Boşanmak....

Esim 32 yasinda. Aslinda olgun olmasi gereken bir yas. Bir de onun ailesinden ozurdilemek benim cok zoruma gidiyor:( Hem bana yaptilar ettiler hem de gidip tekrar ozurdileyeyim. Hic istemiyorum hic :(

Evet ona eminim. Ama ya benim hayatım, benim hayallerim... Böyle erkeklerin Allah belasını versin. Lanet olsun. Peşimden aylarca koştu. Şimdi de böyle yüzüstü bıraktı. Tabiki Allah hayırlısını versin ama toparlanmam biraz zaman alacak sanırım :( Bana yazmışki sen daha iyilerine layıksın... Ne diyeyim ki... Allah sorsun...

istemiyorsan gitme canım arkadaşım ailen değil sen çekiyorsun sen yıpranıyorsun düzelmeyecek gibi soğudum diyorsun tekrar sevebilecek misin güvenebilecek misin
dönersen bi de hamile kalırsan bu sefer ömür billah ailen izin vermeyecek mutsuz olan sen olacaksın karar senin
ama şimdi boşanırsan ilk zamanlar zorlanırsın ama sonra tekrar düzen kurarsın arkadaşım boşandı 6 yıl sabretti düzelir dedi ama bi de üstüne aldatıldı adam hem sefalet çektirdi hem de aldattı allahtan çocukları olmadı arkadaşım 2 sefer babaevine döndü geri yolladı ailesi adam daha kötü oldu ilgisiz bir koca herşey karışan bi de kaynana görümce her daim dibinde hatta arkadaşımın yatak odasında uyurdu hiç başbaşa kalıp konuşamadık hep birileri oldu yanımızda biz de bakkala gidelim deyip en azından yolda konuşurduk arkadaşımla sonra yeter artık dedi ve boşandı çok yıprandı adam ne yaptı boşanmadan 5 ay sonra evlendi aldattığı kızla arkadaşım da 1 yıl sonra evlendi şimdi 4 yaşında bir oğlu var şu an ki eşi de boşanmış çocukları olmamış birbinin gözünün içine bakıyorlar çok mutlular yani yürümeyeceğini düşünüyorsan hiç zorlama hayata bir kere geliyoruz yarın bir gün annen baban vefat eder sen kalırsın adamla bir başına değmez arkadaşım ama karar senin

Bu sabah aileme de söyledim. Ben o eve gitmek istemiyorum :( Çünkü gece boyunca düşündüm de benim ona hiç güvenim kalmamış. Bir de gelip ailemden özür dileyeceksin diye diretiyor. Ben de dedim ki ailene gelir otururum ama özürdilemem çünkü ben hiç bir şey yapmadım. Bana diyorki yapmadın ama özürdileyeceksin. Yani hiç bir orta yol bulmaya çalışmıyor. Ailemde evlilikte gurur olmaz diye üstüme geliyor. Ama bu sefer de benim psikolojim bozuluyor. Ama içimden bir ses gitme diyor :(

Yok bi de gideydin münevver..

Ailen de amma gurursuzmuş...Evlilikte gurur olmaz diyen ailenin kalp taşıdığından şüpheliyim. !

O kadar garip davranıyorki. Boşanmak istemediği tüm davranışlarından çok belli. Hatta bana ısrar etti gel akşam bir yerlere falan gidelim diye. Ben de istemiyorum dedim. Benim bütün eşyalarımı toplayıp gitmeme belliki çok mors olmuş. Ama hala inadım inat yapıyor hiç hakkı yokken. Ben sana hiç mi iyi davranmadım. Ben senin her istediğini yapmaya çalıştım falan filan. Ha evet her şeyin en iyisini aldı yaptı ama her şeyi de yerle bir etti. Ben de açıkçası çok güvenmiyorum. Acaba bir süre öyle konuşup sonra sorunlarımız hallolursa mı gideyim yoksa hiç gitmeyeyim mi? Bazı arkadaşlar bana kızıyorlar. Belki de haklılar. Ama ben ileride pişman olmak istemiyorum. Büyük bir karar çünkü. Aynı zamanda gururumu da ayaklar altına almak istemiyorum. Bilmiyorum ki nasıl konuşsam onunla ? Ailesinin etkisinde olduğu çok belli :(

Git münevver git git de dünyanın kaç bucak olduğunu sana göstersin..

Yine gel yine konu aç ...N'apayım ? de sana yine aynı şeyleri diyelim ama sen yine kendine kıymet verme ve olduğun yerde say...

Hâlâ bu adamın kendin için biçilmez kaftan olduğuna inanıp sırf elalem ne der moduyla pis bir hayata bile bile lades diyorsun.

Kocan haklı güzelim karısı da onun bunun lafına bakarak elalem ne deri düşünerek ailece bir gurur tufanına kapılmışlar adam niye kapılmasın...

Haklısın aslında seni kocandan başkası paklamaz..Kal orada ! Torla topla eşyanı koyul yola.

Git münevver git git de dünyanın kaç bucak olduğunu sana göstersin..

Yine gel yine konu aç ...N'apayım ? de sana yine aynı şeyleri diyelim ama sen yine kendine kıymet verme ve olduğun yerde say...

Hâlâ bu adamın kendin için biçilmez kaftan olduğuna inanıp sırf elalem ne der moduyla pis bir hayata bile bile lades diyorsun.

Kocan haklı güzelim karısı da onun bunun lafına bakarak elalem ne deri düşünerek ailece bir gurur tufanına kapılmışlar adam niye kapılmasın...

Haklısın aslında seni kocandan başkası paklamaz..Kal orada ! Torla topla eşyanı koyul yola.

Arkadaşım gerçekler bu kadar kolay değil. Boşanmak o kadar kolay deil. Kurduğun bir düzeni yerle bir etmek o kadar kolay değil. Evet evli olmasaydım değil onun yüzüne bakmak, adını bile ağzıma almazdım. Ama ben bir doğu ilindeyim. Benim koşullarımı da göz önünde bulundurarak düşünürsen sevinirim. Büyük kararları vermeden önce iyi düşünün derler. Ben psikolojik olarak da çok yıprandım. Ama bir fiziksel şiddet mi gördüm hayır, bir yokluk mu gördüm? Hayır Aldattı mı? hayır... Tabiki diyeceksinki evliliği sürdürmek için bunlar yeterli mi? Ona da cevabım hayır. Ama kaç aydır burayı takip ediyorum. Eşinin ailesi ve onların dolduruşları ile o kadar çok sıkıntı yaşayan insan var ki. Ve herkes bir çözüm yolu arıyor. Boşanmak kolay ama kötü bir çözüm. Ben zor ama iyi bir çözüm arıyorum. Ha tabiki de olmazsa elden gelen bir şey yok. Her şey olacağına varır :(

Arkadaşım gerçekler bu kadar kolay değil. Boşanmak o kadar kolay deil. Kurduğun bir düzeni yerle bir etmek o kadar kolay değil. Evet evli olmasaydım değil onun yüzüne bakmak, adını bile ağzıma almazdım. Ama ben bir doğu ilindeyim. Benim koşullarımı da göz önünde bulundurarak düşünürsen sevinirim. Büyük kararları vermeden önce iyi düşünün derler. Ben psikolojik olarak da çok yıprandım. Ama bir fiziksel şiddet mi gördüm hayır, bir yokluk mu gördüm? Hayır Aldattı mı? hayır... Tabiki diyeceksinki evliliği sürdürmek için bunlar yeterli mi? Ona da cevabım hayır. Ama kaç aydır burayı takip ediyorum. Eşinin ailesi ve onların dolduruşları ile o kadar çok sıkıntı yaşayan insan var ki. Ve herkes bir çözüm yolu arıyor. Boşanmak kolay ama kötü bir çözüm. Ben zor ama iyi bir çözüm arıyorum. Ha tabiki de olmazsa elden gelen bir şey yok. Her şey olacağına varır :(

Şiddet sadece fiziksel değildir. Psikolojine uyguladığı şiddeti ne yapacaksın? Evliliğinin en güzel günlerini babanın evinde gecirdin farkındasın değil mi? Bu evlilik hicbir şey vaadetmiyor ama karar senin.

Evet farkındayım :(

Doğudasın, küçük bir yerdesin, şartların farklı ama bu adamdan sana eş olmaz. Senin hiçbir suçun yokken sana "ailemden özür dilemezsen seni boşarım" diyen bir adam ömür boyu nasıl arkanda duracak?

Hersey olacagina varmiyor Munevver.
Insanlar yaptigi secimlerin sonuclarini yasiyor.
Ailesinden ozur dilemeni istiyor cunku kafadan bir boyun egis bu.
Degisen bir sey olmayacak, cunku ayni adam ayni sacmaliklar ve diretmelerle karsina gelmis eve donmeni istiyor.
Ustelik seni ezerek.
Cunku kit zekasina ve ailesine gore ozur diledin ve onlar da kabul ettiler seni eve geri aldilar.
Kosullarini bilemeyiz elbet ama yasayacagin kosullar hakkinda fikir sahibiyiz.
Hickimseye kiyamam ben, bile bile mutsuzluga lades demesine sessiz kalamam ailen gibi.
Iste bu yuzden seni uyarmak gorevimizdir, baska bir kadin olarak.
Aradigin zor ama dogru cozum bu adamla tekrar denemek degil.
Bu olsa olsa zor va mutsuz bir hayattir.

Son düzenleme:
İyi de bende doğuluyum ne yani sırf doğuluyum diye yaşantımın içine mi edeyim ? hayatımı gururumu hiçe sayıp öyle mi devam edeyim ?

Bu kadınları anlamıyorum artık ben, boşanmak için ağzınızın gözünüzün kırılması mı lazım ? Ya da başka kadınların kocanızın hayatına girip çıkması mı gerek? Psikolojik şiddeti hangi kefeye koyuyorsunuz siz ?

Çalışan bir kadınsın üstelik ekonomik özgürlüğünü eline almış bir bireysin. Burada nice boşanmak isteyip sırf işi gücü yok diye evlerinde koca kahrı çeken insan var git bir dinle onları bakalım sana ne anlatacaklar.

3 ayda 3 kez baba evine yolladı yahu bu adam seni daha ilk konunda sana biz olacakları demedik mi ? sen yine kalkıp adamın evine gittin, soruyorum sana ne değişti ?

Bak yine baba evindesin..değişen hiçbirşey yok yine aynı Münevver aman kocam incinmesin ık mık mıy mıy mıy ! İki suratına gülse eline çiçek alıp gelse iş tamam yani adam odunluğundan arınacak, sihirli değnek değip iyi koca olacak (!)

Vallahi burada ben gerildim artık senin bu ağlak zırlak hallerinden az silkelen nedir bu basiretsiz duruşun .Hiç aynada kendine baktın mı ?

Aileni sorguladın mı hiç ? Kalpsizliklerine dair bir yorum getirebildin mi hiç içinde ? Kolay bir karar olduğunu kimse sana demedi ki burada herkes hayatından bir yaşanmışlığı serdi önüne sana yedisinde neyse yetmişinde de o dediler..

Karakteri belli olan adamı ne diye uslandırmaya adam etmeye uğraşıyorsunuz ?

Katranı kaynatsan olur mu şeker, cinsine tükürdüğüm cinsine çeker olay bu kadar daha neyin ötesi ?

Hersey olacagina varmiyor Munevver.
Insanlar yaptigi secimlerin sonuclarini yasiyor.
Ailesinden ozur dilemeni istiyor cunku kafadan bir boyun egis bu.
Degisen bir sey olmayacak, cunku ayni adam ayni sacmaliklar ve diretmelerle karsina gelmis eve donmeni istiyor.
Ustelik seni ezerek.
Cunku kit zekasina ve ailesine gore ozur diledin ve onlar da kabul ettiler seni eve geri aldilar.
Kosullarini bilemeyiz elbet ama yasayacagin kosullar hakkinda fikir sahibiyiz.
Hickimseye kiyamam ben, bile bile mutsuzluga lades demesine sessiz kalamam ailen gibi.
Iste bu yuzden seni uyarmak gorevimizdir, baska bir kadin olarak.
Aradigin zor ama dogru cozum bu adamla tekrar denemek degil.
Bu olsa olsa zor va mutsuz bir hayattir.

Arkadaşlar fikirleriniz için teşekkür ederim. Belki haklısın Prezentablkontes. Belki de herkesin çevremde onunla barıştırmaya çalışmasından bu haldeyim :( Ama ona öyle bir cevap vermek istiyorum ki, hayatı boyunca unutmasın. Onu düşündürsün. Ben çok acı çektim o daha çok çeksin. Anlıyor musunuz? Herkesin benim üzerime yüklenip kızım küçük şeylerle evlilik bitirilmez. Biraz da sen boyun eğ laflarından bıktım :(

Arkadaşlar fikirleriniz için teşekkür ederim. Belki haklısın Prezentablkontes. Belki de herkesin çevremde onunla barıştırmaya çalışmasından bu haldeyim :( Ama ona öyle bir cevap vermek istiyorum ki, hayatı boyunca unutmasın. Onu düşündürsün. Ben çok acı çektim o daha çok çeksin. Anlıyor musunuz? Herkesin benim üzerime yüklenip kızım küçük şeylerle evlilik bitirilmez. Biraz da sen boyun eğ laflarından bıktım :(

Ver ağızlarının payını otursunlar bu sorunu küçük görenlerin gözünede çıt parmağım girsin.

Aldatılsa kadın ''Aman kızım her erkek yapıyor ''

Dayak yese kadın ''Aman kızım biz de vakti zamanında çok yedik ama artık vurmuyor '' iyi de gelmiş adam artık 70 yaşına dövecek gücü bile yok.

Kayınvalideden çekse kadın ''Aman kızım çekmeyen mi var ? ''

Şimdi desene bu insanlar için ne BÜYÜK ben merak ediyorum dönde bir sor sizin için büyük olay hangisi diye ?

Şu saydıklarım küçük meseleler mi mesela Münevver ama akabinde verilen cevaplara bak..Bunların büyük olaylar diye nitelendirdiği ve tasniflediği şeyler nedir ? Sor ve öğren lütfen..

Kadının aşagılandığı olayları bile küçük hamlelerle egale eden bu ELALEM için bir kadının eşinden boşanabilmesi için daha neyin olması gerek ?

Ölmesi mi ? çünkü en net ve kesin çözüm aracı bu görünüyor..

Son düzenleme:
münevver; unutmaki evlilik asla tek tarafın istemesi ile yürümez. her iki tarafda evliliğin bilincinde olmadığı sürece kim ne yaparsa yapsın o evlilik asla gerçek bir evlilik olamaz. öncelikle bunu unutma. yuvayı diş kuş yapar demişler ya sen bunları geç, öyle bişey yok....
sen şimdi gideceksen eğer kocana;insan evlenmeden çok hayal kurar, umud eder, evine gelinliği ile girdiğinde eli kolu bedeni her yer umut doludur. şimdi sen bu adama bakınca eğer 70 yaşına kadar yaşayacaksan gene böyle umut dolu olabilecek misin? bir ömrünü bu adamla geçirebilecek misin? düşün hayal kur gene geleceğini ama gerçekleri de ekle hayallerine. işte öyle karar ver.
hayatta herşey süreç içinde işler.bu süreçde ağlarsı, zırlarsın, yıkılırsın,düşersin kalkarsın emin olki bu sürecin sonunda yaşanmışlıarın verdiği acının gücü ile ayada kalkarsın.
ben boşanmadım direndim, düzeldi, düzelecek ha düzelecek diye yıllarımı verdim. değmedi artık değişmeyeceğini beynime ve kalbime iyice kabullendirincede tek çizgi çektim ve bitti.he bu aşamaya çabuk mu geldim hayır asla. ben evliyken aslında ruhum onu boşamıştı ve boşanma sürecini onunla aslında aynı evi paylaşırken yaşadım.
ben bütün herşeyi tek başıma yaşadım ne tutunacak nede sığınacak bir kapım vardır. ama çok şükür ki Rabbime ayaktayım ve onun karşında yıkılmadım.
sen iste yeterki istedikden sonra başaramayacağın şey yoktur.
annem derdiki "kızım omuzların asla bir kulun karşısında çökmesin" işte bunu kendime hatırlata hatırlata dua ede ede ayağa kalktım..
sakın ola kendini asla ama asla onun ve onun gibilerin önünde zayıf düşürme.

münevver; unutmaki evlilik asla tek tarafın istemesi ile yürümez. her iki tarafda evliliğin bilincinde olmadığı sürece kim ne yaparsa yapsın o evlilik asla gerçek bir evlilik olamaz. öncelikle bunu unutma. yuvayı diş kuş yapar demişler ya sen bunları geç, öyle bişey yok....
sen şimdi gideceksen eğer kocana;insan evlenmeden çok hayal kurar, umud eder, evine gelinliği ile girdiğinde eli kolu bedeni her yer umut doludur. şimdi sen bu adama bakınca eğer 70 yaşına kadar yaşayacaksan gene böyle umut dolu olabilecek misin? bir ömrünü bu adamla geçirebilecek misin? düşün hayal kur gene geleceğini ama gerçekleri de ekle hayallerine. işte öyle karar ver.
hayatta herşey süreç içinde işler.bu süreçde ağlarsı, zırlarsın, yıkılırsın,düşersin kalkarsın emin olki bu sürecin sonunda yaşanmışlıarın verdiği acının gücü ile ayada kalkarsın.
ben boşanmadım direndim, düzeldi, düzelecek ha düzelecek diye yıllarımı verdim. değmedi artık değişmeyeceğini beynime ve kalbime iyice kabullendirincede tek çizgi çektim ve bitti.he bu aşamaya çabuk mu geldim hayır asla. ben evliyken aslında ruhum onu boşamıştı ve boşanma sürecini onunla aslında aynı evi paylaşırken yaşadım.
ben bütün herşeyi tek başıma yaşadım ne tutunacak nede sığınacak bir kapım vardır. ama çok şükür ki Rabbime ayaktayım ve onun karşında yıkılmadım.
sen iste yeterki istedikden sonra başaramayacağın şey yoktur.
annem derdiki "kızım omuzların asla bir kulun karşısında çökmesin" işte bunu kendime hatırlata hatırlata dua ede ede ayağa kalktım..
sakın ola kendini asla ama asla onun ve onun gibilerin önünde zayıf düşürme.

Evet ben de ona boyun eğmek istemiyorum. Bir de uzun bir aradan sonra dün gördüm hiç bir şey hissetmedim. Hala bir orta yol bulmak yerine bana kafa tutuyor. Bu nasıl bir mantık anlayamıyorum. Hiç mi beni sevmedin dedim kafana esince böyle kovuyorsun beni. Sonra da inanabiliyor musunuz? Diyor ki ben bilerek öyle yaptım bakıyim sen benim için ne yapabiliyorsun. Manyak mı nedir anlamıyorum. Sonra da ağlar gibi olup hiç mi sana iyi davranmadım diyor. Ama içim gitme diyor. Sabah bunu aileme de söyledim yok efenndim herkes neler çekiyor, yok efendim biraz boyun eğ. Ben de kapıyı çekip çıktım.

zaten şu nalet olası elalem ler varya ne geliyorsa bu yüzden başımıza geliyor.elalem yüzünden yapılan yanlış evlilikler,elalem yüzünden öldürülen kızlar,,elalem yüzünden kocası tarafından öldürülen anneler, sönen bütün ocaklar.biz hayatımızı elalem üzerine kurmuşuz zaten.sanki herkes evinde dörtdörtlük yaşıyor.

Beni yine aradı ve konuşmak istediğini söyledi. Lütfen bana fikir verirmisiniz. Ben de kelimelerimi özenle seçerek onun kollarına hemen koşmayacağımı ve beni kendinden soğuttuğunu nasıl anlatabilirim. Aynı zamanda onu düşündürmem lazım.

Back
X