Bosanmali miyim sizce ?

bence boşanmalısın canım.. daha 21 yaşındasın.. hayatını değişmeyecek bir adam için mahvetme. ayrıl bir işe gir. hayatını yeniden kur. hayatın başındasın daha yaşayacağın çok güzel şeyler olacak. sen seviyorum diyorsun ama belli ki eşin seni hiç mi hiç sevmiyor. seven insan dediklerinin hiç birini yapmaz. karnındaki bebenin suçu ne şimdi. başından beri böyle diyorsun. adamdan memnun değildin o bebeği neden yaptın. hata yapmışsın. artık nereden dönersen senin için kar. daha fazla katlanma o adama.

ah be canım ailen hiç mi karşı çıkmadı.en yakın zamanda kurtul derim ben.öyle bi babayla büyümektense babasız büyüsün çocuğun...

Canım Allah sana sabır ve kolaylık versin.Ama aklın yolu bir,mutlaka bu durumdan kurtulman lazım.Çok genç yaşta hata yaptın diye ömrünü çürütmene gerek yok.Yaşıtların hala tozpembe yaşarken sen neden bu çileye katlanasın ? Daha çok gençsin,hayata sıfırdan başlayabilirsin,hiç te zor olmaz.Bu güç bütün kadınlarda var,hem sen mantıklı bir kıza benziyorsun,zaten eğitimi bırakmamışsın,kendini de geliştiriyorsun.

Bak böyle devam edersen olacakları söyleyim,susar oturursun,çocuk olduktan sonra büsbütün elin kolun bağlanır.Adam seni çocukla tehdit eder,gidersen çocuğunu göremezsin der veya sen çocuğum küçük,bu halde ne yaparım dersin.Biraz büyüsün derken ikinciye hamile kalırsın,tamamen içinden çıkılmaz bir duruma düşersin.Dayak bir kere başlayınca gerisi gelir,bilinen bir gerçektir,düzelir, akıllanır,çocuk olunca değişir diye sakın bekleme.Ha tabii eşinin çocuğu bu arada büyür,problemler de büyür,seni şikayet eder,çocuklarına eziyet eder.

Öncelikle Hollanda'daki haklarını öğren,ona göre bir yol çiz.Seni evden ilk kovduğunda polise git,durumunu anlat,gidecek yerin olmadığını ve fiziksel-ruhsal şiddete maruz kaldığını söyle.Dayak olayı olursa mutlaka polise gidip tutanak tuttur,elinde kozun olsun.Bence orada kalırsan kendine daha iyi bir gelecek çizebilirsin,tabii benim düşüncem.Buraya dönersen iş imkanı ve eğer doğurmakta kararlıysan çocuğunun kreş gibi ihtiyaçları konusunda zorlanabilirsin.
Kendini topla,geleceğini düşün ve hemen harekete geç.İnan tek yapman gereken sıyrılıp harekete geçmek,sonra kimse seni tutamaz.

Hollanda kadın hakları diye arama yaptım ve şu bilgiler çıktı,umarım faydası olur :

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Hollanda da şiddetin en çok görülen biçimi, eviçi şiddettir. Bunun sonucu olarak bir yılda 4000 kadın ve 6000 çocuk, kadın sığınma evlerine başvuruyor.

Şiddet karşısında yardım için başvurabileceğiniz kurumlar

HUISARTS ; Aile doktorunuza başvurmaktan çekinmeyiniz. O sizin sırrınızı saklamakla yükümlüdür. Kocamı bir başkasına nasıl şikayet edyim? Ayıp olmaz mı? Diye düşünmeyin. Sakın utanmayın. Utanacak kişi size şiddet uyguluyandır. Bunu unutmayın. Ev doktorunuz size yardımcı olacaktır. Gerekli olan her durumda sizi ilgili kurumla ilişkiye geçirecektir.

Algemeen maatschappelijk Werk ; Hollanda’nın her şehrinde bu bürolar mevcuttur. Bu bürolardea hizmetler tamamen parasızdır. Her gün belirli saatleri serbest başvuruya ayrılmıştır. Bu saatlerde büroya gidebileceğiniz gibi telefon da
Edip randevu alabilirsiniz. Evlere belediyece ücretsiz dağıtılan ve stadsgıds dene kitapçıklarda adreslerini bulabilirsiniz. Telefon rehberinden de AMW nin telefonunu bulabilirsiniz. Bu bürolarda genellikle Türkçe konuşan elemanlar vardır. Ayrıca tercümanlarla da sizinle bağlantı kurabiliyorlar. Burada çalışan herkes, sır saklıyacağına dair yemin ederler.

Kadın dernekleri ; hemen hemen Hollanda’nın her şehir yada kasabasında kadınlara hizmet sunan merkezler vardır. Buraların birçoğunda Türk kadınların örgütlerine rastlıyabilirsiniz. Onlardanda rahatlıkla yardım talebinde bulunabilirsiniz. Bu tür adresleri de o şehrin rehber kitabında bulabilirsiniz.

Kezban vakfı ; Hollanda da bir kaç yıl önce Kezban isimli Türk kadının eski eşi tarafından öldürülmesinin ardına onun adına kurulmuş ve tamamen kadına karşı şiddetle ilgilenmek ve bu doğrultuda birşeyler yapmak için kurulmuş bir vakıftır. Bu kurum da size her türlü desteği vermektedir. Telefonla ulaşıp bilgi alabilirsiniz.

Buna benzer başka vakıflar da vardır. Bunları da telefon rehberlerinden yada şehirlerin rehber kitapçıklarından bulabilirsiniz.

Yabancı kadınlar için yardım telefon hatları;

Telefonla ulaşabileceğiniz bu kuruluşlardan her konuda bilgi alabileceğiniz gibi, kadın merkezlerinin adreslerini, telefon numaralarını da alabilirsiniz. Aynı zamanda sorunlarınızı konuşup rahatlıyabileceğiniz ve de tavsiyelerde alabileceğiniz telefon hatlarıdır bunlar. Bunların bir yararıda kimliğinizi vermek zorunda olmamanız ve konuştığunuz kişinin sizi tanıma olasılığının olmaması.

Kadın sığınma evleri ; Eğer şiddetten kaçmak için evi terketmek zorundaysanız başvuracağınız yerlerdir. Bu tür evlerin adresleri gizlidir. Bazılarının telefonlarını bulabilirsiniz. Ama yukarıda saydığımız kurum ve kuruluşlar da sizi oralara ulaştırır.

Polis ;; Özellikle acil durmlarda hemen polise başvurabilirsiniz. 112’yi arıyarak “ hayatım tehlikede “ diyerek adresinizi verdiğiniz durumda polis derhal evinize gelecektir. Ya sizi alıp götürür yada eşinizi evden uzaklaştırır.

Ayrıca uzun süredir dayak yiyor ve dur dediğiniz halde devam ediyorsa polise başvurup AANGİFTE denen şikayette bulunabilirsiniz. Bu durmda polis araştırma yapmak ve size yardım etmek zorundadır.

Acil durumlarda başvuracağınız bir diğer kurum da ev doktorudur. Size hemen yardım etmek zorundadır.

Hollanda^da her sorunda size yardımda bılınabilecek kurum vardır. Bu kurumların hepsi parasız hizmet verirler. Sorunlarınızı gizli tutmak zorundadırlar ve sizin bilginiz dışında sizinle ilgili bilgiler başka kurumlara verilmez.

canım birçok arkadaş yol göstermiş.ne olur kurtar kendini.Çok üzüldüm.Nekadar kötü insanlar var bu dünyada.Lütfen boyun eğme ve bundan sonrada çok dikkatli ol.

eski ayrılığı ilgilendirmez deme bal gibi ilgilendirir.
niye ayrılmış niye kadın aldatmış adam napmış....

biliyomusun dağ toprağa karışırmış ama gene de huylu huyundan vazgeçmezmiş.
ara aileni konuş ilk uçakla dön. boşanma işlemlerini gerçekleştir.
çocuğuda doprduğunda bu adam ilgilenmez zaten büyütrsün kendin.
bu anlattıklarına başka şey söylenmez arkadaşım.
çok üzüldüm okuduğumda ama hayat devam ediyor.
aynı yaştayız.. nelerle karşılaşacağımz belli değil. daha başlamadık bile hayata biz..
lütfen mantklı krarlar al. ailen yanında olucaktır eminimki.
başkaları ne dicek diye düşünme.
bitek kendini düşün.

gerçekten yaşadıkların zor üstelik gurbette olman daha da zor böyle bi durumda. benim fikrim sevgiden vazgeçtim adamın sana saygısı bile kalmamış hamile olmana rağmen.. eğer kimse sana saygı duymuyorsa sen kendine olan saygını yitirmeden ayrıl derim. 32 yaşında gelmiş bi adamın bu saatten sonra huyu değişmez..düzelticem diye gençliğini harcama.. hani derler ya zararın neresinden dönersen kardır..

MERHABA
UZUN SUREDIR TAKIP EDIORDUM BU SITEYI ANCAK UYE OLUP YORUM YAPMAYA SIZIN YASADIKLARINIZI DUYUNCA KARAR VERDIM.

BENDE 4 SENE ONCE COK IYI REFERANSLAR VERILMIS BIR AILEYE GELIN OLARAK GITTIM.. ONCELIKLE GORUCU USULU ILE TANISDIK AMA SONRA DELILER GIBI ASIK OLDUM.. IS DURUMLARI VS DERKEN 3 AY ICINDE EVLENDIM.. (BU ARADA COK IYI, BUYUK BIR AILEDEN GELIORUM, BABAM EMEKLI PROF, VE HER ZAMAN KIZIM ISTEDIIGN ZAMAN GERI GELEBILIRSIN DEDI.

UNIVERSITE MEZUNU VE HEP YURTDISINDA YASAMIS, CALISMIS BIRI OLARAK BEN 20 YASINDA BU COK YAKISIKLI, KARIZMATIK ADAMLA KENDI ISTEGIMLE EVLENDIM VE DAHA ONCE GITMEDIGIM BIR ISKANDINAV ULKESINDE YASAMAYA BASLADIM.. .

ILK GITTIGIMDE DIL SORUNUM, ETRAFA ALISMA SORUNUM OLMADI HIC.. DUNYA ADAMIYDIM NEDE OLSA.

BENI EVINE GOTURDU.. EV DARMADAGINDI.. KAIDN CAMASIRLARI.. PREZERVATIFLER.. YATAK BASINDA RUJLAR.. SOK OLDUM.. EVLENMISDIM VE GELDIGIM EIVN HALI REZALETTI.
BANA AIT DEIL DEDI..ARKADASIM KALMIS ONUN ESYALARI DEDI.. INANDIM..
EVLENIRKEN 28 YASINDAYIM DEMISDI.. O ULKEYE AIT PASAPORTUNDA OYLE YAZIYORDU.. MEGER 38 YASINDAYMIS.. BANA HIC TC KIMLIGINI GOSTERMEMISDI.. MEGER TR DE EVLIYMIS! MEGER 2 COCUGU VARMIS! BANA AMSTER YAPTIM DEMISDI.. MEGER LISE TERKMIS.. BUNLARIN HEPSINI 1 BUCUK YILDA OGRENDIM.. AYLARCA YALNIZ BIRAKIP GIDIORDU.. DAHA SONRA TUM APARTMANLA HATTA O KUCUK KASABADA HERKESLE ILISKISI OLDUGUNU OGRENDIM.. BASKA BI KADIN GELDI KAPIMA.. NISANLISIYMIS.. :s BIRGUN BENIM YASLARIMDA BIR COCUK CALDI KAPIYI.. BENIMLE ISKANDINAVCA KONUSDU.. BENDE ONA AMERIKAN AKSANIYLA O HARIKA INGILIZCEMLE CVP VERDIM.. MEGER ODA ONUN COCUGUYMUS! MEGER 14 YASINDA KUZENIYLE EVLENDIRILMIS.. ONDANMIS O COCUK..

TUM BU YALANLAR ORTAYA CIKTIGINDA HALA INKAR EDIYORDU.

BANA KUCUCUK KIZINI BIRAKTI VE 1BUCUK AY GUYA IS GEZISINE GITTI. KIZINA ANNELIK YAPTIM. COCUKLARIYLA YASAMAYA BASLADIM.. KIZINA DERS CALISDIRDIM... BANA IYIKI EVLENDIN BABAMLA.. ILK DEFA BABAMIN EVINDE KALIYORUM..COK TSK EDERIM .. ABLA DIYORDU...

BIRTURLU EVE DONEMEME GELINCE, AILEMI UZMEK ISTEMIYORDUM.. HERGUN YENI YALANLAR VE YENI INKARLAR DUYUYORDUM.. AFALLAMISDIM. AILESI ORADA COK TANINMIS INSANLARDI.. TUM AILESI BANA YALAN SOYLEMISDI.. BOYLE OLAMAZ DIYORDUM.. 1 INSAN YALAN SOYLER AMA TUM AILESI YALANI SURDUREMEZ.. BU KADAR VICDANSIZ OLAMAZLAR DIYORDUM..
BENI TUM BU SURE ICINDE ZORLA HALI VE AYAKKABI DUKKANLARINDA CALISDIRIYORDU .. TUM PARAYI ELIMDEN ALIYORDU.. NE PARAM VARDI NE PASAPORTUM.. (PASAPORTUM HEP ONUNLAYDI) BEN O HARIKA ANNE BABA YUVASINDAN GITMIS.. TOZLU HALI DUKKANLARINI SILIP TEMIZLIYORUDM.. OFIS ORTAMINDA MUDUR OLARAK BIR SURU ULKEDE CALISAN BEN AGIR AGIR HALILARI KALDIRIP, USTUNE HAKARETLER, DUKKANA GELEN AHLAKSIZ KADINLARIN AMA O BENI BOYFRIENDDIM BENIM SEVGILIM BENIM COCUGUMUN BABASI DEMESINI DINLIORDUM.

HER GECE AGLIYORDUM.. 6 AY GUNDUZ 6 AY KARANLIGA BURUNEN O ULKEDE, O SEHIRDE.. SANKI HAPISHANEDEYDIM..

YINE GITMISDI IS GEZISINE.. YAKLASIN 9 GUN OLMUSDU.. TLFUM CALDI.. VE BANA AYNEN SOYLE DEDI; ' BAK .. AKILLI OL, ISTEMIYORSAN CALISMA.. ANCAK BASKA YERDE CALISMANA IZIN VERMEM BILESIN. SENDEN TEK ISTEGIM BANA ITAAT EDIP, SUSUP, KAIDNLIGINI YAPMAN. .. NEYMIS ?? ' BANA TEKRAR SORDU VE SOYLEDI.. 'ITAAT ETMEN..' ZORLA TEKRARLADI.. ISTE O GECE..

TR DEKI ABLAMI ARADIM.. BANA LTFN THY DEN BILET AL ILK UCAK DEDIM.. BAVULUMA 2,3 PARCA ESYA ALDIM .. GUZEL ANNEMIN BANA CEYIZIM ICIN YILLARCA SAKLADIGI KRISTAL BARDAKLARIMI, KAHVE FINCANLARIMI BIR KUTUNUN ICINE KOYUP KIRDIM... BEN GIIDYORDUM.. BASKA KADININ KULLANMASINA IZIN VEREMEZDIM.. VE ONU TERK ETTIM.. SONRADA SADECE O ULKEDE RESMI OLARAK ONUNLA EVLI OLDUUGM ICIN ORDAN BI AVUKAT TUTTUM VE BOSANDIM. - COK SUKUR.

SUAN 2. ELVILGIIMI YAPTIM.. 2 SENEYE VARMAK UZERE.. VE SUAN COK SUKUR COK MUTLUYUM..

SNEIN YERINDE OLSAM;

BOSANIRIM.. AMA KARNINDAKI BEBEGIN ICIN BIR DAHA DUUSN.. SAKIN ALDIRMA.. (KENDI ADIMA KONUSUYORUM..) AMA BOSANABILIRSIN.. BUNDAN KORKMA.. ALLAH YARDIM EDIYOR.. VE TEKRAR BIRDAHA MUTLU OLABILIYORSUN... COK GECMEDEN BOSAN.. VE TR YE DON HEMEN.. COCUGUNU SENDEN ALAMASIN.. ALLAH YARDIMCIN OLSUN.

Tabi ayrılınca neler yaşayacağı da önemli insanın,eğer güvencen varsa ,iş bulman kolaysa,ailenin durumu iyiyse ve boşanıp tekrar onlara sığındığında sürekli başına kakıp eziyet etmeyeceklerse,Türkiye'de rahat bi yerdeysen boşan.ama tam tersi ise hayatını güvence altına almak için bir planın olmalı.Mesela Hollanda vatandaşı olmak için ne yapman gerekiyor.eğer 4 sene daha evli kalman gerekiyorsa kocanla yaşa.ben doktorum bizde asistanken bazı bölümlerde özellikle cerrahi bölümlerde ayda 10-13 nöbet tutulur 4-5 yıl boyunca hergün işe gidersin sabah 7.30da işe başlar akşam nöbetin varsa hastanede sürekli ayakta koşuşturmaya devam eder gece acile gelen hastalara bakmaktan uyumaz ama sabah olduğunda eve gitmez işe devam edersin saat akşamın 8.30_9.00'u olur işten anca çıkarsın evinde ayın üçte birini ancak geçirirsin o da genellikle uyuyarak geçer.ama bununla kalmaz hocalar evde de yapman için bir sürü iş verir ayak işlerine koştururlar seni,üstelik asistanısındır cevap veremezsin ama hoca canı sıkıldı mı kızdı mı herkesin hastaların arkadaşlarının ve hemşirelerin hatta tıp öğrencilerinin yanında seni azarlar susar sineye çekersin sonunda uzman doktor olabilmek için.sadece hocalar değildir boyun eğmen gereken çömez olduğun için senden kıdemli asistanlar daya bilmediğinde dalga geçer ya kötü davranır ya da gururunu kırarlar.bi de hastalar ve hasta yakınları vardır bilmedikleri halde herşeyi irdeler beğenmez ya da söylediğini uygulamaz üstüne kavga çıkarır onunla uğraşırsın.genç yaşta berbat acı dolu hastalıklara yakalanmış genç hastaların odalarına her girişinde üzüntüden kahrolur herşeye inancını yitirirsin ama bu çileleri hep çekersin ilerde zor olacağını bilsen de biraz daha saygın olup pratisyen doktorlar gibi küçümsenmemek için.6-7 sene ağlaya ağlaya okuduğun Tıp fakültesinden sonra 1-2 sene dünyanın en zor en stresli sınavına çalıştıktan sonra bi de üstüne 5 sene bu asistanlık çilesini çekersin 3 kuruşluk maaşla.(asistan maaşı az olur)en sonunda 30'lu bir yaşta gençliğini yaşamamış olarak bi uzman olursun seni yollarlar hakkarinin Şemdinli ilçesine artık azıcık para görsen de (tabi hollandadaki işçiler kadar olmayabilir maaşın) artık o parayla eğlenecek yer bulamazsın ya da enerji...sen daha 21 yaşındasın...hemen boşanma.şöyle düşün Türkiye'ye gidersen maddi durumun yoksa ailene de yük olduğunu hissedeceksen ve 2. evliliğinde de işsiz koca eline bakacaksan boşanma hemen evliliğine şans ver.ama kocanı değiştirmeye çalışma asla ilgi bekleme ki bıktırma ve şiddet görme ,onu kullan,ona hep iyi davran asistanların hocalarına,kıdemlilerine yaptığı gibi.çocuklarıyla ilgilen.bunu bir iş anlaşmasıymış gibi düşün.her üzüldüğünde bunu düşün nasıl olsa zamanı geldiğinde boşanacağım de kendi kendine.eğer izin veriyorsa arkadaşlar edin onlarla neşelen.hep bak kendine spor yap kilo alma.kocandan birşey bekleme ama ona da niyetini belli etme.Türkiyede 2. bi kocaya mahkum maaşsız yaşamaktansa idare etmenin yollarını bul.Boşandığında Hollanda vatandaşlığına geçebileceğin zaman geldiğinde de kadın sığınma evlerinden birine başvur..ama hiç belli olmaz belki bu süre içinde onu değiştirmeye düzeltmeye çalışmadığın için belki o da seni daha yakın bulmaya başlar ve aranız da düzelebilir.bakarsın boşanmazsın hiç.ben de tıp fakültesi okurken hergün ağlıyordum...ama kendini sat demiyorum çocuğun için de hemen boşanmaman iyi olur.sen Türkiyeye dönersen ve adam çocuğu alır Hollandaya kaçırırsa nasıl bulacaksın nasıl gideceksin hollandaya.Hollanda vatandaşı olunca çocuğunun hep yanında olman kolaylaşır.vatandaşlık alınca istersen dönersin Türkiye'ye.Bu arada 2. çocuk yapma.herşeye rağmen dayanılmazsa tabiki bekleme boşan...

Durumuna çok üzüldüm olan olmuş hata yaptığının farkındasın yargılamak düşmez bize dışardan birinin gözüyle bakarsak belki yardımcı olabiliriz daha çok gençsin ömür geçmez bu adamla sevgi saygı olmadıktan sonra niye duracaksın boşan biran önce ana baba mutlaka kabul edeceklerdir seni bak biz istememiştik kendin etten kendin buldun diyecek halin yok ya tamam belki kızacaklar ama bu adamın eziyetindense ana baba nazı daha iyidir
al biletini vur kapıyı çık hayat güzel bunun yanında ızdırap çekme hergün ağlayacagına bir gün ağlarsın arkadaşlar orda hayat kurman için öneride bulunmuşlar tamam çok güzel şartlar iyi fakat bu kızcagızın kimsesi yok orda belki boşanınca zor dönemler geçirecek yanında başını koyup ağlayacağı dertleşeceği destekçisi olacagı kimsesi yokki ben olsam ilk uçakla anneme koşardım
çocuk konuşuna gelince annelik çok güzel bişey fakat yaşın çok genç hayatın ne getireceğini bilmiyorsun(şuan ki kadar kötü olmaz herhalde) ve eski eşinden de zorla yalan delillerle çocugu aldıgını diyorsun belki burdaki arkadaşlar bana kızacak ama bende anneyim ve böyle bir durumda dünyaya getirmezdim herhalde hem daha 2 aylık senin için en iyi olanı sen bilirsin
şöyle silkelen kendine gel ve mutsuz olduğun herşeyinden arın ve seni düşünmeyi sevmeyi ihmal etmeyecek annenin kucağına at
kendini umarım herşey düzelir

Yapılabilecek tüm yorumlar yapılmış. Ben ilaveten kendimce şunu demek istiyorum ; ne olursa olsun çocuguna kıyma. Onun bir suçu yok. O senin bir canın,cananın, yoldaşın olacak..

İkincisi ayrılma kararı aldığını KESINLIKLE eşin bilmesin , şiddet uygulayan ve bu zihniyette olan bir eş yine yapar ve bu sefer daha kötüsünü yapar. Türkiye'ye kaç bir şekilde , sonra öğrensin ne öğrenecekse.Ya da orada sığın , kendini koruma altına al sonra yap ne yapacaksan ama öncesinde bilmesin kesinlikle.

Allah kolaylık versin.

Allah kolaylık versin arkadaşım doktorluk hakikaten çok zor meslek, Allah güç kuvvet versin. Söylediklerin çok mantıklı ama canım bence evliliği iş anlaşması olarak düşünemeyecek kadar zor durumda arkadaşımız. Hergün kocadan ayrı oğuldan ayrı işittiği bir ton hakaret var üstelik bu kız hamile. İlgiye sevgiye muhtaç. Belki diyeceksin iş yerinde de amir hakaret ediyor aynısı diye ama kesinlikle aynı şey olamaz. Bir kere bunlar herşeyi geçtim evliler ve birliktelik yaşıyorlar.. Böyle ağır hakaret duyduğun üstelik bırak hakareti şiddet gördüğün aşağılandığın (belki hakaretlerin ucu ailesine bile varıyordur) kişiyle aynı yatağı paylaşmak tiksindirici birşey olsa gerek. Bence bu durumda kar/zarar hesabı değil, zararın neresinden dönsem kardır diye düşünmeli ve ona göre kendine bir yol çizmelidir. Konu sahibi arkadaşım, Allah yardımcın olsun pişmanlık duyup ağlamak yerine kendin için birşeyler yap ya polise şikayette bulun, ya da aileni ara ve yanlarına dön.

21 yasinda tanimadigin bir insanla evlenip yurt disina cikmissiniz.....

evleneli 6 ay olmus, hamile kalmissiniz

bu adamcik,siz karisina doguracagin cocuklar benim oglumdan onemli olamaz diyor

size siddet uyguluyor,asagiliyor,yapmadigi kalmiyor, siz hala o adamla ayni cati aldtinda yasiyorsunuz

bravooooooo..21 yasinda neyine guvenipte 32 yasinda bir adamin pesine takilip gidiyosun.ailen nasil

bir ailede seni oralara yolluyor, inanilir gibi degil.. birde buraya gelmis bosanmalimiyim diyor,siz

neysede o yavrucak,minicik sucsuz gunahsiz melek ne olacak, bunu hic sordunuzmu hic

kendinize..Allahim sen aklima mukayet ol yarabbi...boyle bilincsizce yapilan evliliklerin sonunu yavrular cekiyor...

kusura bakmayin bu durumda size degil o dogacak yavrucaga uzulurum....

Anneler,babalar biraz cocuklarimiza sahip cikmasini bilelim lutfen...cocuklarinizi yolda bulmus gibi ne

oldugunu bilmediginiz birisinin pesine takip yollamayin.......LUTFEN

LA HAVLE VELA KUVVETE

Son düzenleme:

Hlll hlllll cok inandiriciydi

basiniza daha neyin gelmesini bekliyorsunuz anlamiyorum, anlayamiyorum!
hayatiniz cehenneme donmus resmen tabii ki bosanmalisiniz.
esiniz kendisini ne zannediyor ki sizi evde kovuyor, dovuyor bu nedir ya?
ustelik hamilesiniz...
tepki alacagim belki ama benim tavsiyem ailenizin yanina donmeniz, bosanma islemlerini bri an once baslatmaniz ve babasini hic goremeyecek bir cocugu dunyaya getirmemeniz.
ho$, gorse bile zaten boyle bir adamdan ancak $am babasi olur...gorup ne yapacak...daha karninizdayken onu onemsemiyor, daha nohut kadar bir canken sizi onunla birlikte evden kovabiliyor bu adamdan baba olsa ne olur...
20 yasinda gencecikken 30 yasindaki cocuklu ustelik yurt disinda yasayan adami nereden bulup evlendiniz bilemiyorum, durumunuzu bilmeden bu konuda sizi yargilayamam, belki zorla evlendiniz orasini bilemem ama cok buyuk hata yapmissiniz!
gozlerinizi acin ve bunu gec olmadan gorun!
dunyaya bir can getirmeye hazir misiniz onu da iyice dusunun, boyle bir ortamda neden, hangi hakla hizmet hamile kaldiniz orasini da anlayamadim ya...

off sinirlerim bozuldu yine...

hata yapip yapip Allah'a siginmayin.
bence silkelenin ve hatalarinizi kapatmanin, hayatinizi guzellestirmenin yolunu once kendiniz bulun ve sonra gerisini Allah'a havale edin.
Allah dogruyu secmeniz icin size gereken herseyi vermis o yuzden ''once'' kendinizden baska hicbir seyden ve hic kimseden yardim beklemeyin.
once elinizden geleni yapin...iste o zaman Allah'a birakin gerisini

bir de benim anlamadigim bu kadar seye ragmen neden polisten ya da baska bir yerden yardim istemediginiz?
dil konusunda tereddutunuz olmasin, probleminiz oldugunu anlayinca tercuman bulurlar zaten.
ustelik hamilesiniz.
Hollanda'yi bilmiyorum, kendi yasadigim ulkeden ornek vermek gerekirse suan sizin durumuzda olup devlete siginsam devlet bana bakar.
siz de boyle bir seyden yararlanin bence, once yardim isteyin ve o evden ayrilin.
sonra da Turkiye'ye donun.
paraniz yoktur muhtemelen, devlet Turkiye'ye donmeniz icin gerekli olan parayi temin eder sanirim.
Hollanda'da yasayan arkadaslardan bu uyemize Hollanda'nin haklarini anlatmasini rice ediyorum. bu durumda ne yapabilir?

Son düzenleme:

O kristal bardakları bırakmadığın iyi olmuş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…