- 4 Şubat 2015
- 6.349
- 12.778
- 448
büyük konuşmayayım da sabancının oğlu gelse bırakmam işimi.Ben de geçen yıl biriyle tanışacaktım arkadaş vesilesi ile, telde konuştuk bir kere sadece.Ben bankacıyım şükür iyi de bir maaşım var.Çocuk da asgari ücretle çalışıyor nasıl bir bunalım halindeysem aman evleneyim yuvam olsun para pul önemli değil diye düşünüp maaşı farketmez bakayım bi demiştim.Çocuk bana telde evlenince çalışmayı düşünüyor musun diye sordu :) çalışmamı istemiyormuşyok senin asgari ücret bize yeter dolgun maaşımı bırakırım dememi bekledi galiba.Boşa okuduk sanki o kadar oku emek ver çabala işe gir.Adamın dediğine bak.Bu saf galiba demiştim görüşmek istemedim sonra
Bir süre önce bende yaşadım gururunun nasıl kırıldığını anlıyorum.Ne diyeceğimi bilemiyorum. Dört aydır evliyim. 6 yıl kadar çıktık. Ara sıra yoğun tartışmalarımız oluyordu ama artık zıvanadan çıktı. Eşim çalıştığı işten memnun değil. Paikolojik olarak yıprandığını söylüyor sürekli. Ben de başka bi iş bulunca çıkarsın diyorum konu açılınca. Evde bi eksiklik gördüğünde sürekli sen napıyorsun bütün gün, bi şey yaaptığın yok, hiçbi şey yapmıyosun gibi cümleler kuruyor. Psikolojik şiddet görüyorum 4 aydır.
Çalışmamı istiyor. Çalışmayı ben ondan daha fazla istiyprum ama iş yok. Ara sıra iş bakıyorum ama yok. Gerekirse markete gir dedi dün. Ben istemediğim işte çalışıyorum iş bul ben işten cıkıcam.sana mı bakıcam çmür boyu dedi. Sonra da iş kurucam işyeri açıcam dedi. O arada benim maaşım olmuş olacakmış.
Burama geldi. Erkek misin sen simdi dedim. Bana her gün sen ne iş yapıyosun bi iş yaptiğin yok dediğin yetmiypdu şimdi de işe gir çalış bütün kadınlar çalışıyo diyosun dedim. Uni mezunuyum bi şey ifade etmese de. Markette falan çalışamam çalışan arkadaşlara saygım sonsuz. Ama ben çalışmak zorunda değilim.
Ev kirasını ben karşılıyrum zaten. Ailem yani. Ona saysın. Tabş beraberinde işte senle evlenmiycektim hata yaptım vs..bu konusma dün gece gecti. Sabaha kadar ağladım sinirlerim cok bozuldu. Sanah da dısarı cıkıcaktım , yanıma geldi saati geri göndericem teslimat kodunu soyle dedi. İşim var sonra dedim. Yuzunu de gormek istemıyorum zaten. Israr etti. Ben de benımle neden muhatap oluyosun o kadar laftan sonra at saati dedim ne yaparsan yap. Ben almıştım düğünde. Sinir krizi geçirdi. Sırtıma vurdu. Vurdu işte baya. Kendimden de tiksiniyprum evliliğimden de ondan da. Neden evlendim ki. Neden duygularımla hareket ettim. Boşanmayı düşünüyorum aileme nasıl kabul ettiricem nasıl açıklayacağım bilmiyorum. Biraz da cesarete ihtiyacım var..
Demek yaradilisimizda var yemek yapmak vs. Kendimizi böyle küçük görmesek keşke. Ya da büyük mu görüyoruz bilmiyorum. Hem çalışırım hem evime bakarım gül gibi diye. Ben böyle düşünen hemcinslerimi görünce deliriyorum.
Ne güzel yazmışsınız . Tebrik ediyorum . Ben üşenmiştim ne yalan söyleyim .Ev işleri ne zamandır bir insanı küçük düşürür olmuş ki? Ev hanımı bir annenin doktora yapan mühendis kızıyım. 4 yıldır akademisyen olarak çalışıyorum. Bir gün ev hanımı olursam da zerre kadar gocunmam. Bir insan kendini küçük gördüğü için değil, öyle istediği için ev hanımı olur. Bu eşler arasındaki mutabakatla karar verilecek bir husus. Sorumlulukların paylaşımını aile bireyleri kendileri belirler. Sizinki size doğru, bizimki bize hesabı
Kapitalist düzenin dayattığı aşırı tüketim, buna bağlı artan üretim ve iş gücü ihtiyacı sebebiyle kadınları inandırdıkları "güçlü birey olmak istiyorsan çalışmak zorundasın" palavrasını benimsemeyen hemcinslerinizi küçük görerek kendinizi daha mı güçlü hissediyorsunuz? Daha değerli? Daha kadın(!)?
Ayrıca herkes sizin gibi çalışma şartlarına sahip olamıyor hocam. Aldığı ücreti yol, yemek, üst baş, çocuk bakımı vs gibi şeylere dağıtınca, haftada 6,5 gün ağır şartlarda çalışmanın karşılığında elinde üç kuruş para kalan kadın, üstüne çektiği stres, yorgunluk vb de eklenince çalışmayarak daha karlı olabilir. Delirmeden önce düşünün
Bir insanı değerli kılan kazandığı para, statüsü, diplomaları değil benim için. Daha maneviyatçı bakıyorum. Ahlaki değerler, erdem, kendini geliştirmişlik, iyi insan olmak, sevgi. Bunlar bize değer katar. Yoksa bu değerlerdeki boşluğu parayla mı kapatmaya çalışıyoruz?
Son olarak, annem dışında ailemizdeki bütün kadınlar çalıştı. Ev hanımı olmak annemi küçültmedi yada çalışıp para kazanmak teyzemi, halamı, anneannemi daha değerli yapmadı. Kişisel gözlemime göre, eşinden en çok değer gören de annem oldu. Bu tamamen karşınızdaki insanın insanlığıyla ilgili. Konu sahibinin örneğinde olduğu gibi para kazanmayan kadını kendine yük gören adamla o iş zaten olmaz.
Söylemeden geçemeyeceğim, üç kuruş para kazanınca ne oldum delisi olup, kendini üstün gören hemcinslerim de beni delirtiyor. Böyle delire delire ne yapacağız
Duymak istediğiniz şeyi de söyleyeyim de gönlünüzü alayım bari. En harika kadın sizsiniz hocam. Hem çalışır hem evinize bakarsınız gül gibi. Diğerleri hep beceriksiz, zayıf insanlar. Cahiller de üstelik. Ama siz öyle misiniz? Onlar kadınsa siz nesiniz, siz kadınsanız onlar ne? Aynı sınıfta bile olamayacak kadar üstünsünüz. Aynı cümlede kullandım ama mazur görün, karşılaştırmak için. Egonuzla mutluluklar dilerim :)
Cuma gecesi boş vaktim çoktuNe güzel yazmışsınız . Tebrik ediyorum . Ben üşenmiştim ne yalan söyleyim .
Çok iyi olmuş . Tercüman olmuşsunuz . Bir üye yazdıklarımı çok tuhafsamışta. Artık tuhafsamak nedemekse:) Yaşıda 20 . Bir laf vardır bekara karı boşamak kolay diye. Açıkçası tartışmaya değer görmedim . Yoğun çalışma temposuyla , evliliği yaşamış , maddi manevi her fedakarlığı yapmış , neticede de boşanmış bir kadın olarak ona ne anlatmaya çalışarak kendimi yoracağım diye düşündüm . Benim yerime açıklamış oldunuz . Nasılsa herkes yaşayarak öğreniyor.Cuma gecesi boş vaktim çoktu
Ya benim anlamadığım eşin ne istiyor Allahaşkına!Akşam geldi konustul tekrar tartıstık. Bana dedi ki bi işe gir veya iş kur.ben işten cıkıp baska bi iş arayacağom. o arama sürecimde senın maaşınla geçiniriz.ben işe girince sen ister devam et ister etme dedi. bu işte calısırken iş bakamıyprum dedi.bana da mantıksız gelito. Bu işte calısırken mulakata cagırsalar gidemem hafta içi çağırıyolar dedi.bahane gibi algılıyorum bilmiyorum.tartıstık tekrar cekti gitti.
Yeni nesil TürkçesiÇok iyi olmuş . Tercüman olmuşsunuz . Bir üye yazdıklarımı çok tuhafsamışta. Artık tuhafsamak nedemekse:) Yaşıda 20 . Bir laf vardır bekara karı boşamak kolay diye. Açıkçası tartışmaya değer görmedim . Yoğun çalışma temposuyla , evliliği yaşamış , maddi manevi her fedakarlığı yapmış , neticede de boşanmış bir kadın olarak ona ne anlatmaya çalışarak kendimi yoracağım diye düşündüm . Benim yerime açıklamış oldunuz . Nasılsa herkes yaşayarak öğreniyor.
Bende uyuyamıyorum bir türlü . Yazlıkta her gün erkenden uyuyan ben , tatilden dönünce baykuş kesildim. İlk günden deniz yorgunluğunu özledim herhalde .Yeni nesil Türkçesi
Valla bizim ailedeki çalışan kadınlardan birini genç yaşında kanserden kaybettik, diğeri de ömrünü ağır koşullarda çalışarak geçirip kanserden vefat etti, diğeri bu hastalığı yenebildi ama ailesinden hak ettiği ilgiyi sevgiyi hiç göremedi. Kimse madalya takmadı yani! Böyle bakınca en akıllıları annem gibi duruyor. Ben de henüz yaşamadım ama gözlemleyerek öğreniyorum.
Çevremdeki, eşine zor zamanlarında destek olan, onunla bir yokluk çeken, çalışıp adamı zengin eden kadınların hepsi karşılığını "parayı bulunca önce arabayı sonra hanımı değiştiren" kocalarından aldılar. Maalesef bu benim gözlemim. Fedakarlık yaparak kimse için kıymetli olunmuyor, karşınızdaki insan size değer verecekse zaten veriyor. Annem hep "Allah kıymet bilenlerle karşılaştırsın" diye dua eder. Bence önemli.
Siz yorulmayın, ben anlatıyorumyeni geldim ya heveslendim herhalde
Yeni nesil Türkçesi
Valla bizim ailedeki çalışan kadınlardan birini genç yaşında kanserden kaybettik, diğeri de ömrünü ağır koşullarda çalışarak geçirip kanserden vefat etti, diğeri bu hastalığı yenebildi ama ailesinden hak ettiği ilgiyi sevgiyi hiç göremedi. Kimse madalya takmadı yani! Böyle bakınca en akıllıları annem gibi duruyor. Ben de henüz yaşamadım ama gözlemleyerek öğreniyorum.
Çevremdeki, eşine zor zamanlarında destek olan, onunla bir yokluk çeken, çalışıp adamı zengin eden kadınların hepsi karşılığını "parayı bulunca önce arabayı sonra hanımı değiştiren" kocalarından aldılar. Maalesef bu benim gözlemim. Fedakarlık yaparak kimse için kıymetli olunmuyor, karşınızdaki insan size değer verecekse zaten veriyor. Annem hep "Allah kıymet bilenlerle karşılaştırsın" diye dua eder. Bence önemli.
Siz yorulmayın, ben anlatıyorumyeni geldim ya heveslendim herhalde
Ben de cok üzgünüm.aynı böyle dusunuyorum cıkıs bulamıyorum kendime.aşka ne oldu diyorum içimden.kalmamıs demek aşk falan daha dort aylık ewlılıkte.kendi rahatı daha onemlı her seyden anladıgım kadarıyla.ben hadı dıyelım ıse girdim buldum o da cıktı ve tekrar iş buldu.ben bunları da unutamam ki.Ya benim anlamadığım eşin ne istiyor Allahaşkına!
Zaten evin kirasını ödüyorsun eee daha ne yani? Çalışsan bütün maaşını ona mı vermeni istiyor deli midir nedir? Sen zaten katkını yapıyorsun. Sofraya bir değil iki tabak konuyor bunun mu hesabını yapıyor?
Aşka ne oldu sevgiye ne oldu? Ev arkadaşı mısın sen onun? Bunlar nasıl laflar ya? Üç yaşında çocuk mu bu adam! Hiç mi aile geçindirmek nedir bilmiyor! Sen kirayı veriyorsun zaten bir de işe gir ben işten çıkıcam senin maaşınla geçiniriz nedir ya! O kadar istiyorsa konuşsun ailesiyle onlar da diğer masrafları karşılasın çıksın işten arasın mükemmel işini. Millet de onu bekliyordu işten çıksa da alsak diye. Sen çalışıp bunu besleyeceğine ailen zaten kiranı ödüyormuş boşan valla kendine çalış eve de kedi alır onu beslersin hiç olmazsa nankörlük etmez. Yazık sana ya içim acıdı. En güzel aylarında yaşadıklarına üzüldüm.
Sizin ewliliğiniz nasıl toparlandı peki.eşiniz yani nasıl düzeldiBir süre önce bende yaşadım gururunun nasıl kırıldığını anlıyorum.
Boşanma kararını alıp evden gidince eşim inanılmaz bir güven güç geldi bana üstüme ordu gelse yenerim vız gelir tırıs gider.
Taki oğlum u bir gece babası ile telefonda konuştuktan sonra beni üzmemek için gözlerini saklaya saklaya ağlarken görünceye kadar. Kolum kanadım kırıldı.
Dünyanın en güçsüz insanı oldum.
Şimdi evet barıştık atlattık herşey eskiye döndü. Ama gözünde en ufak bir kıvılcım görmem sert bir şakalaşma bile beni çıldırtıyor.
Barışma nedenim çocuk değildi yanlış anlama.
Burda bir çocuğun dünyanın en harika duygusu olması ile beraber böyle bir durumda seni nasıl çaresiz hissettireceğini anlatmak istedim. 4 ay bunalıp bunu yapmak için çok kısa bir süre. Bu huyu olma olasılığı korkutuyor beni inşallah değildir. Iyi düşün ailene mutlaka anlat tüm açıklığı ile anlat. Her pisliği ortaya serilsin sonra eğer düzelmek isteği varsa düzelir yoksa dahada cirkinlesir zaten
O kadar komiksiniz. Duymak istedigimin tam tersini söylemişsiniz. Ben ne demişim siz ne? İki ezberlediğiniz şeyi yazmışsınız. Kapitalist düzen falan demişsiniz de hiç insanlık tarihi ile ilgili şeyler denemışsınız. Hee tekrar belirteyim çünkü yanlış anlamaya müsaitsiniz. Bizi kucik düşüren şey yaradilisimizin uygunluğunun ev işleri yemek vs olması denmesi veya düşünülmesi. Ve evet onlarin bize yapışık gibi görülmesi. Kadınların da bunu kabullenmesi. Yoksa para kazanmışim kazanmamışım ne önemi var. İlahi çok da güldüm size umarım her yerde böyle yapmıyorsunuzdur.Ev işleri ne zamandır bir insanı küçük düşürür olmuş ki? Ev hanımı bir annenin doktora yapan mühendis kızıyım. 4 yıldır akademisyen olarak çalışıyorum. Bir gün ev hanımı olursam da zerre kadar gocunmam. Bir insan kendini küçük gördüğü için değil, öyle istediği için ev hanımı olur. Bu eşler arasındaki mutabakatla karar verilecek bir husus. Sorumlulukların paylaşımını aile bireyleri kendileri belirler. Sizinki size doğru, bizimki bize hesabı
Kapitalist düzenin dayattığı aşırı tüketim, buna bağlı artan üretim ve iş gücü ihtiyacı sebebiyle kadınları inandırdıkları "güçlü birey olmak istiyorsan çalışmak zorundasın" palavrasını benimsemeyen hemcinslerinizi küçük görerek kendinizi daha mı güçlü hissediyorsunuz? Daha değerli? Daha kadın(!)?
Ayrıca herkes sizin gibi çalışma şartlarına sahip olamıyor hocam. Aldığı ücreti yol, yemek, üst baş, çocuk bakımı vs gibi şeylere dağıtınca, haftada 6,5 gün ağır şartlarda çalışmanın karşılığında elinde üç kuruş para kalan kadın, üstüne çektiği stres, yorgunluk vb de eklenince çalışmayarak daha karlı olabilir. Delirmeden önce düşünün
Bir insanı değerli kılan kazandığı para, statüsü, diplomaları değil benim için. Daha maneviyatçı bakıyorum. Ahlaki değerler, erdem, kendini geliştirmişlik, iyi insan olmak, sevgi. Bunlar bize değer katar. Yoksa bu değerlerdeki boşluğu parayla mı kapatmaya çalışıyoruz?
Son olarak, annem dışında ailemizdeki bütün kadınlar çalıştı. Ev hanımı olmak annemi küçültmedi yada çalışıp para kazanmak teyzemi, halamı, anneannemi daha değerli yapmadı. Kişisel gözlemime göre, eşinden en çok değer gören de annem oldu. Bu tamamen karşınızdaki insanın insanlığıyla ilgili. Konu sahibinin örneğinde olduğu gibi para kazanmayan kadını kendine yük gören adamla o iş zaten olmaz.
Söylemeden geçemeyeceğim, üç kuruş para kazanınca ne oldum delisi olup, kendini üstün gören hemcinslerim de beni delirtiyor. Böyle delire delire ne yapacağız
Duymak istediğiniz şeyi de söyleyeyim de gönlünüzü alayım bari. En harika kadın sizsiniz hocam. Hem çalışır hem evinize bakarsınız gül gibi. Diğerleri hep beceriksiz, zayıf insanlar. Cahiller de üstelik. Ama siz öyle misiniz? Onlar kadınsa siz nesiniz, siz kadınsanız onlar ne? Aynı sınıfta bile olamayacak kadar üstünsünüz. Aynı cümlede kullandım ama mazur görün, karşılaştırmak için. Egonuzla mutluluklar dilerim :)
Biz 10 yıllık evliyiz. Ayrıldık boşanma ile ilgili konuşuldu. Bana ilk defa siddet uygulamıştı. Sonra kendisi psikoloğa gitmek istediğini söyledi.Sizin ewliliğiniz nasıl toparlandı peki.eşiniz yani nasıl düzeldi
konuyu baska yerlere cekmeyin lutfen bunu mu konusuyoruz suan o zaman burdan da bir erkek cikip desin aa demek yaradilisimizda var omur boyu calismak ev bakmak die.Demek yaradilisimizda var yemek yapmak vs. Kendimizi böyle küçük görmesek keşke. Ya da büyük mu görüyoruz bilmiyorum. Hem çalışırım hem evime bakarım gül gibi diye. Ben böyle düşünen hemcinslerimi görünce deliriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?