- 24 Ağustos 2015
- 4.650
- 12.518
- 128
- 32
- Konu Sahibi BenveUtkum
-
Kusura bakma ama benim de kocamı boşanmış bir arkadaşım derdim,ihtiyacım diye diye parmağında oynatsa.
Süper zeka kocamı boşar; sonrada o çok becerikli arkadaşıma tepki verirdim.
Tepkisini yanlış vermiş ama sizinde o aileye verdiğiniz huzursuzluk azımsanacak kadar değil.
Siz de kendinize pay çıkarın.
İnan ki bende öyle. Komsularimin evine bile eşleri varken gitmiyorum. Ama hiç biri beni bırakmıyor eşleri de dahil. Bende sinirimi bilen bir insanım. Herkeste öyle. Ama böyle bişey başıma gelir diye düşünNedim. Yakın arkadaşımin, bana yakın olan eşi böyle düşünür diye düşünmedim.Ben de boşandım. İlk Zamanlar evli olan çok yakın arkadaşlarımın evine gittim bi iki sonra dedim kendini geri çek ne olur ne olmaz insanlara güven olmuyor. Erkek veya kadın farketmiyor. Arkadaşlarım Zamanla şikayetçi olmaya başladılar hiç gelmiyorsun vs. Ben de dışarda görüşelim teklifiyle karşılık verdim hep. Dışarda buluşur dertleşirdik. Çok şükür ki bi sorun yaşamadım. Malesef toplumumuzda bu tip insanlar var. Ha boşanmış olup arkadaşlarının yuvalarına göz diken kadınlar da var. En iyisi temkinli olmak arkadaşım.
İnşallah! Ancak öyle anlar beni çünkü.inşallah ne düşünüyorsaniz onu yaşarsınız
Canım benim bunu boşanmış olmanla ilişkilendirme. Sonuçta sen bekar bir insansın. Açık konuşayım bende ne olursa olsun eşimin başka bir bayanla arkadaşlık etmesini istemem. Yani kardeşim gibi olsa dahi istemem. Uygun değil bir kere. Sıkma canını, sende uzak dur olsun bitsin. Birde bilemezsin belkide kadının eşiyle ilgili farklı sıkıntıları vardır. Hiç kurcalama , canını da sıkma.Yaklaşık 10 yıldır çalıştığım iş arkadaşımın, yaklaşık 8 yıldır çalıştığım ve sonradan başka kuruma geçen eşi(karısı) beni arkadaşımdan kıskandı. Normalde benden şüphesi olmayan kocası ile ilgili problemini benimle konuşan, sıkıntısını, derdini bana anlatan, benim nasıl yapıda olduğumu bilen insan meğerse boşandığımdan beri benim eşi ile olan arkadaşlığımı, topluca resim çekilmelerimizi, derdimde sıkıntımda bana yardımcı olmasını kaskanıyormuş. Bunu o kadar senenin hatrına bana değil de araya görümcesini sokarak, görümcesini telefon ile bana aratarak, kendisinin bundan haberi yokmuş gibi söyleterek, kendimi, eşinden geri çekmemi istiyor. İki gündür içim burulmuş, iki gündür çok üzgünüm. Dediğini yapacağım ama kaç yıldır aynı kalemde kardeş olduk, dertleştik, hiç sıkıntısı yoktu, iki aydır (boşandım boşanalı) sıkıntılı imiş. Kendimi gerçekten çok kötü hissettim. Paylaşmak istedim sizinle.
Arkadaşlığınız gerçek değilmiş artı o kadın zaten zihniyeti pis bi insanmış! Ben de boşandım 10 yıldır aynı odada çalıştığım erkek arkadaşımın eşi (ailecek görüşüyoduk) sürekli benimle ilgilendi defalarca benimle dışarda buluşup ağlamalarımı sızlamalarımı dinledi aylarca aradı sordu hiç yalnız bırakmadı.. Ve şimdi nerdeyse en yakın dostum oldu.. Allah ondan bin kere razı olsun.. Allah insanın içine fesatlık vermesin.. Kötü veya iyi düşünen insanlara da düşündüklerinin 10 katını kendine versinİnan ki bende öyle. Komsularimin evine bile eşleri varken gitmiyorum. Ama hiç biri beni bırakmıyor eşleri de dahil. Bende sinirimi bilen bir insanım. Herkeste öyle. Ama böyle bişey başıma gelir diye düşünNedim. Yakın arkadaşımin, bana yakın olan eşi böyle düşünür diye düşünmedim.
İşte öyle değil. Boşanmadan önce evliydin, artık bekar bir kadınsın. Karşı taraf rahatsız olabilir. Kişiselleştirme hiç. Senlik bir durum yok.Haddinden fazla yakınlık ne kadar olabilir ki. Boşanmadan önce neysem boşandıktan sonra da o kadar aramızda ki ilişki. Ne eksik ne fazla.
Seni kötü hissedecek bir nedenin yok ki. O kezbanlığına ağlasın. Ara konuş bence, "demek evliliğin için potansiyel tehlikeymişim, kocan için sizin evli olmanız da çok şey ifade etmiyormuş ki her bekar kadından koruman lazım.Yaklaşık 10 yıldır çalıştığım iş arkadaşımın, yaklaşık 8 yıldır çalıştığım ve sonradan başka kuruma geçen eşi(karısı) beni arkadaşımdan kıskandı. Normalde benden şüphesi olmayan kocası ile ilgili problemini benimle konuşan, sıkıntısını, derdini bana anlatan, benim nasıl yapıda olduğumu bilen insan meğerse boşandığımdan beri benim eşi ile olan arkadaşlığımı, topluca resim çekilmelerimizi, derdimde sıkıntımda bana yardımcı olmasını kaskanıyormuş. Bunu o kadar senenin hatrına bana değil de araya görümcesini sokarak, görümcesini telefon ile bana aratarak, kendisinin bundan haberi yokmuş gibi söyleterek, kendimi, eşinden geri çekmemi istiyor. İki gündür içim burulmuş, iki gündür çok üzgünüm. Dediğini yapacağım ama kaç yıldır aynı kalemde kardeş olduk, dertleştik, hiç sıkıntısı yoktu, iki aydır (boşandım boşanalı) sıkıntılı imiş. Kendimi gerçekten çok kötü hissettim. Paylaşmak istedim sizinle.
Arkadaşlığınız gerçek değilmiş artı o kadın zaten zihniyeti pis bi insanmış! Ben de boşandım 10 yıldır aynı odada çalıştığım erkek arkadaşımın eşi (ailecek görüşüyoduk) sürekli benimle ilgilendi defalarca benimle dışarda buluşup ağlamalarımı sızlamalarımı dinledi aylarca aradı sordu hiç yalnız bırakmadı.. Ve şimdi nerdeyse en yakın dostum oldu.. Allah ondan bin kere razı olsun.. Allah insanın içine fesatlık vermesin.. Kötü veya iyi düşünen insanlara da düşündüklerinin 10 katını kendine versin
niye üzülüyorsunuz . kendinizi üzmeye degermi hem bosanmıs onane oyle birsey olsa bile ne haddine.Hayır çekilip instagramın hikayesine attığımız resimlerde hep kalemce çekildiğimiz toplu resimler. Ne başbaşa bir yere gider otururuz, ne başbaşa bir yere gider çay içeriz. Boşanmadan önce de böyleydi. Şimdi de aynı. İki aydır meğerse sıkıntısı varmış. Gerçekten çok üzüldüm,
siz yanlış anlamışsınız benim ofis arkadaşım erkek benimle yakından ilgilenen kişi dışarda buluşup dertleştiğim kişi onun karısı. Ayrıca erkek arkadaşım da ne zaman başım sıkışsa yardımıma her ikisi beraber koştular sağolsunlar. Çok insanlardır.Bu kişiye göre değişir ama. Mesela benim eşim böyle bir şey yapamaz. Başka bir kadın her ne sebeple olursa olsun eşimi arayıp, eşimle dışarıda bir yerlerde bir araya gelip ağlayamaz.
Bende bunu asla yapamam. Benimde asla yakın bir erkek arkadaşım olamaz, bende asla genç, evli bir erkekle bir araya gelip ona ağlayamam. Biz eşli görüşmelerde bile ayrı odalarda oturuyoruz.
Bu tamamen bakış açısı ve yaşam biçimiyle ilgili bir şey. Misal ben bu şekilde yaşadığım için kötü niyetli birisi olduğumu düşünmüyorum. Siz farklı yaşadığınız için sizinde kötü niyetli birisi olduğunuzu düşünmüyorum.
Bu dini referanslı bir tercih, böyle bir gerçekte var.
Ama burda ki sorun benim boşanmam. Ben ona sorun ne zamandır başladı diye sordum. O da bana iki aydir diyor. Yani Boşandıktan sonra mı diyorum evet diyor. Bu mantıklı mi ? Kadında zaten kendi Bekar arkadaşı ile dışarı çıkıp oturup yemek yiyor. Arabada ön koltukta oturup müzik eşliğinde instagrama resim atıyor. Yani kendi evli iken bunları yapmaya hak göruyor kendinde de benim Boşandıktan sonra mı ğer zamanki işler gözüne battıBu kişiye göre değişir ama. Mesela benim eşim böyle bir şey yapamaz. Başka bir kadın her ne sebeple olursa olsun eşimi arayıp, eşimle dışarıda bir yerlerde bir araya gelip ağlayamaz.
Bende bunu asla yapamam. Benimde asla yakın bir erkek arkadaşım olamaz, bende asla genç, evli bir erkekle bir araya gelip ona ağlayamam. Biz eşli görüşmelerde bile ayrı odalarda oturuyoruz.
Bu tamamen bakış açısı ve yaşam biçimiyle ilgili bir şey. Misal ben bu şekilde yaşadığım için kötü niyetli birisi olduğumu düşünmüyorum. Siz farklı yaşadığınız için sizinde kötü niyetli birisi olduğunuzu düşünmüyorum.
Ayrıca benimle evliylen yakın arkadaş olup boşandıktan sonra mesafe koyan insan iyi niyetli biri olamaz. Sizin durumunuz ayrı saygı duyarım zaten evli de olsanız bir erkekle arkadaş olmazsınız. Ama konu sahibinin arkadaşlarının dini bir sebeple böyle davranmadığı çok açık! Evliyken yakın olmalarına ses çıkarmayan ama boşanınca sanki onun kocasını baştan çıkarabilirmiş muamelesi görmüş arkadaş burda! Bunun iyi niyeti nerde bana bi zahmet açıklarmısınız.Bu kişiye göre değişir ama. Mesela benim eşim böyle bir şey yapamaz. Başka bir kadın her ne sebeple olursa olsun eşimi arayıp, eşimle dışarıda bir yerlerde bir araya gelip ağlayamaz.
yalnız erkek olan arkadaş değil onun karısı ilgilenmiş zaten baya yanlış anlamışsınız.Bu kişiye göre değişir ama. Mesela benim eşim böyle bir şey yapamaz. Başka bir kadın her ne sebeple olursa olsun eşimi arayıp, eşimle dışarıda bir yerlerde bir araya gelip ağlayamaz.
sanırım komple çekileceksindir hayatlarından.Yaklaşık 10 yıldır çalıştığım iş arkadaşımın, yaklaşık 8 yıldır çalıştığım ve sonradan başka kuruma geçen eşi(karısı) beni arkadaşımdan kıskandı. Normalde benden şüphesi olmayan kocası ile ilgili problemini benimle konuşan, sıkıntısını, derdini bana anlatan, benim nasıl yapıda olduğumu bilen insan meğerse boşandığımdan beri benim eşi ile olan arkadaşlığımı, topluca resim çekilmelerimizi, derdimde sıkıntımda bana yardımcı olmasını kaskanıyormuş. Bunu o kadar senenin hatrına bana değil de araya görümcesini sokarak, görümcesini telefon ile bana aratarak, kendisinin bundan haberi yokmuş gibi söyleterek, kendimi, eşinden geri çekmemi istiyor. İki gündür içim burulmuş, iki gündür çok üzgünüm. Dediğini yapacağım ama kaç yıldır aynı kalemde kardeş olduk, dertleştik, hiç sıkıntısı yoktu, iki aydır (boşandım boşanalı) sıkıntılı imiş. Kendimi gerçekten çok kötü hissettim. Paylaşmak istedim sizinle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?