- Konu Sahibi Herseyimsin
-
Tabi ayrılınca neler yaşayacağı da önemli insanın,eğer güvencen varsa ,iş bulman kolaysa,ailenin durumu iyiyse ve boşanıp tekrar onlara sığındığında sürekli başına kakıp eziyet etmeyeceklerse,Türkiye'de rahat bi yerdeysen boşan.ama tam tersi ise hayatını güvence altına almak için bir planın olmalı.Mesela Hollanda vatandaşı olmak için ne yapman gerekiyor.eğer 4 sene daha evli kalman gerekiyorsa kocanla yaşa.ben doktorum bizde asistanken bazı bölümlerde özellikle cerrahi bölümlerde ayda 10-13 nöbet tutulur 4-5 yıl boyunca hergün işe gidersin sabah 7.30da işe başlar akşam nöbetin varsa hastanede sürekli ayakta koşuşturmaya devam eder gece acile gelen hastalara bakmaktan uyumaz ama sabah olduğunda eve gitmez işe devam edersin saat akşamın 8.30_9.00'u olur işten anca çıkarsın evinde ayın üçte birini ancak geçirirsin o da genellikle uyuyarak geçer.ama bununla kalmaz hocalar evde de yapman için bir sürü iş verir ayak işlerine koştururlar seni,üstelik asistanısındır cevap veremezsin ama hoca canı sıkıldı mı kızdı mı herkesin hastaların arkadaşlarının ve hemşirelerin hatta tıp öğrencilerinin yanında seni azarlar susar sineye çekersin sonunda uzman doktor olabilmek için.sadece hocalar değildir boyun eğmen gereken çömez olduğun için senden kıdemli asistanlar daya bilmediğinde dalga geçer ya kötü davranır ya da gururunu kırarlar.bi de hastalar ve hasta yakınları vardır bilmedikleri halde herşeyi irdeler beğenmez ya da söylediğini uygulamaz üstüne kavga çıkarır onunla uğraşırsın.genç yaşta berbat acı dolu hastalıklara yakalanmış genç hastaların odalarına her girişinde üzüntüden kahrolur herşeye inancını yitirirsin ama bu çileleri hep çekersin ilerde zor olacağını bilsen de biraz daha saygın olup pratisyen doktorlar gibi küçümsenmemek için.6-7 sene ağlaya ağlaya okuduğun Tıp fakültesinden sonra 1-2 sene dünyanın en zor en stresli sınavına çalıştıktan sonra bi de üstüne 5 sene bu asistanlık çilesini çekersin 3 kuruşluk maaşla.(asistan maaşı az olur)en sonunda 30'lu bir yaşta gençliğini yaşamamış olarak bi uzman olursun seni yollarlar hakkarinin Şemdinli ilçesine artık azıcık para görsen de (tabi hollandadaki işçiler kadar olmayabilir maaşın) artık o parayla eğlenecek yer bulamazsın ya da enerji...sen daha 21 yaşındasın...hemen boşanma.şöyle düşün Türkiye'ye gidersen maddi durumun yoksa ailene de yük olduğunu hissedeceksen ve 2. evliliğinde de işsiz koca eline bakacaksan boşanma hemen evliliğine şans ver.ama kocanı değiştirmeye çalışma asla ilgi bekleme ki bıktırma ve şiddet görme ,onu kullan,ona hep iyi davran asistanların hocalarına,kıdemlilerine yaptığı gibi.çocuklarıyla ilgilen.bunu bir iş anlaşmasıymış gibi düşün.her üzüldüğünde bunu düşün nasıl olsa zamanı geldiğinde boşanacağım de kendi kendine.eğer izin veriyorsa arkadaşlar edin onlarla neşelen.hep bak kendine spor yap kilo alma.kocandan birşey bekleme ama ona da niyetini belli etme.Türkiyede 2. bi kocaya mahkum maaşsız yaşamaktansa idare etmenin yollarını bul.Boşandığında Hollanda vatandaşlığına geçebileceğin zaman geldiğinde de kadın sığınma evlerinden birine başvur..ama hiç belli olmaz belki bu süre içinde onu değiştirmeye düzeltmeye çalışmadığın için belki o da seni daha yakın bulmaya başlar ve aranız da düzelebilir.bakarsın boşanmazsın hiç.ben de tıp fakültesi okurken hergün ağlıyordum...ama kendini sat demiyorum çocuğun için de hemen boşanmaman iyi olur.sen Türkiyeye dönersen ve adam çocuğu alır Hollandaya kaçırırsa nasıl bulacaksın nasıl gideceksin hollandaya.Hollanda vatandaşı olunca çocuğunun hep yanında olman kolaylaşır.vatandaşlık alınca istersen dönersin Türkiye'ye.Bu arada 2. çocuk yapma.herşeye rağmen dayanılmazsa tabiki bekleme boşan...
cherry33 .!.:;17452629]MERHABA
UZUN SUREDIR TAKIP EDIORDUM BU SITEYI ANCAK UYE OLUP YORUM YAPMAYA SIZIN YASADIKLARINIZI DUYUNCA KARAR VERDIM.
BENDE 4 SENE ONCE COK IYI REFERANSLAR VERILMIS BIR AILEYE GELIN OLARAK GITTIM.. ONCELIKLE GORUCU USULU ILE TANISDIK AMA SONRA DELILER GIBI ASIK OLDUM.. IS DURUMLARI VS DERKEN 3 AY ICINDE EVLENDIM.. (BU ARADA COK IYI, BUYUK BIR AILEDEN GELIORUM, BABAM EMEKLI PROF, VE HER ZAMAN KIZIM ISTEDIIGN ZAMAN GERI GELEBILIRSIN DEDI.
UNIVERSITE MEZUNU VE HEP YURTDISINDA YASAMIS, CALISMIS BIRI OLARAK BEN 20 YASINDA BU COK YAKISIKLI, KARIZMATIK ADAMLA KENDI ISTEGIMLE EVLENDIM VE DAHA ONCE GITMEDIGIM BIR ISKANDINAV ULKESINDE YASAMAYA BASLADIM.. .
ILK GITTIGIMDE DIL SORUNUM, ETRAFA ALISMA SORUNUM OLMADI HIC.. DUNYA ADAMIYDIM NEDE OLSA.
BENI EVINE GOTURDU.. EV DARMADAGINDI.. KAIDN CAMASIRLARI.. PREZERVATIFLER.. YATAK BASINDA RUJLAR.. SOK OLDUM.. EVLENMISDIM VE GELDIGIM EIVN HALI REZALETTI.
BANA AIT DEIL DEDI..ARKADASIM KALMIS ONUN ESYALARI DEDI.. INANDIM..
EVLENIRKEN 28 YASINDAYIM DEMISDI.. O ULKEYE AIT PASAPORTUNDA OYLE YAZIYORDU.. MEGER 38 YASINDAYMIS.. BANA HIC TC KIMLIGINI GOSTERMEMISDI.. MEGER TR DE EVLIYMIS! MEGER 2 COCUGU VARMIS! BANA AMSTER YAPTIM DEMISDI.. MEGER LISE TERKMIS.. BUNLARIN HEPSINI 1 BUCUK YILDA OGRENDIM.. AYLARCA YALNIZ BIRAKIP GIDIORDU.. DAHA SONRA TUM APARTMANLA HATTA O KUCUK KASABADA HERKESLE ILISKISI OLDUGUNU OGRENDIM.. BASKA BI KADIN GELDI KAPIMA.. NISANLISIYMIS.. :s BIRGUN BENIM YASLARIMDA BIR COCUK CALDI KAPIYI.. BENIMLE ISKANDINAVCA KONUSDU.. BENDE ONA AMERIKAN AKSANIYLA O HARIKA INGILIZCEMLE CVP VERDIM.. MEGER ODA ONUN COCUGUYMUS! MEGER 14 YASINDA KUZENIYLE EVLENDIRILMIS.. ONDANMIS O COCUK..
TUM BU YALANLAR ORTAYA CIKTIGINDA HALA INKAR EDIYORDU.
BANA KUCUCUK KIZINI BIRAKTI VE 1BUCUK AY GUYA IS GEZISINE GITTI. KIZINA ANNELIK YAPTIM. COCUKLARIYLA YASAMAYA BASLADIM.. KIZINA DERS CALISDIRDIM... BANA IYIKI EVLENDIN BABAMLA.. ILK DEFA BABAMIN EVINDE KALIYORUM..COK TSK EDERIM .. ABLA DIYORDU...
BIRTURLU EVE DONEMEME GELINCE, AILEMI UZMEK ISTEMIYORDUM.. HERGUN YENI YALANLAR VE YENI INKARLAR DUYUYORDUM.. AFALLAMISDIM. AILESI ORADA COK TANINMIS INSANLARDI.. TUM AILESI BANA YALAN SOYLEMISDI.. BOYLE OLAMAZ DIYORDUM.. 1 INSAN YALAN SOYLER AMA TUM AILESI YALANI SURDUREMEZ.. BU KADAR VICDANSIZ OLAMAZLAR DIYORDUM..
BENI TUM BU SURE ICINDE ZORLA HALI VE AYAKKABI DUKKANLARINDA CALISDIRIYORDU .. TUM PARAYI ELIMDEN ALIYORDU.. NE PARAM VARDI NE PASAPORTUM.. (PASAPORTUM HEP ONUNLAYDI) BEN O HARIKA ANNE BABA YUVASINDAN GITMIS.. TOZLU HALI DUKKANLARINI SILIP TEMIZLIYORUDM.. OFIS ORTAMINDA MUDUR OLARAK BIR SURU ULKEDE CALISAN BEN AGIR AGIR HALILARI KALDIRIP, USTUNE HAKARETLER, DUKKANA GELEN AHLAKSIZ KADINLARIN AMA O BENI BOYFRIENDDIM BENIM SEVGILIM BENIM COCUGUMUN BABASI DEMESINI DINLIORDUM.
HER GECE AGLIYORDUM.. 6 AY GUNDUZ 6 AY KARANLIGA BURUNEN O ULKEDE, O SEHIRDE.. SANKI HAPISHANEDEYDIM..
YINE GITMISDI IS GEZISINE.. YAKLASIN 9 GUN OLMUSDU.. TLFUM CALDI.. VE BANA AYNEN SOYLE DEDI; ' BAK .. AKILLI OL, ISTEMIYORSAN CALISMA.. ANCAK BASKA YERDE CALISMANA IZIN VERMEM BILESIN. SENDEN TEK ISTEGIM BANA ITAAT EDIP, SUSUP, KAIDNLIGINI YAPMAN. .. NEYMIS ?? ' BANA TEKRAR SORDU VE SOYLEDI.. 'ITAAT ETMEN..' ZORLA TEKRARLADI.. ISTE O GECE..
TR DEKI ABLAMI ARADIM.. BANA LTFN THY DEN BILET AL ILK UCAK DEDIM.. BAVULUMA 2,3 PARCA ESYA ALDIM .. GUZEL ANNEMIN BANA CEYIZIM ICIN YILLARCA SAKLADIGI KRISTAL BARDAKLARIMI, KAHVE FINCANLARIMI BIR KUTUNUN ICINE KOYUP KIRDIM...BEN GIIDYORDUM.. BASKA KADININ KULLANMASINA IZIN VEREMEZDIM.. VE ONU TERK ETTIM.. SONRADA SADECE O ULKEDE RESMI OLARAK ONUNLA EVLI OLDUUGM ICIN ORDAN BI AVUKAT TUTTUM VE BOSANDIM. - COK SUKUR.
SUAN 2. ELVILGIIMI YAPTIM.. 2 SENEYE VARMAK UZERE.. VE SUAN COK SUKUR COK MUTLUYUM..
SNEIN YERINDE OLSAM;
BOSANIRIM.. AMA KARNINDAKI BEBEGIN ICIN BIR DAHA DUUSN.. SAKIN ALDIRMA.. (KENDI ADIMA KONUSUYORUM..) AMA BOSANABILIRSIN.. BUNDAN KORKMA.. ALLAH YARDIM EDIYOR.. VE TEKRAR BIRDAHA MUTLU OLABILIYORSUN... COK GECMEDEN BOSAN.. VE TR YE DON HEMEN.. COCUGUNU SENDEN ALAMASIN.. ALLAH YARDIMCIN OLSUN.
ben farkli dusunerek evlendim. bugun sabah bile beni kovmasi o kadar gucume gidiyoki, yuzsuz yuzsuz duruyorum. kimsemde yok burda gitsem derdimi anlatsam rahatlasam yok yok patliycam o derece. hamilelikte niyetli degildim ama oldu iste. beni dusundurende o zaten...... Allah a sigindim hakkimda hayirlisi/
MERHABA
UZUN SUREDIR TAKIP EDIORDUM BU SITEYI ANCAK UYE OLUP YORUM YAPMAYA SIZIN YASADIKLARINIZI DUYUNCA KARAR VERDIM.
BENDE 4 SENE ONCE COK IYI REFERANSLAR VERILMIS BIR AILEYE GELIN OLARAK GITTIM.. ONCELIKLE GORUCU USULU ILE TANISDIK AMA SONRA DELILER GIBI ASIK OLDUM.. IS DURUMLARI VS DERKEN 3 AY ICINDE EVLENDIM.. (BU ARADA COK IYI, BUYUK BIR AILEDEN GELIORUM, BABAM EMEKLI PROF, VE HER ZAMAN KIZIM ISTEDIIGN ZAMAN GERI GELEBILIRSIN DEDI.
UNIVERSITE MEZUNU VE HEP YURTDISINDA YASAMIS, CALISMIS BIRI OLARAK BEN 20 YASINDA BU COK YAKISIKLI, KARIZMATIK ADAMLA KENDI ISTEGIMLE EVLENDIM VE DAHA ONCE GITMEDIGIM BIR ISKANDINAV ULKESINDE YASAMAYA BASLADIM.. .
ILK GITTIGIMDE DIL SORUNUM, ETRAFA ALISMA SORUNUM OLMADI HIC.. DUNYA ADAMIYDIM NEDE OLSA.
BENI EVINE GOTURDU.. EV DARMADAGINDI.. KAIDN CAMASIRLARI.. PREZERVATIFLER.. YATAK BASINDA RUJLAR.. SOK OLDUM.. EVLENMISDIM VE GELDIGIM EIVN HALI REZALETTI.
BANA AIT DEIL DEDI..ARKADASIM KALMIS ONUN ESYALARI DEDI.. INANDIM..
EVLENIRKEN 28 YASINDAYIM DEMISDI.. O ULKEYE AIT PASAPORTUNDA OYLE YAZIYORDU.. MEGER 38 YASINDAYMIS.. BANA HIC TC KIMLIGINI GOSTERMEMISDI.. MEGER TR DE EVLIYMIS! MEGER 2 COCUGU VARMIS! BANA AMSTER YAPTIM DEMISDI.. MEGER LISE TERKMIS.. BUNLARIN HEPSINI 1 BUCUK YILDA OGRENDIM.. AYLARCA YALNIZ BIRAKIP GIDIORDU.. DAHA SONRA TUM APARTMANLA HATTA O KUCUK KASABADA HERKESLE ILISKISI OLDUGUNU OGRENDIM.. BASKA BI KADIN GELDI KAPIMA.. NISANLISIYMIS.. :s BIRGUN BENIM YASLARIMDA BIR COCUK CALDI KAPIYI.. BENIMLE ISKANDINAVCA KONUSDU.. BENDE ONA AMERIKAN AKSANIYLA O HARIKA INGILIZCEMLE CVP VERDIM.. MEGER ODA ONUN COCUGUYMUS! MEGER 14 YASINDA KUZENIYLE EVLENDIRILMIS.. ONDANMIS O COCUK..
TUM BU YALANLAR ORTAYA CIKTIGINDA HALA INKAR EDIYORDU.
BANA KUCUCUK KIZINI BIRAKTI VE 1BUCUK AY GUYA IS GEZISINE GITTI. KIZINA ANNELIK YAPTIM. COCUKLARIYLA YASAMAYA BASLADIM.. KIZINA DERS CALISDIRDIM... BANA IYIKI EVLENDIN BABAMLA.. ILK DEFA BABAMIN EVINDE KALIYORUM..COK TSK EDERIM .. ABLA DIYORDU...
BIRTURLU EVE DONEMEME GELINCE, AILEMI UZMEK ISTEMIYORDUM.. HERGUN YENI YALANLAR VE YENI INKARLAR DUYUYORDUM.. AFALLAMISDIM. AILESI ORADA COK TANINMIS INSANLARDI.. TUM AILESI BANA YALAN SOYLEMISDI.. BOYLE OLAMAZ DIYORDUM.. 1 INSAN YALAN SOYLER AMA TUM AILESI YALANI SURDUREMEZ.. BU KADAR VICDANSIZ OLAMAZLAR DIYORDUM..
BENI TUM BU SURE ICINDE ZORLA HALI VE AYAKKABI DUKKANLARINDA CALISDIRIYORDU .. TUM PARAYI ELIMDEN ALIYORDU.. NE PARAM VARDI NE PASAPORTUM.. (PASAPORTUM HEP ONUNLAYDI) BEN O HARIKA ANNE BABA YUVASINDAN GITMIS.. TOZLU HALI DUKKANLARINI SILIP TEMIZLIYORUDM.. OFIS ORTAMINDA MUDUR OLARAK BIR SURU ULKEDE CALISAN BEN AGIR AGIR HALILARI KALDIRIP, USTUNE HAKARETLER, DUKKANA GELEN AHLAKSIZ KADINLARIN AMA O BENI BOYFRIENDDIM BENIM SEVGILIM BENIM COCUGUMUN BABASI DEMESINI DINLIORDUM.
HER GECE AGLIYORDUM.. 6 AY GUNDUZ 6 AY KARANLIGA BURUNEN O ULKEDE, O SEHIRDE.. SANKI HAPISHANEDEYDIM..
YINE GITMISDI IS GEZISINE.. YAKLASIN 9 GUN OLMUSDU.. TLFUM CALDI.. VE BANA AYNEN SOYLE DEDI; ' BAK .. AKILLI OL, ISTEMIYORSAN CALISMA.. ANCAK BASKA YERDE CALISMANA IZIN VERMEM BILESIN. SENDEN TEK ISTEGIM BANA ITAAT EDIP, SUSUP, KAIDNLIGINI YAPMAN. .. NEYMIS ?? ' BANA TEKRAR SORDU VE SOYLEDI.. 'ITAAT ETMEN..' ZORLA TEKRARLADI.. ISTE O GECE..
TR DEKI ABLAMI ARADIM.. BANA LTFN THY DEN BILET AL ILK UCAK DEDIM.. BAVULUMA 2,3 PARCA ESYA ALDIM .. GUZEL ANNEMIN BANA CEYIZIM ICIN YILLARCA SAKLADIGI KRISTAL BARDAKLARIMI, KAHVE FINCANLARIMI BIR KUTUNUN ICINE KOYUP KIRDIM...BEN GIIDYORDUM.. BASKA KADININ KULLANMASINA IZIN VEREMEZDIM.. VE ONU TERK ETTIM.. SONRADA SADECE O ULKEDE RESMI OLARAK ONUNLA EVLI OLDUUGM ICIN ORDAN BI AVUKAT TUTTUM VE BOSANDIM. - COK SUKUR.
SUAN 2. ELVILGIIMI YAPTIM.. 2 SENEYE VARMAK UZERE.. VE SUAN COK SUKUR COK MUTLUYUM..
SNEIN YERINDE OLSAM;
BOSANIRIM.. AMA KARNINDAKI BEBEGIN ICIN BIR DAHA DUUSN.. SAKIN ALDIRMA.. (KENDI ADIMA KONUSUYORUM..) AMA BOSANABILIRSIN.. BUNDAN KORKMA.. ALLAH YARDIM EDIYOR.. VE TEKRAR BIRDAHA MUTLU OLABILIYORSUN... COK GECMEDEN BOSAN.. VE TR YE DON HEMEN.. COCUGUNU SENDEN ALAMASIN.. ALLAH YARDIMCIN OLSUN.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?