Boşanmak ve sonrası nasıl?

Bir tek siz ve eşiniz değilsiniz bu düzende evlilik yaşamaya çalışan. Eğer gerçekten rahatsızsanız bu düzenden devredin dükkanınızı eşiniz ve siz girin bir başkasının yanına işe öyle deneyin bakalım. Ben ve eşim çalışıyoruz ve ne izin günlerimiz uyuyor ne çalışma saatlerimiz. Ben gündüz işteyim o evde, ben gece evdeyim o işte. Eşimle gece oturup muhabbet edebilmek için vaktim yok çünkü sabah işe gitmek için erken kalkmalıyım bunun için uyumam lazım o da aynı şekilde eğer benim için erken kalkarsa gece çalıştığı saatlerde yorgun düşüp uykusu gelicek. Ama biz bunları bilerek bu yola iyi günde kötü günde ama hep birlikte diyerek çıktık. Bende her izinli günümde evde tek başıma vakit geçiyorum her market alışverişimi pazar alışverişimi tek başıma yapıyorum çünkü eşim çalışıyor çünkü çalışmak zorundayız hayat zor. Daha önceki konumu okuyanlar varsa bilirler evlilik yıldönünümüzü kutlamak için bile 2 saat gibi bir süremiz anca var ya da yok. Ama şikayetçi değilim ve olcağımı da sanmıyorum. Aramızdaki sevgi, onun anlayışı,şevkati, ilgisi her zorlukla baş etmeme yeter de artar bile. Çünkü biliyorum o istemediği için değil hayat şartları bunu gerektirdiği için bu işte çalışıyor. Demem o ki konunuzu anlamıyorum ve ne derseniz deyin de anlayamayacağım sanırım. Boşanma lafı bu kadar kolay olmamalı bence seven bir insan için:KK12::işsiz:

Abim de bu kadar çok çalışan bir adamdı. Koca fabrikayı tek başına çekip çeviriyor. Karisi hiç boğmadı onu, destek oldu. Çocuklar büyüdü biraz sindi el ele tutuşup tatillere gidiyorlar. Bulduklar her fırsatı haftasonu, bayram, ara boşluklar hiç durmaksızın gezip acısını çıkarıyorlar. 40 yaşındalar ve romantik rotalar çiziyorlar sürekli. Neden hep kendinizi ve şu ani düşünüyor sunuz? Biraz destek olun. Umrunda olmasanız neyse. Zaman çok çabuk geçiyor. İlişkinizi gereksiz yere yıpratmayın.

Herkeze merhaba Uzun zamandır evliliğim ile ilgili kendi içimde iniş çıkışlar yaşıyorum arkadaşlar eşim çok anlsyışlı beni hiç kısıtlamayan ve kırmaktan çekinen bir insandır. Kavga bile edemem hep alttan alır ve kin tutmaz. Sorunum şu ki eşim işletme sahibi bu yüzden eve geç geliyor en erken akşam 10 en geç gece 1 sezona göre değişiyor. Çok fazla yoğun çalışıyor haliyle bize karşı ne kadar iyi olsada onunla tatile,alışverişe, en basiti çocuğumuzu alıp parka gitmişliğimiz bile sayılıdır. Maddi olarak çok iyiyiz kızımla hergün istediğimiz yere gideriz,istediğimizi alırız arkadaşlarımla veya sadece kızımla tatillere giderim bana hiç bir zaman hesap sormaz benim eğlenmeye vaktim yok ama siz gezin hevesiniz kalmasın der. Şu son 2 yıldır iş yerinde yenilikler yapmaya başladı ve kafası çok dolu dün evlilik yıl dönümümüzdü ve hatırlamadı bile iş yerindeki sitresinden bahsetti şöyle oldu böyle oldu diye eve geldiğinde yorgunum deyip uyumaz gece 3 e 4 e kadar beraber vakit geçiririz sabah geç gidiyor işe zaten ben hatırlamamasına çok bozuldum içim şuan ona karşı o kadar boş ki boşanmayı düşünüyorum istediğim hediye veya şu bu değildi en azından bir çiçek getirip hatırlayabilirdi bunu bile unutucak kadar her şeyi işse bende onu unutayım herkez baksın yoluna diyorum kızım aklıma geliyor o nasıl olur yeni bir düzende daha 3 yaşında babasıyla birbirlerine çok düşkünler bilmiyorum kafam çok karışık ama çok soğumuş hissediyorum illaki boşanmak için aldatılma şiddet hakaret olmasına gerek yok diye düşünüyorum tavsiye verin lütfen
Ne kadar güzel şeyler yazmışsınız aslında şükür etmelisiniz bence ben sizin yazıklarınızı okuduğumda daha ne ister bir kadın diyorum daha kötülerini. Görmeniz lazım sadece bir evlilik yıl dönümüzü unuttu diye mi bunlar benim lise 12 Ağustos da ikinci yılında ve biz o gün farklı yerlerde boşanmanın adımlarını atıyorduk tatil diye babamın evine geldim ama içine etti herşeyin kavga ettik sonra da benim paramla Ben olmadan çıktı tatile gitti Seni bir şeye saymıyorum gibi resti çekti benim yaşadıklarımı anlatsam sana sen kocana daha çok sarılırsın emin ol benim kocam benim paramı bile zorla alıp hepsini istediği gibi harcıyor üstüne ben evin erkeğimin diyor evin erkeği karasının parasıyla hava atacak kadar şerefsiz olur mu

Eminim buraya yazmak yerine evlilik yildonumunuzu unuttuğunu esinize soyleseniz sizden bin bir özür dileyecek gönlünuzu alacak konu da kapanacak.

Yazmadan geçemedim . Neredeyse aynı şeyleri yaşıyoruz. Tek fark ben daha 6 aylık evliyim ve malum çocuk yok. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. bizimde iş yeri var , sabah bi çıkar gece 12 1 lerde gelir . Evlendiğimizden beri bu böyle. Hep konuştum vakit geçirmemiz lazım ama nafile hep iş iş iş.. dediğiniz gibi maddi hiç bir sıkıntım yok istediğim herşeyi yapabiliyorum , ama ben onla vakit geçirmek istiyorum en azından günün bir öğününü birlikte yemek. Paylaştığımız hiç bişe yok o kadar mutsuz ve kötü hissediyorum ki .. ne yapacağımı bilmiyorum..

Herkeze merhaba Uzun zamandır evliliğim ile ilgili kendi içimde iniş çıkışlar yaşıyorum arkadaşlar eşim çok anlsyışlı beni hiç kısıtlamayan ve kırmaktan çekinen bir insandır. Kavga bile edemem hep alttan alır ve kin tutmaz. Sorunum şu ki eşim işletme sahibi bu yüzden eve geç geliyor en erken akşam 10 en geç gece 1 sezona göre değişiyor. Çok fazla yoğun çalışıyor haliyle bize karşı ne kadar iyi olsada onunla tatile,alışverişe, en basiti çocuğumuzu alıp parka gitmişliğimiz bile sayılıdır. Maddi olarak çok iyiyiz kızımla hergün istediğimiz yere gideriz,istediğimizi alırız arkadaşlarımla veya sadece kızımla tatillere giderim bana hiç bir zaman hesap sormaz benim eğlenmeye vaktim yok ama siz gezin hevesiniz kalmasın der. Şu son 2 yıldır iş yerinde yenilikler yapmaya başladı ve kafası çok dolu dün evlilik yıl dönümümüzdü ve hatırlamadı bile iş yerindeki sitresinden bahsetti şöyle oldu böyle oldu diye eve geldiğinde yorgunum deyip uyumaz gece 3 e 4 e kadar beraber vakit geçiririz sabah geç gidiyor işe zaten ben hatırlamamasına çok bozuldum içim şuan ona karşı o kadar boş ki boşanmayı düşünüyorum istediğim hediye veya şu bu değildi en azından bir çiçek getirip hatırlayabilirdi bunu bile unutucak kadar her şeyi işse bende onu unutayım herkez baksın yoluna diyorum kızım aklıma geliyor o nasıl olur yeni bir düzende daha 3 yaşında babasıyla birbirlerine çok düşkünler bilmiyorum kafam çok karışık ama çok soğumuş hissediyorum illaki boşanmak için aldatılma şiddet hakaret olmasına gerek yok diye düşünüyorum tavsiye verin lütfen
Bence sebep bu değil.Eşinizin ilgisizliği.Cinsel hayatınız nasıl bu yorgunlukta mesela?

Bosanmaya gerek yok ama her sey de para degil. Kapanana kadar da orada due ak zorunda degil.elinizin de işine oyle gelıyor herhalde.nasıl patron oyle.bosanmayın ama kesınlıkle kurallar koyun. Hıc yanımda olmayan kocayı napiym ben..bankamatıkle evlenmiş gibi.yemısım tatılı alısverişi kocam yanımda olmadıktan sonra onunla paglasmadıktan sonra neye yarar.

Olmuyor kuzum denedik şehir dışına çıkmak imkansız zaten onunla burdayken bile 50 kere telefonu çalıyor. Bizim o düzene gelmemiz 10 yıl alır güvenilir elemanlar biriktirmemiz lazım ne zaman arkasını dönse hep hırsızlıkla karşılaştık
Allah yardım etsin inşallah herşey istediginiz gibi olur

İyimisin sen bi hatırlamadı diye ne olmuş ki ortada ihanet yoksa şu bahsettiğin hayatı da adamın geç saatlere kadar çalışmasından dolayı yaşıyorsun. Bence büyük nankörlük kusura bakma ama canını sıkmak için yazmıyorum sadece silkelenip kendine gelmelisin şok pişman olursun.

Ne kadar güzel şeyler yazmışsınız aslında şükür etmelisiniz bence ben sizin yazıklarınızı okuduğumda daha ne ister bir kadın diyorum daha kötülerini. Görmeniz lazım sadece bir evlilik yıl dönümüzü unuttu diye mi bunlar benim lise 12 Ağustos da ikinci yılında ve biz o gün farklı yerlerde boşanmanın adımlarını atıyorduk tatil diye babamın evine geldim ama içine etti herşeyin kavga ettik sonra da benim paramla Ben olmadan çıktı tatile gitti Seni bir şeye saymıyorum gibi resti çekti benim yaşadıklarımı anlatsam sana sen kocana daha çok sarılırsın emin ol benim kocam benim paramı bile zorla alıp hepsini istediği gibi harcıyor üstüne ben evin erkeğimin diyor evin erkeği karasının parasıyla hava atacak kadar şerefsiz olur mu
Hala bu adamla evli misiniz ?

Evlilik yıldönümünü unutmak tek başına boşanma sebebi olsaydı evli çift kalmazdı :) . Sadece çok bunalmışsınız boşanacak kadar bir sebep yok bence Başbakan biraz zaman geçirince düzelir

Çok üzüldüm inşlh. Eşiniz düzelir benim anlatmak istediğim bu değildi sadece yıl dönümü unutması değil işinden bize hiç zaman kalmaması. Boşanma fikrini kaldırdım şimdilik tatlıya bağladık bu hafta 2. İznini yapcak yarın ama ben buna da kızıyorum illaki benim patlamam mı gerekiyor bunu yapması için, kendi düşünse bugün de gitmiyeyim ailemle vakit geçireyim dese ama yok

Yazmadan geçemedim . Neredeyse aynı şeyleri yaşıyoruz. Tek fark ben daha 6 aylık evliyim ve malum çocuk yok. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. bizimde iş yeri var , sabah bi çıkar gece 12 1 lerde gelir . Evlendiğimizden beri bu böyle. Hep konuştum vakit geçirmemiz lazım ama nafile hep iş iş iş.. dediğiniz gibi maddi hiç bir sıkıntım yok istediğim herşeyi yapabiliyorum , ama ben onla vakit geçirmek istiyorum en azından günün bir öğününü birlikte yemek. Paylaştığımız hiç bişe yok o kadar mutsuz ve kötü hissediyorum ki .. ne yapacağımı bilmiyorum..
İşte bu hayat çok zor,nasıl herkezin istediği hayat olur anlamıyorum 6 senede 6 kere eşimle oturup akşam yemeği yemedim. Çocuk için acele etmeyin lütfen çünkü tek başınıza büyütüyosunuz baba tabiki ilgi gösteriyo ama geceden geceye

Bence sebep bu değil.Eşinizin ilgisizliği.Cinsel hayatınız nasıl bu yorgunlukta mesela?
Onda problem yok hep aktif ve heyecanlı ev içindede ilgili benim sorunum hani bir adam dost tutar ya kendine geceleri gider yanına sadece evde buluşurlar hiç dışarda el ele gezemezler öyle hissediyorum artık. Evet ilgi sevgi var ama aile ortamı yok

Back
X