Boşanmak isteyip de cesaret edemeyenlerin yeri burası

Yasadiklarin senin ozguvenini kaybetmeni sagliyor iste.
Bosveriyorsun.
Cunku hic bisi duzelmiyor
Konusuncada, yapici oluncada duzelmiyor bunu bildiginden usengec oluyorsun.

Keske insanlar baska insalara hayati zehir etmekden zevk almasalar.
Sadist olmasalar.

Kendilerine guvenemeyen erkekler keske evlenmeseler.

Burda erkek -kadin ayrimi yapicam.
Ataerkillikden sebep.
Ulke olarak erkeklerin daha baskin oldugu bir ortamda yasiyoruz.

Ben ar damari catlamamis saglikli dusunebilen her kadinin mutlu huzurlu yuvasini birakip yikip gidecegini dusunmuyorum.

Kadinlara daha cok destek olunmasi gerekirkende ulkece halimiz ortada

aynisini yasiyorum bende. Hatta bi ara esime dedim sende kötü enerji var bayiyosun beni. O isten eve gelene kadar oglumla ilgileniyorum gülüyoz egleniyoz o gelince uyku cöküyor.
Isin tuhafi tekinde annemlerdeydik ablam falanda var herkesi oturdugu yerde uyku basti gidip uzandilar. Esim ben gidiyim bari diyip ciktigi an millete enerji geldi. Annem o neydi ya diyo birden agirlik cöktü icim gecmis, ben evde hep böyleyim damadinin enerjisi bu diyorum.

Cok haklisin.
Birde kadin kadina düsman olmasa, direkt olayi bilmeden 'kadin kadinlik yapamamistir' deyip kestirip atmasa. Daha saglikli ruh haliyle yasayabilirdik.

Ohaaa ne gaddar ne kötü bir insanmış ya insan bile değilmiş hatta şoktayim Allah kurtarmış bacım rabbim iyi insanlarla karşılaştırsin aminn

Ya sey dicem peki duanin guccune inanirmisiniz?
Hani kotu enerjiyi evden uzaklastirmak, daha huzurlu bir ortam icin falan dualar var.
Yani belki sizi rahatlatabilir.
Yada stresi dahada azaltacak baska seyler
Yani denenmeli bence.
Belki psikolojik olarak bile iyi gelebilir.

Bende panik atak vardi
Yani hala cok uzuldugumde falan ataklarim oluyo.
Ama yendim.
Ilac tedaviside gordum ama dualarin gucune inaniyorum ben.
Her atagim geldiginde cok dua okudum
Tesbihim hep yastigimin yanindaydi.
Ya belki psikolojik olarak rahatladim belki baska bisi
Yani birsey oldu ve ben ataklar geldigi anlarda kendimi sakinlestirdim.
Esmalarimi hala cekmeye calisiyorum

Bende bir donem esimin ailesi yuzunden bosanmalarin esiginden dondum.
Ayrica esim nekadar iyi biriyse bi okadarda zor biri
Kiskanc, herseyden haberdar olmak isteyen biri.
Bunlari ufak seyler olarak goruyorum artik cunku kabulleniyorsun okadarinida

Benim sıkintim surekli ailesi yuzunden hala kavga etmemiz.
Ben ailesiyle gorusmuyorum 7 yildir
Ailesinden birinin bile adi gecse ben cok geriliyorum kavga cikariyorum (bana yapilanlari hala hazmademiyorum bunun hincini ondan aliyorum)
O anlar ondan bosanmak istiyorum o sinirle aklimdan hep oyle geciyor.

Yoksa ikimiz kendi sorunlarimizla ilgili pek kavga etmeyiz.

Hele bu sene ablalari bana bi yanasmaya falan calistilar tum yaz dahada gerildim.

Esimin ailesi yuzunden kendimi bazen taniyamiyorum
Cunku isimleri dahi gecince ben cok geriliyorum.
Susmak istiyorum susamiyorum.
Esime cemkiriyorum bu sefer aramiz aciliyor.

Benimde bu hallerimi yenmem gerek artik.
Esim zorlamiyor gorus demiyor evimede gelemiyorlar zaten ama yinede esimi kullanmaya calismalari, esimin gozune girmek icin bana iyi davranma cabalari , hala maddi anlamda somurmeleri kanima dokunuyo

Kendimi tutamiyorum

Ay icimdekileride anlattim oh be.

Tek sebebimiz bu canım . Bu lanet toplumda gelecek kaygısı .başka hiçbirşey değil .eğer evlilikte fazlaca zaman kaybettiysek hele yaşımız 30 ve üstü olduysa kaygımız şu oluyor : karşıma adam gibi biri çıkar mı, çıkarsa bile o zamana kadar yaşım iyice ilerler mi ve bu sebepten anne olma şansım biter mi ?...

Ben de ailesi konusunda aynıyım .öyle böyle bir nefret değil bendeki.asla hazmedemiyorum yaptıklarını .evde en büyük kavga sebebimiz bu.eş kişisiyle kavga etmesem de kafamda sürekli omlarla kavga ediyorum .bu durum artık çok yordu beni .üstelik o rezil ailesi akıl almaz hatalar yapmış olmalarına rağmen bu evliliğe vermiş oldukları onca zarara rağmen asla kendilerinde hata görmüyorlar .burunlarından kıl aldırmıyorlar .sizinkiler yine arayı düzeltmeye çalışıyormuş bendekiler hanedan soyundan

ben o kadar güçlüydüm ki evlenmeden önce eşim bana hayran olurdu , her fırsatta dile getirirdi zamanla beni sindirdi vur kafasına ekmeğini al türüne çevirdi .
3.5 sene sonra baktım ki sürekli her şeye ağlayan bir kadın var , film bile izlerken ,ask filmlerinde, ağlıyordum .

Erkekler bizim özgüveni ve cesareti çoktan kırmıştı , biz çoktan bağımlı olmuştuk ve onlar olmadan tek başına ayakta duramayacağımizi aslında çoktan kabul etmiştik .

en kötüsü psikolojik baskı , elinde bir sebep yokmuş gibi görünüyor ama aslında bir evliliğin bitmesi için en gerçek sebep elinde yinde de kimseye anlatamıyorsun derdini .
Çok şükür aileme anlatırdım yaşadıklarımı , eşimin iyi biri olduğunu vurgulardim bu evlilikte yıprandığını anlatırdım .
Ama sevgi ,ilgisizlik ve evde konuşmama iki ev arkadaşı olna konusunda tahammül edemiyordum
ailem bunun bile evliliğin bitmesi icin yeterli olduğunu söylüyordu , sen bir ömür sevgisiz yaşayamazsın diyordu , ne icin kim icin katlanacaksın diyordu .
Sevgim gözlerimi kör etmişti , ne yapacaktim beni sevmeyen adam saray yoluna prens olsa bile .
Ne yapacaktım beni sevse de ailesine karşı göğsünü siper etmeyen adamı ,
Ne yapacaktım karşısında ağlayan eşine ağlama kıyamam tek bir gözyaşına .
Boyle adamlar varken ben buna niçin katlanacaktım ki .
Bana bu mu revaydi hayır , bi bir sınav ve verdim gidiyorum .
Sıra eşlerimizin sınavında ...

seni bu hale getiren ne peki , aranızdaki sadece iletişimsizlik mi ?

yaşım 37 boşanıyorum hic endişe duymuyorum biri çıkacak mi çıkmayacak mi , geç mi olacak günümünki Anladim ki kader bu sen istediğin gibi çırpın o sana bir yol çiziyor .
3.5 yıl 5 tüp yaptırdım her şey normalken tutmuyordu allahım nerde bunun hayri neden olmuyor bir ol deneme bağlı her şey biliyorum diyordum .
Al işte hayri burda , arkanda durmayan bir adamdan çocuğum oldun istemedi ve ben düşünüyorum bu adamı tanımamışım 3.5 yıl.
Bana sevgiyle bakıp , el üstünde tuttum beni benden daha iyi tanıyordu ve ben onu tanıyamamışım en acı veren tarafı bu .
Bu benim hür sınavımdi bitirdim , şimdi teni sınavlar beni bekliyor , gücüm var mi simdilik yok .bana bana yazılan kaderi de isyan etmeden allahın yolunda giderek yaşayacağım inşallah .

Kesinlikle bende yoruldum artik
Yani hep kendimi uzuyorum
Surekli bende kafamda kuruyorum
Yani bu insanlarla ilgili artik bukadar takintili olmamam lazim cunku kendimi yipratiyorum.
Nasil yenicem bunu bilmiyorum
Daha rahat daha umursamaz nasil olunur ki.

Hala evlimisin bu adamla şok oldum.Ne demek tuvalete banyoya kitlemek s.... herif

Ne kendisi nede ailesi bırak gelmeyi hiç aramadilar sormadilar. Sadece msj attı anahtarin var o evden çıktığın gibi geri dön dedi bu msjlarin yanina ekledi akillanmazsan sesini kesmezsen aynılarını yaşarsın duzelmeyeceksen dönme gibi şeyler yazdı. Tabi msjlarina cevap vermedikce iyice çileden çıktı hakaret msjları ve iftiralar attı. Son 2haftadir hicbirsey yazmıyor tatildeymis ailesi ile öyle duyum aldım. Zaten tüm ailesi arkadaşları mesafe koymuş herkes kimin ne olduğunu bildiği için kendi akrabalari bile bana destek çıktık çıkmaya çalışıyor

çalışıyor musunuz , aileniz arkanızda mi , yoksa gidecek dayanacak bir dağiniz yok mu ?
Evet çalışıyorum ama ailem tam olarak yanimda degil. Farkli sehirlerde yasiyoruz. Ben bosandigimda yine bulundugum sehirde tek basima cocugumla yaşamak zorundayim yada ailemin yanına gidicem ama işimi birakmak zorundayim. Böyle sacma sebepler var. Annem babam cok yasli maddi durumları da iyi degil. Bende evde kendime ait yeni bir dunya kurdum. Esimle paylaşımımiz yok denecek kadar az. Ben akşamlari kitap falan okuyorum cocugu uyutunca. Onunla oturmuyorum mesela. Cocugu alıp disari çıkıyorum yani sadece ayni evi paylaşıyoruz. Cocukta babasindan ayrilmamis oluyor. Ben aslinda ondan bosandim sadece resmiyete dokulmedi. Benim evliligim bitti benim için

+1

peki adam nasıl bunu kabulleniyor, yani bir yabancı gibi konuşmak ona da ağır gelmiyor mu , boyle kabul etmiyorum demiyor mu ?
Eşime agir gelirdi böyle suskun hallerimiz ,

seni bu hale getiren ne peki , aranızdaki sadece iletişimsizlik mi ?
Iletisimsizlik basta geliyor. Anlamamasi, konusulanlari idrak edememesi. Ailesi ilede sorunlar var, mesela oturup onu konusmak istesem aniden sesini yükselterek 'ben ne yapayim simdi yaa' diyip noktaliyor konuyu. Ondan ailesine karsi birsey yapmasini beklemiyorum acikcasi. Ama kendini savunabilsin yeri geldiginde. Konusabilsin. Yanimda onu ezerlerken ben daha da eziliyorum. Aslinda sadece yanimdaki adamin gücsüz olusu, saglam bi karakteri olmayisi bu hale getirdi.

Dertlestigim kisilerin cogu 'demekki esin kendi rahatsiz olmuyor, onun icin sen kendini niye yoruyorsun takma, aile onun ailesi ezerse ezsin. Esin bisey demedikten sonra sana birsey düsmez' diyor. Inanin ki öyle olmuyor. Bir ailesiniz birbirinize bir yere kadar baglisiniz, saglam karakterli bir cocuk yetistirmeye calisiyorsunuz fakat basinda böyle ezilen bir baba, ailesini savunamayan bir koca. Nereye kadar suscam, karismicam?

Son düzenleme:
Bunun cözümünü bulursaniz banada söyleyin. Sabah aksam beynimin icinde ailesi dolaniyor. Kafayi onlara takmisim olarak görmek istemiyorum acikcasi. Isteyerek oturup onlari düslemiyorum. Derler ya aklin habire neredeyse kafayi onunla bozmussun gibi. Öyle degil iste. Herkes yerinde mutlu huzurlu olsun. Kimse bulasmasin kimseye, tek istegim bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…