilmali.

Kadinlar tek basina calismayi cocuk bakmayi goze alamadigi icin, cogunun isi gucu meslegi olmadigi icin bosanamiyor. Yoksa kimse koca suratina hasret degil.
Sizin gibi zihniyetler de hala bosanabilen kadinlari sucluyor. Cocugu babasiz birakan da cile cekmeye razi olmayan kadinlar zaten degil mi. Kocalar adam olmasin kadinlar cile ceksin otursun. Yok ya

Kimse biz boşan dediğimiz için boşanmasın lakin şiddete boyun eğmek kader değil seçim olmalı ki kimsede şiddeti seçmemeli
Şiddet dolu bir evde sizin çocuklar için açtığınız konunuzda onlar ne haldeler biliyormusunuz
Yanı sizin kasteddiğiniz basit olay nedir
Babannem bir tokatta ne var derdi onunda şiddet algısı buydu
Sizin ölçünüz nedir

+1
Kadina huzur vermeyen, hayatı zindan eden erkek ve (genelde) erkek aileleri suclu degil; her seyi göze alip bosanan kadin suclu.. Ne âlâ memleket..

Aynen katılıyorum

Burdaki bosanci grubu bende anlamiyorum..ihanet yok siddet yok ama kocasıyla arasinda yasadigi gecimsizligi anlatana direk bosan. Bosanmak istese buraya gelip yardim istemez. Demekki kafasi karisik,fikir almak istiyor ki yazıyor. Esimle kavga ettim. Boşan
Gorumcem bana cemkirdi. Bosan
Kaynanam fesat. Bosan

Ahmak size benzer , isiniz gucunuz yok buraya actiginiz konuya bak
Berbqt kocasindan cekip bosanmaya cesaret edemeyen bir insan oldugunuz her halinizden belli , kiskanmayin azicik guclu olun siz de basarirsiniz
Bu cevabı yazdıktan sonra herhangi bir hukuki yoldan sonuç alamazsınız . O size bu fikir ahmakça dedi , sizde ona ahmak sizsiniz dediniz . Karşılıklı oldu yani.

Sana da boşan dediler galiba.

Her evlilik kurtulmamali. Ortada travmatik çocukluk geçiren çocuklar var annesinin ve babasının b** evliliği yüzünden. Onlar ne olacak? Geçinmek isteyen eşler gerekirse profesyonel destek alıp evliliklerini kurtarıyorlar zaten. Ben hiç bir kadının durduk yere boşandığıni zannetmiyorum. Heleki türklerde. Ama mutsuz evlilik sürdürüp psikolojik çöküşe uğrayan bir sürü kadın da var.bir kac doktora bir sorun kaç tane kadını depresyondan dolayı tedavi ediyorlar. Sasirirsiniz.

Boşanmak kolay değil tabiki. Ama psikolojik şiddetle soğuduğun adamla hergün aynı yatağı paylaşmak zulüm. İnsanın özsaygısını zedeleyen bi durum. Kendine hakaret. Boşanmak için illa katil olmak durumuna gelmeye gerek yok bazen öngörülü olup o aşamaya gelmeden bitirmek lazım. Düşünsene bir sürü kadın öldürülüyo çeke çeke o aşamaya getiriyorlar adamları susa susa. Susmamak lazım direnmek lazım. Ya boşanacaksın ya da boşanmayla tehdit ediceksin adamı. Çünkü anladıkları dil bu.

Konu siz değilsiniz.
Mutsuz insan boşanır, insanların nasıl mutlu olacağına siz karar veremezsiniz ki.
Ayrıca kimin neden boşandığından nasıl bu kadar eminsiniz? Kamu oyu yoklaması mı yaptınız, istatistik mi tuttunuz?
Bir arkadaşım kocasından ağır şiddet görüyordu, hem psikolojik, hem fiziksel. Oysa herkes anlaşamadılar boşandılar diye biliyor. Kadın gururuna yediremediği için gerçek sebepleri herkese anlatamadı. Yani bence bu kadar kesin konuşmayın incir çekirdeğini doldurmayan mevzular filan diye. Ha isteyen sizin küçümsediğiniz sebeplerle de boşanabilir, bunun kararı sadece kişiyi ilgilendirir.

Burda bir üye bu "yazarın" kitaplarını önermişti burda. Bende önden bakmadan aldım. Sonuc: hayatımda ilk defa bir kitapi çöpe attim. Kadin cinayetlerinde bile kadınlari suclayacak bıraksalar. Iyyy

Konu sahibini anladım ben. Tabiki büyük şeyler yaşanıyorsa özellikle işin içinde şiddet ve aldatma varsa anında boşanma sebebidir. Fakat ben de dikkat ettim de burda en ufak derdini anlatana hemen boşan deniyor. Tartışmasız geçen evlilik mi var sorun yaşanmayan evlilik mi var, eğer öyleyse evli kimse kalmaz ki herkes boşanmalı. Çevremde görüyorum öyle ya da böyle çoğu evli mutlu değil. O zaman evlilik kalksın artık çünkü ne yazık ki evlilik bu zaten çokta beklenti içine girmeyin filmlerdeki gibi He rşey harika olmuyor illaka sıkıntılar da yaşanıyor

Burda bir üye bu "yazarın" kitaplarını önermişti burda. Bende önden bakmadan aldım. Sonuc: hayatımda ilk defa bir kitapi çöpe attim. Kadin cinayetlerinde bile kadınlari suclayacak bıraksalar. Iyyy
İşte yazarın vücut bulmuş hali konu sahibimiz

Ha bu arada boşanınca da kimse aşırı mutlu olmuyor. Özellikle maddi açıdan ayakları üstünde duruyorsa aile ile yaşayacaksa harika bir hayatın olmuyor. Yine söylüyorum şiddet ve aldatma varsa evet. Ama eften püften sebeplerle en ufak şeyde boşanalım denilmez. Benim annem babamda çok tartışırdı çok sıkıntı yaşarlardı ama yine de keyifleri halleri boşanmış birçok insandan daha iyi psikolojiye sahipler. Şiddet olan karı kız ayağı olan evliliklerden bahsetmiyorum Allah kimsenin başına vermesin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…