- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.697
- 798
- Konu Sahibi BenveUtkum
-
+1500bu zihniyettekiler ölebilir mi lütfen. tüm kadınlar özellikle boşanmış olanlar sizin b.klu kocanızın peşinde değil yani. akıl fikir mantık... yok bunlarda. hiç canını sıkma. herkesle mesafeni koru. üzülmezsin böylece.
Geçmiş olsun. Lütfen üzülmeyin. Hanımefendi kocasından yeterince emin değil demek ki. Güveni tam olmayabilir.Ben buradan bunu anladım. O kadar yıllık hukukunuz varmış. Sizin nasıl bir insan olduğunuzu biliyordur. Toplumun boşanmış kadınlara bakışı belli siz dik durun. Ama şunu görmüyorlar. Erkeğin aldatma eğilimi varsa eninde sonunda yapar. Hanımefendi gerçekten tehlikeli kişilerden uzak tutsun öyleyse kocasını...Hayır çekilip instagramın hikayesine attığımız resimlerde hep kalemce çekildiğimiz toplu resimler. Ne başbaşa bir yere gider otururuz, ne başbaşa bir yere gider çay içeriz. Boşanmadan önce de böyleydi. Şimdi de aynı. İki aydır meğerse sıkıntısı varmış. Gerçekten çok üzüldüm,
Bir erkek ve bir kadın sadece seks için ilişki kurmaz. Arkadaşlık, dostluk gibi kavramlar da vardır. Konu sahibinin derdinin, adamın desteğini kaybetmiş olmak olduğunu hiç zannetmiyorum.. Bence asıl üzüldüğü konu kendisinin zan altında bırakılması ve gördüğü muamele.Ben kadını anlıyorum açıkçası. Siz sadece boşanmışsınız, ölüm kalım yaşamamısınız ki neyin desteğini istiyorsunuz ki? Hadi derdiniz, sıkıntınız bir şeye ihtiyacınız oldu gidip o kadından isteyebilirsiniz bu desteği. Ben de durup bir niye bana değil de kocamdan istiyor desteği derim. Arkadaşsa arkadaş yani her şeyin sınırı olmalı, evli de olsanız bekar da olsanız bu böyledir. Ben de eşimin samimi kadın arkadaşı olsun istemem açıkcası, mesafe iyidir her zaman. Bazıları da demiş ki eşine de dedirdiklerini, desin nolacak ki? Demek ki kendi eşleri böyle bir durumda elin kadını için onlara kızıp, elin kadınına daha çok değer verdiğini gösterebiliyor, kendileri de bunu sıkıntı etmiyor, bunu da gördüm ya. :)
zor. daha önce desymiş iyiymiş. ama boşandıktan sonra bunu demesi cok kötü olmuş.Yaklaşık 10 yıldır çalıştığım iş arkadaşımın, yaklaşık 8 yıldır çalıştığım ve sonradan başka kuruma geçen eşi(karısı) beni arkadaşımdan kıskandı. Normalde benden şüphesi olmayan kocası ile ilgili problemini benimle konuşan, sıkıntısını, derdini bana anlatan, benim nasıl yapıda olduğumu bilen insan meğerse boşandığımdan beri benim eşi ile olan arkadaşlığımı, topluca resim çekilmelerimizi, derdimde sıkıntımda bana yardımcı olmasını kaskanıyormuş. Bunu o kadar senenin hatrına bana değil de araya görümcesini sokarak, görümcesini telefon ile bana aratarak, kendisinin bundan haberi yokmuş gibi söyleterek, kendimi, eşinden geri çekmemi istiyor. İki gündür içim burulmuş, iki gündür çok üzgünüm. Dediğini yapacağım ama kaç yıldır aynı kalemde kardeş olduk, dertleştik, hiç sıkıntısı yoktu, iki aydır (boşandım boşanalı) sıkıntılı imiş. Kendimi gerçekten çok kötü hissettim. Paylaşmak istedim sizinle.
Tamam hanımefendi sizin eşinizin samimi kadın arkadaşı olsun, benimkinin olamaz, ben de samimi erkek arkadaşı yapmam keza, olmayınca da bir eksikliğini de görmedim hiç. Ben buna üzülüyor mu yazmışım? Ölüm kalım yaşamamış ki altı üstü boşanmış, günümüzde çoğu çift boşanıyor, ben desteklik bir durum göremiyorum. Kaldı ki dediğim gibi birinden destek görecekse, dertleşecekse bu ben olmalıyım, eşim değil. Mesafesini korursa insanlarla bir daha bu muameleye de maruz kalmaz. Dediğim gibi bekar da olsan evli de olsan herkesle mesafeli olmak iyidir.Bir erkek ve bir kadın sadece seks için ilişki kurmaz. Arkadaşlık, dostluk gibi kavramlar da vardır. Konu sahibinin derdinin, adamın desteğini kaybetmiş olmak olduğunu hiç zannetmiyorum.. Bence asıl üzüldüğü konu kendisinin zan altında bırakılması ve gördüğü muamele.
Ayrıca benimle evliylen yakın arkadaş olup boşandıktan sonra mesafe koyan insan iyi niyetli biri olamaz. Sizin durumunuz ayrı saygı duyarım zaten evli de olsanız bir erkekle arkadaş olmazsınız. Ama konu sahibinin arkadaşlarının dini bir sebeple böyle davranmadığı çok açık! Evliyken yakın olmalarına ses çıkarmayan ama boşanınca sanki onun kocasını baştan çıkarabilirmiş muamelesi görmüş arkadaş burda! Bunun iyi niyeti nerde bana bi zahmet açıklarmısınız.
Tamam hanımefendi sizin eşinizin samimi kadın arkadaşı olsun, benimkinin olamaz, ben de samimi erkek arkadaşı yapmam keza, olmayınca da bir eksikliğini de görmedim hiç. Ben buna üzülüyor mu yazmışım? Ölüm kalım yaşamamış ki altı üstü boşanmış, günümüzde çoğu çift boşanıyor, ben desteklik bir durum göremiyorum. Kaldı ki dediğim gibi birinden destek görecekse, dertleşecekse bu ben olmalıyım, eşim değil. Mesafesini korursa insanlarla bir daha bu muameleye de maruz kalmaz. Dediğim gibi bekar da olsa evli de olsa herkesle mesafeli olmak iyidir.
Anlatamıyorum sanırım olay aldatmak veya namus değil, ben de yakın erkek arkadaş yapmam diyorum bunu anlamıyor musunuz? Ben kendimden mi korkuyorum aldatırım diye yoksa? Gereksiz samimiyet bana göre böyle şeyler, arkadaşlığında belli sınırları vardır. Bakın size şöyle diyim üniversitede erkek bir arkadaşımın tek kız arkadaşı bendim; çünkü sevgilisi çok kıskançtı ve konuşmasına müsade ettiği tek kız bendim. Çünkü ben zaten mesafemi, sınırımı bilirdim.Bence konu sahibinin oldukça mesafeli bir arkadaşlık ilişkisi varmış zaten... Benim için namusun, ahlakın cinsiyeti yada medeni hali yok.. Bir insan aldatmaya meyilli ise fizanda da bulur karşı cinsi, ille yakın arkadaşlarını yoklamasına gerek yok. Keza evli bekar da farketmez onun için..
Sizin fikrinizdir saygı duyuyorum. Hayırlı geceler...
ondan cok daha guzel ondan cok daha akilli bir kadinsin demek ki... seni bu denli kiskandigin gore. bir de boyle dusunYaklaşık 10 yıldır çalıştığım iş arkadaşımın, yaklaşık 8 yıldır çalıştığım ve sonradan başka kuruma geçen eşi(karısı) beni arkadaşımdan kıskandı. Normalde benden şüphesi olmayan kocası ile ilgili problemini benimle konuşan, sıkıntısını, derdini bana anlatan, benim nasıl yapıda olduğumu bilen insan meğerse boşandığımdan beri benim eşi ile olan arkadaşlığımı, topluca resim çekilmelerimizi, derdimde sıkıntımda bana yardımcı olmasını kaskanıyormuş. Bunu o kadar senenin hatrına bana değil de araya görümcesini sokarak, görümcesini telefon ile bana aratarak, kendisinin bundan haberi yokmuş gibi söyleterek, kendimi, eşinden geri çekmemi istiyor. İki gündür içim burulmuş, iki gündür çok üzgünüm. Dediğini yapacağım ama kaç yıldır aynı kalemde kardeş olduk, dertleştik, hiç sıkıntısı yoktu, iki aydır (boşandım boşanalı) sıkıntılı imiş. Kendimi gerçekten çok kötü hissettim. Paylaşmak istedim sizinle.
Ben kadindan ondan önce tanıdım arkadasimi. Ondan önce arkadaştim. O bizden iki yıl sonra girdi ise. Zaten iki yıl sonra da ben evlendim. Biz o yokkende dertlesirdik. Konuşurduk. Hatta bizim arkadasligimizi da severdi.siz bekarken de bu kadar yakın mıydınız eşiyle ?
yoksa bu insanlarla arkadaşlığınız siz evliyken mi başladı ?
siz evliyken yakın olmanızda bir sakınca görmemiş olabilir.
boşandığınız için artık bekarsınız ve size bekar bir kadın gibi davranmasına kırılmanıza gerek yok bence. sizin karakteriniz dolayısıyla yapılmış bir hareket olduğunu düşünmüyorum. bana çok normal geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?