Adam sizin lokmaniza kadar sayip yaptiklarini yuzunuze vurup ustune bi de siddet uygulayip hakliymişcasina evden butun esyalarini toplayip gitti, avukata gerek yok hemen bosanalim dedi siz burada iletisim kopuklugu olmasa asilamayacak bir sey yok beni dinlemiyor diyorsunuz.Bugun dr ramdevum vardı ona gittim eşimin annesi de geldi. Şimdi döndüm evdeyim.ses yok. Msj arama vs yok. bakalım ne olacak bilmiyorum. aramıyo diye üzülmüyorum ama tuhaf bi his de oluştu içimde. İletişim kopuklupu olmasa aşılmayacak hiçbir şey yok aslında.ama konusamıyoruz.dinlemıyor beni. Kavga gürültüyr dönüyo mesele. Erkeklerin çoğunda kompleks var herhalde. iki mantıklı cümle duyduklsrında, kinayeye falan dayanamıyorlar. hemen kavga..
Sakın sakın.. İse girip bu adami besleme. Ben yillardir senin kocanin ikizini besliyorum. Canı istediginde calisiyor canı istediginde calismiyor. Bana guveniyor. Sadece cumartesi gunu ondan bir gun fazla izin kullaniyorum diye sanki hic calismiyormusum gibi muamele ediyor. Butun gun evde oturdun iki,cesit mk yemek yaptin? Evin temizligini niye bitirmedin? Aksama kadar evde yatıyosun ne yapıyosun? Bunu bir ev hanımına söylemiyor, cok yogun bir işim var, sadece kendisi cumartesi calisiyor ben izinliyim diye böyle söyluyor. Simdi de ucretsiz izindeyim. Sık sık duyuyorum aksama kadar evde yatıyosun sözlerini. Bir de işe dönmemi dört gözle bekliyor. Hiç bu kadar uzun süre iste calismamisti, bir de tek basina ev gecindirmek zor geldi. Kusura bakmasin kimse. Ben kadin erkek esit gormuyorum. Kadin her zaman bir adım önde. Hem ise gidip para kazan hem aksam o yorgunum nidalari ile ayaini uzatirken ben yemek bulasik camasir islerini yapmakla ugrasayim. Yoruluyorum, goruyorsun sabah birlikte cikiyoruz aks birlikte giriyoruz. Sen yoruldum diye yatiyosun ben de yoruluyorjm biraz yardim et dedigimde ise, kadınsın hepsine yetiseceksin tabi sözlerinj duyuyorum. Çalışma baksın evime paşa paşa. İlla calisacaksan bosan öyle calis. Madem o seni beslemek zorunda degil sen de onu kalkindirmak zorunda degilsin. Yarin bir gun isini kurup kâr ettiginde sana Allah razi olsun mu diyecek. Kendi alın terim diyecek. Daha evinin kirasini ödemekten aciz, ettigi sözlere bak. Omurgasız..İş bulmak kolay değil. Ben ıkı yıldır iş arıyorum. Her yere başvurdum. Lisans mezunu biri olarak beni iç giyim mağazasının bilgi işlem bölümğne bile almadı örneğin işveren.tecrğbem yokmus.kosgebe gittim.sertifika aldım. Bi şekilde işim olmalı dedim.türlğ zorlukla aldım onu da. Bu krizde bi iş girişiminde bulunmam mantıksız diye düşğnüyorum.evin kırasını ben oduyorum.elim biraz da olsa taşın altında değil mi. Sigaram dısında harcamam yok. Ne gezme ne alısveriş. Ne bi şey. Ayrıca bana dediği sen calıs ben işten cıkıcam.iş ariycam.iş bulup cıkması gerekır..hem boyle soyşenir mi. Ben omur boyu sana mı bakıcam denir mi. ben cocukla evlenmişim haberim yok.ne sanıyodu evliliği acaba
sanırım parayı senden çok seviyor.erkek karısına bakmalı, ne demek işe gir, zorla çalış...benim de başımda aynı durum benzer şekilde...farklı sorunlar, benzer konular...ne idceğimi bilemiyorum.eşinizin maaşı ne kadar, evi geçindirmede çok mu bunaldı diye de aklımdan geçmedi değil.ama kötü biri olsa altı senede anlardın sanki.bilemedim kiNe diyeceğimi bilemiyorum. Dört aydır evliyim. 6 yıl kadar çıktık. Ara sıra yoğun tartışmalarımız oluyordu ama artık zıvanadan çıktı. Eşim çalıştığı işten memnun değil. Paikolojik olarak yıprandığını söylüyor sürekli. Ben de başka bi iş bulunca çıkarsın diyorum konu açılınca. Evde bi eksiklik gördüğünde sürekli sen napıyorsun bütün gün, bi şey yaaptığın yok, hiçbi şey yapmıyosun gibi cümleler kuruyor. Psikolojik şiddet görüyorum 4 aydır.
Çalışmamı istiyor. Çalışmayı ben ondan daha fazla istiyprum ama iş yok. Ara sıra iş bakıyorum ama yok. Gerekirse markete gir dedi dün. Ben istemediğim işte çalışıyorum iş bul ben işten cıkıcam.sana mı bakıcam çmür boyu dedi. Sonra da iş kurucam işyeri açıcam dedi. O arada benim maaşım olmuş olacakmış.
Burama geldi. Erkek misin sen simdi dedim. Bana her gün sen ne iş yapıyosun bi iş yaptiğin yok dediğin yetmiypdu şimdi de işe gir çalış bütün kadınlar çalışıyo diyosun dedim. Uni mezunuyum bi şey ifade etmese de. Markette falan çalışamam çalışan arkadaşlara saygım sonsuz. Ama ben çalışmak zorunda değilim.
Ev kirasını ben karşılıyrum zaten. Ailem yani. Ona saysın. Tabş beraberinde işte senle evlenmiycektim hata yaptım vs..bu konusma dün gece gecti. Sabaha kadar ağladım sinirlerim cok bozuldu. Sanah da dısarı cıkıcaktım , yanıma geldi saati geri göndericem teslimat kodunu soyle dedi. İşim var sonra dedim. Yuzunu de gormek istemıyorum zaten. Israr etti. Ben de benımle neden muhatap oluyosun o kadar laftan sonra at saati dedim ne yaparsan yap. Ben almıştım düğünde. Sinir krizi geçirdi. Sırtıma vurdu. Vurdu işte baya. Kendimden de tiksiniyprum evliliğimden de ondan da. Neden evlendim ki. Neden duygularımla hareket ettim. Boşanmayı düşünüyorum aileme nasıl kabul ettiricem nasıl açıklayacağım bilmiyorum. Biraz da cesarete ihtiyacım var..
Tecrübelerime dayanarak çok net söylüyorum . Sakın hamile kalma ve en kısa zamanda kurtul . Eski evliliğimde gördüm böyle şeyleri . Parayı kestiğim anda benden kötüsü olmadı . Bu adamdan eş olmaz. O istiyor diye çalışmak zorunda değilsin . Emin ol işe girsende başka şeyler çıkar . Kadının kendi isterse çalışmalı . Gayette bakmak zorunda . O zaman evlenmeseydi yada çalışan kadın alsaydı .Akşam geldi konustul tekrar tartıstık. Bana dedi ki bi işe gir veya iş kur.ben işten cıkıp baska bi iş arayacağom. o arama sürecimde senın maaşınla geçiniriz.ben işe girince sen ister devam et ister etme dedi. bu işte calısırken iş bakamıyprum dedi.bana da mantıksız gelito. Bu işte calısırken mulakata cagırsalar gidemem hafta içi çağırıyolar dedi.bahane gibi algılıyorum bilmiyorum.tartıstık tekrar cekti gitti.
İlk 5 cümleniz dışında kalan kısmı gerçekten çok tuhafsadım. Neden bir erkek çalışmak zorundayken çalışıp çalışmamak kadının insiyatifinde? Ve neden kurulan bir yuvada erkek dişiyi beslemek zorunda? Dişinin eli kolu tutmuyor mu? Açıkçası çalışabilecek haldeyken kendi isteğiyle çalışmamayı tercih eden kadınlar bakımından kocalarının onlara ekonomik şiddet uygulamalarına, onları hakir görmelerine üzülemiyorum. Tabi ki konu sahibinin durumu bundan farklı.Tecrübelerime dayanarak çok net söylüyorum . Sakın hamile kalma ve en kısa zamanda kurtul . Eski evliliğimde gördüm böyle şeyleri . Parayı kestiğim anda benden kötüsü olmadı . Bu adamdan eş olmaz. O istiyor diye çalışmak zorunda değilsin . Emin ol işe girsende başka şeyler çıkar . Kadının kendi isterse çalışmalı . Gayette bakmak zorunda . O zaman evlenmeseydi yada çalışan kadın alsaydı .
Demek yaradilisimizda var yemek yapmak vs. Kendimizi böyle küçük görmesek keşke. Ya da büyük mu görüyoruz bilmiyorum. Hem çalışırım hem evime bakarım gül gibi diye. Ben böyle düşünen hemcinslerimi görünce deliriyorum.bir adam eger gercekten adamsa evine karisina cocuguna bakmak zorundadir.
namusu olan adam karisinin maasina cuzdanina cebine guvenmez.
kadin isterse calisir isterse evin sorumlulugunu paylasir isterse evinin saadeti huzuru icin sorumluluk ustlenebilir.
ancak bir kadin asla buna zorlanamaz.
nasil ki bir erkek cocuk bakmaya ev isleri yapmaya yemek yapmaya zorlanamazsa
kadinda calismaya zorlanamaz.
yaradilisimizda vardir belli basli duzen ve gorevler.
ben genc yasimda fakirlikte gordum aclikta simdi her istedigimi alacak duruma geldim hamdolsun.
ogluma sut alamicak duruma geldik sekerli su verdigimi hatirliyorum.
ama esim bir gun olsun calis para getir demedi.
aksine borcla harcla o zorlukta beni okutmaya calisti.
erkek ile adam olmak arasinda bu yuzden daglar kadar fark var.
bosan derim
yanlış insanlar yanlis insanlara denk geliyor.banada gelen talibim işten çık evde otur dedi diye reddettim.100 lira olsun benim olsun mantigindayim.para hesabı yapan erkekten tiksinirim
Şu bir gerçek ki ev hanımı olmak dışarıda çalışmaktan 1000 kat daha kolay. Bunu okul döneminde hem okuyup hem çalışan yaz döneminde ev hanımına evrilen biri olarak söylüyorum. Malesef kadınlarımız da bu kolaylığı kendilerine sağlamak için fıtratın arkasına sığınıyor. Aynı şey beni de delirtiyor. En çok üzüldüğüm nokta biz eşitlik için tepinirken kadınlarımızın kendi rahatı için bizim bu kadar uğraşıp didindiğimiz eşitliği bir çırpıda göz ardı etmeleriDemek yaradilisimizda var yemek yapmak vs. Kendimizi böyle küçük görmesek keşke. Ya da büyük mu görüyoruz bilmiyorum. Hem çalışırım hem evime bakarım gül gibi diye. Ben böyle düşünen hemcinslerimi görünce deliriyorum.
Atladığınız bir durum var ama... Her erkek aynı değil. Çalışma, maddi gücü elde tutma taraftarıyım bende fakat bir öküzle evli iseniz durumlar değişiyor. Çift mesai yapar hale geliyor bir çok kadın. Herkes hem çalışıp hemde ev işlerini yapıyor evet fakat tek izin gününde evde açık ve sorun aramak için radar gibi dolanan erkekler var. Yok buranın tozunu neden almadın vs. Ben bizzat yaşadım bu durumu aynı saatte yorgun argın eve girdiğimizde günü stresli geçtiyse mutlaka bir konu bulup sussan da inatla konuşturup yaauu sen ne kazanıyorsun ki sankiiii diyen bir eşim var... Kadının çalışması bazı insan tiplemelerine maddi güç yerine para yedirme demek oluyor. Veteriner teknikeriyim her gün bir çok hayvan geliyor ama ben evdeki gibi bir türe daha önce hiç rastlamadım.diyeceğim o ki nasıl çalışmasın anlamıyorum gibi söylemler yerine empati yetimizi kullanalım birascıkŞu bir gerçek ki ev hanımı olmak dışarıda çalışmaktan 1000 kat daha kolay. Bunu okul döneminde hem okuyup hem çalışan yaz döneminde ev hanımına evrilen biri olarak söylüyorum. Malesef kadınlarımız da bu kolaylığı kendilerine sağlamak için fıtratın arkasına sığınıyor. Aynı şey beni de delirtiyor. En çok üzüldüğüm nokta biz eşitlik için tepinirken kadınlarımızın kendi rahatı için bizim bu kadar uğraşıp didindiğimiz eşitliği bir çırpıda göz ardı etmeleri
Bu anlattığınız tür erkekler insan değil neandertal zaten. Hayır anlamıyorum eli kolu tutan bi insan olarak nasıl oluyor da kendi işlerini görememek zorlarına gitmiyo bu adamların ya insanın aklı almıyo. Bence bu tür erkeklerle topluca evlenmeyelim soyları kurusun köpeklerinAtladığınız bir durum var ama... Her erkek aynı değil. Çalışma, maddi gücü elde tutma taraftarıyım bende fakat bir öküzle evli iseniz durumlar değişiyor. Çift mesai yapar hale geliyor bir çok kadın. Herkes hem çalışıp hemde ev işlerini yapıyor evet fakat tek izin gününde evde açık ve sorun aramak için radar gibi dolanan erkekler var. Yok buranın tozunu neden almadın vs. Ben bizzat yaşadım bu durumu aynı saatte yorgun argın eve girdiğimizde günü stresli geçtiyse mutlaka bir konu bulup sussan da inatla konuşturup yaauu sen ne kazanıyorsun ki sankiiii diyen bir eşim var... Kadının çalışması bazı insan tiplemelerine maddi güç yerine para yedirme demek oluyor. Veteriner teknikeriyim her gün bir çok hayvan geliyor ama ben evdeki gibi bir türe daha önce hiç rastlamadım.diyeceğim o ki nasıl çalışmasın anlamıyorum gibi söylemler yerine empati yetimizi kullanalım birascıkbide aramızda henüz evlenmemiş arkadaşlar varsa 100 kere daha düşünün
Sen tuhafsamaya devam et canım . İlerde anlamak zorunda kalmazsın inşallah ne demek istediğimi. Seninle tartışmaya girmeyeceğim .İlk 5 cümleniz dışında kalan kısmı gerçekten çok tuhafsadım. Neden bir erkek çalışmak zorundayken çalışıp çalışmamak kadının insiyatifinde? Ve neden kurulan bir yuvada erkek dişiyi beslemek zorunda? Dişinin eli kolu tutmuyor mu? Açıkçası çalışabilecek haldeyken kendi isteğiyle çalışmamayı tercih eden kadınlar bakımından kocalarının onlara ekonomik şiddet uygulamalarına, onları hakir görmelerine üzülemiyorum. Tabi ki konu sahibinin durumu bundan farklı.
Bu anlattığınız tür erkekler insan değil neandertal zaten. Hayır anlamıyorum eli kolu tutan bi insan olarak nasıl oluyor da kendi işlerini görememek zorlarına gitmiyo bu adamların ya insanın aklı almıyo. Bence bu tür erkeklerle topluca evlenmeyelim soyları kurusun köpeklerinzaman kendi işini kendi görebilen üstün ari ırk yaratma zamanıdır kadınlar sıyırdım
Benim eski kocamda bana ilk günlerde sen ne kadar maaş alıyorsun diye sormuştu ? Ordan anlamalıydım evlilikten daha çok paranın önemli olduğunu . Öyle tecrübeler edindim ki . Boşuna dememişler bir musibet bin nasihatten iyidirBen de geçen yıl biriyle tanışacaktım arkadaş vesilesi ile, telde konuştuk bir kere sadece.Ben bankacıyım şükür iyi de bir maaşım var.Çocuk da asgari ücretle çalışıyor nasıl bir bunalım halindeysem aman evleneyim yuvam olsun para pul önemli değil diye düşünüp maaşı farketmez bakayım bi demiştim.Çocuk bana telde evlenince çalışmayı düşünüyor musun diye sordu :) çalışmamı istemiyormuşyok senin asgari ücret bize yeter dolgun maaşımı bırakırım dememi bekledi galiba.Boşa okuduk sanki o kadar oku emek ver çabala işe gir.Adamın dediğine bak.Bu saf galiba demiştim görüşmek istemedim sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?