münevver; unutmaki evlilik asla tek tarafın istemesi ile yürümez. her iki tarafda evliliğin bilincinde olmadığı sürece kim ne yaparsa yapsın o evlilik asla gerçek bir evlilik olamaz. öncelikle bunu unutma. yuvayı diş kuş yapar demişler ya sen bunları geç, öyle bişey yok....
sen şimdi gideceksen eğer kocana;insan evlenmeden çok hayal kurar, umud eder, evine gelinliği ile girdiğinde eli kolu bedeni her yer umut doludur. şimdi sen bu adama bakınca eğer 70 yaşına kadar yaşayacaksan gene böyle umut dolu olabilecek misin? bir ömrünü bu adamla geçirebilecek misin? düşün hayal kur gene geleceğini ama gerçekleri de ekle hayallerine. işte öyle karar ver.
hayatta herşey süreç içinde işler.bu süreçde ağlarsı, zırlarsın, yıkılırsın,düşersin kalkarsın emin olki bu sürecin sonunda yaşanmışlıarın verdiği acının gücü ile ayada kalkarsın.
ben boşanmadım direndim, düzeldi, düzelecek ha düzelecek diye yıllarımı verdim. değmedi artık değişmeyeceğini beynime ve kalbime iyice kabullendirincede tek çizgi çektim ve bitti.he bu aşamaya çabuk mu geldim hayır asla. ben evliyken aslında ruhum onu boşamıştı ve boşanma sürecini onunla aslında aynı evi paylaşırken yaşadım.
ben bütün herşeyi tek başıma yaşadım ne tutunacak nede sığınacak bir kapım vardır. ama çok şükür ki Rabbime ayaktayım ve onun karşında yıkılmadım.
sen iste yeterki istedikden sonra başaramayacağın şey yoktur.
annem derdiki "kızım omuzların asla bir kulun karşısında çökmesin" işte bunu kendime hatırlata hatırlata dua ede ede ayağa kalktım..
sakın ola kendini asla ama asla onun ve onun gibilerin önünde zayıf düşürme.