• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak Mı Kızım İçin Katlanmak mı ?

ben çocuk için devam etme anlayışını doğru bulmuyorum. çünkü evlilik sadece çocukla ilgilenmek değil eşlerin de birbirleriyle ilgili sevecen olmasını gerektiriyor. eğer baba anneye gereken sevgiyi yakınlığı göstermiyorsa çocuk bir süre sonra bunu zaten hisseder, daha çok mutsuz olur. aynı çatı altında mutsuz bir hayat, hem size hem çocuğunuza yazık.. kaldı ki çocuğunuz 7 yaşında. temel kişilik özelliklerini kazanmış oluyor. yani en önemli kısmı zaten anne babası yanındayken geçirmiş.

kızınız niye yaşayamıyor
tek annesi babası ayrılan sizin çocuğunuz mu

Boşananların hepsi çocuksuz değil ya da çocuklarını düşünmedikleri için boşanmadı.Yaş geçiyor.Bugün kaldırmakta zorlandığın olayları yaş geçtiğinde hiç kaldıramayacaksın.Bugün çocuğun küçük,yarın ergen olacak,genç kız olacak o zaman o diyecek boşanın yeter artık.Sen çocuğunu bahane ediyorsun bence.Boşanmak istemiyorsun.Ama kocan boşanmayı seçmiş sanırım.

burda kimse size boşanın daha iyi olur ya da kızınız için katlanın diyemez.çünkü neyaşadığınız ne hissettiğinizi siz bilirsiniz.siz boşanmak istiyorsunuz ama şu an kimseden destek alamadığınız için biri size boşanın dese boşanacak gibisiniz.önce ölçün tartın boşandıktan sonra nasıl yaşayacaksınız tek başınıza kızınızla şu ankinden daha da mutlu olacak mızınız evliliğinizin artıları eksileri neler eksileri mi artıları mı fazla.bunları bi düşünün.sadece boşanmak istiyorum deyip de boşanmak kolay.ya sonrası?

zaten ben de ya sonrası ? kısmını düşündüğüm için böyle kararsızımm.. içimi okumuşsunuz biri boşan dese yapacak gibiyim..

Boşananların hepsi çocuksuz değil ya da çocuklarını düşünmedikleri için boşanmadı.Yaş geçiyor.Bugün kaldırmakta zorlandığın olayları yaş geçtiğinde hiç kaldıramayacaksın.Bugün çocuğun küçük,yarın ergen olacak,genç kız olacak o zaman o diyecek boşanın yeter artık.Sen çocuğunu bahane ediyorsun bence.Boşanmak istemiyorsun.Ama kocan boşanmayı seçmiş sanırım.

Kocam boşanmayı seçmedi, aslında bu fikrimden şu an için sadece seziyordur açıkça konuşmadık..Ama bikaç ay önceki kavgamızda sadece kızım için burada kalıyorum demiştim.. yine de bir gayret göstermedi..

ben de göstermedim.. gösteremedim..içimden gelmedi..

Bilgisayarı evden çıkarsanız,istediğinde ulaşamaz ama yasak pek uyulmayan bir durum.aynı anda yatağa girin.siz yemeği her akşam beraber yedikten sonra iki yudum kahve azıcık sohbetle geçirin.sevdiği yemekleri yapın.benim aklıma gelen bunlar.ailece sinemaya,parka vs gidin.

evde bir masaüstü, bir laptop, bir tablet ve internete bağlanabilen 2 akıllı telefon var..gerisini siz anlayın artık..ben de son zamanlarda çok sık girer oldum boşluktan..

fikirleriniz için teşekkürler..

zaten ben de ya sonrası ? kısmını düşündüğüm için böyle kararsızımm.. içimi okumuşsunuz biri boşan dese yapacak gibiyim..

sanki boşandıktan sonra pek yapabilirim güveni yok gibi sizde.boşandınız diyelim.kızınızla nerede kalacaksınız.az çok masraflarınızı biliyosunuz çalıştığınızı yazmışsınız çalıştıklarınız kızınızla geçiminizi sağlamaya yetecek mi.siz çalışırken çocuğunuza kim bakacak bunlar da çok önemli şeyler.siz bunları düşünün.kararsız kalmanız bundan kaynaklanıyo.

Ben çalışıyorum ve aileme yakınım, boşandıktan sonra geçimimi sağlarım çok şükür o konuda bir sıkıntı yok, tek sıkıntım kızımın babasız büyümesi çünkü ayrılırsak babası aman kızım travma yaşamasın diye sıkça arayıp soracağını sanmıyorum..

akşam gelecekmiş ve yanlış karar vermekten korkuyorum,bu kararsızlık çok kötü..

yerinde olsam boşanırım lütfen kimse dişi kuş anne olunca anlarsın muhabbeti yapmasın zira yıldım artık bu muhabbetten ve anne olma yolundayım nasipse, 1 yıldır cinsellik yok paylaşım yok bunun bi adım sonrası aldatma zaten koca adam mastürbasyon yapacak değil ya elbet boşluğu bi şekilde dolduracaktır bu dediğimde yanlış anlaşılmasın eşiyle belli durumlarda sevişemeyen her adam aldatır mı tabiki hayır örneğin hastalık ve hamilelik özel durumlardır, ama sizinki keyfi, istememe hali, zamanla sende boşluk hissedeceksin kendini kadın gibi hissetmek isteyeceksin sevilmek isteyeceksin yahu, açıkçası ben evladım için katlandım tarzı annelerin yıllar sonra evlatlarına senin için şunu yaptım bunu yaptım diye başa kaktıklarını evlatlarından ne derse yapmalarını beklediklerini düşünüyorum hani ben senin için katlandım sende bunları bunları benim istediğim gibi yapıcaksın hesabı, tabiki bu yorumum genelleme değil, sen kendini, huylarını daha iyi bilirsin ben senin niyet okuyuculuğunu yapamam ama ben 28 yaşında bir kadın olarak sevilmeyi dokunulmayı ilgi görmeyi çok önemsiyorum evet evladımda önemli olur ama ben mutlu değilsem onuda mutlu edemem sevimsiz bi anne olur çıkarım

Bosaninca da seni cok tatli bir hayat beklemiyor. Bence ortada cok ciddi sorunlar yok. Biraz yillanmis ve yipranmis bir iliski sadece. Kurtarilabilir

Selam kızlar..
bir gün bu forumda bu konularda yazacağımı asla düşünmezdim.. ama o kadar zor bir durumdayım ki..

ben 33 yasındayım ve 10 yıllık evliyim.. ilk çocuğumuzu doğumdan sonra kaybettik ve bir tramva dönemi yasadık..bikaç yıl sonra olan kızım şimdi ilkokul 1. sınıfa gidiyor ..Öncelikle şunu söyleyeyim babasına çok düşkün :(

eşimle sık tartısırız.. kötü huyu yok ama hiç paylaşımcı ve ilgili değil.. evliliğimizin ilk yıllarından beri internet bağımlılığı var tabi bunu kendisi bağımlılık olarak kabullenmıyor..
Ben de çalışıyorum ama evde hiç destek olmuyor , kendisi benden önce evde oluyor, elbette ben bulaşık yıkasın demiyorum ama hiç değilse yediğinin çöpünü atabilir , ben söylemeden bazı şeyleri yapabilir..

evliliğimizin yeni zamanlarından beri aynı anda yataga girmemişizdir..Genelde o hep geç saatlere kadar oturur..ben de en fazla 12 ye kadar dayanıp sızıp kalırdım..Önceleri ben koltukta uyur , o uyumaya gitiğinde birlikte yataga giderdik.. sonra uykum gelince yatmaya başladım..o da gelmedi..

Son bir yıldır cinsel hayatımız da bitmiş durumda..Kendisi zaten pek hevesli olmazdı , artık ben de soğuyunca tamamen bitti..şimdi ona ve dokunmasına bile tahammülüm yok..6 aydan fazladır kızımı yanıma aldım o gelmesin diye.. Ondan bu konuda çok çok soğudum kesinlikle tahammülüm yok..

iki gün önce çok şiddetli bir tartışma yaşadık ve bitti dedik..tabi ki 6 aydır ciddi tartışmalarımız ve bitmesi yönünde konusmalarımız vardı..

yanlız :( kızım çok üzgün.. çocugum olmasa hemen bugun boşanırdım.. ama kızım dün gece çok ağladı..o daha 7 yaşında..
Bana fikir verin kızlar ben ne yapayım herşeyi böyle mutsuz bir yaşamı kabullenip dön diyeyim mi kızım için..

dönse bile bir sonraki kavgamıza kadar durulur herşey.. artık sevmiyorum ve istemiyorum..eminim o da aynı şeyleri hissediyordur..

ayrılamayız kızımız yaşayamaz dedim ve bana o da alışır önemli değil dedi :(

çok kötüyüm kızlar böyle hayat sürer mi :( ne yapayım akıl verin.. bu yaş gurubu çocugu olanlar lütfen..

Bu arada tatil oldugu için bikaç gun bir yere gitmeyi düşünüyordu zaten sanırım oraya gitti , ben çalışıyorum.. Pazartesi mecburen iş gereği dönecek ..ama döndüğünde ne olur bilemem..yazdığım sorunlar düzelmez kesinlikle :( asla alttan almaz özür dilemez, küslüğümüzde önce o konusmaz..

anladigim kadariyla cocugunuz kavgalariniza sahit olmus. Ayni evin icinde bu kavgalar devam ederse cocugun ne kadar etkilenecegini biliyor musunuz? Evliliginizi devam ettirecekseniz, cocugunuz sahit olmasin kavgalariniza. Ya da bosanin

Evlilik ciddi bir müessesedir ve emek ister. Gelecekte evladınız size "Niçin boşandınız?" diye sorduğunda vereceğiniz cevaplar;

Baban internet bağımlısıydı,
Ev işlerinde yardımcı olmuyordu,
Benden sonra yatıyordu,

şeklinde olacak. Siz olsanız bu açıklamaların tatmin edici olduğunu düşünürmüydünüz?

Yalnız birbirinizden bu kadar kopmanız, ayrı yatmanız, sevmiyorum demeniz bir evlilik için gerçekten yıkıcı. Bunlar geçerli nedenler olabilir işte.

Bence evlilik terapistine gidin. Evladınızın hatırı için elinizden geleni yapın eşinizle birlikte.

Son düzenleme:
Evlilik ciddi bir müessesedir ve emek ister. Gelecekte evladınız size "Niçin boşandınız?" diye sorduğunda vereceğiniz cevaplar;

Baban internet bağımlısıydı,
Ev işlerinde yardımcı olmuyordu,
Benden sonra yatıyordu,

şeklinde olacak. Siz olsanız bu açıklamaların tatmin edici olduğunu düşünürmüydünüz?

Yalnız birbirinizden bu kadar kopmanız, ayrı yatmanız, sevmiyorum demeniz bir evlilik için gerçekten yıkıcı. Bunlar geçerli nedenler olabilir işte.

Bence evlilik terapistine gidin. Evladınızın hatırı için elinizden geleni yapın eşinizle birlikte.

çok haklısınız..Malesef küçük bir ildeyi evlilik terapisti bulmam imkansız gibi bişey..

dün akşam geldi ..ağlaya ağlaya konustuk ..ben içimdeki herşeyi söyledim o da.. ne yapılabilir diye konuştuk..En azından kızımız için yeniden deneyelim dedik..
Özellikle pc başında geçirdiği zamandan şikayetçi oldğumu söyledim..

Deneyeceğiz ama zaman alacak benim sana yeniden ısınmam dedim.. O da elinden geleni yapacağını söyledi..

Buraya devamlı yazacağım..çünkü unutmak istemiyorum ne kararlar vermişiz ne yapmışız sonrasında..

Şimdi içim buruk.. çok da sevinç yok içimde..
ama akşam kızım dünyanın en mutlu çocuğuydu..

sevgili sinnf öncelikle Allah yardımcın olsun kardeşim sana nasıl davranman gerektiği yada boşan yada boşanma demek asla haddime düşmemiş ancak kendimi senin yerine koyuyorum benimde 5 yaşında bir oğlum var ve inanılmaz babasına düşkün babası iş icabı evden uzak kaldığı günlerde sabaha kadar ağlar zaman zaman boşanma boyutuna gelmesekte kötü olduğumuz zamanlarda aklıma hemen çocuklarım geliyor çocuklarımız olmasa belki bireysel kararlarımızı daha kolay verirdik ama siz olduğunuzdan daha iyi olmayı deneseniz ve duanızı dahada artırmayı deneseneiz yani en azından deneseniz kızınız için eğer bu yoğun çabanızdan sonrada olmuyorsa o zaman gönlünüz rahat bir karar verirsiniz kalplerimiz Allah ın elinde inşallah sizin attığınız adımlar karşı taraftada karşılıksız kalmaz

Evet görüldüğü kadarıyla sizin evliliğiniz bitmiş.
Şu saatten sonra hiç bir şekilde düzelmez aksine tahammülünüz çok daha fazla azalır çok daha fazla çirkinleşir aranızdaki ilişki.
Her anne baba elbetteki çocuğunun mutsuz olmasını istemez ama zaten bu durumda da sürekli kavgaların arasında kalna bir çocuk olacak çocuğunuz için her ikisi de eşit derecede mutsuzluk sebebi.
Bir pedegog yardımıyla çocuğunuz daha az hasarlı atlatmasını sağlayabilirsiniz bu süreci. Allah yardımcınız olsun.

sevgili sinnf öncelikle Allah yardımcın olsun kardeşim sana nasıl davranman gerektiği yada boşan yada boşanma demek asla haddime düşmemiş ancak kendimi senin yerine koyuyorum benimde 5 yaşında bir oğlum var ve inanılmaz babasına düşkün babası iş icabı evden uzak kaldığı günlerde sabaha kadar ağlar zaman zaman boşanma boyutuna gelmesekte kötü olduğumuz zamanlarda aklıma hemen çocuklarım geliyor çocuklarımız olmasa belki bireysel kararlarımızı daha kolay verirdik ama siz olduğunuzdan daha iyi olmayı deneseniz ve duanızı dahada artırmayı deneseneiz yani en azından deneseniz kızınız için eğer bu yoğun çabanızdan sonrada olmuyorsa o zaman gönlünüz rahat bir karar verirsiniz kalplerimiz Allah ın elinde inşallah sizin attığınız adımlar karşı taraftada karşılıksız kalmaz

Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama bizim de böyle böyle başladı ..ufak tefek kavgalar ama zamanla her iki taraf da doluyor ve dayanamayacağın bir noktada tıkanıyor insan.. Belki de iş bu raddelere gelmeden önlemler almak gerekiyor ama ben kendi adıma benim için asla bitmez diye düşünen birisiydim..

dediğiniz gibi yapmaya karar verdim zaten dün akşam.. çünkü ilgi görmeyince ben de ilgiyi kesmiştim ama çok daha kötüye gitti..
yanlız bunun için benim çok fazla çaba göstermem gerekiyor..çünkü içimden gelmiyor artık :(

Son düzenleme:
Evet görüldüğü kadarıyla sizin evliliğiniz bitmiş.
Şu saatten sonra hiç bir şekilde düzelmez aksine tahammülünüz çok daha fazla azalır çok daha fazla çirkinleşir aranızdaki ilişki.
Her anne baba elbetteki çocuğunun mutsuz olmasını istemez ama zaten bu durumda da sürekli kavgaların arasında kalna bir çocuk olacak çocuğunuz için her ikisi de eşit derecede mutsuzluk sebebi.
Bir pedegog yardımıyla çocuğunuz daha az hasarlı atlatmasını sağlayabilirsiniz bu süreci. Allah yardımcınız olsun.

çok teşekkür ederim yorumlarınız için..

zaten her ikimiz de bitirmeye hazırdık dün akşam.. Hatta bana ayrıldıktan sonra kızımızla ilgini hiç kesmeyeceğin sözünü ver hemen ayrılırım bile dedim..

Kızım için son bir kez denemeye karar verdim..Bunu kızıma borçluyum vicdanımın daha rahat etmesi için..

çok teşekkür ederim yorumlarınız için..

zaten her ikimiz de bitirmeye hazırdık dün akşam.. Hatta bana ayrıldıktan sonra kızımızla ilgini hiç kesmeyeceğin sözünü ver hemen ayrılırım bile dedim..

Kızım için son bir kez denemeye karar verdim..Bunu kızıma borçluyum vicdanımın daha rahat etmesi için..

Hakkınızda hayırlısı olsun :) inşallah en doğru kararı vermişsinizdir :)
Bebce biraz daha gayret edip daha az tartışırsanız belkide aranız bile düzelebilir.
Zaman tanıyın biraz kendinize :)

Back
X