Bosanmali miyim sizce ?

Insan çaresizlik ve kırgınlık anında ne yapacagını bilemez. Belkide geride bırakacak birşeyi olmasın istemiş, belkide hırsını almak istemiş bir şekilde.

sağol arkadaşım...doğru sen de çok haklısın...kocamı seviyorum da demiş ya ondan öyle yazdım ama herşeyin bi sınırı vardır tabi...

canım çok üzüldüm durumuna içim parçalandı yeminederim ama bak sana bişiy deyim al karşına benim ve çocugumuzun degeri yok madem bitii de bunadn başka bişiy olmaz daha yıpranman için çok gençsin git bi kadın sıgınma evine kimsen yoksa yada bak annene dön affeder seni iş bul çalış bebeginle gül gibi yaşa.acaba unutabilirmiyim diye de hiç düşünme çünkü bebegini kucagına alınca hiç bişiyey üzemez seni ezdirme kendini madem eski karıyı özlüyo onu getirsin sen nie çekesin elin kahrını sen çok gençsin herşeyi başarabilirsin bak nikah varsa nafakada alırsın

Sen bunları espri olsun diye mi yazdın? bütün bu yaşadıklarına rağmen hangi evlilikten bahsediyorsun? evliliğim bitmesin dedigin şey nedir?dayak yemeye mi,hakaretlere mi,kovulmalara mı neye doyamıyorsun da hala oturuyorsun bu adamla? 2 aylık da olsa cok zor evet biliyorum cocugunu aldırmalısın en fenası bu ama bu adamla bağın kalmamalı.Boşanmalısın elbette hiç vakit kaybetmeden.21 yasında böyle bir adamla evlenmekle yapmıssın en buyuk hatayı zaten.seni döven bir adamın koynuna nasıl giriyorsun?miden nasıl kaldırıyor?ona nasıl yemek pişiriyorsun?nasıl aynı catı altında kalabiliyorsun üstelik çocugunu nasıl tasıyorsun?neden korunmazsın ki şu çağda adamın hali ortada.daha 6 ay olmus hemen topla pılını pırtını dön ülkene.bırak millet ne derse desin.

ahh canim.ne kadar üzüldüm bilsen.ben yurt disina geldigimdne beridir hep böyle seyler yasiyorum görüyorum etrafimdan.hep türk yada müslüman ailelerde daha cok yabancilari görmedim neyse.iste böyle sorunlari burda cok oldugu icin tr den buraya asla ama asla gelin gelmesin diye bagirmak istiyorum.burdaki erkekler burdaki acik sacik kadinlari özellikle yabanci uyruklu ama burda yasayan kadinlair görünce bitiyorlar.demissin ya bi kadin geldi o benim dostumdu sen nasil evlenirsin diye.cok dogal burda.örnek vereyim memleketlimiz bir kadin var evini terkedip bize gelmisti. 4 5 tane cocougu varmis.döneric dükkanlarida.bu kadin sabahtan aksama kadar tek calisiyormus.esi ya evde ya bosbos oturuyormus.bi gün bi kadin calismaya baslamis.kadinla ailecek icli disli olmuslar.cocuklar annelerindne cok kadini görmeye baslamislar dadisi gibi.birgün bu türk kadin esinin yoklugundan kuskulanmis eve gitmis ikisinide yatakta görmüs.kadin adamdan neler görmüs dayaklar yemis hastanelik olmus.beli kirilmis neler neler.hapse attrmis sonra tekrar cikartmis.sonra biz konustuk hallettik kadin evine döndü sonra görmedik bi daha kadini.burda okadar cok olaylar varki.insnain agzi acikta kaliyor.bence dönüs yolun varsa bosan.ama önce esinle iyi bir görüs.istisare edin.sonra baktin care yok.dön en kisa zamanda .sonra adam cocougu alman yada neredeyseniz oranin vatandasi yapar cocugundan olursun yada cocugun icin orda yasarsin.keske evlenmeden neden bosandigini sorsaydin .ilgilendirmiyo demissin ama cok ilgilendiriyo aslinda.belki kadinda bu nednelerden ayrilmistir neyse gecti bolu pazari.cocougun olmadan bir cözüm bulmalisin.:18:

ha ayrica daha yasin genc hamileligindne erken diye nasilsa esindende ayrilabilirsin diye cocugunu aldir diyenleri sakin dinleme bu dünya hayatindan mutlulugu yakalayayim derken öbür dünyayi unutma sakin.ayrica her dayak yenildiginde tabikide bosanilmaz suanda kücük bir tokat da olsa yiyen vardir herseyde bosanilsa evlilik diye bisi kalmaz dünyada.

Sen bu adamdan kurtul. Bu olaylar düzelse bile, geçmişte yaşadıklarını hatırlayacak yine kaldıramayacaksın ki düzeleceğine hiç inanmıyorum. 21yaşındasın yazık etme kendine.

canım ya kıyamam sana.çookk zor bi durum.en başta yapmışsın hataları 21 yaşında dul bi adamla evlenilirmi daha çok küçüksün.neleri çıkardı sana.üstelik çocuğu var.ve sen böyle bi adamdan hamile kalmışsın.başta şüphelerin olmalıydı bu adama karşı zaten önceki eşi bunu aldatmış.kadınlardan nefret etmesi çok doğal bu aşamada.bunun acısını da senden çıkarıyo olabilir.hamile kalmadan önce 10 kez düşünmeliydin hadi evlenmeden önce düşünmedin bari o zmn düşünmeliydin.neyse olan olmuş evlenmişin ve hamile kalmışsın.ama bu da senin onun bütün zorbalıklarına katlanmaya mecbur olduğunu göstermez ayrıl derim ben.kesinlikle ayrıl canım.dahada üzülüp yıpranmadan bu yaşta çökmeden ayrıl ve ailenin yanına git.böyle bir insanı sen düzeltemezsin.bi insan kesinlikle değişmez unutma bunu.nasılsa öyle gider.allah kolaylık versin canım inşallah hayatın düzene girer..

Canımm öncelikle böyle bir evlilik yaşadığın için geçmiş olsun.
Herşeyden önce ayrılıp ayrılmamaya kendin karar vermelisin.O gücü kendinde göremezsen başkalarının demesiyle olmaz bu iş.Tabi ki anlattıklarına göre tek çıkar yok boşanıp ailenin yanına dönmek ama bunu
yapabilmen için gerekli ortamları hazırlayıp,dikkatli ve bilinçli olmalısın.Ailenden yardım iste derim ben çok pişman olduğunu söyle ve kesinlikle senin yanında olmalarını sağla.Gelebiliyorlarsa hemen gelsinler.Kendini ezdirmenden yana hiç değilim.Benim söylebileceklerim bu kadar.

sen bu adamı çok sevmesen bu sorunalrdan sonra buraya hala ne yapmalıyım diye yazmazsın ,,,

sen sadeec bizden şuanda şöyle yap değişir böyle davran düzelir dememizi bekliyorsun ,,,

bak sana bi yazı göndereyim az önce başka bi topikte daha yazdım bunu ,,, belki işine yarar,,,mevlam yardımcın olsun çok dua ediyroum sana,,,,

Erkekler Eşlerinden Neler Bekliyor
1- Kendileri ile nikahlanmanız İslami açıdan meşru olan erkeklerle zaruret olmaksızın, meşru olmamanızı ve laubai davranmamanızı istiyor.
2- Kendisine karşı giyiminize dikkat ederek, dağınık bir durumda olmamanızı, düzenli ve cazibeli olmanızı istiyor.
3- Kendinizin, hayatınızdaki yerinin önemini zaman zaman ifade etmenizi, bunu hareketlerinizle de hissettirmenizi istiyor.
4- Onda görmek istediğiniz ve görmek istemediğiniz hasletlerin eksikliğini hissettirerek ve aşağılayarak değil de, saygılı bir şekilde ifade etmenizi istiyor.
5- Onu ruhen destekleyerek ve kendisine itimat ettiğinizi, güvendiğinizi hissettirecek tarzda, riyaya kaçmadan takdir edici sözler söylemenizi istiyor.
6- Kendilerinin eksik ve hatalı olan yön ve davranışlarını akrabalarınızda dahil olmak üzere başkalarının yarunda dile getirerek küçük düşürücü söz ve tavırlarda (Yanında ve gıyabında da olsa) bulunmamanızı istiyor.
7- Yabana erkeklerin güzel hasletlerini eşinizi kıskandıracak şekilde ve onu aşağılayacak şekilde (Yalnızken de olsa) dile getirmemenizi istiyor.
8- Eşiniz eve geldiğinde, onu mümkün olduğu kadar kapıda ve güler yüzle, aynı zamanda temiz ve düzenli karşılamanızı, hal ve hatırını sorarak ilgilendiğinizi hissettirmenizi istiyor.
9- Arada sırada ufak da olsa hediye alarak gönlünü hoş etmenizi istiyor.
10- Kendi ana-baba ve akrabalarınıza göstermesini istediğiniz saygı kadar, onun da ana-baba ve akrabalarına hürmetkar davranmanızı istiyor.
11- Ev işleriniz ne kadar yoğun olursa olsun, kendisine zaman ayırmanızı istiyor.
12- Zaruret olmadığı hallerde, eşiniz evde ikea onu bırakarak komşuya veya herhangi bir yere gezmeye gitmemenizi istiyor.
13- Mühim olmayan kusurlarını görmemezlikten gelerek affetmenizi istiyor.
14- Eşinizin hatalarını anarken, kendinizin de kusursuz olmadığını düşünmenizi, objektif olmanızı istiyor.
15- Ondan gizli işler yapmamanızı, yaptığınız işlerde ve herhangi bir yere gideceğiniz zaman kendisiyle mutlaka istişare etmenizi istiyor.
16- Kendisine asla çirkin, beceriksiz, pısırık ve benzeri hareketlerle birlikte, kendisine onu sevmediğinizi söylememenizi istiyor.
17- Başkalarının yanında olduğu gibi çocuklarınızın yanında da kendisini küçük düşürecek şekilde kendisini azarlamamanızı istiyor.
18- Onu çevrenize şikayet etmemenizi, aile sırlarınızın mahremiyetini hiçbir şekilde ihlal etmemenizi, kimseye açmamanızı istiyor.
19- Şayet arada sırada huysuzluktan olursa, anlayış ve sabır göstererek düzelmesine yardıma olmanızı istiyor.
20- Size ve yavrularınıza bir istikbal ve helal yoldan rızık kazanabilmesi için vermiş olduğu uğraşın zorluğunu anlamanızı, bu durumu takdir ve anlayışla karşılamanızı istiyor.
21- Yersiz kıskançlıklarla huzurunuzu bozmamanızı istiyor.
22- Hayat müşterektir diyerek, akşama kadar çalışmış ve eve yorgun-argın gelmiş olan eşinize evde de (zaruri hallerin dışında) angarya işler (bulaşık, çamaşır, yemek yapmak vb.) yapmaya zorlamamanızı istiyor.
23- Özel (mahrem) hayatınızdaki taleplerinizde onun ruh halini, yorgunluğunu, rahatsızlığını veya arzulu durumlarını da göz önünde bulundurarak onu günahlardan koruyacak hassasiyeti ve fedakarlığı kendisinden esirgememenizi istiyor.
24- Ailenin ve İslam toplumunun temeli olan aile yapısını her türlü fitne unsurlarından, şüphelere ve dedikodulara neden olacak hal ve davranışlardan korumanızı istiyor.
25- Aile bahçesinin çiçekleri olan çocukların ruhi ve kültürel alandaki yetişme ve olgunlaşma hususunda üzerine düşen eğitmenlik görevini ciddi ve fedakar bir şekilde yerine getirmenizi istiyor.
26- O size, günah olan ve hayatın diğer zorluklarından sizi korumak zorunda olduğunun bilinciyle hareket ederek, sizin de kendisi için bir libas olduğunuzu düşünüp kendisine bu hususlarda yardıma olmanızı istiyor.
27- Eşiniz sizinle macera yaşamak veya evcilik oynamak değil, ahirete uzanacak bir hayat için evlenmiştir.
28- Eşiniz sizden, onu bu imtihan dünyasında kendinizle dini mücadelesi arasında bir tercih yapmakla karşı karşıya bırakmamanızı istiyor.
29- Müslüman fert, aile ve toplumun temel görevlerinden olan İslam'ın anlaşılması, yaşanılması ve topluma hakim kılınması hususundaki görevlerini yerine getirmeye çalışırken, zaman zaman sizi ve evi ihmal etmesi halinde ona anlayış göstermenizi, hatta eğer mümkünse bu çalışmada kendisine bizzat destek olmanızı istiyor.
30- Eşiniz, "Eşim bana cariye olmalı ki; ben de ona köle olayım. O bana yer olmalı ki; bende ona gök olayım." diyor.
31- Eşiniz, "İş stresi gereği eve asık suratla dönmüş olabilirim, ama ben eşimden somurtkan bir çehre istemem." diyor.
32- Eşiniz, "Dünyada yaşıyoruz, sosyal hayat çok bozuk, problemler elbette olacaktır, yeterki büyütülmesin" diyor.
33- Eşiniz, "Saygı, sevgiyi besler ve genişletir. Saygıdan mahrum bir sevginin ölü olduğunun unutulmamasını" istiyor.
34- Eşiniz, "Eşimin asla yapmaması gereken şey, benimle sinir harbi başlatıp, galip çıkmaya çalışmasıdır" diyor.
35- Eşiniz, "Benim anlattıklarımı dinler gibi görünüp, kafasında kendi söyleyeceği cümleleri kuran bir eş fevkalade sinir bozucudur." diyor.
36- Eşiniz, "Az, öz ve yerinde konuşabilen kadın, Allah'ın en büyük nimetlerinden birisidir." diyor.
37- Eşiniz, "Bir kocayı en sinirlendiren ve huzursuz eden şey, eşinin avukat gibi dakikalarca kafa şişirmesidir." diyor.
38- Kaldı ki; Psikologlar, aile reisinin iş dönüşü tenha ve kimsenin etkilenmiyeceği bir yerde açık alana doğru 3-5 defa bağırmasını, deşarz olup beyin ve ruh dengesini koruması açısından gerekli görüyorlar.
39- İnatçılıkta ısrar eden ve bunu alışkanlık haline getiren, dediğinin olmasından başka bütün yollan kapayan bir kadına tahammülüm zordur.
40- Kendi durumundan daha iyi olanları sık sık gündeme getirip, içinde bulunduğu nimetlere şükürsüzlük eden kadın, kocasını çileden çıkartandır.
41- Şu söz hiç unutulmamalı; "Güzele kırk günde doyulur, güzel huyluya kırk yılda doyulmaz."
"Yüzü güzelden usanılır, huyu güzelden usanılmaz."

yorum yapan birisine bu kadar kırıcı konuşma hata yapamazmı insanlar demişsin evet insanlşar hata yapar canım ama bunun hata oldugunu gördügü anda buralara yazıpta akıl istemez.durum ortada ve eminim sende bunun farkındasın ailenimi arıyosun başka birinimi bilemem ama kaç kurtar kendini hemen.daha 6 aylıkken ne dayagı ya yada ne kovması delimisin sen göz yumuyosun bunlara.ki bide yok dostu gelmiş yok bilmem ne daha neleri gelir kapına bak görürsün.... hemen aileni ara karnındaki çocuk babasız kalıcak falan dişede düşünme ööle bi adamla büyütecegine çocugunu aldır daha iyi...

yeliz haklı bence kaç kurtar kendini daha yaşın çokkkkkkk küçük

Sirf Yurt Disinda yasamak icin, nelere gögüs geriyor bazi insanlar

Evet Yurt Disinda yasamak icin diyorum, cünkü bu arkadasta bu bes belli :

Adam Dul
Cocugu Var
Sevgi Yok
Saygi Yok

vb...

Ama arkadas HALA evli bu adamla...

Türkiyeye Dön sen Tez elden...

Hlll hlllll cok inandiriciydi

inanman benim icin cok onemli deil. ben yasadiklarimi anlattim.. ne kadar dolandirici adam var disarida bilmiyorsun. butun bir sayafaya herseyi yasadiklarimi gun gun anlatamam.. buralarada sigmaz... bu sekilde konusurken acaba birgun beninde basima gelebilirmi diye dusun istersen..

ben ordaki turk elcilini aradigimda onlarda bana o aileye karsi yapabilecekleri hic birsey olmadigini, ve cift vatandasligi oldugu icin 2 ayri ulkede iki ayri karisinin olmasindan dolayi suclu sayilamayacagini cunku ona karsi bi kanunun bile olmadigi soylendi!.. turkiyeden avukat bile tutamadim..

ayrica bazi arkadaslar yasa vurmuslar olayi.. yasdan oturu tecrubesizlik ve cahillige vurmuslar.. bu gibi olaylarin tamamen yas ile cahillikle alakasi yoktur.. benim tum ailem kandirildi.. ve yorumumda ironik olarak sadece normalde okumus ve kendi ayaklari uzerinde duran calisan bir bayan oldugumu anlatmak istedim.

soyle evine bir bak... o evinden suan ayrilacak olsan 2 bavula ne sigdirabilirsin? hayellerini mi ? cok sevidigin ortunumu ? kıyafetlerini mi?? 1bucuk senedir ozlemiyle yasadigin annecinin binbir turlu aldigi ceyizini mi??

kristal abrdaklarimi kırdım cunku benim icin cok onemliydiler.. 4 gorumcem vardı .. hepside onlara bayiliyorlardi.. gorumcelerimden kayınvalidemden kayınbıraderlerımden cok acı cektım. esım aylarca yoktu.. yapayanlizdim..

suan birdaha uzuldum.. keske kirici yorumlar yazilmadan once dusunulse..

bu arkadasada tek demek istedigim, guclu ol ve sana deger vermeyen biri icin uzulme ve aglama.. bosanacaksan soylemeden ayril tr ye don.. guclu ol. Allahin rahmeti cok buyuktur.. biz Onu unutsak da O bizi unutmaz..

çok büyük bi hata yapmışsın kızmak gücenmek yok ablacım.ama buda sana tecrübe ve ders olur birdaha kimsa için aileni bırakma. onların onaylamadığını da asla yapma.gençken hepimiz ailemize kızarız fikirlerini beğenmeyiz ama yanlış.ne olursa olsun gene onlardan fayda var.hiç bişey için geç değil.önemli olan yanlışının farkına varmak.şu anda yapacağın şey belli hiç başka yollar arama hemen aileni durumdan haberdar et.belki sana şimdi kızarlar yüz çevirirler ama asla pesetme gerekirse yalvar ne yap ne et kendini affettir ailene .böyle bi adamdan medet umacağına peşinden koşacağına ailenin peşinden koş.yoksa çok yazık olur sana yavrum.ailen gerekirse seni oradan alır yada sen türkiyeye dönersin onlara sığınırsın ve birdaha sakın bak bunu altına çizerek söylüyorum ailenin onaylamadığı şeyi yapma.hamileyim diyede üzülme çocuğu aldır diyemem sana bende hamileyim ben senin yerinde olsam aileme sığırım bir iş bulurum çocuğumada aslanlar gibi bakarım o kahrolası adamında adını anmam çocuğuma baban öldü derim zaten istemiyomuş çocuğu ne hayır gelir ondan.güçlü ol biraz kendine acındırma

ben anlattıklarına inanıyorum aynı şekilde benim bi akrabamda yaşadı böyle bi olay.akrabam olan erkek tarafı yurtdışında yaşıyolardı.akrabam olan kişi orada yemediği nane kalmamıştı uyuşturucu kullanıyodu düşüp kalktığı kadınların haddi hesabı yoktu.annesi çok üzülüyodu böyle şeyler yapmasına ve belki adam olur diye türkiyeden bi kızla nişanladılar görücü usulüyle.kız çok güzeldi bilgili kültürlü işinde gücünde bakımlı hoş bi kızdı çokta sevmiştik kızı.ama e..... hiçbizaman kızı istemedi doğru düzgün aramıyomuş bile.annesi hep çok yoğun çalışıyo arayamıyo falan diyodu kıza ve bi şekilde kızı inandırıyodu bozulmasın iş diye.zaten çokta nişanlı tutmadılar kız tarafı ne mal olduğunu anlamasın diye hemen düğünü yaptılar ve kızcağız yurtdışına onlarla gitti.kayınvalidesiyle birlikte yaşıyolardı.özellikle yanına aldı zaten oğlu eve kadın falan getirir kıza bi dengesizlik falan yapmasın diye.ama e.... kıza yapmadığını bırakmamış gitsin diye geceleri eve gelmiyomuş başka kadınlarla berabermiş açık açık kızada istemiyorum seni git diye kovuyomuş neler neler.neyse 1 yıl geçti türkiyeye tatile geldiler kızı tanıyamadım o kadar çökmüş ki üzüntüden o güzelim kız mahvolmuş saçları beyazlamış sürekli gülen konuşan yüzü gitmiş zavallı bi kız olmuş hala aklıma geldikçe içim yanıyo.bize geldiler ne konuşuyo ne gülüyo.....onlar gittikten sonra annemle oturup ağladık çok üzülmüştük ben o zamanlar küçüktüm şimdi olsa evlenmeden uyarırdım gizlice.tatilleri bitince yurtdışına geri döndüler kısa bi süre sonrada boşanmışlar.boşanmalarına sevindik en azından çocuk yoktu.inşallah o kız kendine layık biriyle mutlu olmuştur haber alamadım bidaha ama iyi olması için annemle çok dua ettik.bu arada bu olayı yeni öğrendim.onlar evliyken evlerine hırsız girmiş ve kızın bütün altınlarını düğünde takılanları çalmış diye duyduk sonradan öğrendik ki, kıza boşancak diye bişey kalmasın diye kaynanası altınları almış ve eve hırsız girdi süsü vermiş.allahtan korkmuyo bu insanlar.

anlattiginiz olaylardan cok yasaniyor.
belli ki konu sahibinin esi de bu psikopat adamlardan biri.
tez zamanda kendini kurtarmali bu adamdan.

Ateş düştüğü yeri yakar.. bizler sadece yorum yaparız, yargılarız yada destek veririz kendi öz hayatımıza bakmadan..

Çoğu bayan burada klavyenin ardında ahkam keser , xena olur ama evde eşinin baskılarına mağruzdur.. Aslında isteyipte yapamadığı şeyleri burada belirtir.. buda çok trajik.. Hayata isyan belkide kimbilir...

Bunlardan ders alıp en azından fikir gösteren yorumların içinden çekebilirsin sana ait hissettiğin cümleleri, ama geneli senin boşanmandan yana... ki bende öyle.. Hayatını mahvetmesine izin verme artık..
Al karnındaki bebeğini, umutlarını , beklentilerini, hayallerini ve biran önce uzaklaş oradan..

Umarım herşey istediğin gibi olur hayatta... yaşın çok genç.. şu anda mücadele edebilirsin ama yaş ilerledikçe bunada gücün kalmayacak...

Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…