Öncelik görme isteğiniz doğru ama yolu yordamı evden kovmak, kovacaksanız da bu üslupla/bu şekilde yapmak değil. Artık birbirinize saygı duyabileceğiniz bir durum yok, adama açık açık onu istemediğinizi, kovduğunuzu söylemişsiniz zaten. Çift terapisi tavsiyesinde bulunulan onlarca yorum vardı, keşke dikkate alıp eşinizle paylaşıp öyle bir karar alsaydınız. Bu yaptığınız haklıyken haksız duruma düşmek olmuş. Yarın öbür gün bir mahkeme açsa, bu durumu kanıtlasa ne yazık ki bu konuda kusurlu siz görülürsünüz. Eşim arkadaşına yardım ediyor, 3 saattir onların evinde bahçe işi yapıyor, telefonuna da ulaşamadım, istesem arkadaşını arayıp bilgi alabilirdim ama yapmadım onun yerine eşyalarını yerlere atıp, onu evden kovdum, bu cümleler çok da mantıklı gelmiyor değil mi? Aynı cümleleri eşime ulaşmaya çalıştım ulaşamadım, eve gelince eşimin bu davranışlarından dolayı artık onunla birlikte olamayacağımı söyledim, konuşup yollarımızı ayırmaya karar verdik şeklinde kursaydınız haklı görebilirdim. Hayat bu her şey insanlar için ama siz çok agresif davranıyorsunuz. Yani böyle davranmak yerine daha medenice, daha sakin davranmaya, daha mantıklı davranmaya çalışın. Evinizde çocuklar var, çocuklar boşanmadan ziyade boşanma sürecindeki hakaretler, anne baba arasındaki düşmanlıktan daha çok etkileniyorlar. Duygularınızın şiddetini kontrol edememeniz onları daha çok etkiler. Lütfen bu ayrılığa da kavgaya da yaklaşımınızı daha sakin yapın. Her ne sebeple olursa olsun, ne kadar çok seversem seveyim biri benim eşyalarımı yerlere atıp, beni evimden kovarsa zaten beni sevmediğini, çoktan gözden çıkardığını, bana ufacık bir saygısının olmadığını anlarım. Muhtemelen eşiniz de böyle düşünüyor, size saygı duyuyorsa da artık duymayacaktır. Birbirinizden daha çok uzaklaşmanız kaçınılmaz. İnsanlar bazen ders verme, sinir çıkarma, ayrılık ile korkutma amacıyla da böyle şeyler yapabiliyorlar ama bu tavırla yapılan hiçbir ayrılık konuşması ah evliliğimi kaybediyorum, düzelmem lazım algısı oluşturmuyor. Aksine beni sevmiyor, zaten istemiyor bu saatten sonra niye çabalayayım, zaten gözden çıkarmış diye düşünüyorlar. Her ne hissederseniz hissedin lütfen bu tepkilerinizi daha sakince gösterin.