Huyu böylemiymiş ? Sizin yerinizde olsam, sıçarım senin huyuna diyip basar giderim.Değiş dedim.Huyuymuş bu. Düzeltemiyormş.Onu böyle kabul edecekmişim.
Ne zamana kadar beklicem 7 yıl oldu. Ailesinde vardı o şekilde büyümüş . Ve normal karşılıyor. Yeminler ediyor düzelcem diyor. Bir iki ay düzeliyor. Sonra yine aynı.Kızınız babasına duskunmus...
sıddet görmeniz aldatılmanız hakarete ugramanız ikinci sırada.
Sevmiyorum da diyemiyorsunuz bu adam ıcın.
Bekleyin bekli duzelır.
Kaç kez evi terkettim. Yeminler edip düzelcem diyip geri getirtti. Ama sonuç aynı.Huyu böylemiymiş ? Sizin yerinizde olsam, sıçarım senin huyuna diyip basar giderim.
Padişahın sol taş... sankiii gavata bak ya
Kafam karışık. O kadar merhametliyimki buna rağmen hâlâ ben ona merhamet gösteriyorum.Eşiniz size bir evlilikte yaşanabilecek tüm olumsuzlukları yaşatmış nerdeyse, -aldatma, sözlü/fiziksel şiddet, psikolojik baskı- ve siz buna rağmen onun akşam bulamayacağı sıcak yemek de dahil olmak üzere biz fanilerin “bahane” olarak yorumlayacağı şeylerin arkasına saklanıp “boşanıcam ama sonrası nasıl olacak” mı diyorsunuz yani?
Peki.
İyi niyetli biri olduğunuz belli ama merhamet dediğiniz şey merhamet değil, affınıza sığınarak yazıyorum ki enayilikKafam karışık. O kadar merhametliyimki buna rağmen hâlâ ben ona merhamet gösteriyorum.
Belki de çocuklarım için. Verdiğim emekler için.
Karar vermek o kadar zor ki.
Ne zamana kadar beklicem 7 yıl oldu. Ailesinde vardı o şekilde büyümüş . Ve normal karşılıyor. Yeminler ediyor düzelcem diyor. Bir iki ay düzeliyor. Sonra yine aynı.
Kızım artık biz tartıştığımızda bağırıyor araya giriyor. Ben o an susuyorum. Ama kızım duyuyor duyacağını. Zavallı oğlum şaşkın şaşkın bakıyor. Ben sus bak çocukların önünde böyle konuşma diyorum. Bna sen eşeksin gerizekalısın diyor.
Ben artık kaldıramıyorum. Ya bitecek . Ya da devam edecekse ben her türlü hakarete şiddete susacam ama bu da ben de soğukluk yarattı ve ona yaklaşmak dahi istemiyorum. Sırf çocuklar için arkadaş gibi yaşayıp gideceğiz. Böyle evlilik mi olur
Kaç kez evi terkettim. Yeminler edip düzelcem diyip geri getirtti. Ama sonuç aynı.
Ben evden artık gidemem iki küçük çocuğu alıp gidemem. Düzenleri giysileri yemeleri içmeleri hepsi evde. O gitmeli . Ama bana diyor gidersem çocuklarımı da götüreceğim. Ben kötü bi anneymişim. Çocuklarımla ilgilenmiyormuşum. Evde oturup çocuklara bakmam gerekiyormuş.
siz boşanamazsınız nokta net, sürekli olarak kezdi yazdığınız şeyleri çürütmüşsünüz. boşanmak istiyorum ama... boşanmak istiyorum ama....
bi insan evin ekmeğini kim alacak diye düşünür mü, tövbe yarabbi.
o adama acıyorsunuz ama kendinize acımıyorsunuz... yapmayın allah aşkına bu kadar mı acizsiniz.
siz iki çocuk getirmişsiniz dünyaya, ne kadar güçlü olduğunuzun farkına varın ve basın kıçına tekmeyi..
ya ben inanamıyorum gerçekten.. aklım havsalam asla almıyor.. büyük konuşmakta istemiyorum, dünyanın bin türlü hali var fakat bu kadarı acizlik değildir de ne? yani o kadar hakaret, şiddet vs. vs. ama hala evin ekmeğini kim alır.. bide çalışan bi kadından bahsediyoruz, kendi parasını kazanan bir kadın..karpuz alırsam nasıl taşıycam diyen vardı
Yok yapıyor onları da geceleri kalkıp bebeğe mama yapıyor kızımı sofrada hep o doyurur. Onlarla oynar vakit buldukça bazen yatırır. Ama işte gel görki hakareti psikolojik şiddeti var.Cocuklar daha küçük, düzen tekrar kurulur.
Ancak travma o kadar kolay atlatilmaz. Babanin anneye hakaret etmesi, annenin üzelmesi. Evde bagiris çagiris olmasi, huzur olmamasi. Her an bir olay patlama korkusu,..
Bu çoçuklar bu sekilde büyüyemez. Ilerde bosanirsan çoçuklar için daha zor olur. Ne kadar küçük, o kadar iyi bosanmalarda. Bir müddet annenlerde kal, annen baksin çoçuklara. Toparlaninca sende kiralik ev bulursun ve tasinirsin. Bir sekilde düzen kurarsin.
Evet zor olacak fakat huzur olacak, ferahlik olacak. Her gün seni asaglayan adam ile ayni evde yasamak zorunda kalmayacaksin. Esin eger cidden iyi bir baba ise, babaligina devam eder ve çoçuklarin hayatinda olmak ister.
Ki sanmam, iyi bir baba oldugu bile muamma. Iyi bir baba, anneye bu kada hakaret etmez. Muhtemelen en fazla bir iki oynuyor çoçuklar ile ve bitti. Onlara banyo yaptirmak, uyutmak, yedirmek gibi seyleri yaptigini sanmiyorum.
Yok yapıyor onları da geceleri kalkıp bebeğe mama yapıyor kızımı sofrada hep o doyurur. Onlarla oynar vakit buldukça bazen yatırır. Ama işte gel görki hakareti psikolojik şiddeti var.
Annemlerde kalamıyom maalesef iş yerimde şuan izin alamam memurum.Ben o kabul edip eşyalarını toplayıp gitsin evden istiyorum. Ama bunu ona nasıl söyleyeceğim bilmiyorum. Şuan oturduğum evde bi düzen kurmuşum çıkamam. Hemen iş yerimin yanında. Oğlumun bakıcısı bu binada. Gerçi annem gelse o bakar artık. Ama kadın ne kadar kalabilir ki benim tayin istemem lazım merkeze. Daha 1 yıl var tayin isteme hakkımın çıkmasına. O zzman da çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum
Doğudayız. Ailemin yanına merkeze gittiğimde de tüm akrabalar saçma sapan şeyler soracak üzerime gelcek acıyarak bakacak bunu düşünmek bile beni üzüyor. Ben pek insanları takmam. Ama anneme babama hep sorup durcaklar onları üzecekler.
Dediğin gibi büyüseler daha zor olacak. Şimdi en mantıklısı. İyice yıpranmadan bitsin istiyorum. 28 yaşındayım ama ruhum 70
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?