Boşanmak istiyorum ama doğru mu yapıyorum bilmiyorum

parodis

Guru
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2013
92
50
288
35
Çorum
Merhaba arkadaşlar 10 yıllık evli 8 yaşında ve 1.5 yaşında iki çocuğum var. Eşimle ikimizin de 2. Evliliği. Fakat bunun yanında 10 yılın toplasan 1 yılı mutlu olabilmişimdir. Eşimle o kadar uyumsuz ve iletişimimiz kopuk ki fakat bunun yanında şiddet yok çalışır her istediğimizi alır. Evliliğimizde cinsellik yok denecek kadar az. O da ben bişeyler yaparsam olur. Onun dışında ayrı odalarda kalırız. Onun evde tek mutlu olduğu yer tv karşısıdır ve orada da uyur kalır yıllardır da böyledir. Ben arada bağırır çağırırım gelir yatar bir kaç gün sonra yine aynı. Daha öncesinde bir kaç defa ayrılma kararı aldım ailemin yanına gittim fakat çevre baskısından tekrar bir araya geldik. Şimdi 35 yaşındayım ama mutsuzum kendimi kadın gibi hissetmiyorum aşağılık biri gibi hissediyorum. Defalarca konuştum defalarca tamam düzeleceğini belirtti ama yok olmuyor adam ın ne çocukları umrunda ne de ben umrundayım varsa yoksa işi ve dizileri. Kamu kurumunda memurum ve buna dayanarak ayrılmak istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum çocuklarım nasıl etkilenir bu durumdan ne olur kestiremiyorum. En önemlisi de cinsellik olmaması ve bunu aileme nasıl söylerim. Eşime boşanmaya nasıl ikna ederim çünkü her boşanmak istiyorum dediğim de tamam düzelicem deyip yalan dolan laflarla ve çocukların hatrına ikna oluyorum. Yardım edin ben artık çözümü terapinin olacağına inanmıyorum. Daha önce yardım aldık biraz düzeldi ama sonrası yine aynı.

Eger mutsuzsaniz en onemlisi kendinizi ve cocuklarinizi dusunmeniz olue cocuklar mutsuz bir ailede buyumek istemez diye düşünüyorum ailenize bir sekilde anlatmaya calisin esinizle konusmak fayda saglayacaksa konusun diyecegim ama terapi bile cozmez demissiniz siz istedikten ve kararli olduktan sonra esiniz ikna olabilir

Rabbim yardımcınınınız olsun çok üzüldüm

Şimdi neden iki çocuk yaptınız diye sormayacağım. Allah bağışlasın.. Ama 10 yıldır zerre değişmeyen bir adamın bundan sonra da değişeceğini düşünmüyorum açıkçası. İkinci evliliğim bari boşanmayla sonuçlanmasın diyip kat be kat daha fazla özen göstermelisiydi eşiniz halbuki. Sizi bırakın çocuklarını dahi ilgisiz bırakıyormuş. Dizileri ailesine tercih eden birinden bi cacık olmaz. Etrafın ne dediğini umursamayın. Genç ve kendi ayakları üzerinde duran bir kadındınız. Hayatınızı bir hayırsız uğruna heba etmeyin. Çocuklarınıza da yazık olur.

Cinsellik yok
İletişim yok
Sevgi desen o da muamma çocuklarının hatrına daha katlanıcam diyorsan kendini daha çok kötü hissedeceksin yarın bir gün çocukların büyüyecek aklı erecek herşeye ama sonra bi bakmışsın yıllar geçmiş eşinle sorunların devam ediyor senin ruhun yaşlanmış hayattan zevk alamayacak hale gelmişsin kendini bunu reva görme

Ayrılmak istiyorum deyince de seviyorum diye söylenir. Yıllardır antidepresanla idame ettirmeye çalışıyorum hayatımı. Ama artık yoruldum bıktım konuşmaktan düezeleceğini dinlemekten. Fakat onu nasıl ikna ederim bilmiyorum konuşmaya dahi gücüm yok. Tek yapmak istediğim haykıra haykıra ağlamak

Kocanız resmen evdeki bir eşyaya dönmüş varlığı da yokluğu da bir olmuş insanın eve gelince eşiyle muhabbeti etmeye gece yatarken sarılmaya ihtiyacı vardır sadece cinsellikte değil olay gece yatarken sıcaklığını hissetmek bile bir ihtiyaçtır evlilikte o kadar rutine bağlamış ki kocanız boşanın gitsin işten gelsin otursun TV karşısına nasıl olsa onun için değişen bişey olmayacak tek fark önüne sıcak bir kap yemek koyan kadın olmayacak artık

Bunca baktığım boşanma davasında en önemli çıkarırım, boşanmak isteyen bir şekilde bosanir. Gitmek isteyeni bağlasan durmaz. Siz boşanmak degil , eşinizi boşanma ile tehdit ederek düzeltmeye çalışıyorsunuz. Bir süre sonra kocanız bu tehditlerin gerçek olmadığını anlayacak. Zaten bunca yıl bosanmadiniz bir de 2 çocuk yaptınız. Tehdit ettiğiniz şeyi yapmanız lazım.
Boşanma mi dediniz , boşanma belgelerini hazırlayıp al imzala , şu gün adliyeye gel demeniz lazım. Cinsel yönden tatmin edemiyor mu , yanında başka erkeklere bakıp keşke benimde erkek bir kocam olsaydı deyin. Televizyon mu izliyor , televizyonu kapatın, bu televizyon ben izin vermeden açılmayacak deyin ve açılmasına da izin vermeyin, kablolarını sökün. Eve gelince telefonu şuraya bırakacaksın ve arayan olmadıkça bakmayacaksın deyin ve eve girer girmez telefonunu elinden alın. Ama tabi bunları yaparsanız o isyan edip boşanmak isteyecektir çünkü aslında değişmek gibi bir niyeti kesinlikle yok.

35 yaşında memur kadınsınız ailenin yanına dönmek zorunda değilsiniz ki. Küçük çocuğunuz bile 1,5 yaşında bakıma muhtaç yaşta değiller kreşe verin ve kendinize yeni bir hayat kurun. Toplum derseniz herkes herşeye konuşuyor maalesef torba değil ki büzesiniz.
Ben açıkcası çocukların mutsuz bir evde olmasındansa güçlü bir annenin yanında olmalarını daha doğru buluyorum.

Aynen öyle varlığı da yokluğu da aynı değişen hiç bir şey olmadı. Tek iletişim kurduğumuz şey mesajla şu eksik bu eksik onun dışında yok hiç bişey. Hatta bundan bir önceki ayrılmamızda beni yanında çalışanla aldatmıştı ve ben gerizekalı beyinsizin tekiyim çevremin iyi insan demesine inanıp tekrar devam ettim. Artık devam etmeyeceğini çok iyi biliyorum ama insanlara ve koca müsveddesine nasıl söylerim onu bilmiyorum

Asla tehdit değil fakat çocuğumun böyle bir dönemde anne baba ayrılışında nasıl psikolojisi bozulur korkusu yüzünden tekrar bir araya geldim. Ve en önemlisi de çevremin bana 2. Boşanma konusundaki bakış açısı ve kaldıramayacağım düşüncesi.

Sizi bosayinca , çocukları da boşanmış gibi davranacak ve çocuklarını ihmal edecek bir adamla evli kalmanız hata. Hadi 1. Yi yaptiniz , 2. Çocuk neden? Sanki ayrılmamak için kendinize engel yaratır gibisiniz. Böyle bir zamanda destek olmayan çevrenin lafını da bukadar önemsemeyin. Onlar konuşur. Çevre için sizinle cinsel ilişkiye girmek istemeyen , sizi kadın gibi görmeyen bir adamla evli kalmaya mi devam edeceksiniz. ?

Ben niye ailenizin yanına döndüğünüzu anlamadım.
Kamu kurumunda memurum diyorsunuz ihtiyacınız yok ailenize.
Zaten destek olmamışlar bosverin onların onayını almaya çalışmayın artık.
Kimseye detay vermek zorunda bile değilsiniz bosanmakla ilgili.
Eşiniz gitsin yaşadığınız evden üstünüze ortak ev araba vs var mı ortak paylasirsaniz yeni bir hayat kurmanıza yardimci olur.
Zaten bir çocuk 8 yaşına gelmiş biri de bakıcı kreş desteği alır.
Eşinizden nafaka da istersiniz.
Ayrıca tek problem cinsellik değil zaten başka yönlerden tatmin olsaydınız boşanmayı dusunmezdiniz.
Tamamen ihmal edilmişsiniz ve duygusal bosluktasiniz.
Ailenize çevrenize değil önce kendinize güvenin.
Memur deiglim 3 kuruş maasimla ve sıfır aile desteği olmadan bosandim sizde yaparsınız emin olun.

nasıl ya cinsel yönden pasif değil miydi bu adam hep? Aldatmış olmasına şaşırdım

Valla etraftaki insanlar en fazla 1 ay konuşurlar sonra herkes kendi hayatına bakar.
O evde neler yaşadığınızı neler hissettiğinizi siz biliyorsunuz çevreniz değil.
Ama tabi hatalardan ders çıkarmak lazım bundan sonra hayatınıza girecek insanlari dikkatli seçin derim.

Çevrenizin bakış açısını boşverin. 3-4 Ay onlara konu çıkar sonra herkes kabullenir. Kendi mutluluğunuza odaklanın... Size yazık değil mi? İlgi yok iletişim yok cinsellik desen oda yok eee bu adamın donlarını yıkamana gerekte yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…