Boşanmak istemiyorum 😞

Benim aile büyüklerim araya girmek istedi konuşalım bu iş böyle olmaz orta yol bulunur sonuçta ortada çözülemeyecek bir evliliği bitirecek büyük bi sorun yok bu çocukların birbirine karşı bi hatası yok diye ama onun ailesi yanaşmıyor açık açık istemiyoruz diyorlar. Toparlanmamızın tek yolu eşimin ailesine istesenizde istemesenizde o benim karım benim ailem karışmayın diyecek. Evimizi o binadan çıkaracak. Çıkarırsa ailesi silmekle tehdit ediyor eşimin ben mutlu olcam evliliğimi kurtarcam diye siliyorsanız sil bilirsiniz diyecek çıkacak oradan. Kolay mı öyle evlat silmek kaç kere dedim korkma olmaz öyle bi şey diye. Onların evladını da sevdiğine inanmıyorum ki sevselerdi oğlum biz bu kızla anlaşamıyoruz o veya biz hatalı farketmez ama anlaşmak zorunda da değiliz sizin birbirinizle bi sorununuz yok seviyorsunuz gidin uzakta bi yerde oturun sen evliliğini kurtar aynı bina da oturmak zorunda değiliz derler.
Hayal dünyasında yaşıyorsunuz.

Anneci erkeklerin sizin istediğinizi yapma olasılığı sıfıra yakın. Bir yaştan sonra zaten değişmiyorlar.

Bir örnek vereyim mesela benim eşim de annesine çok düşkündür hala düşkün ama bir kez annesinin yalanını yakaladı sırf eşim onu haklı görsün diye. Artık söylediklerine temkinli yaklaşıyor. Onun gözü açıldı evet.

Ama bu olayı duyan bir arkadaşım da kendi başına gelse kocasının annesinin yalanını görmezden geleceğini iyilik için yaptığını söyleyeceğini söyledi. Adam 42 yaşında. Haksız olsa bile anasını üste çıkarmak için kıvırıp durur ve değişmez bu durum. Arkadaşım da artık boşanmayı düşünüyor kv ile arasında 1000 km den fazla var üstelik.

Eşiniz ailesine karşı duracak olsa başta dururdu şu an tek derdi sizi yola getirmek. Eminim anası oğluna bekle oğlum burnu sürsün seni seviyorsa gelir diyecektir.

Adam boşanmak istiyorum demiş. Şu saatten sonra barışmak için adım atan siz olursanız geçmiş olsun. Ha eşiniz seviyor özler ararsa da şartlarınızı sunarsınız.

Şahsi görüşüm barışsanız da dikiş tutmayacağı yönünde.

Nisanda açtığın konuya pişman olacaksın bunu unutma demiştim ama unutmuşsun demek ki ve gidip evlenmissin.

Değil o eve güneş sistemine bile sığdıramayacaklar seni demiştim. Sığmamışsin baba evine dönmüşsün.

Nişanlın "ya bu evde otururuz ya da ayrılırız" demişti. Bu şart koşmayi, seven adamların yapmayacağını söylemiştim.

O sana şart koşarken sen ona bir mesajın dahi anlamını soramıyordun. Kv, senin için "onunla kozlarımı paylaşacağım" diyordu. Çok akıllı başlı mükemmel nişanlın da "paylaş tatlım" demişti. Ve sen, şart koşmaya cüret eden bu adama, "bu mesaj ne anlama geliyor" diye bile soramıyordun.

Kozlar paylaşılmış. Ve evden kendini dışarı dar atan sen olmuşsun. Onlar aynen devam ediyorlar hayatlarına.

Gelmişsin halen daha boşanmak istemiyorum diyorsun. Kocan olacak adam sana "ya bu evde otururuz ya da evlenmeyiz" derken o evin nasıl bir cehennem olacağını yeterince açık ve net anlatamadı mı? O ev iyi güzel çok matah bi şey olsaydı şart koşma cümlesinin icinde zaten yer almazdı.

Sana tam 21 sayfa yalvardık burda. Hepimiz. Bu evlilik olmaz dedik. Kabul etmedin .şimdi bize neyi soruyorsun?

Yazılanlardan 1 damla bir şey anlamıyorsun da niye soruyorsun?

Temmuz masalıymış. Masaldan çok korku filmine benziyor sizinki bence
Onu bi güncelle.

Korkma. Kocan seni boşamaz , daha doğrusu sen kocanı boşayamazsın. Ve kocan annesinden de ayrılmaz. Sen o apartmanda o ailenin içinde çürüyüp gideceksin.

Kocanın ayarı belli. Not vermeye bile değmez. Ama dürüst davranmış. O apartmanda kv ile birlikte sana neler yaşatacaklarının mesajını en başta vermişler. Anlamamak senin suçun.

Yolun açık olsun demek isterdim ama yolun açık değil.

Allah yardım etsin de diyemem. Çünkü kendine yardım etmeyene, kimsenin yardım edeceğini sanmıyorum.

Sana kolay gelsin diyorum. O apartmanda pardon tımarhanede yaşamak sana kolay gelsin.

Son düzenleme:
Anneci erkeklerin sizin istediğinizi yapma olasılığı sıfıra yakın. Bir yaştan sonra zaten değişmiyorlar.

Bir örnek vereyim mesela benim eşim de annesine çok düşkündür hala düşkün ama bir kez annesinin yalanını yakaladı sırf eşim onu haklı görsün diye. Artık söylediklerine temkinli yaklaşıyor. Onun gözü açıldı evet.

Ama bu olayı duyan bir arkadaşım da kendi başına gelse kocasının annesinin yalanını görmezden geleceğini iyilik için yaptığını söyleyeceğini söyledi. Adam 42 yaşında. Haksız olsa bile anasını üste çıkarmak için kıvırıp durur ve değişmez bu durum. Arkadaşım da artık boşanmayı düşünüyor kv ile arasında 1000 km den fazla var üstelik.

Eşiniz ailesine karşı duracak olsa başta dururdu şu an tek derdi sizi yola getirmek. Eminim anası oğluna bekle oğlum burnu sürsün seni seviyorsa gelir diyecektir.

Adam boşanmak istiyorum demiş. Şu saatten sonra barışmak için adım atan siz olursanız geçmiş olsun. Ha eşiniz seviyor özler ararsa da şartlarınızı sunarsınız.

Anneci erkekler aşırı itici. Maalesef benim annemde anacı çıktı. Bekarken böyle degildi.Ailesi ona göre kanatsız melek. Onlar herşeyi iyilik için yapar.Ben annesine aşırı mesafeliyim.Eşimde bunu fark etti. Bişey demiyor ama.
Erkekler ailesinin yalanını da başka şeyini de yakalasa toz kondurmuyorlar. Böyle yaptıkça aileleri iyice itici gözüküyor.

Merhaba arkadaşlar, yeni evliyim ailesi yüzünden bir sürü sıkıntı yaşadım en güzel günlerim hep zorlukla mücadele ile korkuyla geçti. Aynı binada oturuyoruz başta bunu kabul etmekle hata yapmıştım zaten. Şimdi yine annesinin kurduğu bir oyun sonucu ciddi bir tartışma yaşadık evleri ayırdık boşanmak istemiyorum eşimi çok seviyorum ama o binaya da geri dönememem. Artık gözü açılsın ailesine karşı bi duruş göstersin istiyorum o binadan çıkalım mutlu olalım istiyorum annesinin inanılmaz bir psikolojik baskısı var üzerinde çok etkiliyor eşimi. Bu durumdan nasıl toparlanırız aynı şeyleri yaşamış evliliğini kurtarmış olan varsa dua tavsiyelerinize ve konuyu gören tüm arkadaşlarımın duasına ihtiyacım var 😞
Sizi vajinismusla ilgili ozel mesaj grubumuzdan hatirliyorum bu sorununuzu cozdunuz mu? İnsaAllah sorunlarin cikis noktasi bu durum degildir. Rabbim hakkinizda hayirlisini nasik etsin.🤲

Nisanda açtığın konuya pişman olacaksın bunu unutma demiştim ama unutmuşsun demek ki ve gidip evlenmissin.

Değil o eve güneş sistemine bile sığdıramayacaklar seni demiştim. Sığmamışsin baba evine dönmüşsün.

Nişanlın "ya bu evde otururuz ya da ayrılırız" demişti. Bu şart koşmayi, seven adamların yapmayacağını söylemiştim.

O sana şart koşarken sen ona bir mesajın dahi anlamını soramıyordun. Kv, senin için "onunla kozlarımı paylaşacağım" diyordu. Çok akıllı başlı mükemmel nişanlın da "paylaş tatlım" demişti. Ve sen, şart koşmaya cüret eden bu adama, "bu mesaj ne anlama geliyor" diye bile soramıyordun.

Kozlar paylaşılmış. Ve evden kendini dışarı dar atan sen olmuşsun. Onlar aynen devam ediyorlar hayatlarına.

Gelmişsin halen daha boşanmak istemiyorum diyorsun. Kocan olacak adam sana "ya bu evde otururuz ya da evlenmeyiz" derken o evin nasıl bir cehennem olacağını yeterince açık ve net anlatamadı mı? O ev iyi güzel çok matah bi şey olsaydı şart koşma cümlesinin icinde zaten yer almazdı.

Sana tam 21 sayfa yalvardık burda. Hepimiz. Bu evlilik olmaz dedik. Kabul etmedin .şimdi bize neyi soruyorsun?

Onu bi güncelle.

Korkma. Kocan seni boşamaz , daha doğrusu sen kocanı boşayamazsın. Ve kocan annesinden de ayrılmaz. Sen o apartmanda o ailenin içinde çürüyüp gideceksin.

Kocanın ayarı belli. Not vermeye bile değmez. Ama dürüst davranmış. O apartmanda kv ile birlikte sana neler yaşatacaklarının mesajını en başta vermişler. Anlamamak senin suçun.

Allah yardım etsin de diyemem. Çünkü kendine yardım etmeyene, kimsenin yardım edeceğini sanmıyorum.

Sana kolay gelsin diyorum. O apartmanda pardon tımarhanede yaşamak sana kolay gelsin.
Ayakta alkisliyorum
Bu tur insanlar benim gozumde sumsuk sumsuk duran insanlar

Diyecek sozum cok aslinda ama degmez cünkü konu Sahibi at gozlukleriyle bakiyo. Bende ayni seyleri yasadim sayilir amaaaan neyse ya...
Herkes istedigi gibi yasiyo bedelinide en cok kendisi oduyor

Benim aile büyüklerim araya girmek istedi konuşalım bu iş böyle olmaz orta yol bulunur sonuçta ortada çözülemeyecek bir evliliği bitirecek büyük bi sorun yok bu çocukların birbirine karşı bi hatası yok diye ama onun ailesi yanaşmıyor açık açık istemiyoruz diyorlar. Toparlanmamızın tek yolu eşimin ailesine istesenizde istemesenizde o benim karım benim ailem karışmayın diyecek. Evimizi o binadan çıkaracak. Çıkarırsa ailesi silmekle tehdit ediyor eşimin ben mutlu olcam evliliğimi kurtarcam diye siliyorsanız sil bilirsiniz diyecek çıkacak oradan. Kolay mı öyle evlat silmek kaç kere dedim korkma olmaz öyle bi şey diye. Onların evladını da sevdiğine inanmıyorum ki sevselerdi oğlum biz bu kızla anlaşamıyoruz o veya biz hatalı farketmez ama anlaşmak zorunda da değiliz sizin birbirinizle bi sorununuz yok seviyorsunuz gidin uzakta bi yerde oturun sen evliliğini kurtar aynı bina da oturmak zorunda değiliz derler.

Diyelim ki döndü barıştınız. Fesatlık yapmak isteyen kadın siz evi ayırsanız bile yapmaz mı? Bizzat eşinin duvar olması gerekirdi. Bu tartışmada evden çıkan giden kocan annesi bir daha fesatlık yaptığında gitmez diye bir garanti var mı? O da yok. İyi düşün taşın.

Onu bi güncelle.

Nokta atışı bir mesaj olmuş. Eski konusunu da hatırlıyorum.

Konu sahibi annesine kozunu paylaş tatlım diyen adamın ailesinin karşısında dimdikkkk durup da kendisine döneceğini umması da..

Ben şahsen hak verdim kocanıza. Adam en baştan buydu değişmedi ki. Siz illa evlenicem dediniz. Eski konunuzu hatırlıyorum düğüne aylar varken açmıştınız. Adam size diyor ki ya bu evde otururuz ya evlenmeyiz. Siz bunu kabul edip evlendiniz. O kadar insan yazdı aynı apartmana girme diye kabul etmediniz, yoksa evlenmez dediniz. Elbette adam şimdi ayrı apartman mı asla olmaz diyecek.

Mesele zaten apartman değil. Mesele kocanızın şahsı. Dünyanın öbür ucuna da gitseniz onu annesi yönetecek

Sizi vajinismusla ilgili ozel mesaj grubumuzdan hatirliyorum bu sorununuzu cozdunuz mu? İnsaAllah sorunlarin cikis noktasi bu durum degildir. Rabbim hakkinizda hayirlisini nasik etsin.🤲
Hayır oradaki öneriler sayesinde çok hızlı ve kolay şekilde o sorun çözülmüştü ilk haftadan sonra her şey yolundaydı

Gayet nisanliyken yaşanmış eski konularinizda var ve bilerek evlenmissiniz bu adamdan ne köy olur ne kasaba malesef yanlış karar vermişsiniz ailesine karşı bı kere dik olup evi ayirirsa ne ala böyle devam ederse bu ilişki kölelik yaparsınız ömür boyunca
Bende zaten onu bekliyorum daha önce de yazdım evet bi hata yaptım evlenince düzelecek dedi inandım seni kabul etmek zorunda dedi inandım o zaman tabiki daha çok arkanda durucam benim karım ailem olacaksın dedi inandım ama baktımki değişmeyen şeyler var evlendiğimizden beri yalvarıyor çocuk çocuk diye asla dedim. Kızdı olmadı küstü olmadı yalvardı ayaklarıma kapandı önce sen büyü dedim hep ben sana güvenip çocuk yapamam dedim. Çünkü bir hata yapmıştım ikincisini yaparsam ya çocukla baba evine dönecektim bir gün ya da çocuk için ömür boyu çile cekecektim gidişat buydu. Şimdi de bekliyorum bir kere olsun dik durur ya benim karım gitti yuvam yıkılıyor der çıkarırsa evi barısırız çıkmazsa kendi bilir ailem arkamda en kötü ceker giderim yurt dışına bu imkanı da sunuyor ailem.

Ben söyledim zaten barışmak için adım atmayacağım He o da adım atsa barışmam atacağı adım evimizi ordan çıkarmaktan başka bi şey olamaz şu saatten sonra yoksa biter

Ailem yurt dışına gitme imkanı sunuyorsa iyi kocayı bile bırakıp gidebilirim. Düzenimi kurar aldırırım yanıma :KK70:
Ah keşke gelse ona da her imkan sunuldu 🤦🏻‍♀️ Hatta burada bile istediğiniz yerde ev alayım dedi babam ister kiranı öderim ister ev alırım gidin ne biz gelelim ne senin ailen bi süre birbirnze alışın evliliğiniz otursun güçlensin biz gelmesekte olur dedi 🤷🏻‍♀️

En çok ailenize üzülüyorum. Bir çocuk kolay büyütülmüyor, uyudu mu, emdi mi, ateşi var mı, sebze yedi mi, hasta mı oldu diye diye ömrümüzü veriyoruz. Büyüyünce gidip kendisine hiç değer vermeyen, insan yerine koyup fikirleri almayan biri ile evlilik yaparsa emeklerime acırım.

Konu sahibi nişanlıyken çok kötü değildi diyorsun ama şöyle bir konu açmışsın nişanlıyken:

Kaynanam Sürekli İlgi İstiyor

Herkes uyarmış seni kaç kurtar kendini bu aileden diye. Hiç umursamamış ve evlenmişsin. Ne bekliyordun ki tam olarak? Nişanlıyken her şeyine karışan, sorun çıkartan kayınvaliden evlenince melek mi olacaktı?

forumda verilen tavsiyeleri dinlemiyorsan neden tekrar başlık açıyorsun?

Ayrıca konu bdvlik @Mune
Bunu demeyi sevmiyorum kendiniz ettiniz kendiniz buldunuz. Keşke burdaki kadınları kaale alsaydınız, bi dinleseydiniz. Niye bunu yazmışlar diye durup düşünseydiniz.
Kimsenin size garezi kini yok. Ayrılmanız yada boşanmanız kimseyi mutlu etmez.

Ya çok ciddi durup geri adım atmadan istediğiniz şartlar yerine gelmeden geri dönmeyeceksiniz yada paşa paşa onların dediğine geleceksiniz.

Alıntı yapamadım ama Katibin Ruhu Katibin Ruhu dogru demiş. Siz yola gelin, bizim istediğimiz gelin ol diye oğullarını yani kocanızı gece gündüz dolduruyorlar. Geri dönseniz bile eşinizin bu baskılara dayanamayıp size ne zaman patlayacagi belli olmaz. Evi ayırsaniz bile o bağlar kolaylıkla kopmayacak. Psikolojik savaşa çok ciddi hazır olun. Ayrica kocanız Sizi sevse bile anne baskısı ağır basacak gibi görünüyor. O kardeşin kıskançlığı falan evlerden ırak.
En mantıklı iş çocuk yapmamak olmuş.

Onu bi güncelle.

Daha ne desinki insanlar

Gerçekten evladını seven, ona gerçek anlamda değer veren anne - baba kesinlikle onun mutluluğunu ister..

Çocuğum mutluysa gerisi teferruat..

Tabi bunu öncelikle kocanızın anlayıp çekirdek ailesini koruması lazım..

Bence tek sansiniz esinizle aile terapisine gitmek. Onu da ilk önce esiniz kabul etmek zorunda. Söyle düsünün: Esiniz psikolojik baski altinda büyüdüyse ve annesi cok baskin bir karakterse sizin düsündügünüz gibi hop diye ailesine resti cekmez/cekemez. Senelerin manipulasyondan bahsediyoruz. Üstüne evlatliktan reddetmekle tehtid ediyorlar. Esiniz sizinle iletisim halinde mi? Ailesi sizi neden istemiyor tam olarak?

Back
X