Boşanmalı mıyım boşanmamalı mıyım

10 sene deyip duran ben değilim eşim. Ve eşim oğluma araba apart alınıp öyle üniversite hayatına başlamalı diye plan yapan bi adam biz bunları yapalım babası da ne isterse üstüne katsın der hep, ayrıca ilerde deniz kenarında yaşama planımız var konuşurken hep oğlan evlenecek olursa kızın ailesini getirir deniz kenarında misafir ederiz göz doldururuz vs diye de anlatan bi adam ben yiğidi öldürür hakkını yemem, bu konularda dediğiniz gibi biri değil. 10 sene aynı evde aynı şehirde ve çocuk-ergen haliyle çekmekten diş sıkmaktan bahsediyor eşim ki ben bunu da tasvip etmiyorum zaten onayladığım bi düşünce değil. Ama genel anlamda zannettiğiniz gibi bi düşünceleri yok gelecek için eşimin. Genel anlamda da tasvip ettiğim bi durum içinde yaşamıyorum zaten yoruma da teşekkür ederim ayrıca

Anladım aslında çok düşünceli merhametli bir adammış eşiniz vay be
Asıl ben teşekkür ederim

Kıza odaya gerek yok diyen bi adamla evlendim sonradan ben ikna ettim odasını da kendi ellerimle süsledim o inceliği adama ben kazandırdım, k bakmayın ama sürekli evde ders çalışan sürekli benim evimde uyuyan uyanan tüm eşyaları benim evimde olan oğluma epey dar ve az pencereli oda veremezdim bu haksızlık olurdu zaten olması gerekeni istemiştim o zaman da oda konusunda, çocuğum eşyalarıyla küçük odaya zaten sığamazdı

Anladım aslında çok düşünceli merhametli bir adammış eşiniz vay be
Asıl ben teşekkür ederim
Evet ekonomik anlamda ev ekonomisine %40 kadar katkım zaten var bi de üstüne yemeğimi yapan evimi temizleyen yükümü çeken sensin oğluna da ileride ne isterse nasıl olması gerekirse yapılır vs der hep. Kendisi maddi anlamda çok çaba gösteren yorulan ek iş kovalayan bi adam sadece 1-2 kez ileride kızıma ben daha fazla şey bırakmak isterim oğlana yapılanların üstüne çıkabilir çünkü ben çok emek veriyorum vs demişliği vardır. Ama onun dışında ünv okurken araba apart yaşantı anlamında kendi erkek olarak gençliğinde çok çekmiş çocukların ikisi de bolluk için okusun istiyor. Benim sorunum şuanki düşünceleri yani çocuk haline karşı bi eğilme bi bağ kurma bi saç okşama bunları yapmadı yapamıyor ve bunlar yokken arada sevgi bağı yokken üstüne çocuğu uyarıp uyarıp durunca ki bazen de sert şekilde uyarıyor, ister istemez rahatsız oluyorum mevzuu bu aslında.

Ben ikinizide hatali buldum.
Esiniz kendi kiziyla vakit gecirmeyi bilmiyor ki sizin oğlunuzla diyalog kurabilsin. Cocugunuza sadece tahammul ediyor. Hakli oldugu yer ise kendi cocugu ittirilince buna tepki gostermesi, 1-2 kez demissiniz. Ittirmenin onunu kesmezse yarin oglunuz bi tane patlativerir. Empati kurun, oglunuza siddet uygulansa nasil davranirdiniz? Oglunuza siddet göstermeyen, onunla oynamak istemeyen kucuk bir kiza bile babasinin davranislari yuzunden kinlenen birisinin tepkisini hayal edemiyorum açıkçası. Kizin ne sucu var? Yok degil mi? Babasiyla bas edemediginiz icin ofkenizi kiza yansitiyorsunuz, hata ediyorsunuz. Bu evlilikte 2 cocukta heba olacak

Neden maaşınızı ona veriyorsunuz?Evlenmeden önce paranızla nasıl tasarruf yapıyorsanız aynen öyle devam edecektiniz, evlenince kadınlar parayı yönetmeyi unutuyor mu???

Özetle çok yanlış bir evlilik olmuş.Adam dümdüz bir erkek siz detaycısınız okuduğum kadarıyla.Babamı ve annemi düşünüyorum onlarda da bu karakter farklılığı vardı.Ama sizde öz üvey olayı devreye girdiği için yanlış anlaşılmalar olmuş.Bakın kızına odaya gerek yok dedi diyorsunuz kızını sevmiyor mu ?elbette seviyor.Evlenirken bunları hesap etmeniz gerekiyordu.Yine tekrar ediyorum sizin evlenmeniz hata.

Oğlunuzun evin içinde, diğer çocuk haftada bir geliyor. Yani çocuklarla iletişim kurma süreniz eşinizle farklı. Eşiniz iyi bir baba değil fakat bir kıyas yapılacaksa bununda hesaba katılması doğru olur. Siz sağduyulu yaklaşmışsınız. Kendi çocuğunun ve evin tüm sorumluluğu, artı maaşınız ve akıllı bir kadın oluşunuza bakarsak eşinizin sizinle evli kalmak istemek için sebebi çok.

Siz ona konfor, hizmet, babalık sorumluluklarından feragat, düzenli bir hayat ve maddi destek sağlıyorsunuz. Burada çıkarın daha ötesinde size dair daha içtenlikli bir durum olsaydı şayet, oğlunuz için azda olsa çabası olurdu diye düşünüyorum umarım haksızlık etmiyorumdur.

Eşiniz için salt sorumsuzluk değil artı gurur meselesi olmuş gibi geldi bana. Adım atacağına umudum yok diyorsunuz. Bence mesele zaten burada kitleniyor.

Öfke problemi, eşya fırlatması gibi meseleler çok yüzeysel kalmış konuda. Ne kadar düzeldi desenizde bazı davranış kalıplarının kolayca değişmeyeceğini düşünüyorum. Sizi kaybetmemek için ciddi renk değiştirdi (bir yandan bu çaba bana göre takdire değer çünkü nadir) ama yeterli değil, oğlunuza ulaşmıyor.

Çocukların kavgası bana çok normal geldi. Bunu yönetememişsiniz. Ve eşiniz belki gerçekten adil değildi ancak sizin yaklaşımınızıda doğru bulmadım. Yani eşiniz iyi bir baba değil fakat neyi yapamayacağından çok nasıl yapabileceğine daha fazla odaklansaydınız sorun bu kadar büyur müydü gerçekten merak ettim.
Konuda en büyük problemlerden biride diğer kız çocuğu ve sizin ilişkinizin geldiği durum. Evet aynı evde yaşamıyor olabilirsiniz ancak başta sıcak, sonra soğuk olmuşsunuz o çocuğunda büyüme zamanları. Ve aslında hiçbirinizle problemi olmayan ama tamamen tablonun dışında kalan tek kişi. Babasının sorumsuzluğunun faturasını kesmişsiniz.

Çocukları dışarıda bırakarak ne kadar zaman normal bir çift olarak devam edebilirsiniz. Hem çok yorucu hem çocuklara yazık. Kavga gürültü hiç olmasa da yer altında devamlı bir gerginlik hakim.
Ve ortada buluşma ölçünüzde gelecek on yılda aynı evde diş sıkmak.

Eşiniz oğlunuzu tahammül edilmesi gereken bir detay olarak görüyor herşey ortada aslında.

Kesinlikle ben zaten evlilik insanı da değilim yani bunu çok geç de olsa anladım. Eşimle de çok farklıyız dediğiniz gibi ben detaycı mükemmelliyetçiyken o basit dümdüz ve sabit bi adam. Olmuyor yani çocuklara yazık oluyor genel olarak onları mutsuz ediyoruz aslında aylardır bu kafayla yaşıyorum işte bu düşünceler hep kafamın içinde

Yorum sahibiyle durumunuz çok benzer bu anlamda dikkate değer bulmanız normal ancak bence büyük bir fark var bunuda değerlendirmenizde fayda var.
Orada sorun çocukta.
Sizin konunuzda ise yetişkinde.

Evet çok çok güzel bi yorum oldu teşekkür ederim. Ben de eşimin ona sağladığım imkanlar ve tanınır bi insan olmam onun hayatında olmamın ona prestij katması onu yükseltmesi evet evet o kadının eşi benim demenin verdiği haz gibi şeylerden dolayı beni kaybetmek istemediğini düşünüyorum dediğiniz gibi salt bi aşk sevgi olayı yok. Yorumlarınız çok çok yerinde. Eşimin arada bi görüştüğü kızına yetecek kadar tahammülü var onun dışında bir çocukla ilgilenmek vs bunlar ona fazla geliyor o aynı evin içinde durmayı bir iş sanıyor. Emek verecek kadar mabad yok maalesef rahat bi adam. Umrunda da değil. Dediğiniz gibi salt bi aşk sevgi olsa zaten olaylar buraya gelmezdi… değerli birini kaybetme korkusu yüzünden ayrılmak ona uzak geliyor. Ama bu evlilik bitecek ben şu an bulunduğum kafadan çıkmazsam bi gün bitecek çok da uzun bi süre değil bunu hissediyorum. Aslında son soru işaretleri için açmıştım konuyu emin de oldum artık

Şunları okuyunca daha da soğudum 2. Evlilikten.Siz bunları yaşarken ay oğluma yetiyor muyum travma yaşatıyor muyum onun için boşansam mı acaba diye kendinizi yerken eminim eski eşin hicbir sey umrunda değildir gününü gün ediyordur.Bana hep bekar adamla evlenme çocuklu adamla evlen, denklik olsun diye telkinde bulunuyorlar ama o da çare değil demek

Çocuk daha ne desin? :/

Di mi Bencede… başka bi 2. Evlilik yapmış üyenin çocuğu da bazen keşke evlenmeseydin diyormuş ya aslında çocuklar daha ne desin ki.
Benim ailem de ben 8 yaşındayken boşandılar annem bir kez sormuştu ben evlensem birlikte yaşamaktan mutlu olur musunuz diye normalde çok olgun bir çocuktum olur demiştim. O gece uykumda ağlamışım annem de vazgeçmişti ve gerçekten istemiyordum sadece annemi kırmak istemediğim için böyle bir cevap vermiştim. Anneler çocuklarını anlar iç sesinizi susturmayın.

Yani ablacığım bunlar normal mi sence adam sosyopatça egilimleri olan biriadamın derdi çocuk sevmemek falan degil, bence kimseyi sevmiyor sadece çıkar iliskisi içinde bulunduğu insanlari yanında tutuyor o kadar. Sen de evi düzenliyorsun, eline para sayıyorsun, güzel güzel de davranıyorsun o yüzden seninle. Seni gerçdkten sevseydi seni mutlu etmeye çalışırdi. Yukarda araba alacak ooo ogluma süper ornek yazmıssın, bu mu ogluna verevegin erkek modeli, kendi cocugunu bile sevmeyen para hirsıyla kavrulan soguk, bencil, sevgisiz bir erkekacilen evi ayır çocugunu bu adamdan uzak tut

Çocuğuna bir odayi çok gören adamla da evlenmezsin kardeşim, bu adamla evlenip sevgi dolu, huzurlu aile nasıl bekliyorsunuzadam kendi çocugunu sevmiyor, seninkjni sever mi sence??

Canım benle hiç adamla evlen :)) evlenme derim ben. Ki benim eşim maddi anlamda oğluma da yatırım yapan bana para olarak karışmayan vs bi adam, evlilik içinde ikimizin arasındaki ilişkide özellikle olumlu yönleri çok fazla, yani aslında artıları da çok ona rağmen olmuyor gördüğün gibi. Oğlumun babasının dünya umrunda değil keyfine bakıyor düzenli görüşüyorlar ama çocuğun tüm sorumluluğu bende dersleri kursları vs vs getir götür ilgilen iyi mi kötü mü ruh hali nasıl… çocuksuz da olsa erkekler bebek gibi ilgi bekliyor eşim kaç kez kıskandı kaç kez oğluma verdiğim ilgiyi saatleri diline doladığı oldu, bazen esprili bazen de ciddi ciddi…2. Ye evlenirsen de çocuk yapma sakın boşanabilir durumda ol. Ben yine kötünün iyisi kalıyorum 2. Evliliğinden çocuğu olanlar bazen daha çaresiz durumda olabiliyorlar o zaman tamamen ilk çocuk arka plana gidiyor anlatılanlara göre

Çocuğuna bir odayi çok gören adamla da evlenmezsin kardeşim, bu adamla evlenip sevgi dolu, huzurlu aile nasıl bekliyorsunuzadam kendi çocugunu sevmiyor, seninkjni sever mi sence??
O zaman ben şok tepki verince ev küçük ya ondan dedim falan demişti sonradan büyük ev aldı evlenmeden önce işte o zaman söylediğimde o evde oda olmasa da olurdu ondan dedim demişti de amaaan ya mallık bende işte salak gibi kandım her şeye. Çok saf ve salaktım o zamanlar bu evlilik gözümü öyle açtı ki şimdi

Evet aynen tam da dediğiniz gibi para hırsıyla yanıp kavrulan bi adam nokta atışı… şu an yapılacak tek şey gitme zamanının planlanması oldu benim için iyi ki açmışım konuyu. Eşimle zaten bu konuda oturup konuşacak bi şey de kalmadı konuşmaya gerek yok. Sakince gitmek lazım. Keşke sevmesem diyorum hep ah kafam ah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…