Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dün söyledim bu kadar iş iş iş ise gelme eve işine ada kendini boşanmayı düşünecek kadar bunaldım bak seni terk etme derecesindeyim dedim ciddi misin sen diyo bana hemde hiç olmadığım kadar dedim saçmalama aşkım diyo sarılmaya geliyo sabaha kadar uğraştı benle gece de yanıma yatırmadım kalk burdan dedim sen harbi ciddisin diyo nerde yatcam ki ben o zaman diyo nerde yatarsan yat dedim ben uyuyunca geri gelmiş yanıma. Az öncede aradı hiç sesini duymak istedim beni boşamıcan deme ciddi değildin diyo bilmiyorum piskolojim iyi değil dedim bendeO da cok yanlış düşünüyor ama. Kendince hakli tabi .Karim geziyor rahat gezsin ne bilim rahat parasını harcasın iste bunaltmiyorum ben onu falan.. ama yaninda da olmalı . O gunlerde gelir elbet. Yaptıgı is çok zor ve gecesi gunduzu yok gerçekten.
Bence sen bosanmayi simdilik ertele adam cok üzülür ve sende üzülürsün acele bi karar olur bu kuzum.
Bunu düzeltmesi gereken ben değilim o . Onun birşeyleri rayına oturtması gerekiyor artık birazda ailem demesi gerekiyor benim kızımın doğum günleri bile onsuz geçiyor ya hep son anda katılırBunu düzeltmek için aklına boşanmak mı geldi.
Bosan tabi. Premses olmak bunu gerektirir çünkü.Herkeze merhaba Uzun zamandır evliliğim ile ilgili kendi içimde iniş çıkışlar yaşıyorum arkadaşlar eşim çok anlsyışlı beni hiç kısıtlamayan ve kırmaktan çekinen bir insandır. Kavga bile edemem hep alttan alır ve kin tutmaz. Sorunum şu ki eşim işletme sahibi bu yüzden eve geç geliyor en erken akşam 10 en geç gece 1 sezona göre değişiyor. Çok fazla yoğun çalışıyor haliyle bize karşı ne kadar iyi olsada onunla tatile,alışverişe, en basiti çocuğumuzu alıp parka gitmişliğimiz bile sayılıdır. Maddi olarak çok iyiyiz kızımla hergün istediğimiz yere gideriz,istediğimizi alırız arkadaşlarımla veya sadece kızımla tatillere giderim bana hiç bir zaman hesap sormaz benim eğlenmeye vaktim yok ama siz gezin hevesiniz kalmasın der. Şu son 2 yıldır iş yerinde yenilikler yapmaya başladı ve kafası çok dolu dün evlilik yıl dönümümüzdü ve hatırlamadı bile iş yerindeki sitresinden bahsetti şöyle oldu böyle oldu diye eve geldiğinde yorgunum deyip uyumaz gece 3 e 4 e kadar beraber vakit geçiririz sabah geç gidiyor işe zaten ben hatırlamamasına çok bozuldum içim şuan ona karşı o kadar boş ki boşanmayı düşünüyorum istediğim hediye veya şu bu değildi en azından bir çiçek getirip hatırlayabilirdi bunu bile unutucak kadar her şeyi işse bende onu unutayım herkez baksın yoluna diyorum kızım aklıma geliyor o nasıl olur yeni bir düzende daha 3 yaşında babasıyla birbirlerine çok düşkünler bilmiyorum kafam çok karışık ama çok soğumuş hissediyorum illaki boşanmak için aldatılma şiddet hakaret olmasına gerek yok diye düşünüyorum tavsiye verin lütfen
Asker olsa derdim ki vatanı için bir amacı var. Evet bu işe girdiğinde bu kadar kendinden ödün vermesi gerektiğini oda bilmiyodu belkide. Bazen bir an geliyo işte boğazım düğüm düğüm oluyo mesele bugün Pazar herkez eşiyle parka bahçeye gidiyor beraberler ben evde yalnızım böyle anlarda diyorum benim hayatım hep yalnız geçicekti madem ben neden evlendim ki diyorum dursaydım baba evinde bazende diyorum evet o çok iyi bi insan bitmeyen sevgililik gibi düşün geceleri buluşuyoruz tek fark evine dönmüyosun evimizde uyuyoruz bilmiyorum dedim ya içim karmakarışık hangi yol beni daha mutlu eder onu düşünüyorum. Ki boşanmaya kalksam zaten gelir annemlere yerleşir ben dönene kadar gitmez daha önce denedim ailem de ona arka çıkıyor beni ciddiye alan yokBakın burada eşi asker olan özal harekat polisi olan onlarca üye var. Çoğu eşlerinin yüzünü bazen aylarca göremiyor, doğumda bütün özel günlerde yalnız kalıyorlar. Onlar ne yapsın. Herkes boşasın mı kocasını, ayrıca ben kocanızı havada kaparlar derken tek maddiyat için söylememiştim. Burada kaç tane konu var akşam evde olan erkeklerin bir çoğu evde ne eşi ile ne çocuğu ile ilgileniyor. Karısının yüzüne bile bakmayan adamlar var. Ama siz eşinizin geç bile gelse elinden geldiğince sizle ilgilendiğini söylüyorsunuz. Kendisi gidemesede sizin hayatınızı bile kısıtlamıyormuş, sizi kendinden önde tutması ne kadar güzel bir davranış ne kadar değerli farkında mısınız. Bakın 10 yıllık evliyim, 12 yıl boşanma davalarına baktım. Siz boşanırsanız bu günlerinizi mumla ararsınız. Eşiniz gibi adamlar memlekette çok yok haberiniz olsun, böyle yaparak en fazla evdeki huzuru kaçırırsın ve tecrübelerime dayanarak söylüyorum o bir kaçarsa bir daha kolay kolay geri gelmez. Bakın madem eşinizin işi yoğun sizde onunla olan kısıtlı vaktinzi verimli geçirmeye bakın. Ayrıca beraber alışveriş gibi şeylere takılmayın çalışmıyormuşsunuz bunu bir nevi görev gibi görün , mesela kıyafet alışverişini falan akşam netten beraber fikir alışverişi yaparak halledin. Ben eşinizi anlıyorum, muhtemelen kendi işi ve işin ucunu kaçırırsa şu ekonomide herşeyini kaybetmesi çokda uzak bir ihtimal değil. Yani kendi işini yapan insanlarda yanında güvendiğin biri yoksa aman daha az işe gideyim daha az kazanayım diyemiyorsunuz malesef. Hepsinin elinden gitmesi ihtimali varki o zaman bu günleri çok ararsınız.
Sorun yaşıyacak vaktimiz yok ki akşamdan akşama veya geceden geceye evde bulunabilen biri benim eşim sorunum yalnızlık bizimle vakit geçiremiyor oluşu sanki hala eski bekar hayatımdaymışım da o sevgilimmiş gibi hani sevgiliyle geçen vakit yetmez ya az gelir benim hayatım hep öyle geçicek gibi eksikBen boşanmazdım bu sebepten anlatmadigin daha büyük sorunlar yoksa tabi
Beni çok iyi anladınız zaten o kadar eksikliğini hissederken birde bunu unutması olmasın hayatımızda daha iyi dedittirdi bana. İş iş iş madem işine adasın ömrünü biz niye bir aile kurduk ki herşeyi geçtim hiçbir sosyal hayatı yok arkadaşları bile hep onuj yanına giderse görüşebiliyorVarlik sevistirir.
Yokluk dögusturur.
Maddi anlamda sikinti cekseniz ama el ele yuruseniz bu sizi dahami mutlu ederdi ?
Adam anlayisli, alttan alan, cocuguyla ve sizle ilgili, isten gelince cocuguna masal anlatan, uyutan sizinle 3 e 4 e kadar sohbet edip vakit geciren biri ve siz bosanmayi dusunuyorsunuz...
Bence siz esinizden sogumussunuz yil donumu hikaye.
Sebep sadece yıl dönümü değil ki arkadaşım birikmiş kırgınlıklarım bu evlilikte yalnız kalışımYıldönümünü hatırlamadı diye siz de onu unutun ve boşanın. Herkes baksin yolunaAllah başka dert vermesin ne diyim.
Hayatımız aynı beni anlıyorsunuz ama değil mi ne kadar olsa da o yalnızlığı hissetmiyor musunuz beraber bi yerlere gidebilmeyi herşeyi geçtim çocuğunuzla bol bol anısı hikayesi olsun isteği sizinde canınızı yakmıyor muBiz yeni evliyken eşim işinden dolayı geç saatlerde gelirdi, ilk başlarda biraz sorun yaptım ama sonra alıştım.
Eşiniz sonuçta sizlere daha iyi bir gelecek sunmak için geç saatlere kadar çalışıyor.
Birgün eşimle beraber geçirdim, telefonu hiç susmadi, şikayetler, geciken işler, sürekli planlamalar, gelen giden müşteriler...
Adamın başını kaşıyacak zamanı yok ama eve gelince bize hiç yaşadığı sıkıntıları hiç anlatmaz. Neden senin de moralini bozayim der.
İş işte kalır der hep, evet fazla ayıracak vakti yok ama elinden geldiğince boş vaktini bizimle geçirir.
Benzer durumdayız, anlattıklarinıza göre size ve çocuğuna düşkün bir eşiniz var. Açıkçası sıraladığınız sebeplerden dolayı boşanmayı düşünmezdim.
Başka bir evlilikte eş eve erken gelse ama maddi sıkıntılar olsa da olmaz.
Mükemmel diye bir şey yok, böyle bir evlilikte daha çok olumlu yönleri ağır basıyor, onlara odaklarinirsaniz daha mutlu olursunuz.
Bakın sizin hikayeniz bana şahit olduğum bir hikayeyi hatırlattı bundan 11 yıl önce avukatlık stajı yaparken büromuzunbir bayan müvekkili vardı ayrıca staj yaptığım avukatın aile dostunun kızıydı. Mimardı ama çalışmıyordu. Eşide o zaman yaşadığım ildeki çok büyük bir firmada baş mühendisti. Adamın iş koşulları çok yoğun aynı sizin gibi eşi ile görüştüğü vakitler sınırlı. Ama eşine çok değer veriyor, çocuklarıda yoktu. Adam işten kalan vaktini eşine ayırmaya çalışıyor, elinden geldiğince ilgileniyor ama kadının bahaneleri sizle aynı. Staj yaptığım avukat abi, ailesi çok konuştular. Yapma etme diye hatta ben bile aramızda belli bir yakınlık olduğu için uyarıdım ilerde çok pişman olursun diye. Kacasıda çok diretti boşanmamak için. Kadın aynı sizin gibi çok inat etti tek başına evlilik yürütmekten sıkılmış daha gençmiş herkes gibi eşiyle daha fazla vakit geçirmek onunda hakkıymış dedi durdu. Adam sırf kadın kendini hazır hisstemiyor diye çok istemesine rağmen 3 yıllık evlilikte çocuk için bile ısrar etmemiş. Sonra boşandılar eşi gene insaflı biriydi boşanırken eşine bir evde bıraktı. Sonra görüşmedim. Başka şehire taşınmıştım.Geçenlerde o dönemde beraber staj yaptığımız başka bir avukat arkadaştan aldım haberini. Meğer kadın ondan boşanınca kendi gibi bir mimar bulmuş,iyiki boşandım diye dolanıyormuş başta mimar buna bir ilgi bir iltifat ayağını yerden kesmiş, eski kocasından kalan evle ortak ofis açmışlar, nişanlanmışlar ama adam ortak ofisteki sekreterle aldatmış. Şimdi psikolojik tedavi görüyormuş, çok pişman oldu diyordu bizim arkadaş. Eski kocasının peşinede o zaman ne çekiyorsun bu adamı diye akıl veren kızın uzak arkadaşlarından biri düşmüş adam istememiş uzun süre ama sonunda pes etmiş 4 sene önce evlenmiş tekrar o kızla. Çok mutlularmış birde kızları olmuş.Asker olsa derdim ki vatanı için bir amacı var. Evet bu işe girdiğinde bu kadar kendinden ödün vermesi gerektiğini oda bilmiyodu belkide. Bazen bir an geliyo işte boğazım düğüm düğüm oluyo mesele bugün Pazar herkez eşiyle parka bahçeye gidiyor beraberler ben evde yalnızım böyle anlarda diyorum benim hayatım hep yalnız geçicekti madem ben neden evlendim ki diyorum dursaydım baba evinde bazende diyorum evet o çok iyi bi insan bitmeyen sevgililik gibi düşün geceleri buluşuyoruz tek fark evine dönmüyosun evimizde uyuyoruz bilmiyorum dedim ya içim karmakarışık hangi yol beni daha mutlu eder onu düşünüyorum. Ki boşanmaya kalksam zaten gelir annemlere yerleşir ben dönene kadar gitmez daha önce denedim ailem de ona arka çıkıyor beni ciddiye alan yok
Şaşırıyorum sizin gibi yargılayıcı bayanlar gördükçe nerden biliyosunuz ergen tribinde olduğumu mesele sadece özel günümüzü unutması değil anlamak isteyene gerçekten içimi döktüğümü düşünüyorum. Ben bugünlük yarınlık değil 6 senedir bu hayatın içindeyim hep ilerde düzelicek oda rahatlıyacak bizde düşüncesiyle 6 senem geçti benim. Bazen yorulduğum kırıldığım anlar olabiliyor. Bu düzen değişmiyecek boşansam belki daha iyi olur dediğim anlar geliyor. Siz hiç eşinizle vakit geçirmeyi özlediniz mi veya dışarı çıkmayı ben 6 senedir böyle yaşıyorum anlamanızı empati yapmanızı bekliyorumYaş kaç bu arada sanki ergen gibi evlilik yıldönümünü unuttu diye boşanmak ,bu kadar basit mi ?siz geleceği saate yemek vs hazırladığınızını söyleyip çaktırmadan hatırlatsaydınız,madem burada bir çok kadın böyle bir sebep için boşanılmaz diyor ,herkese ortak zaman geçiremiyoruz ,gençliğimiz gidiyor deyip ,durmuşsunuz ,başlık zaten boşanma ve sonrası ?valla sizin gibi bir kadın boşanınca hayatın farklı yönleriyle öğrenir ,ne diyeyim bir şerefsize düşerseniz ,bu adamı mumla ararsınız ,o kadar Çalışkan ailesini düşünen adam yok valla ,3 ,5 çalıştığı maaşı ,ailesine bile çok gören sağda solda yiyen adamlar var ,rahat batıyor size
Yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim haklısınız benim eşim çok iyi bir eş ben ondan ayrılsam asla evlilik hayat sıralamama giremez zaten çünkü 1. Kızım var ve tam karakter gelişimi zamanı 2. Onun kadar yapıcı bir eş asla bulamam belkide onu çok sevdiğim için yetmiyor bize ayırdığı vakit ben ayrılırsam ondan iyisini bulurum gezerim tozarım asla değil düşüncem zaten bakalım akşam geldiğinde konuşucam tekrar biraz daha kendini esnetmesi şu kırık taraflarımı onarması lazımÇ
Bakın sizin hikayeniz bana şahit olduğum bir hikayeyi hatırlattı bundan 11 yıl önce avukatlık stajı yaparken büromuzunbir bayan müvekkili vardı ayrıca staj yaptığım avukatın aile dostunun kızıydı. Mimardı ama çalışmıyordu. Eşide o zaman yaşadığım ildeki çok büyük bir firmada baş mühendisti. Adamın iş koşulları çok yoğun aynı sizin gibi eşi ile görüştüğü vakitler sınırlı. Ama eşine çok değer veriyor, çocuklarıda yoktu. Adam işten kalan vaktini eşine ayırmaya çalışıyor, elinden geldiğince ilgileniyor ama kadının bahaneleri sizle aynı. Staj yaptığım avukat abi, ailesi çok konuştular. Yapma etme diye hatta ben bile aramızda belli bir yakınlık olduğu için uyarıdım ilerde çok pişman olursun diye. Kacasıda çok diretti boşanmamak için. Kadın aynı sizin gibi çok inat etti tek başına evlilik yürütmekten sıkılmış daha gençmiş herkes gibi eşiyle daha fazla vakit geçirmek onunda hakkıymış dedi durdu. Adam sırf kadın kendini hazır hisstemiyor diye çok istemesine rağmen 3 yıllık evlilikte çocuk için bile ısrar etmemiş. Sonra boşandılar eşi gene insaflı biriydi boşanırken eşine bir evde bıraktı. Sonra görüşmedim. Başka şehire taşınmıştım.Geçenlerde o dönemde beraber staj yaptığımız başka bir avukat arkadaştan aldım haberini. Meğer kadın ondan boşanınca kendi gibi bir mimar bulmuş,iyiki boşandım diye dolanıyormuş başta mimar buna bir ilgi bir iltifat ayağını yerden kesmiş, eski kocasından kalan evle ortak ofis açmışlar, nişanlanmışlar ama adam ortak ofisteki sekreterle aldatmış. Şimdi psikolojik tedavi görüyormuş, çok pişman oldu diyordu bizim arkadaş. Eski kocasının peşinede o zaman ne çekiyorsun bu adamı diye akıl veren kızın uzak arkadaşlarından biri düşmüş adam istememiş uzun süre ama sonunda pes etmiş 4 sene önce evlenmiş tekrar o kızla. Çok mutlularmış birde kızları olmuş.
Bakın her erkeğin bir dayanma gücü vardır öyle ikide bir boşanıcam boşanıcam diye konuşup durursanız eşinizi kendinizden soğutursunuz, kimse kimsenin nazını ilel ebet çekmez sonra çok kafaları vurursunuz.
Önemli olan az da olsa zamanı verimli bir şekilde geçirebilmek. Oğlum babasıyla geçirdiği az zamanla da mutlu, çünkü babasınin ona ne kadar değer verdiğini biliyor.Hayatımız aynı beni anlıyorsunuz ama değil mi ne kadar olsa da o yalnızlığı hissetmiyor musunuz beraber bi yerlere gidebilmeyi herşeyi geçtim çocuğunuzla bol bol anısı hikayesi olsun isteği sizinde canınızı yakmıyor mu
Haklısınız teşekkür ederim yapıcı yorumunuz içinÖnemli olan az da olsa zamanı verimli bir şekilde geçirebilmek. Oğlum babasıyla geçirdiği az zamanla da mutlu, çünkü babasınin ona ne kadar değer verdiğini biliyor.
Bu kadar kriz varken bir işimiz olduğu için mutluyum, köşeye biraz para atabiliyoruz.
Çocuğunuzun geleceği için bir seyler yapabiliyoruz. İlerde daha fazla vakit geçiririz ama şu an çalışma zamanı.