• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak Mı Kızım İçin Katlanmak mı ?

bak arkadaşım erkek dediğin odun gibidir eline bi bıçak alırsın üst kabuklarını yontarsın sonra oymaya başlarsın ondan ister koltuk ister sandalye yap sonrada üstüne oturursun:) yani bişeyler senin elinde benim eşimde aynısı çöpünü atmaz yer döküleni toplamaz ben de çalışıyorum ve 5 aylık bi kızım var iki dk şu çocuğu tutta şu işi yapayım derim tutmaz elinde bi telefon sürekli internette araba modellerine bakar.... yani bunlar fabrikasyon . hani bunları sana yalnız değilsin demek için yazdım. eşim özür dilemez demişsin ya güzelce giyin süslen sarıl arkadan boynuna öp özür dilerim aşkımmm de böyle candan ne olacak ya evlilikte aldatma olmadığı sürece gurur olmaz deyiver gitsin ne olacak

kaç yıllık evlisiniz ?

ben gurur yapmam zaten küsünce hep konuşan ben olurum .. sevdiğin bir insanı tabi ki sarılır öper özür dilersin. ben de yaptım bunu yıllarca.. ama bir süre sonra köreliyor işte..

konuya 8+ üzeri yıl evli olanlar yorum yaparsa , onların durumlarını merak ediyorum açıkçası..

Bir süredir buraya uğramıyorum evet..hatta bugün diyet sayfalarına bakmak için gelmiştim..

buraya ne yazacağımı bilememekten dolayı bu yazmayışım..

Düzeldi diyebilmeyi mutluluklar saçabilmeyi çok isterdim ama maalesef..

Yaptığımız anlaşma üzere evde daha sakin daha ılımlı olmaya devam ediyoruz.. en azından düşman gibi bakmıyoruz düşünmüyoruz artık birbirimiz hakkında..Belki bir adım atsam bana iki adım gelecek.. gelecek ama en fazla 1 ayda eski halimize döneceğiz..

ben şunu farkettim ki ben bu patlamayı çok geç yaşamışım.. o kadar geç ki o kadar dolmuşum ki toparlayamıyorum..

şimdi evde iki asker arkadaşı gibi yaşıyoruz..herkes üzerine düşeni yapmaya çalışıyor.. ve ben eskiden onun yapması gerken bişeyi yapmadığında üzerine giderken şimdi tamam deyip çekiliyorum köşeme.. artık bişey ummuyorum beklemiyorum ondan..yaparsa teşekkür edeiyorum.. yapmazsa söylenmemeye çalışıyorum..

yine saatlerce bilgisayarının başında oturuyor.. arada yanımıza geliyor..

ona yakınlaşmak hiçbir şekilde içimden gelmiyor.. gecelerce yanlız uykuya daldığım günler geliyor aklıma.. bu tür konuları kimseye anlattamıyor insan.. iki gün önce yengemle konuştum laf lafı açtı gayet neşeliydim ama bir anda bunları anlatırken buldum kendimi.. evliliğimin yeni günlerinden beri yanlız uyuduğumu , hiç canım cicim olmadığımızı ..öyle bir boşaldım ki iki gündür toparlayamıyorum kendimi.. çok ağladım anlatırken..

buraya bile iki satır yazmayı düşünürken tutamıyorum kendimi..

tüm bunlara dayanma sebebim kızım kızım kızım.. bilsem ki boşansam ve kızım etkilenmeyecek , bilsem ki babası yıne babası olacak hiç durmam..

o sadece kızım için dünyanın en iyi babası.. benim için de bir ev arkadaşı.. o kadar..

sizin yazilarinizi okudukca kendimi görüyorum

duygular düsünceler hersey ayni

ne olacak böyle o kadar caresizim ki :43:

Nerden,nasıl başlasam bilmiyorum ama evlilikte aldatma ve şiddet olmadığı sürece herşey düzeltilebilir gibi geliyor bana.Evlilik fedakarlıktır,gururda olmaz.Erkeklerin birçoğu böyle maalesef.Evlilikte biz kadınlara daha çok görev düşüyor ne yazık ki.Birde erkekler çocuk gibi oluyor,bizim kadar ince,detaylı düşünemiyorlar.Benim eşimde yediğini çoğu zaman bırakır,o an sinirlenirim ama bu boşanmayı aklıma getirmez.Ya da defalarca söylememe rağmen salonda kıyafetlerini bırakır,arkasını ben toplarım.Bende çalışıyorum ve 10 yaşında oğlum var.İnan oğlum eşimden daha derli topludur.Bunlar çok sinir bozucu evet ama boşanma sebebi değil bence.Cinselliğe gelince,eşiniz koyverdiyse siz toparlayın.Siz birşeyleri başlatın.Salonda uyuyakalıyorsa sürükleye sürükleyede olsa yatağa götürün mutlaka.TArtışmalarınıza biraz ara verip karşılıklı konuşmayı deneyin, ya da (erkekler bunu pek kabul etmez ama) terapiye gidin.Aklıma gelen,verebileceğim tavsiyeler bunlar...

Cocuk icin bosanmama karari almak o kadar sacma ki. Hem kendinizi yipratirsiniz hem de surekli tartisma ve nefret ortaminda buyuyenn cocugunuzun psikolojisini bozarsiniz.

Eger surekli tartisiyorsaniz, tahammulunuz kalmamissa bence bosanin. Ilk zamanlar kiziniz icin zor olur ama zamanla alisir dunyanin sonu olmadigini bunun normal bir olay oldugunu babasinin onu sevmekten vazgecmiycegini anlar.

Nerden mi biliyorum?
Zamaninda annemle babam bosanmis olsaydi su an cok daha saglikli bir psikolojim olabilirdi. Her gun tartisma kavga duymaktan biktim gercekten. Annem sinir krizi gecirir ne varsa kirar dokerdi. Bilgisayari kucaklayip camdan atmaya bile calisti. Ve bu arada bir olan bir olay degil. Bunlari bir cocugun gormek zorunda olmasi ne kadar kotu anlayabiliyor musunuz?

Nerden,nasıl başlasam bilmiyorum ama evlilikte aldatma ve şiddet olmadığı sürece herşey düzeltilebilir gibi geliyor bana.Evlilik fedakarlıktır,gururda olmaz.Erkeklerin birçoğu böyle maalesef.Evlilikte biz kadınlara daha çok görev düşüyor ne yazık ki.Birde erkekler çocuk gibi oluyor,bizim kadar ince,detaylı düşünemiyorlar.Benim eşimde yediğini çoğu zaman bırakır,o an sinirlenirim ama bu boşanmayı aklıma getirmez.Ya da defalarca söylememe rağmen salonda kıyafetlerini bırakır,arkasını ben toplarım.Bende çalışıyorum ve 10 yaşında oğlum var.İnan oğlum eşimden daha derli topludur.Bunlar çok sinir bozucu evet ama boşanma sebebi değil bence.Cinselliğe gelince,eşiniz koyverdiyse siz toparlayın.Siz birşeyleri başlatın.Salonda uyuyakalıyorsa sürükleye sürükleyede olsa yatağa götürün mutlaka.TArtışmalarınıza biraz ara verip karşılıklı konuşmayı deneyin, ya da (erkekler bunu pek kabul etmez ama) terapiye gidin.Aklıma gelen,verebileceğim tavsiyeler bunlar...

bu tavsiyeleri kk uyelerinden ve annemden ve hatta kendimden de çok duydum..

Ama bir zaman sonra bunları yapmaya gücü kalmıyor insanın..köreliyor çünkü zamanla..

Cocuk icin bosanmama karari almak o kadar sacma ki. Hem kendinizi yipratirsiniz hem de surekli tartisma ve nefret ortaminda buyuyenn cocugunuzun psikolojisini bozarsiniz.

Eger surekli tartisiyorsaniz, tahammulunuz kalmamissa bence bosanin. Ilk zamanlar kiziniz icin zor olur ama zamanla alisir dunyanin sonu olmadigini bunun normal bir olay oldugunu babasinin onu sevmekten vazgecmiycegini anlar.

Nerden mi biliyorum?
Zamaninda annemle babam bosanmis olsaydi su an cok daha saglikli bir psikolojim olabilirdi. Her gun tartisma kavga duymaktan biktim gercekten. Annem sinir krizi gecirir ne varsa kirar dokerdi. Bilgisayari kucaklayip camdan atmaya bile calisti. Ve bu arada bir olan bir olay degil. Bunlari bir cocugun gormek zorunda olmasi ne kadar kotu anlayabiliyor musunuz?

anlıyorum..

ıkı gün önce kızıma onun sınıfındaki bir arkadaşının annesı ve babasının boşanmış olduğunu söyledım
bana boşanmak nedir anne dedi..

baba evden gider anne ve çocuk evde kalır dedim..baba yıne kızını sever görmeye gelir dememe fırsat bırakmadan gözleri doldu ve anne ne olur siz boşanmayın dedi..
ben bittim..

Nerden mi biliyorum?

bir de son zamanlarda kavgamız bile olmuyor öyle boşverdim ki herşeye tamam diyor çekiliyorum köşeme..(eskiden de o şekil kavgamız olmazdı )

Gencecik kadinsiniz, yazik degil mi size? Sevmek-sevilmek sizin de hakkiniz hanimefendi.

Her gece yalniz yattiginizi okuyunca cok kotu oldum, ben de her gece yalnizim ama ben bekarim, sevgilisizim. Siz evlisiniz, evlilik boyle bir sey olmamali, adam yaninizda degilse, yatarken sarilan kimse yoksa o evliligi surdurmeyin zaten. Size de yazik.

Ote yandan kiziniz konusunda da haklisiniz....ben de bilemedim, sizin yerinizde olsam ne yapardim ben de bilemedim.

anlıyorum..

ıkı gün önce kızıma onun sınıfındaki bir arkadaşının annesı ve babasının boşanmış olduğunu söyledım
bana boşanmak nedir anne dedi..

baba evden gider anne ve çocuk evde kalır dedim..baba yıne kızını sever görmeye gelir dememe fırsat bırakmadan gözleri doldu ve anne ne olur siz boşanmayın dedi..
ben bittim..

yavrum :(
kızım için katlanmak sorunda öyle haklısın ki sinnıf
herşey evlatlarımız için diyoruz çoğu zaman
özellikle kız çocukları çok düşkün babaya

ama öte yandan sen
eşimle bir dönem kızım yeni doğduğu zamanlarda kendi içimde kötüydüm bende
ama bir taraftan baktığımda hep derdim ya yavrum...
ama eşim bazı yönlerden bana soğuk değildi hep sevdiğini söyler bişeye karar verirken önce bana sorardı
ama pc bağımlılığı evde kendini unutması ve yatak odası aynıydı hemen hemen
sonra dedim ya kendine geldi ben iyiki ayrılmamışım dedim
ama sen diyorsun ki yıllardır sevdiğimizi bile söylemiyoruz
böyle bir ömür.... offff
ne olacak ki sinnıf böyle
bigün otur ve son kez güzel güzel konuş sor
beni sevmiyor musun.. sende kızımız için mi benlesin? böyle ne olacak
ne yazacağımı bilemiyorum.. :(

Son düzenleme:
canım ya aşılmıcak sorunlarınız yok bence boşanma,benimde 7 yaşında bi oğlum var,inan bunların hepsi aynı eşimle aynı anda işten geliyoruz hemen tablaeti alır kucağına ben tazmanya canavarı gibi yemek çocuk ,annem ,ev ,işi yorgunluktan ölürüm ,okulda konuşurr kelime haznesini doldurur evde susar oturur,ama iyi bir eş aldatmaz filan işte ,sende şans ver,cinsel hayatınızı düzelt ,bi tatile çıkın çocuğunuzn boynunu bükmeyin,birlikte bişey yapmayı başarırsanız kurtulacaktır evliliğiniz....

Bende kac sefer ayni duruma geldim. 2 yasinda oglum var. Cok zor bir durum.. Cocuk nolacak dedigimde, alisir diyor. Ama herseferinde arayi bulup oturdum asagaya. Oglum icin.. Ona karsi kendimi cok suclu hissederim öyle birsey olursa. Babasiz boynu bükük büyümesine

Selam kızlar..
bir gün bu forumda bu konularda yazacağımı asla düşünmezdim.. ama o kadar zor bir durumdayım ki..

ben 33 yasındayım ve 10 yıllık evliyim.. ilk çocuğumuzu doğumdan sonra kaybettik ve bir tramva dönemi yasadık..bikaç yıl sonra olan kızım şimdi ilkokul 1. sınıfa gidiyor ..Öncelikle şunu söyleyeyim babasına çok düşkün :(

eşimle sık tartısırız.. kötü huyu yok ama hiç paylaşımcı ve ilgili değil.. evliliğimizin ilk yıllarından beri internet bağımlılığı var tabi bunu kendisi bağımlılık olarak kabullenmıyor..
Ben de çalışıyorum ama evde hiç destek olmuyor , kendisi benden önce evde oluyor, elbette ben bulaşık yıkasın demiyorum ama hiç değilse yediğinin çöpünü atabilir , ben söylemeden bazı şeyleri yapabilir..

evliliğimizin yeni zamanlarından beri aynı anda yataga girmemişizdir..Genelde o hep geç saatlere kadar oturur..ben de en fazla 12 ye kadar dayanıp sızıp kalırdım..Önceleri ben koltukta uyur , o uyumaya gitiğinde birlikte yataga giderdik.. sonra uykum gelince yatmaya başladım..o da gelmedi..

Son bir yıldır cinsel hayatımız da bitmiş durumda..Kendisi zaten pek hevesli olmazdı , artık ben de soğuyunca tamamen bitti..şimdi ona ve dokunmasına bile tahammülüm yok..6 aydan fazladır kızımı yanıma aldım o gelmesin diye.. Ondan bu konuda çok çok soğudum kesinlikle tahammülüm yok..

iki gün önce çok şiddetli bir tartışma yaşadık ve bitti dedik..tabi ki 6 aydır ciddi tartışmalarımız ve bitmesi yönünde konusmalarımız vardı..

yanlız :( kızım çok üzgün.. çocugum olmasa hemen bugun boşanırdım.. ama kızım dün gece çok ağladı..o daha 7 yaşında..
Bana fikir verin kızlar ben ne yapayım herşeyi böyle mutsuz bir yaşamı kabullenip dön diyeyim mi kızım için..

dönse bile bir sonraki kavgamıza kadar durulur herşey.. artık sevmiyorum ve istemiyorum..eminim o da aynı şeyleri hissediyordur..

ayrılamayız kızımız yaşayamaz dedim ve bana o da alışır önemli değil dedi :(

çok kötüyüm kızlar böyle hayat sürer mi :( ne yapayım akıl verin.. bu yaş gurubu çocugu olanlar lütfen..

Bu arada tatil oldugu için bikaç gun bir yere gitmeyi düşünüyordu zaten sanırım oraya gitti , ben çalışıyorum.. Pazartesi mecburen iş gereği dönecek ..ama döndüğünde ne olur bilemem..yazdığım sorunlar düzelmez kesinlikle :( asla alttan almaz özür dilemez, küslüğümüzde önce o konusmaz..

arkadasım eger karsında cabalayan bır adam olsa anlıycam ama esın hıc oaralı degıl gıbı...
benımde bır kızım var bende zor gunler gecırıyorum ve senı cok ıyı anlıyorum...
esını artık hıc sevmedıgını yazmıssın...
oyle surdurme bence bu sana ve bearberınde cocuguna da zarar verır...
rabbım yardımcın olsun...

Öncelikle şu ayrı yataklarda yatma alışkanlığınızdan vazgeçin.Soğumanızın temel nedenlerinden biride budur bana göre..

Öncelikle şu ayrı yataklarda yatma alışkanlığınızdan vazgeçin.Soğumanızın temel nedenlerinden biride budur bana göre..

konunun ilk mesajına göre yorum yapmışsınız..toparlama aşamasında bu durumu ortadan kaldırdık , zaten kavga ettiiğimizde ben asla yataktan gitmezdim , ona da git asla demezdim..ama o küser giderdi..beni en çok uzen unutamadıgım kötü olaylardan bırı de budur..

arkadasım eger karsında cabalayan bır adam olsa anlıycam ama esın hıc oaralı degıl gıbı...
benımde bır kızım var bende zor gunler gecırıyorum ve senı cok ıyı anlıyorum...
esını artık hıc sevmedıgını yazmıssın...
oyle surdurme bence bu sana ve bearberınde cocuguna da zarar verır...
rabbım yardımcın olsun...

Rabbim size de yardım etsin..çocuğun ılk zamanları da zordur..destek beklersin görmezsin , daha fazla ilgi beklersin görmezsin..yanı ben görmedım en azından.

Bende kac sefer ayni duruma geldim. 2 yasinda oglum var. Cok zor bir durum.. Cocuk nolacak dedigimde, alisir diyor. Ama herseferinde arayi bulup oturdum asagaya. Oglum icin.. Ona karsi kendimi cok suclu hissederim öyle birsey olursa. Babasiz boynu bükük büyümesine

malesef babalar bu konuda daha ketum..belki sinir anında böyleler bılmıyorum..şu an bakıyorum kızı için herşeyı yapabılecek gıbı sevıyor bazan..ama yıne onun yasantısı konusunda ılgısız..hevesle bışey yapmıyor zorla yapıyor..mesela ödev yaptırılacak veya çocuk kurstan alınacak öyle istekli değil yani mecburen herşey..

yavrum :(
kızım için katlanmak sorunda öyle haklısın ki sinnıf
herşey evlatlarımız için diyoruz çoğu zaman
özellikle kız çocukları çok düşkün babaya

ama öte yandan sen
eşimle bir dönem kızım yeni doğduğu zamanlarda kendi içimde kötüydüm bende
ama bir taraftan baktığımda hep derdim ya yavrum...
ama eşim bazı yönlerden bana soğuk değildi hep sevdiğini söyler bişeye karar verirken önce bana sorardı
ama pc bağımlılığı evde kendini unutması ve yatak odası aynıydı hemen hemen
sonra dedim ya kendine geldi ben iyiki ayrılmamışım dedim
ama sen diyorsun ki yıllardır sevdiğimizi bile söylemiyoruz
böyle bir ömür.... offff
ne olacak ki sinnıf böyle
bigün otur ve son kez güzel güzel konuş sor
beni sevmiyor musun.. sende kızımız için mi benlesin? böyle ne olacak
ne yazacağımı bilemiyorum.. :(

canım öyle içten yazmışsın ki teşekkür ederim sana..

bende heves istek kalmadı..herşey duzelırse yenıden eskıye dönecek dıye düşünüyorum..

ıkı gun önce yıne acılı gözyaşılı bi konuşma yaptık..mutsuz oldugumu göruyor ve konusmak ıstedı..herşey kızım ıcın konusunu ıyıce vurguladım..nereye kadar kendını yıpratıyosun dedi.. haklısın dıyebıldım.. biliyor kızım olmasa 1 dk bile durmam.. çok biriktirmişm , ne çok dolmuşum..
en buyuk hatam bu yanlışlara zamanında mudahale etmemişim tavrımı koymamışım ,kuralları baştan belırlememişim..

içimde kalan ne varsa söyledım..

internetı bana tercıh etttıgını
yeterlı sorumluluk almadıgını
tum yuku bana yukledıgını
çalıştıgım halde çalışan bırı oldugumu kabullenmeyıp benden evde tum gun oturan bırı gibi hizmet beklediğini bunun benı yıprattıgını
yanlız uyudugum zamanları

sonuçç..

sonuç :evet tum bunlar oldu ama sen de geçmişi düşünüp durma artık dedi..artık toparlamaya gucum yok dedim..böyle orta karar devam etsın herkes görevını yapsın dedim..kızım buyuyene kadar..
artık ıkımız de bir ömrü beraber gecıremeyeceğimizi biliyoruz..
zaman ne gösterir bilemem..

canım öyle içten yazmışsın ki teşekkür ederim sana..

bende heves istek kalmadı..herşey duzelırse yenıden eskıye dönecek dıye düşünüyorum..

ıkı gun önce yıne acılı gözyaşılı bi konuşma yaptık..mutsuz oldugumu göruyor ve konusmak ıstedı..herşey kızım ıcın konusunu ıyıce vurguladım..nereye kadar kendını yıpratıyosun dedi.. haklısın dıyebıldım.. biliyor kızım olmasa 1 dk bile durmam.. çok biriktirmişm , ne çok dolmuşum..
en buyuk hatam bu yanlışlara zamanında mudahale etmemişim tavrımı koymamışım ,kuralları baştan belırlememişim..

içimde kalan ne varsa söyledım..

internetı bana tercıh etttıgını
yeterlı sorumluluk almadıgını
tum yuku bana yukledıgını
çalıştıgım halde çalışan bırı oldugumu kabullenmeyıp benden evde tum gun oturan bırı gibi hizmet beklediğini bunun benı yıprattıgını
yanlız uyudugum zamanları

sonuçç..

sonuç :evet tum bunlar oldu ama sen de geçmişi düşünüp durma artık dedi..artık toparlamaya gucum yok dedim..böyle orta karar devam etsın herkes görevını yapsın dedim..kızım buyuyene kadar..
artık ıkımız de bir ömrü beraber gecıremeyeceğimizi biliyoruz..
zaman ne gösterir bilemem..

artık geçmişi düşünmemen için onun da çaba sarfetmesi gerektiğini
sadece senin çabanla olamayacağını söyleseydin canım..

erkekler çocukları bizler kadar düşünmüyor malesef
ondan daha katı, daha boşvermişler herşeye..

Son düzenleme:
Back
X