Boşanmalı mıyım boşanmamalı mıyım

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz bana çok iyi geldi. Umarım en doğru zamanda bu kararı veririm benim için zor çünkü sevdiğim adamı bırakacağım ama bu olmak zorunda bu zehirli kan akmak zorunda ve ben vazgeçmek zorundayım yeni bi sayfa açmak zorundayım hayatımın başka türlü huzurla ilerlemesi artık mümkün görünmüyor çok sağolun

tamam işte babalık duygusu yok kendi kızına karşı bile çünkü hiç emek sarfetmemiş büyümesine tanıklık etmemiş komşu kızı gibi almış sevmiş geri vermiş. sizin oğlunuzla bir ilişki kurmasıda bu sebeple zor. kendi çocuğu gibi uzaktan seyredecek.
birde saçma şekilde 10 sene sonra gidecekler diyor kurtulacağım diye bakıyor yani. bu 10 senede oğlunuz ergenliğe girecek o dönemi nasıl geçireceğini hesaplamıyor çünkü çocuk bir şekilde büyür gözüyle bakıyor. adam baba olmayı bırakın abi olmayı bile bilmiyor. bilmediği gibi bulduğu çözüm öğrenmek değil 10 sene sabretmek. hayır oğlunuz üni yi olduğunuz şehirde kazanırsa ne yapacak? o 10 sene 15 seneye çıkarsa falan. çatışma dolu seneler yaşamaya hazırmısınız diye kendinize sormanız lazım. çocuğunuz liseye başladığında daha farkında olacak istenmediğinin susmayacak cevap verecek eşiniz artık iyice tahammül edemeyecek.

Haklısınız. Konuyu başından okudunuz daha önce boşanma kararı aldığımız oldu ikimizin de ama yüz yüze bi şekilde konu ayrılmamaya geliyor. Sizce ne yapmalıyım? Yani nası konuşmam gerek? Konuşulacak bi şey kalmamış gibi geliyor bana bazen. Çok tükendik ikimiz de. Seviyoruz ve sevgimiz yüzünden de o noktaya birimiz gelse diğeri çekiyor toksikleşti ilişki. Bir mektup yazıp gitmek çok mu bencilce olur sizce

Bence sen de yardım al, çünkü senin zorlanmalarini ucunuz Bir arada iken farklı oluşunu oğlum hisseder,en azından nasıl davranacağını çözersin, eşinle de konuş oğlun için adım atsın sen de onun kızı için adım at tekrar tabi eşin yaparsa, sanki en baştan başlıyor gibi tekrar deneyin ama oğlunu ezdirme daha kararlı, daha dik dur, bu konuyu cozersek ben evliliğe içim rahat devam ederim de eşine....ya evet bir araya gelince çocuklar kavga eder normaldir bunu eşinin de anlaması lazım,öz kardeşler bir arada kedi köpek gibi oluyor

Siz bile bile lades demişsiniz gibi geldi. Çocuğunuz önceliğiniz ise baştan çocukla bağ kuramayan/ kurmayan birinin evlenince bağ kuracgni mi sandiniZ?
Başta her şey güllük gülistanlk olup sonra değişenler de varken bu hataya nasil düştünüz şaşırdım.
Siz önce akıl sagligi tam bir evlat mı istiyorsunuz koca mi? Buna karar verin.
Eşiniz ev işi yapmakla degistgni düşünmeyin eşinizin. çocugnzla bağ kurmak için belirli bir süre verin ve bu süreçte ( psikolojik destek olur kendine kalmış) olmazsa bırakın gitsin evladnzi düşünmeden de bundan sonra evlilik yapmayın.
Ayrıca eşiniz gözü yüksekte biri ise maasiniz da umarım onun eline saymiyorsunzdur

Bu karakter meselesi günümüzde 50 yaşına gelip hala ölmüş ana babasını suçlayan insanlarda var .Haklı olabilirler olmayabilirler yani anne babadan iyisini yapmak hayatın bir döneminde bu travmaları geride bırakmak lazım.Sonucta şu dersi sevmedim öğretmen yüzünden ilişkiden soğudum sevgili yüzünden işten bıktım patron yüzünden oturup günah keçisi aramak işin kolayı .Buna inanmaz hiç kimse bahane bulmak ayrı başarısızlığa herşeye rağmen yol almak başka

Çocuklarımın babasından, oğluma takıntılı hareketlerini, huzursuz ettiğini sezdiğim için 12 yıl önce boşanmış bir anneyim. Havadan yazmıyorum. Ben öz babasının bile oğlumu huzursuz etmesine katlanamadım. Ki Tam oks senesiydi.

Ayrıca da kendi çocukluğunu ve gençliğimi oğlunuzun konumunda geçirmiş bir kadınım. Annem için sorun yoktu o mutluydu. Oğlunuzun kalbi çıtır çıtır kırılıyor. Bilirim ben o adamın yüzünü görmemek için uyuyor numarası yapmayı, wc den çıkamamayı vs vs. Annem evliliğini sürdürmeyi tercih etti. O adam öldü bir kaç yıl önce ama annem bana yabancı biri. Affedemiyorum sanırım içimde. Sarılamıyorum öpemiyorum. Buz gibi bir duvar örmüşüm annemle o küçücük yaşlarda yaşadıklarımdan.

Anne olunca anlarsın Diyor ya büyükler. Ben anne olduğumda annemin benim için hiçbir şey yapmadığını anladım maalesef. Asla evlilik düşünmedim. Öz babaları iyi davranmazsa başka biri merhameti göstermez ki çocuklarıma.

Karar sizin tabi ki; ama oğlunuz istenmediğini biliyor benim gibi. Size yansıtmasa da, siz de o na yansıtmasanızda herşeyin farkında.

Kadın sadece anne değildir sadece bu role soyunursaniz normal evlilik bile bozulur .Bundan ayrı çalışan emekçi dir dişi dir .Herşeyden önce çocuk ayrı hayat arkadaşı ayrı kavramdır .Bunları karıştırmak doğru değil toplum baskısı yada dayatması ne yönde olursa olsun her insanın bir hayat döngüsü var bağımlı değil bağlı çocuk derler .Hayatı geniş açılardan ele alın bitirin bitirmeyin o sizin kararınız sadece oglunuza yıllar sonra senin yüzünden demeyin onun sizin kararinizla evleneceği kişiyi seçeceğini yad tüm hayatını size adamayacaginida sakın unutmayın ilerde çok duyduğum çocuk büyüyüp gidince keşke diyen kadınlardan olmayın .Yorumumu tamamen yazdıklarınıza dayalı yaptım.Her insan kendi durumundan yorum yapar annelik farklı böyle düşünen insanlar bence bekar kalmalı hayatını çocuğuna adamali işte yetmez belli zamandan sonra çünkü çocuk çocuk kalmaz .Ayrıca kardeşler öz kardeşler şahane geciniyor anne babalı evlerde çocuk için hiç kavga edilmiyor yada babalar öz çocuklarına pek şahane babalık yapıyor diye bir dünyada yok zaten ben sadece fikrimi söyledim katılan katılır katılmayan katılmaz dinde bile zorlama yok sizide kutsal annelik diye zorlayacak değilim iledr pişman olursanız o pişmanlıkta payım olsun istemem .İyi kararlar dilerim

Umarım şu an hayatınız çok güzeldir ve bundan sonra hep öyle olur

Ben bir anne değilim haddim mi ya da doğru yorumlayabiliyor muyum bilmiyorum. Ama oğlunuzun psikolojik destek alması gerektiğini düşünüyorum. Eşiniz ve siz durumları bir yere kadar idare etmeye calışmıssınız ama aile olmayı başaramamışsınız.
Oğlunuzun bir babası var mı görüştüğü bilmiyorum ama sizin evin baba figürü olmasına izin vermemişsiniz eşinizin. Bence aile olabilmek cocukları doğrusunda yanlısında uyarıp onlara kızabilmek veya şefkatle kucaklamaktır. Siz biraz eşinize de 'hayır sen bu cocuğun babası değilsin ona kızamazsın terbiye veremezsin' moduna girdiğiniz için ne eşiniz oğlunuzu sahiplenebilmiş ne oğlunuz eşinizi bir otorite görmüş. Cocuğun bu durumda eşinize karşı cephe alıp saygı duymaması normal geldi bana. Eşiniz de dış kapının mandalı gibi hissetmiş olabilir aynı evde.
Şimdi boşansanız dahi siz nasılsınız iyi misiniz kötü müsünğz onu düşünün bence. Oğlunuz boşandığınızda da mutlu olmayabilir. Tek başınıza erkek çocuk büyütmek de zor bir durum. Evet herkes çocuğunun huzurunu iyiliğini ister ama önce kendi huzurunuzu göz önünde bulundurmanız gerektiğini düşünüyorum. Kocanızı seviyorsanız ve aile olabileceğinize inanıyorsanız ayrılmayın ve sevgi dolu bir aile ortamında büyüsün cocuğunuz da. Ama yok ben sevmiyorum bu adamla hiç mutlu değilim diyorsanız zaten cocuğunuz için yapacağınız en büyük iyilik bosanmak olur. Kısacası bence mutlu anne mutlu çocuk...

Yanlış bir erkek seçimi olmuş, ben bir annenin ikinci evliliğini yaparken, biraz daha önceliği çocuğa vererek yapılması gerektiğini düşünüyorum. Siz belki de önceki evliliğinizde aldığınız yara nedeni ile çocuğunuzu ikinci plana atarak evlenmissiniz. Eş seçiminde kendinize denklik ve aşk aramissiniz. Çocuğa iyiydi diyorsunuz ama çocuğa iyi olmak onu şımartmak , hata da yapsa susmak alttan almak değil ki? Bir anne de emin olur bilir çocuğuna yaklaşan birinin davranışından gerçek sevgi mi yoksa gösteriş mi olduğunu. Sizin eşiniz oğlunuza babalık yapması gerekmiyor ama sizin oğlunuzu gercekten sevmesi lazım o bağın kurulması için kocanız dümdüz oğlunuzu sevmiyor.
Sizin gibi ikinci evliliğini yapan bir arkadaşım var. Eşi ile oğlunun arası mükemmeldir. Beraber olduğumuz bir ortamda başka bir arkadaş bu ilişkiyi öven birşey söyledi. Eşinin cevabı, ben onun babası değilim olmaya da çalışmıyorum ancak ben onu eşimin bir parçası gibi görüyorum, o üzülünce eşim de üzülüyor. İnsan hiç sevdiğini bile.bile.uzer mi demişti ve bunu söyleyen adamin hiç çocuğu yok ancak çocuklara çok güzel bir merhameti vardı
Esiniz de merhamet ve empati gibi duygular yok bu nedenle sizin kocadan olmaz. Anladığım kadarı ile eşiniz cocugunuza sizin bir kamburunuz ve katlanilmasi gereken bir sorununuz gibi bakıyor ve onu kendine rakip görüyor. Şimdi sadece sizi kaybetme ihtimali olduğu için pusuya yatmış ama elinizi kapıdan çektiğiniz ilk an oglunuza gene saldıracak( fiziksel olarak kastetmiyorum ). Çünkü oglunuz ona göre bir sorun ve onun rakibi ve onu sevmiyor. Allah korusun bugün size birşey olsa yarın oğlunuzu kapının önüne atar gibi bir tavrı var.
Eskilerin bir lafı var güzel sevmek derler. Çok inanırım. Böyle çocuklu evliliklerde hele hele sizin çocuğunuz gibi çocukların anne baba bakımına muhtaç olduğu yaşlarda ise, evlenmek için eşlerin birbirini sevmesi aşık olması yetmez. Çocuğu da gerçekten sevip bağ kurması ve merhamet göstermesi ve çocuğa kiyamamasi gerekir. Kocanız da bunların hiç biri yok. Olması için bir çaba da yok. Sizi sevse gayret gösterirdi bence.Allah korusun ilerde bu adamdan çocuk falan yapsanız yani adamın elini guclendirseniz öyle bir adam çocuğunuza hayatı zindan eder. Kaldi ki aynı hareketi yapan iki farklı çocuğa biri sırf öz kızı diye farklı tavır yakınan bir adamın çocuk sevgisi de yoktur kusura bakamayin o adamdan bir cacık olmaz.
Psikolog değilim ancak kendi tecrübelerimden bildiğim birşey var ki bir çocuğa yapılacak en büyük kötülük kendisinin varlığından rahatsız olan biri ile aynı evde yaşamaya zorlamak tır. Siz isterseniz en lüks imkanları ona sunun ama kocanız oğlunuza o tavrını değiştirmediği sürece o çocuk ilerde ergenliğin de verdiği ruh hali ile o eve girmemek, o adamla zaman geçirmek istemediği için çok büyük hatalar yapabilir.
Yıllardır adliyeler deyim bir çok suç öyküsüne şahit oldum. Çocuk ve Ergen suçluların en büyük ortak noktalarından biri yuva olamayan evler ve huzursuz aile ortamı.
Boşanin boşanmayın o sizin karariniz, ancak kocanız böyle devam etmeye devam etmek de sizde bu evliliği devam ettirmek de kararlı iseniz bu hikayede yanan evladınız olacak gibi.

o çocuklar öz kardeş olsaydı aynı sorunlar yaşanacaktı
birbirlerinin tepesine çıkacaklardı
ama işte üvey olunca olmuyor
hala kız oynamak istiyormuş asla diyor
çocukları rahat bıraksalar onlar yolu bulurdu ,bunlar da bu kadar gerilmezdi

Bunlar olur da ilk aylardan olmaz kızilir ama gönül de alınır ama bu adam sürekli soğuk yapıyor

Siz onun çocuğunun haftada bir geleceğini biliyorsunuz. Kısas diyorsunuz ya yedi gün benimkiyle ilgilensin. Ben bir gün. Bu kısas değil. Her gün ilgilenmek öz Baba için bile zorken bir gün ilgilenmekte ne var? Öz babasından ayrılın. Bundan da ayrılın. Hep oğlum un iyiliğini istiyorum. Çok fazla sahipleniyoruz. İnsanları bile. Hem bağ kursunlar ama hiç otorite kurmasına izin vermem. Ayrıca neden başkasını, babasının yerine koymaya çalışıyorsunuz?

Baba yerine koysun demiyorum ama en azından bi sohbet edebilir ilgilendiği alanları sorabilir öğrenebilir oğlumdan rahatsız olduğunu hissediyorum söylediğimde hayır diyor ama oğlum varken sessiz kendini böyle tutuyor gibi bi tavrı oluyor garip tam anlatamıyorum bunu. Abi olmayı beceremedi ki.. ayrıca 5 gün görüyor oğlumu günde 1-2 saat o da ben haftaiçi çalışıyorum haftasonum boş ve full kızı oluyor bence zamansal olarak fark falan da yok. Başka bi üyenin dediği gibi benim eşim oğlumdan hazzetmiyor ve zaman kolluyor büyüsün de evden gitsin diye. Olay aslında bu maalesef

Evet bunu ben de demiştim ama eşim üstünlük taslanan zorbalanan benim çocuğum sana hava hoş gibi bi şey demişti kızına soruyorum oğlum sana nasıl davranıyor diye biz kardeşiz tartışıyoruz ama onu seviyorum bana kötü davranmıyor diyor ama eşim bu konuları çok abarttı ve ben de evet artık asla asla diyorum ki oğlum da kızı görmek istemiyor artık onun yüzünden sorunlar yaşadığı için biaraya gelmek istemiyor.

Bazı şeylerin özrü yoktur.Baştan yapmayacaktı.Şimdi isteseniz de eskisi gibi olamazsınız ki bu konuda sizi çok iyi anlıyorum.Her şeyi geçtim küçücük bir çocuk onu benimsemeyen,ilişki kurmayan,tersleyen biriyle yaşamamalı.Hadi öz babalarımızı bir yere kadar idare ediyoruz ,ki onlar da yapmamalı ama neyse, abisi bile olamayan bir adamla niye sürekli dip dibe yaşasın oğlunuz?Bence ayrılmalısınız.

Ben şimdi eşime bu sevgi dolu aile ortamını kurmaya ben varım sen de varsan devam edelim ama yok 10 sene diş sıkıyorum 10 sene sonra çocuklar kendi yoluna gider biz başbaşa kalırız bu 10 sene sabredeceğim vs diyorsan ben yokum diyeceğim… ama daha eve geleli 3 hafta oldu. 3 hafta önce zaten bi boşanma kararı almıştım ve geri döndüm, o zaman oğlum evde yoktu o yokken konuşmak istemiştim konu ayrılığa geldi ve tamam ayrılalım madem bu kararı ben alıyorum deyip gitmiştim oğlumun haberi yok. Yeni döndüm sayılır şu an tekrar gitmek doğru karar mı yoksa bi tık daha gözlem yapıp ben seni gözlemledim bak halen olmuyor demek mi mantıklı bilemiyorum… aslında gözlemlenecek hiçbir şey yok biliyorum ama eşime öyle demiştim eve döndüğümde

Teşekkür ederim yorumunuz için. Maalesef o ilk baştaki tek başıma çırpındığım zamanlar hiç aklımdan çıkmıyor çok yoruluyordum haftaiçi oğlum eşim arasındaki gerginlik haftasonu kızı geliyor zaten benim de tek haftasonum vardı onda da kızı oynat ilgilen her işini gör çok yorulurdum ne günlerdi… yine de sabretmiştim zamanla her şey düzelir diye ama aksine iyice sarpa sardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…