Boşanmak mı sabretmek mi imtihan mı bu karar veremiyorum

Arkadaşlar hayırlı akşamlar .. 6 yıllık evliyim iki kızım var . 6 yıl içerisinde sayısısız tartışmalarımız oldu ben bile hatırlamıyorum artık . Sorun tabiki tek taraflı değil . Eşim çok baskıcı dediğim dedik bir tip ben ise çok duygusalım .. velhasıl hep incir çekirdeğini doldurmayacak şeylerden ettiğimiz kavgalar büyüdü büyüdü artık konuşarak bile anlaşamaz hale geldik . Birbirimize çok fedakarlıklarda yaptık ama benim tahammül edemediğim şey eşimin her tartışmada kendini haklı görmesi ve defalarca uyarmama rağmen başka insanların yanında sinirlenip bağırması .: örnek vereyim ; dışarıdan geldiğimizde kişisel eşyalarımızı koyduğumuz bir dolap var iki raflı bir rafı benim bir rafı eşimin .. ben bir kaç kez dalgınlıkla cüzdanımı ona ait yere bırakmışım . O da uyarmıştı. Dikkat ederi demiştim . Yine birgüm aceleyle oraya bırakmışım kaldırmayı unutmuşum . Annesinin yanında cüzdanı tutup yere attı .: kayınvalidem tabi bişeyden haberi Yok aldı geri verdi .tekrar attı o versin dedi . Ben de kayınvalide yanında kavga etmemek için aldım yerine koydum ama kendimi çok kötü hissettim . Yani bu hareketi ben yapsaydım çoktan baba evini boylamıştım .: kusura bakmayın anlatacak çok şey var çok doluyum . Dünde ufak birşeyler tartışma çıktı ikimizde hata olmasına rağmen kabul etmiyor . Sınavı varmış migreni tutmuş benim yüzümden yatıyor .. insanlık bende kalsın çay yaptım iç dedim tersledi gönderdi .. ne yapmalıyım imtihanım mı bu benim sabretmeli miyim artık birşey bilmiyorum .. uzun ben bağlantısız oldu kusura bakmayın :(
Verdiginiz o tek ornek o kadar vahim ki. Cok uzuldum boyle bir davranisa layik gorulmenize. Esiniz ruh hastasi gibi bir sey. Ne yapacaginizi siz bilirsiniz tabi ki ama size boyle saygisizca davranmasina izin vermeyin lutfen. Iki kiziniz varmis, sizi ornek alacaklar buyuyunce. Lutfen bunu dusunun.

Bir kere bu benim imtihanım çekeyim laflarını bırakın lütfen. Bu hayatta herkes kendi kararlarının karşılığını Yaşar sadece,kendi kendinize zulüm yapmayın.
karşınızda size değer vermeyen, psikolojik şiddet uygulayan bir adam var ve siz böyle davrandıkça değişmeyecek. Ya ayrılma kararı alırsınız ya da bu hayatı çekmeye devam edersiniz, bence başka çaresi yok

İnsanları başlarda tanıyamıyoruz değişsin diye umut ediyoruz ama değişmiyorlar malesef :( Başta kibarlar ama tanımaya başladıktan sonra gerçek hallerini çıkarıyorlar, bizde alışmaya çalışıyoruz öyle kabullenmeye çalışıyoruz kabullendik diyoruz ama sonra yıprandığımızı farkediyoruz yavaş yavaş...
Böyle böyle 6 seneniz geçmiş daha fazla katlanmak size kalmış bu bir imtihandır evet ama karar sizin boşanadabilirsiniz yada böyle devam edersiniz umarım mutlu bir hayat sürersiniz

Sence böyle bir adamla ömür geçirmek imtihan olabilir mi?Yaşlandıkça aksileşir bu adam.Kızdığı şeye bak.Herkes ergenlige girer ama anlaşılan o ki eşiniz çıkamamış.Çocuğunuzu etkiliyorsa kafanızı iki elinizin arasına alıp bazı şeyleri düşünme vakti gelmiştir.

İki arkadaşımın eşleri böyle. İyi zaman geçirdikleri de oluyor ama genelde mutsuzlar. Tanınmış bir psikiyatristin kitabında okumuştum. Böyle ilişkilerde bir tarafın yapısı itaat etmeye müsaitse ilişki terapiyle bir nevi yoluna girermiş. Tabii buna sağlıklı ilişki denirse

Şiddet 6 yıl içinde iki defa oldu . En son bir kaç ay önce ama omunda sorunlusu benim ben o raddeye getirmişim ..kızlarım şahit olmadı şükür ama çocuklarım çok düşkün babalarıma onlar içim üzülüyorum

Siz bence kendiniz için üzülün. Fiziksel ve psikolojik şiddete uğradığınız, zerre saygı görmediğiniz bu evliliğe devam etmek için neden ısrarcısınız onu sorun kendinize.

Kızlar o zaman şahit olmadı yarın şahit olmayacaklarının garantisi var mı?

Bahaneleri bırakın boşanmak isteyen insan boşanır. Kadın sığınma evine gider yine boşanır. Sokakta kalmayı göze alır boşanır. Sizin boşanacağınıza hiç ihtimal vermiyorum o yüzden tek Önerim üçüncü çocuk fikrini aklınızdan çıkartmanız

Yazık askısı, rafı ayrı olsun diye bir insan böyle çirkin kavgalar nasıl eder aklım almıyor.
Hep bu kadar tahammülsüz müydü size?

Bunların üzerine iki öpüş, koklaş sizi yatıştırıyor ve sevildiğinize inanabiliyor musunuz?

Boşanır mısınız bilmem ancak huyunu öğrenmişsiniz madem rafları değil dolabı tüm eşyaları hatta odaları ayırın da
bu tarz kavgalardan tamamen kaçınmış olun bari.

Arkadaşlar hayırlı akşamlar .. 6 yıllık evliyim iki kızım var . 6 yıl içerisinde sayısısız tartışmalarımız oldu ben bile hatırlamıyorum artık . Sorun tabiki tek taraflı değil . Eşim çok baskıcı dediğim dedik bir tip ben ise çok duygusalım .. velhasıl hep incir çekirdeğini doldurmayacak şeylerden ettiğimiz kavgalar büyüdü büyüdü artık konuşarak bile anlaşamaz hale geldik . Birbirimize çok fedakarlıklarda yaptık ama benim tahammül edemediğim şey eşimin her tartışmada kendini haklı görmesi ve defalarca uyarmama rağmen başka insanların yanında sinirlenip bağırması .: örnek vereyim ; dışarıdan geldiğimizde kişisel eşyalarımızı koyduğumuz bir dolap var iki raflı bir rafı benim bir rafı eşimin .. ben bir kaç kez dalgınlıkla cüzdanımı ona ait yere bırakmışım . O da uyarmıştı. Dikkat ederi demiştim . Yine birgüm aceleyle oraya bırakmışım kaldırmayı unutmuşum . Annesinin yanında cüzdanı tutup yere attı .: kayınvalidem tabi bişeyden haberi Yok aldı geri verdi .tekrar attı o versin dedi . Ben de kayınvalide yanında kavga etmemek için aldım yerine koydum ama kendimi çok kötü hissettim . Yani bu hareketi ben yapsaydım çoktan baba evini boylamıştım .: kusura bakmayın anlatacak çok şey var çok doluyum . Dünde ufak birşeyler tartışma çıktı ikimizde hata olmasına rağmen kabul etmiyor . Sınavı varmış migreni tutmuş benim yüzümden yatıyor .. insanlık bende kalsın çay yaptım iç dedim tersledi gönderdi .. ne yapmalıyım imtihanım mı bu benim sabretmeli miyim artık birşey bilmiyorum .. uzun ben bağlantısız oldu kusura bakmayın :KK43:
Sıfır saygıyla nereye kadar gidebilirsiniz ? O çocuklar sizi o ilişki içinde annelerini nasıl görecekler? Bunu düsünmelisiniz.

Şiddet 6 yıl içinde iki defa oldu . En son bir kaç ay önce ama omunda sorunlusu benim ben o raddeye getirmişim ..kızlarım şahit olmadı şükür ama çocuklarım çok düşkün babalarıma onlar içim üzülüyorum
Senin o raddeye getirmen şiddet uygulamasını haklı gösteriyor yani senin için bravo sana seni de o kaç kez o raddeye getirdi ama sen onu tutsan bıçaklasan hakim, kocan seni o raddeye getirdi diye sana haklisin kızım mi dicek peki, ya senin tabirinle hak etmedigin dayak ne olucak artık kadınlar yedikleri dayakları HAK ETTİĞİM ve HAK ETMEDİĞİM diye 2 ye mi ayırıyor 6 sene bir insan nasıl çeker nasil katlanabilir BOŞAN BOŞAN BOŞAN

Dun baska konuda 3. Cocuk dusundugunuzu okudum sanki? Neden?

Back
X