Boşanmak yada başka bir yol

melekxasa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2025
17
-3
1
21
21 yaşındayım evliyim 2.5 yaşında çocuğum var. Eşim benden biraz büyük (34 yaşında). Ataerkil bir toplumda büyüdüğümüz için genellikle erkeklerin dediği oluyor, çoğu ailede olduğu gibi. Ama bazen çok abartıyor. evliliğim boyunca eşime çok saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum bu zamana kadar çok sorun yaşamadım Altan aldım hep Zaten başka bir çarem çok yoktu. Çocuğum olmasaydı hiç evlenmezdim . Ben lise mezunuyum eşim üniversite. Ailem benim okumamı istemedi, zaten lise bitince dirket evlenmek zorunda kaldım ayrıca onlar için bir kızın üniversite okuması çok doğru gelmiyor. Evlenince de eşime sordum en azından şansımı denemek istedim sonradan neden sormadım diye pişman olmamak için ama oda istemedi. Biraz muhafazakar bir ailede büyüdüm eşimde öyle. Onlar için çocuk önemli onlara göre benim şuan ikinci çocuğumun olması gerekiyordu.ama ben istemedim benim için erken en az 22 yada 23 yaşında düşünüyorum ama eşim öyle düşünmüyor son 2 ayda çok baskı yapıyor. Kızıyor, tersliyor, küçük şeyleri abartıyor, istediği muameleyi yapıyor. Dayak yediğimde oldu. Kaynanam hep soruyor 2. Çocuk ne zaman diyor sonra tersleyip bilseydik seni gelin olarak almazdik diyor. Annemde bana kızıyor Çocuk evin neşesi diyor. Bu arada yanlış anlaşılmasın eşim çok iyi biri diyemem sadece ben biraz altan alıyor um baskılar sebebsiz yere çok artı boşanmak geçti aklımdan bazen sadece çocuktan dolayı değil tabi . Ama çok zor çünkü eşim ve ailem istemez ya eşim takıntılı kalırsa. Hem çocuğum var . İmkanım olsaydı isterdim ama korkuyorum mesleğimde yok eşim bir şey yapmak isterse çok kolay onun için çocuğumu almak gibi çevresi çok. Bilmiyorum basit bir şey gibi gelebilir size anlatamadım çok şey var. Çok karışık oldu yada ben çok abartıyor um ama zaten 2 . çocuk olur biraz sabretse . Acaba benim gibi boşanma imkanı zor olup boşanan var mı nasıl bir yol izlediniz.
Ben sadece böyle bir durum yaşayan oldu mu merak ediyorum yoksa ben mi çok abartıyor düşünce bazen kendimi suçlu hissediyorum neden ısrar ettim diye ama hazır değilim 2. Çocuğa yoksa karşı değilim

Böyle hikayelerin hala olması beni çok üzüyor.
Ne bileyim uzay çağındayız, en dağ köylerinde bile herkesin elinde internet erişimi varken…hala çocuk gelinler, hanzo adamlar ve kara cahil ebeveynleri…
Çok çok üzücü.
Bir tarafta ideal olması gereken şeyleri yazmak isterken, öte yandan kör bir kuyudaki birine bunların çok ütopik kaçacağı.
Hala töredir, cahil geleneklerdir, bunları düşündükçe yorum da yapasım gelmiyor.
Can güvenliğiniz varsa çocuğunuzu alın kaçın diyebilirim sadece, ama bu da sürdürülebilir değil.
Ne diyeceğimi bilmiyorum.
Kolaylıklar diliyorum💚

Eşiniz ve ailesi iğrenç ötesi bir zihniyeti olan pislik insan müsveddeleri midem bulandı yemin ederim karının dediğine bak bilseydik seni gelin almazdık miş lafa bak ulan pazardan alınan limon musun sen lafa bak iğrenç kadın sinirimi bozdu.esin denen lavuk ise erkek bile diyemiyorum müsvedde kağıdı gibi buruşturup lağıma atılmış bir pislik.

Direk bosan kaçıp izini kaybettir o derece diyorum bak sana.

21 yaşındayım evliyim 2.5 yaşında çocuğum var. Eşim benden biraz büyük (34 yaşında). Ataerkil bir toplumda büyüdüğümüz için genellikle erkeklerin dediği oluyor, çoğu ailede olduğu gibi. Ama bazen çok abartıyor. evliliğim boyunca eşime çok saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum bu zamana kadar çok sorun yaşamadım Altan aldım hep Zaten başka bir çarem çok yoktu. Çocuğum olmasaydı hiç evlenmezdim . Ben lise mezunuyum eşim üniversite. Ailem benim okumamı istemedi, zaten lise bitince dirket evlenmek zorunda kaldım ayrıca onlar için bir kızın üniversite okuması çok doğru gelmiyor. Evlenince de eşime sordum en azından şansımı denemek istedim sonradan neden sormadım diye pişman olmamak için ama oda istemedi. Biraz muhafazakar bir ailede büyüdüm eşimde öyle. Onlar için çocuk önemli onlara göre benim şuan ikinci çocuğumun olması gerekiyordu.ama ben istemedim benim için erken en az 22 yada 23 yaşında düşünüyorum ama eşim öyle düşünmüyor son 2 ayda çok baskı yapıyor. Kızıyor, tersliyor, küçük şeyleri abartıyor, istediği muameleyi yapıyor. Dayak yediğimde oldu. Kaynanam hep soruyor 2. Çocuk ne zaman diyor sonra tersleyip bilseydik seni gelin olarak almazdik diyor. Annemde bana kızıyor Çocuk evin neşesi diyor. Bu arada yanlış anlaşılmasın eşim çok iyi biri diyemem sadece ben biraz altan alıyor um baskılar sebebsiz yere çok artı boşanmak geçti aklımdan bazen sadece çocuktan dolayı değil tabi . Ama çok zor çünkü eşim ve ailem istemez ya eşim takıntılı kalırsa. Hem çocuğum var . İmkanım olsaydı isterdim ama korkuyorum mesleğimde yok eşim bir şey yapmak isterse çok kolay onun için çocuğumu almak gibi çevresi çok. Bilmiyorum basit bir şey gibi gelebilir size anlatamadım çok şey var. Çok karışık oldu yada ben çok abartıyor um ama zaten 2 . çocuk olur biraz sabretse . Acaba benim gibi boşanma imkanı zor olup boşanan var mı nasıl bir yol izlediniz.
Ben sadece böyle bir durum yaşayan oldu mu merak ediyorum yoksa ben mi çok abartıyor düşünce bazen kendimi suçlu hissediyorum neden ısrar ettim diye ama hazır değilim 2. Çocuğa yoksa karşı değilim
git spiral taktır kimseye de söyleme. Doktora gidersen de doktor stres üzüntüden uzak dur dedi dersin. senin ailen çocuk evin neşesi diyor da çocuğunu kocaman adama niye verdiler ahlaksızlar ! biraz büyük dediğin adam senden 14 yaş büyük.

Bilemedim 21 yaş , eteğinizde2,5 yaşında bebek ,aileniz arkanızda değil, meslek yok eğitim yarım kalmış boşan desem ne yiyip içip nerede barınacaksınız?

Elinizin güçlenmesi lazım desem eş denen zerzevat onada hayır demiş, maddi durumu iyi mi para biriktirseniz bebekte büyüse biraz, takı tokanız falan var mı düğünden kalan?

Okuduğum en sinir bozucu bdv konusu bu olabilir..her cümlede en son nokta bu derken bi tane daha geliyor solluyor..
Cocugum olmasa evlenmezdim onu hic anlamadim
21 yasinda 2.5 yasinda cocuga 17. 5 yasinda hamile kalmışsın
Kaynanan seni almak derken ne kadar para saymış
Annen 21 yaşında olan kizinin çaresizliğini görmüyor ki 2.cocuk için sana kızıyor
Deliler ailesi

Ne diyeyim gizlice kpss çalış atan boşa desem sizde bu kaynana bu eş bu zihniyet bu çaresizlik varken nasıl olacak nasıl yapılacak.Bitir liseyi kır dizini otur yap iki çocuk yap kaynana koca gönlü diye bir hayat nasıl geçecek.Mezara kadar oku diyen bilmemek yüzünden korku ile cehaletten gelirken her kötülük bunlar nasıl değişecek .Birçok muhafazakar insan kadın doktor ebe hemşire çalışıyor kendini geliştiriyor ve guncelliyorken size gözünüz açılmadan yaptığınız bu evlilikte bir insan olarak herşeyden önce Allah'ın yarattığı bir insan olarak bu saçma tavra nasıl engel olunacak.İnsanlarin nereye gittiği değil onları kötü yapan insanların gördüğü destek ve insanca yaşamaları desteklenirse hayatın bir manası var .Çok üzüldüm hiçbir fikrim yok benim kendi hayatinizi değil size çizilen hayatı yaşamak balık gibi denize değil akvaryumda dönüşebileceğiniz kadın olmaktan alikoyulmak .Bunun çaresi iş bulmak okumak kendini geliştirmek ne diyebilirim malî destek yok eş profili ortada aileniz ortada.

Bilemedim 21 yaş , eteğinizde2,5 yaşında bebek ,aileniz arkanızda değil, meslek yok eğitim yarım kalmış boşan desem ne yiyip içip nerede barınacaksınız?

Elinizin güçlenmesi lazım desem eş denen zerzevat onada hayır demiş, maddi durumu iyi mi para biriktirseniz bebekte büyüse biraz, takı tokanız falan var mı düğünden kalan?
Evet biraz karışık bir durum olduğu için sormak istedim. Eşimin maddi durumu iyi orta gelirde ama bana bir faydası olmaz altın ve takilarimi eşim hepsini sattı zaten çok yoktu. Bende çocuğun biraz büyümesini isterdim ama işte şuan bile çocuk konusu da baskı var ya kabul edip çocuk yapacağım yada başka bir yol . Zaten çocuk olması için çok ısrar ettiğinden aramız daha çok bozuldu.

Yok iki çocuk olursa tamamen ekonomik duygusal olarak kelepçeli olacak bunu düşünüyorlar hayır sevgi ilgi anlayış olsa mutlu olsa gene birşey demem.Bu sadece hepsi yapıyor sende yap.Hepsi bu

Yani dovse sövse iki çocukla nereye sığacak mantık bu iş yok bişey yok ev yok bark yok

Evliliğin yolunda gitmiyor,bosanmayi dusundugun zamanlar oluyor ve sen 2.cocuk sabretse biraz olur yazmışsın.ne diyelim ki sana...
Ben normal şartlarda boşanmayı düşünmedim açıkçası kabullenmistim çünkü zor olduğunu biliyor düm ve hani şimdi ki kadar baskı yoktu ama 2.cocuk konsu buyunce bana karşı davranışları değişti istediğini yapıyor bir şeyi beğenmez oldu öyle olunca acaba Boşanmak mantıklı mı diye düşündüm . 2.çocuga karşı değilim ama erken yani zorlanirim yapamam sürec kolay değil ben biraz daha büyüce olur diye düşündüm

Evet biraz karışık bir durum olduğu için sormak istedim. Eşimin maddi durumu iyi orta gelirde ama bana bir faydası olmaz altın ve takilarimi eşim hepsini sattı zaten çok yoktu. Bende çocuğun biraz büyümesini isterdim ama işte şuan bile çocuk konusu da baskı var ya kabul edip çocuk yapacağım yada başka bir yol . Zaten çocuk olması için çok ısrar ettiğinden aramız daha çok bozuldu.
Karışık bir durum yok, mantıklı olan boşanmakta boşan desem ne yapacaksınız nasıl olacak diye soruyorum.

Aranız ikinci çocuk ısrarı ile daha da bozulmuş, beş çocuk isterse ne olacak, her seferinde böyle sindirecek sizi, durumunuza çok üzüldüm ama çözüm bulamadım üzgünüm.

18-19 yaşına gelince evlenmek için deliren genelde kızlar oluyor, işler ters gidince de ataerkillik suçlanıyor. Birde hepsinin kocası 10+ yaş büyük hanzolar oluyor. Boşan demenin önünü almak içinde boşanamam izin vermezler gibi cümleler konuda sıralayıp duruyorsunuz.

Son düzenleme:
Çocuk yapma boşanmak zor kimse arkadandada değil of bu kadınların çektiği

18-19 yaşına gelince evlenmek için deliren genelde kızlar oluyor, işler ters gidince de ataerkillik suçlanıyor. Birde hepsinin kocası 10+ yaş büyük hanzolar oluyor. Boşan demenin önünü almak içinde boşanamam izin vermezler gibi cümleler konuda sıralayıp duruyorsunuz.
Anlıyor um sizi ben evlilik meraklısı biri değildim okumama izin vermediler yinede evde otururdum en kötü ikna edip onların uygun gördüğü bir işte çalışirdim ama benim durumum biraz farklı ve özel ve aşkla yada severek evlenmedim sevmedim nefret bile ettim ama mecbur kaldım doğru düzgün tanımıyor dum bile kaç yaşındasiniz bilmiyorum ama bence olgun bir yaşta olduğunuzu düşünüyorum

Anlıyor um sizi ben evlilik meraklısı biri değildim okumama izin vermediler yinede evde otururdum en kötü ikna edip onların uygun gördüğü bir işte çalışirdim ama benim durumum biraz farklı ve özel ve aşkla yada severek evlenmedim sevmedim nefret bile ettim ama mecbur kaldım doğru düzgün tanımıyor dum bile kaç yaşındasiniz bilmiyorum ama bence olgun bir yaşta olduğunuzu düşünüyorum

Konu sahibi açtığın konuya bak ve kullandığın cümlelere bak gayette kocanla aynı kafa yapısındasın. Seni zorla evlendirmemişler kendin evlenmişsin.

Konu sahibi açtığın konuya bak ve kullandığın cümlelere bak gayette kocanla aynı kafa yapısındasın. Seni zorla evlendirmemişler kendin evlenmişsin.
Kötü bir şey dediğimi düşünmüyor um ben buraya biriyle tartışmak için bu konuyu yazmadım yalnış anlasildiysam kusura bakmayın ama orda yazdığınızi dirket bana soyeldinz üzerime alındım ve durumu açıklamak istedim.

Back
X