Bosanmak istiyorum ama nasıl?


Okumak istiyorum okulum yarım kaldı istemiyor Şuan değil diyor
Gezmek istiyorum evi seviyor evden çıkma kpnusunda izin pek vermiyor tek biryere çıkamıyorum nadir.. özgür olmak istiyorum arkadaşlarımla izin vermiyor görüşeyim içimde birsey eksik önceden deli gibi kısa ürken şimdi kıskanmıyorum bile hayır eşim yakısıklı tabi tipiyle ilgili sorunu yok ama bana ikidebir bunları toparlayalım bu çatlakların çaresi yokmu biraz makyaj yap falan filan
 
Hayatım fazlasıyla monoton ne o evden çıkıyor ne ben İnan'ın hep evdeyim ayda yılda bir çıkarıyor hep aynı seyler sinema yemek baska seyler istemiyor
 
Yılda iki kez ailemi ziyaret için Türkiye'ye gidiyorum ve etrafıma baktığımda birçok eğitimli insanın boşanmış olduğunu yada birçok kızın yaşı 40 lara geldiği halde bekar olduğunu ve normalde onlarla evlenebilecek kapasitede olan olgunluktaki eğitimli ve iyi bir işi olan erkeklerin tamamına yakınının eşlerinin çoğunlukla rus ukraynalı alman ingiliz yada iskandinavya kökenli olduklarını gözlemledim ve büyük bir çoğunluğundan halinden gayet memnun olduğunu duyuyorum neden peki? Çünkü toplum olarak aile kültüründen uzaklaşıyoruz..Gelirimiz arttıkça aile düzenimizi kaybetmeye başlıyoruz. Saygı ve sevgi ile evliliğin yürüdüğünü unutup anne olduğumuzu unutup liseli ergenler gibi aşk meşk saçmalıklarının peşine düşüyoruz..Sonuç boşanma..sonuç üzülen çocuklar..aslında senin yaptığın evlilik bir hata olmuş diyemem.Yaş farkına takılmanın doğru olmadığını düşünüyorum.Nice insanlar görüyorum aralarında 20 yaş fark olan ama hepsi gayet mutlu ve evlilikleri daha güçlü..Macera aramayınız.Eğer sıkılıyorsanız bir psikiyatri uzmanı ile görüşmelisiniz.
 
eşiniz mükemmel bir eş olmayabilir. bunu gözden geçirin..
sizin çıkıp gezmeniz onun iznine tabiyse, bunu sorgulamalısınız.
elbette evlilik birbirine karşı sorumlu olmayı gerektirir.
izin almak vermek şeklinde olmamalı bu.
bekarken yaptığınız şeyleri özlüyorsunuz, arkadaşlarınızı..
eşiniz fiziksel özelliklerinizle ilgili sizi kırıyorsa bu da bir sorundur.
doğum yaptınız, kilo alıp vermiş, sarkmış çatlamış olabilirsiniz.
ama bu konuda sürekli eleştiriyorsa ve kırıcı oluyorsa bu size kendinizi kötü hissettirmekten başka bir şeye yaramaz.

ben de insanın kendini boşvermemesi gerektiğini düşünüyorum.
ama buna sizin kendiniz için içtenlikle ihtiyaç hissetmeniz gerek.
enerjiniz düşük o belli.

açıkçası ben mutlu olmayı çok geyik olacak ama kendimde aramayı seçtim bir süredir.
eşimin, eşimin ailesinin, birlikte çalıştığım insanların, ailemin beni sürekli bir mutsuzluğa itmesine izin vermiyorum.
mutluysam sebebi benim.. kimse değil..
mutsuzsam da böyle..

siz de hayatta istediklerinize yönelin.
çocuk çok büyük bir sorumluluk..
daha çok yazasım var ama..
 
Tedavi olun kendinize gelin.Ya da isterseniz boşanın çocuğunuzla kalın bi başınıza eşiniz de madem çok iyi Allah hakkını verir şöyle güzel hoş onu mutlu edecek biriyle evlenir.Sizin ona yaşatmadığınız mutluluğu o kadın ona yaşatır,günlerini gün ederler siz de kenardan bir güzel izlersiniz o zaman rahatlarsınız.Çocuğunuz büyüyüp hesap sorduğunda da ne söyleyeceğinizi şimdiden düşünün isterseniz
 
Yaş farki sorun. Sizin yaşamak icin can attığınız şeyleri o zaten dolu dolu yaşamışdır.

Misal verim: ben 30 yaşındayim, 15 yaşından 25e kadar gitmediğim Bar disco kalmadi... yani cuma, cumartesi full eğlence. Şimdi biri bana 1000 Euro verse, karda kışda o topuklularla sarhoş mayhoş insanlarin icine girmem. Nişanlımla cumartesileri film bakiyoruz ve mutluyuz. Oda gezmiş tozmuş zamanininda... rahatiz.

Yanimda 20lik olsa... benimle oturup film bakmaz... kanı kaynar... gezmek ister... görmek ister... normal şeyler yani...

Görünüşü kritize etmeside normal. Adam çıtır kadin istemiş ve bulmuş. Çıtır simdi standart, catlakli ev halinde olan kadina dönmüş ve adam beğenmiyor.

Ben işde gencecik kadinlar kart horozlarla evlenince boşuna kizmiyorum.

Ne yani... adamin seninle görünüşün icin evlendiğini bilmiyormuydun? Cok tecrübeli, olğun, hayati görmüş bir kadin olduğun icin evlenmedi yani.
 
eşin hiçte bahsettiğin kadar iyi biri değil özgürlüğünüzü kısıtlıyor, kariyer ve eğitim hayatınıza engel oluyor, sizi beğenmediğini çeşitli imalarla belli ediyor çünkü kendisi mükemmel erkek ya sizi küçük görüyor yo çatlak yok vs vs ben bu adamın sevgisinede inanmam.
seven ehrşeyden önce özgür bırakır, saygı duyar ve güvenir.
 

Konuyu açarken detaylı bir şekilde yazarsanız yorumlar yapılırken esas gerçekler görünmüş olur.Sanki herşey yolundaymış gibi bir izlenim üzerine yorum yapmıştım ama belli ki ciddi sorunları olan bir evlilik hayatı yaşıyorsunuz. Bu konuları bence eşinizle konuşma yoluna gidin bu şekilde ilişkiniz normale dönebilir şayet eşiniz gerçekten anlayışlı bir insan ise aksi takdirde ileride daha ciddi sorunlar yaşama ihtimaliniz var gibi görünüyor.
 
Bak işte öyle mükemmel bi koca değilmiş, tahmin ettiğim gibi. Özgürlüğünüzü kısıtlaması ve sizi sık sık eleştirmesi ciddi bir sorun. Bir birey olarak kendini güçlü hissetmeyen, kendini sevmeyen insanın mutlu olması zordur.

Ama direk boşanmadan önce bi cingar çıkarın bence... yeter artık diyin, kendi sosyal hayatınızı kurun. Onun izniyle sokağa çıkmak nedir?! Evcil hayvanı değilsiniz ki adamın. Ya bana yaşam alanı vereceksin, ya ayrı ayrı yollarımıza bakalım diyin, ve işin ciddiyetine inansın.

Okul da şimdi değil sonra derken, neye göre sonraymış mesela? Mantıklı bi açıklaması yoksa okulunuza da devam edin.
 
Bakın, benim de şuan 1 yıllık bir ilişkim var.
En başından beri aşık değildim zaten, belki olurum bendeki o tutkuyu uyandırır sandım ama uyandıramadı.
Çünkü sevgilim çok sakin, çok sessiz ve gerçekten çok iyi bir insan.
Ama pasif biri de. Bu yüzden onu erkek olarak göremiyorum.
Göremedikçe aşk gibi yoğun duygular da yaşayamıyorum.
O heyecanı bende uyandıramayacak kadar sakin biri çünkü.
En başından beri bir şeyler eksik gibi hissediyorum.
Ama ben ayrılmayı düşünüyorum evlenmeyeceğim, çünkü şimdiden çok sıkıldım.
Siz de bence başında aynı benim gibiydiniz ama evlenerek hata ettiniz ?
Şimdi çocuk varken de , ayrılmanızı doğru bulmuyorum.
Neticede adam iyi bir adam. Huzursuzluk yok.
Baştan yanlış bir seçim yaptınız, bu seçiminizin bedelini çocuğunuza ya da o adama şu evrede ödetmeniz doğru olmaz bence.
 
Benim de sevgilim ile aramda epey yaş farkı var. Her zaman aynı şeyleri yapmaktan hoşlanmayabiliyoruz. Ama arkadaşlarımla istediğimi yapmama karışmaz, çünkü ben mutlu olduğumda o da mutlu oluyor bunun farkında. Eşiniz sizi biraz özgür bıraksa boşanmanıza gerek kalmayacak, onunla evde takılmak bile yetecek belki; çünkü siz o ihtiyacı arkadaşlarınızla gidereceksiniz. Hiçbirşey, eş dahil, iyi bir kız arkadaşın yerini tutamaz. Ama hiçkimse de seven bir eşin yerini tutamaz. Dengede olmak lazım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…