Boşanmayı Düşünüyorum

Siz ise baslar baslamaz isten cikip yatacak tipi var . Is kuracagim diyormus da, is kurmak cok masrafli ve riskli bir is, o kadar paraniz varsa neden sevmediginiz iste calisasiniz ki. Diyelim ki is kurdu, is batti o zaman zarari siz mi odeyeceksiniz?

Bir kadının ne olursa olsun öncelikle ekonomik özgürlüğünü eline alması gerektiğini düşünüyorum... günü geliyor böyle minnet ediliyor... ama siz en baştan beri çalışmıyormuşsunuz bunu kabul ederek sizinle evlenmiş... bu nedenle şuanda gösterdiği tepkide oldukça haksız... yerinizde olsam boşanmayı ciddi anlamda düşünürdüm elbette kolay değil bu... ancak yazdıklarınızdan eşinizin sizi daha çok kıracağını hissettim... sizin çalışmamanız onun çalışıyor olması beyefendiyi
oldukça rahatsız ediyor belli ki...

Ben sizi anladım ve bir cümleyi de çekmedim aslında. Bir erkek çocuğuna zorla iş yaptıramazsınız diye örnek vermissiniz ve bir oğlunuz varmış. Orası garip geldi sadece. Demek ki yaptırmayacaksınız. O kadar şey yazmışsınız ama hepsi de bu doğrultuda şeyler. Ve evet böyle şeyler yazanları görünce hep gelip olur mu öyle şey vs şeyler yazıyorum yeter ki göreyim. Sonuçta burayı genç kizlar da okuyor.

Konu sahibi eşiniz işinde çok mutsuzsa ve gerçekten amaci iş değiştirmek ise size bunu güzel bir dille ifade etmeli. Eşinizde üslup sorunu var yoksa isteği absurd değil ve bir süre idare edebilirdiniz. Ama bu üslupta inat ettiği sürece dediklerini dinlemeyin bence.

Yanlış anladığımı düşünmüyorum, ev işlerini ve bunları yapan hanımları net olarak küçük görüyorsunuz. Yoksa neden bunları kendine uygun görmeyi küçük düşmek olarak algılayasınız. Belki kafanız karışık, bilmiyorum.

Son kısımdaki yanlış anlamanın sebebi de bozuk cümleleriniz. Düzelteyim: siz o aşağılık pis ev işlerini yapmayacak kadar piremses bir kadınsınız. Tabii ki sizin gibi yüce bir yaratık bu pis işleri kendine uygun görmeyecekti.

Ezberim hiç iyi değildir, o yüzden ezberden konuşmam. Sanırım dediklerinizi pek anlayamıyorum. İnsanlık tarihiyle ilgili bir şey demişsiniz ama ne demeye çalıştıysanız net olmamış. Yanlış anlaşılmaya çok müsaitsiniz. Umarım edebiyat/türkçe yada sınıf öğretmeni değilsinizdir

Kimse "kadının yeri evidir" dememiş zaten. Kadın her işi yapabilir, insan seçeceği mesleği cinsiyetine göre değil meziyetlerine göre seçer. Ama seçer... Ev hanımı olmayı da seçer. Ağır koşullarda çalışmak bir kadına zor gelebilir. Bazılarına zor gelmeyebilir de. Herkes iyi bir eğitim alıp, rahat şartlarda, taciz tehlikesi olmadan, saygın bir konumda, iyi bir ücret karşılığı çalışamıyor maalesef. "Hayır evde oturmayacaksın!" diye diretmek neden? Ev işlerini bu kadar aşağılayıcı görmek neden? Gerçekten ne yaşadınız da temizlik, yemek yapan bir kadın düşüncesi size hakaret gibi geliyor? Ben mesela bulaşık yıkamayı çok seviyorum. Evde iş bölümü yaparken hemen atlar bulaşığı seçerim. Yemek yapıp sevdiğim insanlara servis etmeye de bayılıyorum. Ruhum mu ezik şimdi benim? Kendimizle barışık olmak çok mu zor? Evet ev işleri bize -genellikle- erkeklere geldiği kadar ağır gelmiyor, bu bizi erkeklerden aşağı mı yapar?

Dünyaya hakim, emeğin sömürüsüne dayalı ekonomik sistemde (kapitalist düzen demedim ki ezber gibi olmasın ) özellikle bizimki gibi ucuz işgücü olarak görülen ülkelerdeki çalışma koşulları hiçbir insanoğlunun kaldıracağı şekilde değil. Büyük şehirlerde yolu da hesaba katarsak günde 12 saat alıyor çalışmak, işten gelince yorgunluğu da cabası. Valla kadın erkek farketmez, kimsenin fıtratı buna uygun değil. Bu durumda fiziksel olarak daha dayanıklı olan erkek için bu koşullar daha kolay atlatılır oluyor, kadınları da daha çok yıpratıyor. Eğer böyle bir imkanı varsa, bir kadının bu yorucu hayatı seçmeme hakkı neden onu küçük düşürsün? Aile içi sorumlulukların paylaşımı bu (Bkz: İş bölümü). Emin olun erkek de evde oturup çamaşır, bulaşık, temizlik uğraşmaktansa o zor koşullarda çalışmayı tercih eder. Çünkü bu işler ona çalışmaktan daha zor gelir. Sonuçta herkes memnun, kendisini en az zorlayan görevi seçer.- Mutlu Son-

Sanki bizim hanım ablalara "gel bizim şirketin ceo'su ol" dediler de, ablalar "yok benim fıtratım yer silmek, ben yer sileceğim" dedi. Eylül ayında seminerlerin başlamasından şikayet eden bir meslek grubuna ait biri olarak, iki ay çalışmadığınız dönemde bir fabrikada yada konfeksionda çalışın bakalım. Yaradılışınız neye uygun neye değil, anlarsınız. Öğretmenler odasında örgü örerken ahkam kesmek kolay olsa gerek öğretmenlik mesleğine saygım sonsuz, yanlış anlaşılmasın; ama rahat çalışıyosunuz kabul edin :)

Kusura bakma konu sahibi, o kadar derdinin arasında biz ne konuşuyoruz...
Eşinize evlilik sorumluluğu ağır gelmiş bence. Erkekler bizim gibi "ben bu yükün altında ezildim" diyemiyor da, bu ezikliğini "sana mı bakacağım" diye bastırmaya çalışıyor. Bu konuda zayıflar. Markette bile olsa git çalış diye baskı yapması, şiddet uygulaması kabul edilir şeyler değil. Bu yaşananlar iş yerindeki sıkıntısından kaynaklanıyor ve olgun olmayan eşiniz bu sorunla başa çıkamıyor. Belki bu dönemi atlatırsanız ilişkinizin bir şansı olabilir. Bekarım ama boşa gitsin diyemiyorum. Allah yardımcınız olsun.

Amin!
Kesinlikle haklısınız. Tek insandan 3 kişilik performans bekliyorlar, sonuç facia. Çalışan kadınlar en azından temizlik vb konularda yardım almalı bence. Anneliği, eşliği kimsenin üzerine yıkamayacağımıza göre en azından sorumlulukların bir kısmını devretme hakkımız olmalı. Erkek arkadaşımla bunları konuşuyoruz. Annesi çalışıyor, ona yardım ediyor temizlik vs için. Bana gelip "ben yeterince yaptım, evlenince yapmak istemiyorum" diyor. O zaman yardım alırız deyince, kendi annesini örnek gösteriyor, ben de kendim yapacakmışım. Tavrımı net şekilde koyuyorum, ben onun annesi değilim, bu yük bana ağır gelir, yardım et diye onunla huzurumu da bozmam, o zaman yardım alacağız. Ben de bu dünyaya bir kere geldim, haddinden fazla sorumluluk alamam. Günün sonunda "yapmasaydın" olacak!

ben oglumu kadinlara karsi saygili ve kibar olarak yetistiriyorum siz hic oraya takilmayin.
anladiginiz yerden devam edin iyi gunler

Hala sorununuz onun yeni bir iş bulup bulamamasiymiş gibi davraniyorsunuz.

Birincisi örgü ormeyi bilmediğim gibi gittiğim hicbir öğretmenler odasında da örgü ören görmedim. Ya da buna benzer şeylerle uğraşan. Bence önyargılarınızı kapıda bırakın. Kimse iş yapmasın da demedim. Bizim yaradilisimiz bu işler için değil dedim. İnsanlıgin tarihi ile ilgili kitaplarda da yazan bu işte. O zamanlar bu şekilde işleyiş başlamış ve gelmiş bugünlere. Bence siz uzun yazmayı seviyorsunuz ve benim dediklerimi sündürüp duruyorsunuz. Konu sahibini de sabote ediyoruz bu şekilde.

Altınları verme kanunen altın kadının zaten madem kirayida ailen ödüyor valizini koy kapıya bir kendine gelsin şiddete basvurursa ara polisi uzaklaştırma çıkar sonrası Allah kerim

Kader degismedikce 40 koca degistir faydasi yok. Umarim bundan sonra cok mutlu olursun

Bayan için en ideal meslek öğretmenlik . Annemden biliyorum . Üç çocuk doğurmuş aynı zamanda :) Yani çalışmış , evinede bakmış . 43 yaşında da emekli . Çok söyledi bana . Keşke dinleseydim .

Erkekler bu konuda çok bencil . Ben evliliğim dönenimde elbetteki yardım alıyordum . Haftalık kadın geliyordu temizliğe . Ancak iş temizlikle bitmiyorki . Bir sürü iş var . Bunun için hergün almak lazım :) Bu konu çok önemli . Bence çözmeden evlenme . Benim eski eşimin annesi çok yoğun çalışmış . Gece cam silermiş. :) Bana onu örnek verirdi . Bir senmi çalışıyorsun , herkes çalışıyora döndü . Annemde çalıştı dediği anda cinler tepeme çıkardı . Devir tersine döndü . Artık erkekler koşul koyuyor . Çocuklara ev işinde de sorumluluk yükleyerek büyütülmesi taraftarıyım

Wooooow harika

Sakin altınlarını verme. Pişman olursun. Bu adamın çalışmaya niyeti yok. Erkek adam sen işe gir çıkacağım der mi hic? Hem de bu kriz ortamında. İşine dört elle sarılması lazım. Altınları yer köşeye oturur. Sonra baba evine donersiniz siz.

Merak ediyorum üni mezunuyum diyosun mesleğin ne hangi bölümden mezun oldun. Neden bu kadar kasıyosun evlilik sadece kocanın omuzlarında olmaz kendine göre iş bulana kadar ne iş olsa yaparım düşüncesinde olup özverili olmalısın bence. Markette çalışmakta ne var gerekirse çalışabilmelisin. Kocanın psikolojik olarak sıkıntılı olduğunu biliyorsan ona destek ve yardımcı olmalısın. Evlilik sadece gezmek tozmak aşk yaşamak değil yeri gelince ac kalmak bi lokma ekmeği bölüşmektir. Sen 4 ayda bu cümleleri kuruyorsan boşan ve evlenme bidaha

Biz aç değiliz açıkta değiliz. Ev kira derdimiz yok. Geçinebiliypruz.ben yoktan anlarım zaten maddeci bi insan değilim.para da da gözğm yok.arkeoloğum. kazılarda çalıştım senelerce.başka tecrübem yok.bankalara, hastanelere falan başvurdum.bazı firmaların bilgi işlem bölünlerine..markette çalışmakta bi şey yok.ama ben çalışmak istemıyorum.burada ksıtas benim isteğim olmalı.cünkü bana göre bi mecburiyet yok maddi anlamda.bana göre ev geçindirmek erkeğin asli görevi kim ne derse desin.siz çalışın kocanıza bakın o zaman kım kaç ay sabreder. ben de üzerime düşeni yapıyorum.bwnı tanıyodu biliyodu markette de calısmam temizliğe de gitmem.herekirse eşim iki işte çalışmalı.bu böyle. Benim severek gösterdiğim hizmetin üçte birini bütün kadınlar gösterse keske eşlerine.her evliliğin dinamiği farklı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…