Boşanmak istiyorum:(

Benim de tek korkum yavrumun problemli bir çocuk olması. Zaten beni tek tutan şey bu . Yoksa 1dk düşünmem.

Mesleğin var, bu adama niye katlanıyorsun yaa. Boşanma işine ciddi ciddi bir bakalım nasıl kuyruğunu kıstırıyor. Alışmış sindirmeye. Susma faaliyete geç. Çocuğa hiçbişey olmuyor korkma. Yavrun bu adamı görüp rolmodel alırsa o zaman yazık olur çocuğa.

Az önce ustume yürüdü dovmemek için kendini zor tuttu . İlk yıllarda da dovuyodu beni ve ben aciz ben hep sustum ve gidemedim. Yemin etti bir daha dovmeyecegine de yine her fırsatta ustume yürüyor ben aciz ben yine susuyorum :KK43:
BİDE ÖĞRETMENSİN!

Cocuk acisindan soruyorsan buyuk bi travma olacagi kesin. Sayet ben kucukken bizimkiler bosandi cok net hatirliyorum okul cikisi cocuklari ailesi almaya gelirdi bende siranin altina saklanirdim onlari gormemek icin sonra da aglardim ogretmenimde beni sirtina alip eve kadar getirirdi.
Kendi acindan dusunecek olursan eger gecerli bi sebebin varsa evet bosan fakatgecerli bi sebebin varsa.. Sonucta ogretmensin ekonomik ozgurlugunde var

3 yaşında bir oğlum var ve öğretmenim. 7 yıllık evliyim ve her tartışmada bosanalim diyen bir eşim var ve artık benim de sürekli beynimden boşanma fikri dolaşıyor . Boşanmak istiyorum da cesaretim de yok sanırım. Boşanan arkadaşlar bana cesaret verin. Neyle karşılaştırım hangi zorluklar beni bekliyor ? Çocuk için nasıl bir etkisi olur?

Size neden cesaret verelimki oncelikle kocaniz diline bir hakim olsun bosan lafi diline yapismi azicik akilli mantikli davransin, evli insanin kavgasinda bile bir adap olmali o evliligin icini zamanla bosaltirsin bu her kavgada ayrilma bosanma laflariyla. Neyine tehdit ettigini dusunuyorsa acaba, aciz turk erkegi tripleri kadina kavgada bosanma lafini soyleyim sozum ona ders vermeye korkutmaya calisiyor, cok istiyorsa birgunde adam gibi agzindan cikan lafin arkasinda dursunda hic olmazsa yalaninda istikrarli olur.
Ben evlilikte bosanma ayrilma lafini tabu olarak gorurum hani ne olursa olsun agiza alinmamasi gerekir, taaa ki taraflardan biri veya ikisi gercek anlamda bosanmak isteyene kadar, yoksa evliligin icini zamanla kemiren insanlarin icine kurt dusuren bir laftir. Oyle cocuk oyuncagi gibi her tartismada dile getirilmemeli bence.

Aslında bariz bir sorunumuz yok bizim yüzde 80 sıradan günler geçiren bi aileyiz . En büyük kavgalarimiz eşimin tek başına tatile gitmek istemesi, farklı ülkelere gitmek istemesi , bayan arkadaşlarıyla aşırı samimiyeti v.b benim de kıskanç olmam . 2. Sorunumuz da genel anlamda eşimin çok baskın bir karakter olması ve benim artık ben olmaktan,dusunmekten,karar vermekten aciz olmam. Mesela tartistik ve yarın okula gitmeyeceksin ben yorgunum oğluna bak ben yatacam dedi ve ben korkumdan hayır gidicem diyemedim

nasıl yani sizi işe mi göndermiyor????

Oncelikle kendinize acimaktan vazgeçin. Bunların hepsini yaşadınız, ses cikartamadiniz. Olabilir herkes farklıdır. Korkmuşsunuz sizi anlayabiliyorum.
(Çocuğum için cekeyim demeyin mutsuz anne=mutsuz çocuktur. )
Asıl olay şu bundan sonra bu hayata devam etmek istiyor musunuz?
Cevabınız hayirsa bir çözüm bulmak zorundasınız.
Mesleğiniz ne bilmiyorum ama izin alıp, ailenizin yanına gidip dava açabilirsiniz.

Meslektaşız sizinle.Zor bir durum öncelikle Allah yardımcınız olsun.Benimde annemle babam ayrı. Zorluklar olacak ama hep derim bir çocuk hayata karşı duruşunu anneyi model olarak alır.Siz böyle bir anneyi model alsın istermisiniz? Çocuklar okur büyür evlenir ve gider siz tek başınıza kalırsınız. Çocuğunuzu düşünün ama önce siz güçlü olun.Hem ne güzel öğretmensiniz çocuğunuza katacağınız okadar çok şey vardır ki ona harcamanız gereken zamanları kavgayla dövüşle geçirmek neden?Olmuyorsa olmuyordur. Zorlayarak ona daha iyi bir aile ortamı sunmuş olmuyorsunuz. Bence sorun çocuk değil itiraf edin siz düzeninizi bozmaktan korkuyorsunuz. Biraz cesaret...Belki eşinizde özünde iyidir ama birbirinize iyi gelmiyorsunuzdur. Bir kolunuz kangren olduysa onunla yaşamak yerine kesin atın ve hayatınıza kaldığınız yerden devam edin.Ailenizden bilen var mı durumunuzu?

Öncelikle yorumlariniz için tesekkur ederim. Ailemle boşanma fikrimi hiç konuşmadık fakat birtakım sorunlarim olduğunu biliyorlar. Sorun ailem, cevrem, yok duzenimiz bozulmasın değil bazı arkadaşların da yorumlarında gordugum boşanmış çiftlerin çocuklarının yaşadığı sorunlar. Psikolojik olarak bu düşünceyi ustumden atamiyorum. Sanki bencilligim yüzünden çocuğumun hayatını mahfedecekmisim gibi geliyor. İleride bana der mi bana babasizligi yasatmana değdi mi kendi rahat hayatın? Çocuğumun arkadaşlarının babalarını annelerini el ele gorup te boynunu bukmesini istemiyorum. Hangi aile dortdortluk te sen neden kolayı seçtin der mi? Kafamdaki bu sorular tek sorun.

Aslında bariz bir sorunumuz yok bizim yüzde 80 sıradan günler geçiren bi aileyiz . En büyük kavgalarimiz eşimin tek başına tatile gitmek istemesi, farklı ülkelere gitmek istemesi , bayan arkadaşlarıyla aşırı samimiyeti v.b benim de kıskanç olmam . 2. Sorunumuz da genel anlamda eşimin çok baskın bir karakter olması ve benim artık ben olmaktan,dusunmekten,karar vermekten aciz olmam. Mesela tartistik ve yarın okula gitmeyeceksin ben yorgunum oğluna bak ben yatacam dedi ve ben korkumdan hayır gidicem diyemedim
Ne yeni çocuğa kocan mi bakıyor çalışmıyor mu eşin???

Hayır o da öğretmen, sadece pazartesi dersi yok ve o gün çocuğumuza o bakiyor

Boğazınıza bıçak dayayan, şarap şişesiyle üzerinize yürüyen, size şiddet uygulayan hasta ruhlu bir adamın yanında çocuğunuz nasıl sağlıklı bir insan olarak büyüyecek sizce? Her şeyi idrak etmeye başladığı zaman, gözünün önünde şiddete maruz kaldığınızda bu aile tablosunun içinde çok mu mutlu olacak?

Üstelik bir de yalnız tatile gitmek istemesi yüzünden böyle bir adamı kıskandığınızı söylemişsiniz. Afedersiniz ama cehennemin dibine gitsin ve mümkünse de bir daha dönemesin lütfen.

Öncelikle hala evliliğinizi kurtarma şansınız varsa boşanmayı en son düşünün derim. Bunun için önce kendinizden başlayın. Ezik ve silik olmaktan çıkıp yeniden özgüveninizi kazanmaya çalışın. sanırım siz yeniden özgüveninizi elde ettiğinizde ve kendi başınıza da bir şeyler yapabildiğinizde eşiniz de sizin bu değişiminiz karşısında o da değişecektir. Erkekler ego ve iktidar savaşı mücadelesine girip eşlerini pıstırma yoluna gidiyorlar ve türlü psikolojik baskılarla da bir şekilde başarıyorlar.
ikincisi boşanmış bir bayan olarak diğer sorunuza da yanıt vermek isterim. 3 yıl önce ayrıldık. Oğlum 7 yaşındaydı. Dava uzun sürdü ama bizim ayrılmamız üç yıl önce idi. İlk dönem oğlum bu durumdan etkilendi, evet. Ders notları düştü, agresifleşti, dediğini yaptırmak için de ara sıra bu durumu kullandığı da oldu. En önemlisi de erkek olduğu için bir baba modeli aradı evde. Bir dönem o da ben de travma yaşadık ancak şunu açık ve en samimi bir şekilde söylemeliyim ki oğlum yeni durumumuza benden daha erken adapte oldu. Benim için 12 yılın alışkanlıklarını üzerimden atmam, hele ki yepyeni hiç bilmediğim bir şehre taşınıp hayata o yaşta sıfırdan başlamam daha zordu. Şu an için oğlum çok mutlu. Babası da mahkemenin belirlediği günlerde yani ayda iki kez hafta sonu, sömestr tatilinde bir hafta ve yaz tatilinde bir ay onunla. İlk zamanlar yaz tatilinde bir ay oğlumun onda kaldığı dönemler de benim için çok zordu ama alışıyor sanırım insan. Diyeceğim o ki çocuklar daha kolay adapte oluyorlar, siz böyle bir şey olursa adapte olabilir misiniz onu düşünün. Ve tekrar söylüyorum ikinizin de çabasıyla isteseniz bu evliliği daha güzel yapabilirsiniz. Boşanmayı en son düşünün ve lütfen her kavgada şu boşanalım kelimesini kullanmayın... Mutluluklar dilerim...

FB_IMG_1469657162871.webp

bir çocuk için bosanmis bir aileden daha kötüsü bosanmasini dilediği yıllarca huzursuzluk icinde olan bir ailede büyümesi
ebeveynler çocuklara ayna aslında
yani siz boşanmayi çocuk için felaket görürseniz o da öyle algılar öyle öğrenir ve yaşar ama bunun normal olduğunu ona hissettirirseniz o da ona göre davranır
oğlunuzun sizin şiddet gördüğünüz şahit oluyorsa o da ya aynı babası olacak ya da aşırı pasif biri olacaktır
ama eğer güçlü bir anneyle büyürse daha sağlıklı olacağını düşünüyorum

Allah askina onca eziyeti yapan adamla bir evde cocuk nasil buyuyebilirki? Yahu okumus etms bayansinz yapmayn Allah askina
Cok dikkatimi cekti ogretmen dr. Muhendis kisaca kariyerli bayanlar siddete ugrayan ve ses cikarmayan cogunluk yani ben bu ara cok sik rastliyorm aslnda ozguveniniz falan yerinde olmali.
Ama kesinlikle oyle psikopat bir adamin yannda buyuyen cocuk normal olmaz. Yani suan anlamyor ama akli selim oldgunda cocuk bunlari gorucek anlayacak peki ozman anne niye bu hayata mecburuz demicekmi?

Hiç mantıklı geliyo mu Allah aşkına. Şiddet görüyosun ve çocuğun böyle bi ortamda büyüyecek, bunun ona hissettirdiklerinden haberin var mı!!! Yaptığın şey çocuğu düşünmek, fedakarlık falan değil. Mutsuszluğun içine onu haps etmek.

Çocuğunu düşünen bi anne sağlıklı bi ortam için çeker gider, böyle manyak bi adamla aynı evde çocuk büyütmez.

Back
X