Bosanmali miyim sizce ?

Sevgili kardeşim içinde bulunduğunuz duruma çok üzüldüm.ALLAH yardımcınız olsun. Yaşadıklarınız yenilir yutulur cinsten değil hakikaten de.
Anladığım kadarıyla çok fedakar bir hanımefendisiniz.Sizi anneme eşinizi de babama benzetiyorum.Gerçek şu ki huylu huyundan vazgeçmiyor.Babam ve annem evleneli 30 yılı aştı anlattıklarınızın aynısını annem de yaşadı ama babamı seviyordu ve sizin gibi hamileydi.Ayrılmadı hayatı zindan oldu keşke ayrılsaydım diyor şimdi ama çok geç.Annem hala babam düzelecek diye ümit ederken babam aynı tempoda devam ediyor hayatına.İnsanları değiştirmek sanıldığı kadar kolay olmuyor yani.Hele de kişiliği oturmuşsa.
Ben de 20 yaşına girdim.Yaşıt sayılırız.Ve bizim yaşımızda olmak, hayata yeniden başlamak isteyen çok insan var.O kadar gençsiniz ki.Hayatınızı deymeyecek biri için heba etmeniz doğru değil.Kendinizi çaresiz, güçsüz hissetmeyin.Sizi gerçekten mutlu edebilecek bebeğinizle de sizi kabul edebilecek milyonlarca insan var.Kaybınız o adama bağlı kalıp haycayacağınız güzelim yıllarınız yaşayamayacağınız mutluluklar kaçırdığınız fırsatlar ve göz yaşlarınız olacak...
Karamsar konuşmuş olabilirim yine kararı verecek olan sizsiniz.Ben sadece fikrimi söylüyorum. Korkmayın güçlü olun cesaretli olun bu böyle devam edemez çünkü.Çok ezilirsiniz.Ya ona iyi bir ders vermelisiniz aklını başına getirmek için( tabi aklının başına geleceği de meçhul) ya da arkanıza bakmadan çekip gitmelisiniz.Hakkınızda hayırlısı olsun.ALLAH cc yar ve yardımcınız olsun. En güzel dileklerim sizinle canım kardeşim...

bence de boşan ve kurtul bu rahatsız insandan..
dön Türkiye'ye ailenin yanına..
yeniden mutlu olmak umudun olur ne güzel..
fikrim bu..
hakkında hayırlısı olsun..
ancak bebek nolucak???
(olmaması daha iyi, bu koşullarda sanki)

Son düzenleme:
ayrilin desem olmayacak arada bebek var hic bir kadin evladinin babasiz büyümesini istemez ayrilmayin desem bu hemen evliligin en baslarinda böyle yapiyorsa ileride ne olur Allah bilir gercekten cok zor durumdaymissiniz yurt disindasiniz bi kac gün kafa dinlemek icin gidin desem nereye gitceksiniz kimseniz yok herkes türkiyedeymis annem derdi ki hep kizim yuva yikmak cok kolaydir ama yuvayi yapmak cok zordur derdi hep hala da der,aklima o geldi bi an ama dayakta yediginizi söylediniz Allah korusun bebeginize bir sey olsa bunun vebalinin altindan kimse kalkamaz,ama eger ailem bana destek cikar yanina alir beni derseniz öyle bir imkaniniz varsa bir an bile düsünmeyin derim cünkü cok gencsiniz ben henüz 19 yasindayim belki tecrübe sahibi degilim ama kendimce yorum yapmak istedim,ama muhakkak bir güvenceniz olsun güvenceniz olmadan adim atmayin ben bunu bilirim bunu söylerim hayat sartlari malum tekrar cok gecmis olsun ALLAH im kimsenin basina böyle dayanilmaz bir olay vermesin

Son düzenleme:
merhaba canım...

Hollanda da yaşam nasıl bilmiyorum ama.. ben sana almanyadan örnek göstererek anlatayım...
İlk önce kendine yaşadığın çevrede Türk bi avukat bul... Ona olan biten herşeyi anlat... Onlar sana yol gösterecektir... Hollandada kalabilmen için okulu bitirmem gerekiyor demişsin... Bitir sende okulunu?!
Hem kendine orda arkadaş edinirsin... Ordaki öretmenler sana yardımcı olurlar kesin... Hem seni yönlendirirler... Bi arkadaş demişti konsolosluk diye... Ara ve sor... ne yaparsam burada kalabilirim diye..
SAkın korkma.. Gerekirse sığınma evlerinde kal... O adamı çekmekten iyidir... Çcuk konusuna gelince... aldır aldırma gibi bişi diyemem... Onu kendin bileceksin... Ama geri dönme... Orda hayat şartları buraya göre çok çok iyi.. sigortan, işsizlik maaşın, ev kiran bunların hepsi ödeniyor... burda ne yapacaksın? kim bakacak sana/ size??? Hem dul bayan olarak türkiyede yaşamak ne kadar zor biliyomusun sen?
Herşeyi yoluna sokunca da işe gir... ben olsam orda olmanın faydalarını kullanırdım...
O adama dünyayı zindan et! Anasından doğduğuna pişman olsun! Sinirlerim bozuldu gece gece...
Hakkında hayırlısı...
Gelişmelerden haberdar et!

kelimesi kelimesine katılıyorum. Boşanmaya karşı olan ben, burada senin varlığına, insanlığına, insanlık onuruna açık bir tehdit gördüm. Durumunu ayarla, sonra ileriye bak. 21 çok genç bir yaş. Allah yardımcın olsun.

Merhabalar oncelikle hatasiz kul olmaz, hatalar insanlara dogruyu ogretmek icin olgunlastirmak icin varlar. Duse duse kalkmayida ogreneceksin canim arkadasim. Lutfen foruma kendin ettin kendin buldun gibi dusuncesiz yorumlar yazmayalim. Herseyden once cok ayip elbette kendi isteyerek evlendi ama bilemezdi boyle olacagini. Kim kendini bile bile atese atar? Bu sozu annesi babasinin bile soylemeye hakki yokken burada rastgele bir uyenin soylemesi hem gerekesiz hemde hakki degil.Bunu soyleyebilecek insaninda hic hata yapmamis bir insan evladi olmasi gerek ki bu da mumkun degil.

Oncelikle kendine gel silkelen. Esin oranin vatandasi degil mi... tamam cok guzel oranin yasalarina gore sana vuramaz, el kaldiramaz bunlari yaptigi anda hastaneye gidip raporlarini al, ayrica avukata git veya oradaki danismanlara yabanci olsunlar ins yabanci dilin vardir...ve olanlari anlat sana fiziki ve psikolojik olarak iskence yaptigini anlat, hamile oldugunuda ekle, evden kovuldugunuda. Elbette sorununa cozum bulacaklardir.Esin sana bakmayi tahahhut ederek seni Hollandaya getirdi yani senden sorumlu seni boyle ortada birakamaz bunun yasasi var. Ben Amerikada yasiyorum ve gocmen statusundeyim esim buranin vatandasi. Buranin yasalarina gore eger esim bana bu sekilde iskence yaparsa ve bosanirsam bana yapilanlari kanitlamam sartiyla oturma izni alabiliyorum. Belkide sende vatandas olmaya hak kazanmadiysan en azindan sana haksizlik yapildigi ve iskence edildigi icin oturma izni alabilirsin. Hollanda da yasalar nasil onu arastir. Birde yurtdisinda kalmanin diger bir yolu mutlaka bir okula yazil sen bosansan bile okula gittigin icin vize alabilirsin okula gittigin surecede orada kalirsin.

Sana bol sans bir an once kendini kurtar, bebegin icinde kalbinden ne geciyorsa onu yap.Eger bakamiycagini dusunuyorsan aldir derim cunku hamile olan sensin ve adam bakamayacak gibi... Kimse seni aldirdin diye suclayamaz tek basina bu sorumlulugu ustlenmek zorunda degilsin. Eger yapabilirim diyorsan aldirma canim,Bol sans tekrardan

canım durumuna çok üzüldüm inan...
hepimiz burda çoğumuz evli bayanlar olarak empati yaparak
konuna yorum yaptığımızı unutma..
bence kendini bi şekilde kurtarmalısın bu adamdan
çocuğun da olacakmış hayırlısı olsun umarım ama neden korunmadın be canım..
madem her gün ağlıyordun...
ailene karşı çıkarak evlenmişsin yazdığına göre
sana ah mı ettiler de böyle ağlıyorsun??
eğer ailen arkanda duracaksa hiç durma boşan derim
bu kadar eziyet çekmek hiç bir kadına yakışmıyor maalesef...

Ya ben dil öğrenip,okulumu bitircem diye oradaki işkenceye katlanamazdım heralde.Biran önce o adamdan ve o ülkeden kurtulmanın yollarını araştırırdım.Düşünmene hiç gerek yok bnc kardeşim,kesinlikle boşan.Seni kovduğunu yazmıştın.Ben olsam tekrar böyle birşey yaptığında karşısına geçip ''Senle birlikte geçirdiğim bir dakikama bile yazık, keske daha önce kovduğunda gitseydim hiç düşünmeden.'' derim ve arkama bile bakmadan cıkar giderim o evden..Güçlü ol tatlışım,o adam zavallının biri aslında.Korkma ondan.Rabbine sığın,dua et sürekli ve biran önce Türkiye'ye dönmenin yollarını araştır canım benim.Dualarımız seninle..

al biletini hazırla eşyalarını ve hiç birşey söylemedin git birde not yaz beyfendiye şimdi daha iyi anlıyorum eski eşinin neden başkasını sevdiğini. sen bana hiç kocalık yapmadın karnımdaki doğmamış çocuğa bile laf söyledin bitti artık. hayatımı mahvetmeyeceğim yaz. oooh kudursun pis herif

daha çok gençsin türkiyeye dön hiç korkma üzülme bu yaşadıklarının hepsi geçecek ve sen çok güzel yaşayacaksın

arkadasi 100% katiliyorum.
ben avusturyadayim canim.
sana bisey söylim mi, o sana dayak atiyorsa hele hamileyken cok ama cok büyük bi ceza yer biliyormusun, hata kendi cocugunu ( oglunu) bile kaybedebilir devlet tarafindan.
sen bence internetten orda aristir konsulosluk nerde oldugunu ve git derdine anlat, hata polise bile gitsen olur ama dil bilmiyon tabi.

ama holandada kalabilcek misin onu bilmem cünkü, 6 aydir ordasin ve sanirim devamli oturma iznin bile olmamis hala.
mutlaka bosan, arastir bi yol bul, ahh keske avusturyada olsaydin sana ne güzel yardim ederdim , malesef cok uzaksin.

Son düzenleme:
o adam seni dövdügünü ve kovdugunu mutlaka anlat canim hic cekinme.ellerinle mi anlatirsin bacaklarinla mi önemli degil, ama anlat.
ve orda bosandin zaman, senin cocugun sana kalir, ve esinden hise bile alirsin.
esinin ne varsa orda, yari yariya olucak.

ha bisey daha unuttum, senin cocuk dünyaya geldi zaman, sana cocuk parasi ödemek zorunda her ay, cocuk 18 yasina gelene kadar.

aiii, sinirim bozuldu, bu ne erkek böyle ya inanamiyorum.

buda ne arkadasım adam da saygı yok sevgı de yok nasıl ve neden avlendın sadece sevdım mı dıyorsun? kendıne baska cevaplar veremeyecek durumdamısın kendıne ne kadar deger verırısen sana o ladar değer verırler ama sen degerının herseyı kabul edıp bıde onun kaprıslerını cekmekle harcıyorsun... çocuk kaç yaşında? ailenden alırken sana ne sözler verdı ? daha çok gençsin her evlılıkte sorunlar olur ama saygıyla aşılır bak bakalım kendıne sana ne kadar saygısı var senın ona ne kadar saygın var.. saygın yoksa korkma hersey zaten bıtmıs aılenle gorusmuyormusun neden korkuyorsun hata yapmıs olman bı yana sen onların cocugusun ınanıyorum kı senın yanında bırılerın olmadıgını dusundugu ıcın bu kadar rahat davranıyor. unutma kı sen degerlı sın nefes alıyorsun

bencede türkiye ye dönmek bu durumda en mantiklisi olur diye düsünüyorum cünkü ben kendimden örnek vereyim almanyaya 3 sene önce geldik ve bu 3 sene icinde hala almancada sorun yasiyorum anliyorum herseyi konusmakta sorun oluyor bazen yani kisacasi dil ögrenilmesi gerekiyorsa cok yanlis bir zaman yani zaman kaybi olur bu durumda cünkü o arada o adam kimbilir bir kac sene icinde ne kadar degisecek Allah bilir :26:

Kizlar forumda hollanda da oturan ve oranin dilini bilen arkadaslar yok mu bir yardimci olsalar bu arkadasa??? Belki bir yerlere yonendirebilir veya tercumanlik yaparlik lutfen yardimci olalim arkadasimiza

arkadaslar fazla giremiyorum internete, simdi butun yorumlari okudum. Hepinizden Allah razi olsun. Hala ayni durumdayim sadece derdimi sizlerle paylasabildim kimseye bisey anlatamiyorum hersey hala ayni, ayni tas ayni hamam anlayacaginiz, hala cekiyorum bu adami tartismalarimiz suruyo hala ve bende korkuyla duruyorum disari atarsa beni diye. dugunde takilan altinlari falanda hep elimden aldi, bizim oralarda evlenmeden once mihir yapilir ayrilik falan olursa erkek tarafi kiz tarafina bi miktar para oder diye ve babam onu yapmisti iyi bi paraydida ama esim bi kagida benim talep etmeyecegimi yazmis ve altina bana zorla imza attirdi tehtit ederek. altinlarda gitti oda gitti sap gibi kaldim boyle.

ben bu sekilde cikip gidersem o karli ben zararli olurum. ben gittikten sonra ayni duzeni olsun istemiyorum madem o benim hayatimi mahfetti bende onun hayatini mahfederim.

bin turlu yalanlarla onceki esinden zorla aldi cocugu yalanci deliller sunmus mahkemeye bende dusunuyorum eski esiyle konusurum cocukla anneyi kavustururum sonrada benle biter ve kendisi tamamen yalniz kalsin ve hatalarini anlasin istiyorum ama bi turlu bunlara cesaret edemiyorum.

ama suna kararliyim benden sonra mutlu olmamali cunku benim hayatimi bu yasimda mahfetti kendininde oyle olsun istiyorum.

Yahu siz adamın sizden sonra ne yapacağını düşüneceğinize kendini kurtarıp mutlu etmenin yollarına bakın. Siz de ana evladısınız. Biraz kendinize gelin lütfen..

sen ayrilmak istiyosan canim, bence o adamla artik hic ugrasma, birak ne yaparsa yapsin.
onun eski esi ve cocugu seni ilgilenmesin daha iyi olur, sen kendine bak daha cok bence, o adamdan kurtulmaya calis.

canım ya uğraşma Allah'a havale et onu..Sen biran önce kurtulmanın yollarını düşün..İçini ferah tutmaya çalış,dua et sürekli.Rabbim yardımcın olsun kardeşim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…