- 28 Mart 2012
- 837
- 714
- 123
- Konu Sahibi sersemsinem
-
Kızlar merhaba
3 yıllık evliyim, evliliğimin ilk 2 yılını eşimin ve benim ailemden uzakta huzur ve mutluluk içinde geçirdik.Son sene eşim ailelerimizin olduğu muhitte bi butik dükkan satın aldı.Aynı zamanda ek bi iş daha yapiyor bu yüzden bi elemanı vardı ama eleman çalıp çirptığı için işten çıkarmak zorunda kaldı ve evimizi ailelerimize ve dükkanina 1 vesaitle gidilebilecek uzaklıkta bi muhitte tuttuk.tüm bunlar gectigimiz sene eylül ayında oldu.üstüne bide dogum yaptim 7 aylik bi oğlum var.Durum şu; dogum yaptigimda kayinvalidemin baskısıyla eşimin annesinde kaldık 2 ay.Bu süre içerisinde ona yardım etmek için dükkanina baktım hergün bi kaç saat.Eşim şimdi rahata alıstı ve beni hergün dükkana cağiriyor.her sabah binbir stresle uyanip cocugu hazirlayip apar topar yollara düsüyorum (yaptigi ikinci ise saat tam 10da baslamak zorunda) ola ki geç kaldım çocuk uyanmadı falan kıyametler kopuyor. Hergünü işi yüzünden tartışarak geçiriyoruz.çocugu kayınvalideme bırakıyorum doktorun yedirmeyin dediği herşeyi yediriyor kafam bütün gün oğlumda.bu da bende stres yapıyor tabii.eşimin ikinci işi bitip dükkana geldiginde (aksam 6yi buluyor) ben kayinvalideme geçiyorum.zaten dükkanda canım çıkıyor bide orda koşturup duruyorum.oğlumu her kucağıma aldıgımda kayınvalidem kalkıp bi işe basliyor ve yardım etmek zorunda kalıyorum.sonra işi başıma bırakıp oğlumu alıyor işler yine bana kalıyor.eşim dükkanı 9da kapatıp geldiginde hadi gidelim diyorum bir sürü surat asıyor.ne kadar zor geliyor sana şu evde durmak dıyor.saat 11den önce evimize gidemiyoruz.zaten donra çocuğu yatir hazırlan uyuyoruz.Ne evimizde yemek yiyoruz, ne muhabbet edebiliyoruz.otel gibi.temizlik dahi yapamiyorum.bi evim bi ailem yok gibi cok huzursuzum.göcebe gibi yaşıyorum bıktım artık bu hayattan.maddi açıdanda pek parlak değiliz, hala eşimin bekarlığında yaptıgı ve benden sakladıgı borçları ödüyoruz.bu kadar özveriyle çalışiyorum bırakın beni ( evlendigimden beri 3 parca kiyafet aldim) ogluma bi zıbın alırken bile 3 kere düşünüyorum.her günüm böyle.. kayınvalidem düzgün gıyinmedigimi üstümdekileri dilencinin bile giymeyeceğini yüzüme söyleyebiliyor.anne yapma böyle ben bilmiyomuyum giyinmeyi hala bekarlıgımda aldigım kiyafetleri giyiyorum eşimin durumu yok napim diyorum ama ćok zoruma gidiyor.bu hallere geldigim icin kendimden utaniyorum.evlenmeden önceki o öz guvenli halim gitti kim ne dese he diyen ezik bi tip geldi yerine
Bosanmak için illa aldatilmak şiddet görmekmi lazim hanimlar.esimi çok seviyorum ama bi ailem varmis gibi hissedemiyorum.huzurum, paylaşımım, gezmem hicbiseyim yok.vaktim ve dermanımda yok zaten.
kayinvalidem memleketine gitti tam gelecegi sırada rahatsızlanmis duan memleketinde hastanede yatıyor. kaynim evde yalniz kaliyor.esim tutturdu bizde burda kalalim çocuk oruç tutuyor diye.toplandık geldik.ne yapsam beğenmiyor öyle çorbami olur bu nasıl tavuk? Patates kızartmasına bile kulp takar mı insan? Yeter dedim ben gidiyorum b.k yesin, eşim müsaade etmiyor.ben nerdeysem sende ordasın burda kalicaz diyor
eşim normalde çok anlayısli süper biridir ama son 1 yılda beni hic dinlemeyen, konusmayan, sinirli, annesinin gazına gelen bi tip oldu çok değişti taniyamiyorum.
ben mi çok abartıyorum diyorum millet neler yaşayıp amin diyor.. ama dayanamıyorum artık lütfen söyleyin bunca maddi sıkıntınin yanında bu yaşadıgım baskılar normal mi yoksa ben mi çok nazlıyım anormalim?
Kaynında dahil olmak üzere,seni eleştirmelerine laf söylemelerine niye izin veriyorsun.Yapmak istemediğin şeyleri yapma.İlla onların her istediğini yapmak zorunda değilsin.Kızlar merhaba
3 yıllık evliyim, evliliğimin ilk 2 yılını eşimin ve benim ailemden uzakta huzur ve mutluluk içinde geçirdik.Son sene eşim ailelerimizin olduğu muhitte bi butik dükkan satın aldı.Aynı zamanda ek bi iş daha yapiyor bu yüzden bi elemanı vardı ama eleman çalıp çirptığı için işten çıkarmak zorunda kaldı ve evimizi ailelerimize ve dükkanina 1 vesaitle gidilebilecek uzaklıkta bi muhitte tuttuk.tüm bunlar gectigimiz sene eylül ayında oldu.üstüne bide dogum yaptim 7 aylik bi oğlum var.Durum şu; dogum yaptigimda kayinvalidemin baskısıyla eşimin annesinde kaldık 2 ay.Bu süre içerisinde ona yardım etmek için dükkanina baktım hergün bi kaç saat.Eşim şimdi rahata alıstı ve beni hergün dükkana cağiriyor.her sabah binbir stresle uyanip cocugu hazirlayip apar topar yollara düsüyorum (yaptigi ikinci ise saat tam 10da baslamak zorunda) ola ki geç kaldım çocuk uyanmadı falan kıyametler kopuyor. Hergünü işi yüzünden tartışarak geçiriyoruz.çocugu kayınvalideme bırakıyorum doktorun yedirmeyin dediği herşeyi yediriyor kafam bütün gün oğlumda.bu da bende stres yapıyor tabii.eşimin ikinci işi bitip dükkana geldiginde (aksam 6yi buluyor) ben kayinvalideme geçiyorum.zaten dükkanda canım çıkıyor bide orda koşturup duruyorum.oğlumu her kucağıma aldıgımda kayınvalidem kalkıp bi işe basliyor ve yardım etmek zorunda kalıyorum.sonra işi başıma bırakıp oğlumu alıyor işler yine bana kalıyor.eşim dükkanı 9da kapatıp geldiginde hadi gidelim diyorum bir sürü surat asıyor.ne kadar zor geliyor sana şu evde durmak dıyor.saat 11den önce evimize gidemiyoruz.zaten donra çocuğu yatir hazırlan uyuyoruz.Ne evimizde yemek yiyoruz, ne muhabbet edebiliyoruz.otel gibi.temizlik dahi yapamiyorum.bi evim bi ailem yok gibi cok huzursuzum.göcebe gibi yaşıyorum bıktım artık bu hayattan.maddi açıdanda pek parlak değiliz, hala eşimin bekarlığında yaptıgı ve benden sakladıgı borçları ödüyoruz.bu kadar özveriyle çalışiyorum bırakın beni ( evlendigimden beri 3 parca kiyafet aldim) ogluma bi zıbın alırken bile 3 kere düşünüyorum.her günüm böyle.. kayınvalidem düzgün gıyinmedigimi üstümdekileri dilencinin bile giymeyeceğini yüzüme söyleyebiliyor.anne yapma böyle ben bilmiyomuyum giyinmeyi hala bekarlıgımda aldigım kiyafetleri giyiyorum eşimin durumu yok napim diyorum ama ćok zoruma gidiyor.bu hallere geldigim icin kendimden utaniyorum.evlenmeden önceki o öz guvenli halim gitti kim ne dese he diyen ezik bi tip geldi yerine
Bosanmak için illa aldatilmak şiddet görmekmi lazim hanimlar.esimi çok seviyorum ama bi ailem varmis gibi hissedemiyorum.huzurum, paylaşımım, gezmem hicbiseyim yok.vaktim ve dermanımda yok zaten.
kayinvalidem memleketine gitti tam gelecegi sırada rahatsızlanmis duan memleketinde hastanede yatıyor. kaynim evde yalniz kaliyor.esim tutturdu bizde burda kalalim çocuk oruç tutuyor diye.toplandık geldik.ne yapsam beğenmiyor öyle çorbami olur bu nasıl tavuk? Patates kızartmasına bile kulp takar mı insan? Yeter dedim ben gidiyorum b.k yesin, eşim müsaade etmiyor.ben nerdeysem sende ordasın burda kalicaz diyor
eşim normalde çok anlayısli süper biridir ama son 1 yılda beni hic dinlemeyen, konusmayan, sinirli, annesinin gazına gelen bi tip oldu çok değişti taniyamiyorum.
ben mi çok abartıyorum diyorum millet neler yaşayıp amin diyor.. ama dayanamıyorum artık lütfen söyleyin bunca maddi sıkıntınin yanında bu yaşadıgım baskılar normal mi yoksa ben mi çok nazlıyım anormalim?
okurken şiştimmmm sinirden...
eşiniz niye evlenmişki.. ailesiyle mutlu mesut yaşıyomuş oh ne güzel.
evlenmeden önce ne gibi borcları varmış.
boşanıcagınıza siz inanıyomusunuz peki. hadi bizler boşan dedik.
en son satırlarında eşini yeniden göge cıkarmışınki... o zaman sende hata var. yada biyerlerde bi yanlış yapıosun.
madem süper anlayışlı kocanız
Evli olmadığım için ee hadi boşan desem olmayacak. Çok basite alınıyor bu boşanma olayları dayak yok aldatılma yok küfür yok. Anlaşılan adam da bunalmış biraz da annesinin etkısı altında kalmış zamanla düzelir bence. Boşansanız napcaksınız? İşiniz var mı çocugunuz daha çok küçük. Onu düşünün biraz. Eşinizle konuşun anlaşmaya çalışın hemen aklınıza yıkmak gelmesin. Çocugu kendı annenize bırakıp o butıkte hep siz kalsanız?esinizde biraz rahatlar 2 iş aynı anda zor olsa gerek. Hem niye kv işe başlayınca yardıma gidiyorsunuz ki ? Bırakın çocugunuzla ilgilenın. Alttan alta kv sizi baya ezmiş kıyafet yorumları filan biraz arsız olmak gerekiyor sanırım alın da giyineyım diyin?
Ben boşanmayi hic istemiyorum çunkü bosandiktan sonra bundan daha iyi ve kaliteli bi hayatımın olmayacağını düsünüyorum zaten.kayınvalideme karşı yırtiğim cevapta veririm ama o bıkmıyo hergün başka bişeyle yakıyor canımı.ayrıca onların kültürlerinde gelin oturmaz gelin bebekle oyalanmaz gelin is yapar gelin yemek yapar.görgüleri bu ben bu saatten sonra kırmaya kalksam bu tabuyu kötü gelin olurum ki eşim annesine biraz farkli dawransan çikarir dikenlerini hemen.
hayatını sen zorlaştırıyorsun işten çıkınca çocuğu al evine geç bu kadar basit sen bu adamı bu hale getirmişsin 3 para etmez adamlara 5 para değer vermeyin ya kaynında ne yerse yesin evinde otur çalışma offf içim şişti az akıllı ol ya ne boşanması bu kadar fedakar olmayın ya işe de gitme bak yavrunla keyfine
Kızlar merhaba
Scarlettohara yerim seni :)
İsten cikinca eve gecemiyorum cunku esim buna sorun cikariyor.zaten iki saat sonra beraber gidicez bekle diyor ki yalniz gitmem zaten cok sorun.mizmiz bi oglum var otobuste sakinlestiremiyorum bile.calismayip evde otursam bu sefer bebegimin rızkını benim yerime gelecek işçiye verecekgecim sıkıntısı elimi kolumu bağliyor.
Cocuğun ne kadar huysuz olursa olsun sehirler arası yolculuk yapmiycaksin sonuçta bin otobüse git evine. Kocanda ne derse desin. Burda anlattığın gibi guzellikle anlat. Evi otel gibi kullanmak istemiyorum bıktım yoruldum bittim de. Isten çıkınca gec evine yap yemeğini ye ic uzat ayaklarını dinlen. Kayınvalidenin hizmetini yapmak zorunda degilsin. Ben doguluyum ama bu bahsettiginiz tarza ben bile cok cok uzağım asla da bu sekilde bi gelin olmadım olmamda. Nolur once kendi psikolojini dusun kotu gelin olursanda ol. Bide cok fedakar olma tabi deli gibi harca sac etrafa demiyorum ama uc bes ayda bi ayakkabı bi elbise alsan batmazsiniz. Kaynanan olucak densizde hizmetçi gibisin falan dediğinde cevabı yapistir. Oğlunun bekarlik borçlarını sen öde o zaman de. Onun disinda sabah 10 a kadar evdesin biz çalışan kadınlarda 8-5 mesai yapıyoruz ki benim cocuğuma bakicak kimsem bile yokcok sukur senin kayınvaliden bakiyomus cocuğuna şükret ama ezdirme kendini. Bide kaynın olucak
Denyoya da cok kızdım. Begenmiyosan kendin yap de. Kocaninda sacma sapan her istegini yapma. Evde tekse iftara size gelsin ne akla hizmet kalkıp onun evine yerleşiyosunuz anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?