Boşanmak isteyip de cesaret edemeyenlerin yeri burası

Bosanma konularinda bir cok neden var hala o evlilige katlanilan.
Belki bahane gibi görülsede pek cogu aslına bakim dinleyince türlü seyler cikiyor.

Calisan ve cocugu olmayan bir bayanla calismayan ve 2 cocuklu bir bayanin evliligi ya da bosanma eylemi diyim nasil farkliliklar gosterir.

Calisan ve cocuksuz olan huzursuz bayanlar zaten hic katlanmasin.
Gercekden gitmiyorsa itelemenin alemi yok.
Olan elinizden kayip giden yillariniza olur.
O puruzler 2-3senede duzelmediyse daha duzelmez.

Bosanmanin esiginden donenlerde iteler dururlar.
Kah mutlu kah mutsuz kah umutla ha duzelir ha yarin ha oburgun seneler gecer.
Donup bakarsin koca bir hic.
Varsa bi evlatdir gozle gorulen gerisi bombos.

Ama kesinlikle bi evlilikde aile problemleri varsa, adamda asabiyet, sinir problemi varsa, yalan vs o öyle gider.
Olan guzelim yillara olur.

sizinle hemfikirim taviz verdin mi kendin olmaktan çıkıyorsun , ben verdim .
Fazla da önemsemeyeceksin ben çok ama çok fazla önemsedim , başımın üstünde taşıdım , bir dediğini iki etmedim , ben erkek o bayan oldu .
Düşünüyorum da naz yapamadım hic , canim şunu çekiyor yapalım mi dediğimde yerine getirilmedi hep ben onu idare edip alttan aldim .
İsteklerim olmayınca diretmedim hep sustum yeter ki o mutlu olsun , yeter ki evi ona cennet olsun , evinden kaçmasin, hep sustum , hep alttan aldim ve en kötüsü ne biliyor musunuz ?
Bu durumdan memnunmusum gibi yaptim , hic sikinti yokmuş gibi davrandım , zaten hayat boyle olmalıydı ve herkes bu durumdaymış gibi hissediyordum .
Bak iste O çok sevdiğim adam beni ne hale getirmiş 3.5 yılda ...

Özellikle 'ben erkek oldum o bayan' sözünde kendimi gördüm.Daha demin annemle sohbet ediyorduk konu geçti.Tamda bu lafı söyledim.Öyle yapmamak gerekiyor demekki bende hiç naz yapmadım,hiç itiraz etmedim.Belkide o yüzden üzülen biz olduk.Öğrendimki şu hayatta kendinden çok kimseye değer vermeyeceksin.Değer verince değer görmüyorsun kardeşim ben çok genç yaşımda evlendim.Çok değer verdim.Allah'ıma Şükür erken kurtuldum.4 ayda herşey bitti.Hayatta herşey bizim için öğreneceğimiz çıkaracağımız dersler var bu yaşanılanlardan.Bazen belkide Rabbim Yen'i bi şans vermiştir bize diyorum.Rabbim geleceğimizi aydınlatacak kişilerle karşılaştırsın İnşaallah..

Arkadaşlar bende ayrılmanın eşiğinde duruyorum.ama cesaretsizlik mi yoksa herşey i her detayı ileriyi geriyi çok mu düşündüğümden yada beni ailecek sindirmialer mi bilemiyorum ama ne bir adım ileri gidebiliyorum ne geri.aslında yapacak çok şey var.kaldiramyacagimm şeyler yaşıyorum maalesef söylemek bile zor ki şiddet gibi.bir çocuğum var 3 yaşında ve çalışıyorum üstelik .ama yapmam gerekeni yapıp gidip bosanamiyorum.ben aptal miyim bilmiyorum.nedir beni tutan.bu kadar ezik oldukça daha çok üstüme geldiler.bense gereken cvbi ağızlarının payını veremedim.ama bardak doldu.çok şeye sustum çocuğum için hala da eğer gidip o davayı acmiyorsam çocuğumun babasız buyumemesi. 1. Sebep .diceksiziz ki şiddet ortamında çocuk daha mi sağlıklı olur.evet doğru olmaz.ben de cesaret edemiyorum belki biraz daha hersryiw tüketmesi gerek.bilmiyorum.tam da dediğiniz gibi bosanmam gerek ama iş başa gelince öyle konuşmak gibi kolay olmuyormuş.ama hissediyorum bunu bir gün yapacağım bu adamın düzeleceğini sanmıyorum.beni çok sevdiğini ailesinin ben ve çocuğumuz olduğunu söyleyen adam bunu nasıl yapar.adamın g.tu kalktı bellki diyor ki bu birswy yapamaz.

Cesaretsizlik değil aslında hayallerine kıyamıyosun emeklerine acıyosun
Miladımsın diyen adam karşına geçip ayrılalım diyo genede kurtarmak için bir ay aynı evde yaşıyorsun bakıyosun ordan hİç çaba yok bir anda çekip kapıyı gidyosun ve tek celsede bitiyor

Tüm yorum yapan arkadaşlar o kadar güzel tespit yapmış ki özellikle o bayan ben erkek kısmı ne kadar çok sorumluluk alırsan değerin o kadar az oluyo. Evlilik aşamalarında yaşadıklarımızı anlattığım biri bana da kolay almışlar seni ve kolay vazgeçmişler eğer sen altın eşya gibi şeyler isteseydin kolay vazgeçemezlerdi demişti.

35 yaşında evlendim hayellerim bunları yaşamak hergün gözyaşı dökmek değildi diyip cesaret göstereli birbuçuk yıl olmuş ve o kişinin hala o pis huylarından vazgeçmediğini gördüm bir tesadüf sonucu. kendimi kutladım iyiki böle bir karar vermişim uğraşmamışım diye

ben 3 yıldır bu cesaretsizlikle yaşadım ama bugün son kavgamızda benimle tanıştığından beri maddi manevi sıkıntı çektiğinş söyleyince artık bu işi bitirmeye karar verdim daha doğrusu verdik. umarım cesaretim yine kırılmaz. Çünkü mutsuzlukla ömür geçmiyor stresten bir sürü hastalığım çıktı.

Evlendim boşandım ,bir tek o gün içim yandı en çok da emek verdiysen gerçekten zor.
Karşımda ki şahıs da çok üzüldü ben de ...
Severken ayrılmak acı verdi ama şimdi düşünüyorum da özgüvenimi tekrar toparladım ,kanatlarım varmış ya benim dedim ,yürüseydi sadece sevgi uğruna daima ve daima sinip köşeler de ağlayacaktım çaresizliğime ama geçti o günler özgürlük gibisi yok, kısıtlanmak, söz sahibi olamamak zor,kv 'yi çekmek zor...
En güzelimi tek tabanca olmak, kafam rahat sinirlerim yıpranmıyor...

Hayirlisi olsun hakkımızda inşallah , biz çalışanlar özellikle kendimizi eziyoruz , geneline baktığımda ev hanımları daha çok başlı kaybedecekleri bisey yokmuş gibi davranıyorlar .
Peki bizim kaybedeceğimiz çok mu şey var , hayır aslında ama o kararı vermek o düzeni bozmak bize zor geliyor .
Ben de ne şiddet , ne dayak , küfür ne hic bisey yoktu . Sadece kvdenin dolaylı olarak evimize verdiği rahatsızlık vardi eş de güçsüz olunca tutunamadık .

biz onlarla her yola giriyoruz , evliliğimiz icin sevgimiz için dayanıyoruz ama onlar hic acimadan seninle olduğum günden beri mutlu olamadim gibi cümleler sarfedebiliyorlar.
Bugün bunu diyen yarin da hic acimadan der ve en kötüsü zaman geçtikçe hic içi acimadan sürekli dile getirecek .
İlk söylediğinde özür diler bunu demek istemedim ama sonrasında her konuşmada doğrudan yada dolaylı bunu dile getirir .
Senin kalbinin kırılması , üzülmen onu çok da yaralamıyor artik .

yazdıklarınızı Tekrar tekrar okudum , sanki beni anlatmışsınız , severek ayrılıyorum , ana eğer devam etseydi sevgi için ederdi ve ben hep ağlayacaktım , üzülecektim .

Her adetime yakin karalar bağlardım çocuğum olmuyor diye , eşim de üzülür ağlardı , 1 hafta küs değildik ama küs gibi gezerdik bunu atlatınca diğer ay tekrar böyle olacaz yine korkusu vardi içimde.

Ama bak bugün adet oldum için çok rahat neden oldum niçin oldum diye üzülmedim çok şükür dedim adet olabiliyorum .
Allahım bir derdimi şimdiden aldı benden , bir de boşanınca kv, eşi sevme ve onun uğruna her şeyi sineye çekmegibi dertler de bitecek ..

Insan olmak bu kadar zormus onlar icin...bnm evliligimde de hic bi zaman arkamda olmadi hep karsimda rakip gibi..biri bana bi laf soylesin koruyacagina daha cok ezerdi beni...tutrurmus bir turku iletisim sorumumz var kendisi oxford.mezunuydu ya sanki ..evet biz okumus meslek sahibi insanlar genelde daha cok ezdiriyoruz gerci karakter meselesi evliligi kaldiramayan annesinin eteginin altina surekli giren birinden medet ummusum ..dugune gideriz o onde Ben arkada L.elimi tutmaz yetisemiosan kosacaksin diye bagirir birde yol ortassinda annesi ne derse o..Ben kim kopek beni.mi ddinleyecek ..noldu ayrildik sonunda ogullari mubarek olsun kendilerine ..deger vermeyen onemsenmeyen biri ile olnuyor evliyken Ibaskalarinin evlililigine bakip ozenmek cok kotu...boyleleei kole ariyor cok pisman olacak da iste gecti iisten

Ne kadarsa benzer şeyler yaşıyoruz.Aynen böyleleri onları bırakamayacağımızıda zannediyorlar.Sap gibi ortada kalınca dediğin gibi öyle pişman olacaklarki fakat iş işten geçecek..Rabbim bizi hayırlı kişilerle karşılaştırsınnn..

Bir iliski saygi biterse sevgi azalirsa heyecansizlasmis ilgisizlesmise...keyiften cok huzursuzluk gerginlik yaratiyorsa bitmeli.
Iliskiyi surdurmeye cabaladikca insan kati ve renksiz bir ruh haline sahip oluyor.mutsuzluk kacinilmaz oluyor.her bireyin iliskisinde aradigi huzur ask alaka mutluluktur.zorlamaylada olmaz bu.
Olmuyorsa hasta ediyorsa bagimlilok boyutuna gelmisse baglilik olmasi gerekirken zorlamadan bitirmek gerek.

Okumuş ya da okumamış fark etmiyor biz kadınlar bazen yanlış es seçiyoruz olmadığını gördüğümüz halde kendimizi kandırıyoruz bu dünya imtihan dünyası herkes kaldırabileceği ile imtihan oluyor. Şükredip yolumuza devam etmeliyiz. Herkes bu dünyaya bir amaç için geliyor bizim için dune kadar anlam ifade etmeyen insanları nasıl baş tacı etti isek şimdi tekrar dan hic yokmuş gibi ve bize öğrettikleri ile yolumuza devam etmeliyiz. Allah bu konuda değil her konuda zor durumda olan dua bekleyen kullarına yardim etsin.

Benim eşim beni savunurdu en azından yanında yapardı , ama asla onlara gidip diz dur da haksizsiniz , ya da Evliliğimde sürekli sizin yüzünüzden aramız açık , en azından siz de elinizden geleni yapın demezdi sadece beni bizi düzeltirdi tamam bizim icin adim attim ama onların da bilmedi gerek onlar da caba gösterecek ki bir gelişme olsun derdim de derdim .
Hep tek başına kürek çektim , onlar da asla benim bu yaptıklarımdan. Adımlarımdan haberdar olmadılar çünkü hep biz başbaşa verip karar alıyorduk , adam anlamıyordu tek taraflı bunu başaramayız , derdi onlari kırmamak , onların haberi olmadan onların az bir hasarla atlatmalarini sağlamak .
Velhasıl benimkinde iş yoktu , annesi onu çok güzel yetiştirmişti !!
Gerçekten hayırlı bir evlat yetiştirdi ! Onlardan kopmayan hayatini onlara adayan bir adam !

iste bunu kolay kolay yapamıyoruz , mutsuz olduğumuzu bile bile sineye çekip devam ediyoruz , düzenimiz yuvamız bozulmasın diye çabalıyoruz .
İnsan her gece ağlayarak uyur ağlayarak uyanır mi , biz bayanlar öyle bir hayata rağmen pes ettim diyemiyoruz .
Gelecek korkusu var bizde ne yazık ki

amin inşallah , ne guzel dediniz Düne kadar tanımadığımız insanları nasıl baştacı yaptıysak öyle de onlar yokmuş gibi davranıp yola devam etmeliyiz diye .
Keşke bir çırpıda silebilsem , hayatıma az kişi alırım aldığım kişilerinden kolay kolay çıkmasına izin vermem hayatımdan.
Hep boyle yaşadım şimdi esim icin de çok zorlanıyorum , çünkü öyle ince eleyip sık dokudum ki , öyle her şeyiyle mükemmeldi ki ve her şeyimiz öyle kusursuz gerçekleşti ki bu asamaya geldiğimize inanamıyorum ve de kabullenemiyorum bunu

Ben yaptim.yapan bir cok kisiyide taniyorum.
Hastalikli bir iliski brni her gece aglatiyorsa ne kendime ne cocuguma ne hayatima verimli olamam.
Hayat benim soz sahibi ben olmalıyim diyebilirseniz.
Mutsuz olan bir iliski neden surdurulur ki?hayat bu mutsuzluklar icin cok kisa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…