Boşanmalı mıyım?

valla ben de şuna takıldım neden kimse yazmamış hayret ettim, farkında mısınız kız hem polis çağırmış daha bir durum olmadan kendini adamı rezil etmiş hem de annesine bağırmış hem evlenme surecinde hem o gunku tartışmada?
sebebi ne olursa olsun (çok ekstrem şeyler dışında) anne baba kayınvalide kayınpeder e bağırılır mı ya? kadın görmek istememekte haksız mı? konu sahibi kendisi diyor sesimi yukselttim diye, ki tahmin edebiliyorsunuz ses yukseltmenin boyutunu.
kayınvalide sonuna kadar haklı ben de derdim bir sure gözum görmesin onu diye, eğer oğlum deseydi benim eşim benim yanımda gelecek diye, seni de bir sure gözum görmesin derdim.
ayıp ya bağır çağır sonra yine aynı şekilde cicim cicim yapılsın, bir de diyosun ki kimse kimsenin evladı olmuyomuş, bağırırsan tabiki olmaz.
Kv kp haksızsa bağırılır. Karşıdaki insan sırf benden büyük diye terbiyesiz ise, suçlu ise susamam. Susmamak lazım. Büyük büyüklüğünü bilmiyor ama küçükten küçüklük bekliyorlar.

Sureklı esyalarını hazırlıyorsun "durduruyor" senı.
Annesiyle nisana gittıgınde terk edebilirsin evı?
Gidesi olsa POLİS çağırmış, onlarla da çok rahat giderdi. Ne bileyim ya polis çağırmak bana çok büyük bi iş gibi geliyor. Çağırıp yok vazgeçtim kavga etmiyormuşuz diyemem herhalde. Zahmet ettiler ayıp olmasın diye çıkardım mecburen sanırım 😂

Neden tek gitmesini istemezdın?
Aklına giriliyor kocaların tek kalınca bi ortamda. 🤦‍♀️

Gidesi olsa POLİS çağırmış, onlarla da çok rahat giderdi. Ne bileyim ya polis çağırmak bana çok büyük bi iş gibi geliyor. Çağırıp yok vazgeçtim kavga etmiyormuşuz diyemem herhalde. Zahmet ettiler ayıp olmasın diye çıkardım mecburen sanırım 😂

Aklına giriliyor kocaların tek kalınca bi ortamda. 🤦‍♀️
Bekar kadınların baska ısı gucu yok sdikli kocaları gelse de akıllarını baslarından alsak diye bekliyorlar zaten, cok haklı bi dusunce.

Kv kp haksızsa bağırılır. Karşıdaki insan sırf benden büyük diye terbiyesiz ise, suçlu ise susamam. Susmamak lazım. Büyük büyüklüğünü bilmiyor ama küçükten küçüklük bekliyorlar.

bağırılmaz ben ailemde de böyle gördum. Haksızsa ortamdan uzaklaşırsın ya da surat asarsın konuşmayı kesersin ama yaşıtınmış gibi bağıramazsın.Bana o yuzden yolda falan annesini azarlayanlar anormal geliyor. Çok ekstrem durum varsa bilemem Allah o sınava koymasın, ama ben bağırmam.

valla bende bilemedim.. çok tek taraflı anlatım çünkü.
evde sürekli boşanalım diyen surat asan biri olunca hayat zor.
adamın arkadaşlarıyla çıkmasında sorun yok ki.
düşünsene kapıya polis niye çağrılır?
Haftada 2 gün gece yarılarına kadar arkadaşlar ile çıkmak çalışma hayatı olan biri için az bir süre değil. Bunu yapan, eşini ihmal ediyordur. Polis olayını kendimden pay biçerek yorumlayayım; eşiyle bu kadar ciddi bir şekilde kavga etmemiş biri olarak, eşimin böyle cam çerçeve indirmesi durumunda çok paniğe düşerim. Evet, haklısınız; sürekli boşancam diyen surat asan biriyle hayat zor. Boşanma sözü bu kadar ağza sakız edilmemeli. Değeri kalmıyor. Kaynanaya bağırmak çok gereksiz, ama ben de böyle sinir anında tutamıyorum kendimi, car car bağırıyorum ya🤭 Eşim çok tutup geri çekmiştir beni bu yüzden.
İkisinin de yardıma ihtiyacı var. Sorunlar fazlaca büyümeden, acil tarafından.

Tabi özür dilesinde kadın iyice şişinsin.Konu sahibinin kaynanası özürden anlayan bir insana benzemiyor.Mahalle arası teyzesi tipli bir kadın olduğunu düşündüm konuyu okuyunca

Bu benim aile terbiyem ve bakış açım. Olayda çok yanlışlar yapmış konu sahibi. Polis çağırmış, anne baba gelmiş vs. Bu benim kendime duyduğum öz saygı. Büyüklerle ve aileyle yaşıt gibi hareket edilmez. Sizin görüşünüze de saygı duyuyorum. Belki hayat tecrübeniz bu şekilde davranılması gerektiğini söylüyordur.

game of thrones çunku :halay:
adamları neden böyle önemsiyolar Allahaşkına paylaşılamayan şehzade gibi.
Sorma ya.
Kocamla dugune gıttım... Kaynanam karsısında bır sıfır ondeyım serefıne herkes benden cay, sakir e yok.

Eşinizin iki gece dışarı çıkmasını neden sorun ediyorsunuz? Siz de çıkın, sizin de eşiniz dışında bir hayatınız olsun. Var mı bilmiyorum ama genelde koca, ev, aile odaklı yaşayan, kendilerine ait alanları olmayan kadınlar, bu tip konuları sorun ediyor. Eşiniz bekarken çıkmıyor muydu arkadaşlarıyla ya da alkol almıyor muydu?

Eşinizin ailesini çağırması büyük bir vasıfsızlık örneği. Bana göre direkt soğuma ve boşanma sebebi. Zira evlilik bazı iletişim ve sorun çözme becerilerini geliştirmiş insanların yapması gereken bir şey. Eşinizde bu yoksa, 5. sınıf öğrencisi gibi "örtmenim, Ayşe saçımı çekti" modunda ailelere koşuyorsa, o adamda iş yoktur bence. Gitmenizden korkuyorsa, sizi ikna etmesi gereken kişi kendisi, aileleriniz değil.

Kayınvalidenin evlerine gitmenizi istememesi olabilir ama nişana getirme demesi terbiyesizlik. Sonuçta nişan sahibi kendisi değil, siz de onun emir eri değilsiniz. Eşinizin aklı buna ermiyorsa, bu da büyük sorun. Adam olgun değil. Ayrıca kayınvalide kırılmak istemiyorsa, "çocuğum kendi sorunlarınızı kendiniz çözün, koskoca insanlarsınız" deme olgunluğunu gösterseydi ya.
Son paragraf hariç katılıyorum. Ama siz birilerini çağırıp fikirlerini sorarsanız onlar da kendi fikirlerini söylerler. Zira konu sahibi ve eşi "biz çözemedik siz çözün" der gibi ailelerini çağırmışlar. Kendi annesi de boşanın demiş neticede. Eşi konu sahibinin annesine bağırsaydı onlar nasıl tepki verecekti acaba. Ayrıca konu sahibinin çok fevri davrandığını düşünüyorum. Polisi filan çağırmakta hiç hoş değil. Kendi sorunlarını kendiler çözmeliler ortada şiddet yok polisi çağırıp onları da meşgul etmek niye?
Bence dediğiniz gibi adamı tanıyarak evlendi sonuçta. 2 gün eve geç gelmesini ben takmazdım eğer güveniyorsam. Benimde başka planlarım olurdu o günlerde. Bu raddeye kadar gelmesi çok çirkin olmuş. Eşimin annesine de bağırmazdım hakaret vs şeyler olmadığı sürece. Saygıyı koruma taraftarıyım. Benim eşim anneme bağırsa kaldıramam bunu. Yaşamak istemediğin şeyi yaşatmayacaksın. Kv'nin de evine çağırmamasını doğal buluyorum nişan kısmı abartı olmuşta.
Konu sahibi, eğer boşanmayacaksanız kabul edin bu durumu kv ile de konuşun karşılıklı özür dilensin kapansın konu. Siz bi sorunu çözmek şöyle dursun yeni yeni problemler eklemişsiniz üstüne. Yapıcı olmazsanız evlilik biter. Siz de eşiniz de kv de üstünüze düşeni yapacaksınız artık. Tek başınıza ezilin demiyorum, herkes kendi hatasını anlasın orta yolu bulun.

Bu benim aile terbiyem ve bakış açım. Olayda çok yanlışlar yapmış konu sahibi. Polis çağırmış, anne baba gelmiş vs. Bu benim kendime duyduğum öz saygı. Büyüklerle ve aileyle yaşıt gibi hareket edilmez. Sizin görüşünüze de saygı duyuyorum. Belki hayat tecrübeniz bu şekilde davranılması gerektiğini söylüyordur.
Aile terbiyesi herkeste var,bir sizde değil.Ben bağırıp çağırmam ama benim öz saygıma göre de bana haksızlık eden birine de sırf benden büyük diye ezik gibi özür dilemem.Aman kocayla iyi geçineyim,her şeye susayım,gerekirse beni paspas yapsınlar diyemem

Aile terbiyesi herkeste var,bir sizde değil.Ben bağırıp çağırmam ama benim öz saygıma göre de bana haksızlık eden birine de sırf benden büyük diye ezik gibi özür dilemem.Aman kocayla iyi geçineyim,her şeye susayım,gerekirse beni paspas yapsınlar diyemem
İşte gerçekten haksızlık mı yapmış orası tartışılır. Adam haftanın iki günü arkadaşlarıyla takılıyor içiyor diye çok büyümemiş mi tartışma sizce? Bence konu sahibi de hatalı olduğu için ortada kv yaptığı büyük bir yanlış olmadığı için ezik olmaz özür dileyince. Empati yaptığımda böyle düşündüm ben. Tabi saygı duyarım her görüşe ama düşünün, tek taraflı anlatım da bile konu sahibinin yaptığı hatalar ortada

İşte gerçekten haksızlık mı yapmış orası tartışılır. Adam haftanın iki günü arkadaşlarıyla takılıyor içiyor diye çok büyümemiş mi tartışma sizce? Bence konu sahibi de hatalı olduğu için ortada kv yaptığı büyük bir yanlış olmadığı için ezik olmaz özür dileyince. Empati yaptığımda böyle düşündüm ben. Tabi saygı duyarım her görüşe ama düşünün, tek taraflı anlatım da bile konu sahibinin yaptığı hatalar ortada
Polis olayı fazla olmuş,ailelerin işin içine girmesi zaten baştan saçma ama bence özür dilemese bile kayınvalide ile arası olaylar soğuyunca,bir süre geçince düzelir.

Polis olayı fazla olmuş,ailelerin işin içine girmesi zaten baştan saçma ama bence özür dilemese bile kayınvalide ile arası olaylar soğuyunca,bir süre geçince düzelir.
O ilişki bozulmuş iki taraf içinde artık düzelmez bence. Çok rezillik çıkmış. Eşi de çocuk gibi zaten

O ilişki bozulmuş iki taraf içinde artık düzelmez bence. Çok rezillik çıkmış. Eşi de çocuk gibi zaten
Valla teyzemle kayınvalidesinin arası bu durumdan daha kötü bozuktu.Yıllarca konuşmadılar sonra teyzemlerin çocuğu olunca konuşmaya başladılar.Şimdi iyiler,onlar bile düzelmişse herkes düzelir diye düşünüyorum.Eşi dengeyi bulamıyor o konuya katılıyorum.

Herkese teşekkür ederim. Evet ben de agresifleştim ama gerçekten kendi başlattı olayları. Aileleri aramayalım, sakinleşelim diye defalarca dedim. Benim bu cinnetim geçmeyecek annenleri arayana kadar deyince ve vurup kırmaya devam edince o zaman polisi ararım dedim. Belki yanlıştı bilmiyorum. Yine sakinleşmiştim. Ta ki annesi evime de nişana da getirme diyene kadar. Kendisine söyledim nişana gitme diye. Gideceğim dedi. Artık hiç bir şey yapmayı düşünmüyorum. Ben diyeceğimi dedim. Beni bu kadar saymıyor ve saydırmıyorsa hayırlısı olsun artık. Benim yanımda arkamda olmadıktan sonra hiç bir şeyin anlamı yok bence.

Back
X