Boşanmalımıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ruyacik89

hayatın umut dolu huzurlu olsun prensesim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
1.058
-753
318
İngiltere
Eşimle yurtdışındayım bana yıllar önce vurdu uzun süre böyle bir hareketi olmadı hamileyken kavga sırasında eşyaları yere fırlattı, onunla kendimi güvende hissetmediğimden ve ailemi Türkiye'ye yi çok özlediğimden Doğumdan sonra ailemin yanına geldim, eşim çocuğumu yuvada büyütmek istemediğim ailemi tercih ettiğim için 1 ay beni ve Yen'i doğmuş bebeği aramadı ayrılmak istediğini söyledi bende boşanmayı düşündüm ama Türkiye'nin durumu ailem ne kadar destek olsada tek başıma çocuk sorumluluğu yapamadım , yurtdışına evime döndüm bir süre iyiydi ama benim kalbim kırıktı, yine saygısızlıklar yaptı keşke boşansan filan dedi bende verdim dilekçeyi ailemin yanıma geldim, yine 6 hafta aramadı sormadı boşanma işleri için döndüm şimdi düzeltmek istediğini söylüyor kızıyla ilgileniyor ama beni kırıcak çok şey yaptı, bir de uyuşturucu mu içiyor ne bir tuhaf ama kesinlikle içmiyorum diyor , ben pek güvenmiyorum artık? ben bu kalp kırıklarını unutup sağlıklı bir ilişki yürütebilirmiyim? Yurtdışında da yapayalnız bir başıma yabancı başıma çocuk büyütebilirmiyimm? Türkiyede ailem çok destek beni çok seviyorlar bende onları ama Türkiye'nin durumu kötüye gidiyor herkes kızının geleceği için orada kal diyor? siz ne yapardınız

Evliliğiniz çok hasar almış yıpranmış şiddet sorumsuzluk bir evlilikte olmaması gerekenlerin en başında zaten
Yurt dışında kalıp tek başınıza ayakta kalamazmısınız hem çocuğunuzda babasını sık görür kopmamış olurlar

Mesleğiniz var mı orada nasıl bir maddi imkanla büyüteceksiniz evladınızı ? Türkiye'nin hali kötü ya aileniz para gönderse de yetmez .

Eş konusunda herhangi bir yorum yapamam boşan veya boşanma diye.. O adamla bir ömür mutsuzluk mu? Yoksa kendi başınıza kafanız rahat kalp kırıklıkları olmadan bir hayat mı? Umarım en mantıklı kararı verirsiniz.

Boşanın nafakaya bağlatın. Nafaka ile de türkiyeye gelmeyin. Hayat çok pahalandı ki bunlar daha iyi günler. Boşanmanız meselesinde de uzatmaya gerek yok çok hasar almışsınız güven bittiyse herşey biter. Allah yardımcınız olsun.

Esiniz eski huyuna geri donuyor maalesef . Ilk once orada bi duzen kurun deneyin ben olsam oyle yapardim. Orada mutsuz olursaniz ailenizin yanina gelirsiniz ikinci secenek olarak ya da baska bi ulke de olabilir. Hayat ne getirir bilinmez. Muhim olan evladinizla mutlu olmaniz en iyi karari siz vereceksiniz.

Insan yasar her sarta alisir. Insanlar savasin ortasinda doguyor ve yasiyor.Siz hayli hayli basarirsiniz yeter ki azmedin ve kendinize guvenin.

Ağustos ayında boşanma fikriniz hakkında 6 konu açmışsınız. Öncekileri saymadım:)

Mühendismişsiniz. Neden yurtdışında kalmıyorsunuz boşanıp, çalışıp? Sizi bu kadar düşündüren ne yahu?

Maddi gelirimiz var mı? Çalışıyor musunuz?

Yurt dışında degilim ama aynı seyleri birebir yasadım her seferinde döndüm onu sevdigim için en sonunda bana iftira attı komsumun kocasıyla ilişkim olduğunu soyledi bir kızım var ve geldim ailemin yanındayım bosanacaz ve şimdi hiç ilgilenmeyen adam it gibi yalvarıyor ve attığı iftirayı soylediği herseyi hatırlamadığını soyluyorum ben artık şizofreni olduğunu düşünüyorum çünkü yapıp edip hatırlamıyorum diyor mesela üç kişinin yanında konusuyor ertesi gün ben oyle birşey demedim diyor

Bu kadar düşünmeyin.
Meslek varmış.
Aile arkanızdaymış.
Daha ne olsun.
Türkiye'de ailenizin de desteği ile yeni bir düzen kurup çalışıp çocuğunuzu büyütebilirsiniz.
Ülkenim durumu iyiye gitmiyor diye biz Türkiyedekiler hunharca yurtdışına gitmiyoruz.
Düzelecek elbette.

Neyse..
Huzurlu olsun sizin için bundan sonrası

y.dışında güvende misiniz?
eşiniz sizin yine döneceginizi biliyor aileniz güven de zannedip y.dışına git deme sebepleri zaten bir kaç ay durur yine gider diyip güvensiz ilan ediyorlar ülkemi
siz kırık kalbinizi onarmak için konuyu eşinize açın kıran o tamir edecek yada etmeyecek de o.

Çok yalnız kalıyorum, eşim de bizi bırakmıyor

Aynı şey , siz bir şans vermeyi düşünüyormusunuz?

Çifte vatandaşlığım var yurtdışında boşanırsam eşimin maaşının yarısı bana geliyor, ama bu nedenle eşim çocuğumu Türkiye ye götürme meselesinde sıkıntı çıkarıyor

Türkiye'nin durumu kötüye gidiyor öyle mi? Biz burda vatanımızda yaşıyoruz, biz ölelim o zaman....kötüye gitse de dibe vursak ta burdayız...Sen zaten buranın kotuye gittiğini düşünüyorsan hiç düşünme bile. Gelmiş burda yaşayan insanlara Türkiye'nin durumu kötü gelmesem mi diyorsun ya

aynı konu hakkında baktım farklı baslıklarla surekli yazmıssın...Türkiye bu kadar riskli bi yerse 10 konu boyunca karar veremeyecek kadar hiç gelme bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…