Boşanmayı Düşünüyorum

büyük konuşmayayım da sabancının oğlu gelse bırakmam işimi.

Bir süre önce bende yaşadım gururunun nasıl kırıldığını anlıyorum.
Boşanma kararını alıp evden gidince eşim inanılmaz bir güven güç geldi bana üstüme ordu gelse yenerim vız gelir tırıs gider.

Taki oğlum u bir gece babası ile telefonda konuştuktan sonra beni üzmemek için gözlerini saklaya saklaya ağlarken görünceye kadar. Kolum kanadım kırıldı.
Dünyanın en güçsüz insanı oldum.
Şimdi evet barıştık atlattık herşey eskiye döndü. Ama gözünde en ufak bir kıvılcım görmem sert bir şakalaşma bile beni çıldırtıyor.
Barışma nedenim çocuk değildi yanlış anlama.
Burda bir çocuğun dünyanın en harika duygusu olması ile beraber böyle bir durumda seni nasıl çaresiz hissettireceğini anlatmak istedim. 4 ay bunalıp bunu yapmak için çok kısa bir süre. Bu huyu olma olasılığı korkutuyor beni inşallah değildir. Iyi düşün ailene mutlaka anlat tüm açıklığı ile anlat. Her pisliği ortaya serilsin sonra eğer düzelmek isteği varsa düzelir yoksa dahada cirkinlesir zaten

Ev işleri ne zamandır bir insanı küçük düşürür olmuş ki? Ev hanımı bir annenin doktora yapan mühendis kızıyım. 4 yıldır akademisyen olarak çalışıyorum. Bir gün ev hanımı olursam da zerre kadar gocunmam. Bir insan kendini küçük gördüğü için değil, öyle istediği için ev hanımı olur. Bu eşler arasındaki mutabakatla karar verilecek bir husus. Sorumlulukların paylaşımını aile bireyleri kendileri belirler. Sizinki size doğru, bizimki bize hesabı

Kapitalist düzenin dayattığı aşırı tüketim, buna bağlı artan üretim ve iş gücü ihtiyacı sebebiyle kadınları inandırdıkları "güçlü birey olmak istiyorsan çalışmak zorundasın" palavrasını benimsemeyen hemcinslerinizi küçük görerek kendinizi daha mı güçlü hissediyorsunuz? Daha değerli? Daha kadın(!)?

Ayrıca herkes sizin gibi çalışma şartlarına sahip olamıyor hocam. Aldığı ücreti yol, yemek, üst baş, çocuk bakımı vs gibi şeylere dağıtınca, haftada 6,5 gün ağır şartlarda çalışmanın karşılığında elinde üç kuruş para kalan kadın, üstüne çektiği stres, yorgunluk vb de eklenince çalışmayarak daha karlı olabilir. Delirmeden önce düşünün

Bir insanı değerli kılan kazandığı para, statüsü, diplomaları değil benim için. Daha maneviyatçı bakıyorum. Ahlaki değerler, erdem, kendini geliştirmişlik, iyi insan olmak, sevgi. Bunlar bize değer katar. Yoksa bu değerlerdeki boşluğu parayla mı kapatmaya çalışıyoruz?

Son olarak, annem dışında ailemizdeki bütün kadınlar çalıştı. Ev hanımı olmak annemi küçültmedi yada çalışıp para kazanmak teyzemi, halamı, anneannemi daha değerli yapmadı. Kişisel gözlemime göre, eşinden en çok değer gören de annem oldu. Bu tamamen karşınızdaki insanın insanlığıyla ilgili. Konu sahibinin örneğinde olduğu gibi para kazanmayan kadını kendine yük gören adamla o iş zaten olmaz.

Söylemeden geçemeyeceğim, üç kuruş para kazanınca ne oldum delisi olup, kendini üstün gören hemcinslerim de beni delirtiyor. Böyle delire delire ne yapacağız

Duymak istediğiniz şeyi de söyleyeyim de gönlünüzü alayım bari. En harika kadın sizsiniz hocam. Hem çalışır hem evinize bakarsınız gül gibi. Diğerleri hep beceriksiz, zayıf insanlar. Cahiller de üstelik. Ama siz öyle misiniz? Onlar kadınsa siz nesiniz, siz kadınsanız onlar ne? Aynı sınıfta bile olamayacak kadar üstünsünüz. Aynı cümlede kullandım ama mazur görün, karşılaştırmak için. Egonuzla mutluluklar dilerim :)

Ne güzel yazmışsınız . Tebrik ediyorum . Ben üşenmiştim ne yalan söyleyim .

Cuma gecesi boş vaktim çoktu
Çok iyi olmuş . Tercüman olmuşsunuz . Bir üye yazdıklarımı çok tuhafsamışta. Artık tuhafsamak nedemekse:) Yaşıda 20 . Bir laf vardır bekara karı boşamak kolay diye. Açıkçası tartışmaya değer görmedim . Yoğun çalışma temposuyla , evliliği yaşamış , maddi manevi her fedakarlığı yapmış , neticede de boşanmış bir kadın olarak ona ne anlatmaya çalışarak kendimi yoracağım diye düşündüm . Benim yerime açıklamış oldunuz . Nasılsa herkes yaşayarak öğreniyor.

Ya benim anlamadığım eşin ne istiyor Allahaşkına!
Zaten evin kirasını ödüyorsun eee daha ne yani? Çalışsan bütün maaşını ona mı vermeni istiyor deli midir nedir? Sen zaten katkını yapıyorsun. Sofraya bir değil iki tabak konuyor bunun mu hesabını yapıyor?
Aşka ne oldu sevgiye ne oldu? Ev arkadaşı mısın sen onun? Bunlar nasıl laflar ya? Üç yaşında çocuk mu bu adam! Hiç mi aile geçindirmek nedir bilmiyor! Sen kirayı veriyorsun zaten bir de işe gir ben işten çıkıcam senin maaşınla geçiniriz nedir ya! O kadar istiyorsa konuşsun ailesiyle onlar da diğer masrafları karşılasın çıksın işten arasın mükemmel işini. Millet de onu bekliyordu işten çıksa da alsak diye. Sen çalışıp bunu besleyeceğine ailen zaten kiranı ödüyormuş boşan valla kendine çalış eve de kedi alır onu beslersin hiç olmazsa nankörlük etmez. Yazık sana ya içim acıdı. En güzel aylarında yaşadıklarına üzüldüm.

Yeni nesil Türkçesi

Valla bizim ailedeki çalışan kadınlardan birini genç yaşında kanserden kaybettik, diğeri de ömrünü ağır koşullarda çalışarak geçirip kanserden vefat etti, diğeri bu hastalığı yenebildi ama ailesinden hak ettiği ilgiyi sevgiyi hiç göremedi. Kimse madalya takmadı yani! Böyle bakınca en akıllıları annem gibi duruyor. Ben de henüz yaşamadım ama gözlemleyerek öğreniyorum.
Çevremdeki, eşine zor zamanlarında destek olan, onunla bir yokluk çeken, çalışıp adamı zengin eden kadınların hepsi karşılığını "parayı bulunca önce arabayı sonra hanımı değiştiren" kocalarından aldılar. Maalesef bu benim gözlemim. Fedakarlık yaparak kimse için kıymetli olunmuyor, karşınızdaki insan size değer verecekse zaten veriyor. Annem hep "Allah kıymet bilenlerle karşılaştırsın" diye dua eder. Bence önemli.

Siz yorulmayın, ben anlatıyorum yeni geldim ya heveslendim herhalde

Bende uyuyamıyorum bir türlü . Yazlıkta her gün erkenden uyuyan ben , tatilden dönünce baykuş kesildim. İlk günden deniz yorgunluğunu özledim herhalde .
Doğru valla, ilk aylarda insan bir hevesli oluyor . Hararetle yazası geliyor .
Annenin duası çok doğru . Mutlu evliliklerde ölçü iş , güç , eğitim , güzellik falan değil . Günümüz koşullarında hayat müşterek tabiki. Ancak karşıdaki kıymetini bilirse . Benim annem de çalıştı aynı zamanda üç çocuk büyüttü . Devlette öğretmendi. Sonra kendi çalışma şartlarıma baktımda , bin kez pişman oldum bu mesleği seçtiğime. Çocukta yaparım kariyerde , evimede bakarım , yemekte yaparım , özel sektör yoğun temposunda koca bir palavra . Allah herkesin gönlüne göre çalışma koşulları nasip etsin

Yorumlarınızı okuyunca size hak vermedim desem yalan olur,benim cevremde de boyle ornekler çok. Kari koca çalışan,ama kiymet gormeyen hatta aldatılan kadınlar bosananlar. Bir komsumuz vardı,kadın eczacı,esi doktor. Cocugu kolejde okuyordu,parayi ben veriyorum,evin market masrafini ben görüyorum,esim cimri falan diyordu 15 senelik evliligini bitirdi bir de adam aldatmış,bunu dışarıdan duyduk tabi. Bosanirken de evdeki portmantoya televizyona falan tenezzul etmişti adam.

Ben çalışmıyorum,tamamen kendi tercihim bir de piyasa zaten kötü su aralar. Iyi olsa yapcam biseyler. Aslında. Eşim daha demin diyor ki,sen perde seçmedin gidip. Bende aa yarin gotursene beni dedim. Askim kalk erken,yürü hem biraz , şurası perdeci dedi. Yeni eve tasindik biz mutfak perdemiz uymadi da. Ya bosver idare et alamam kusura bakma vs eski perdeyi tak falan da diyebilirdi boyleleri var çünkü yani ve mutdakta cok gunes almiyor aslında Ha benim eşimin pis yönü var mıdır valla vardır hemde nasil

Ne bileyim ben temizlik yaptim az evel,yoruldugumu gördü baktım bardaklar vardi sehpada onlari toparliyor.. balkon u toparliyor falan. Harcama yapmama karışmaz,evin eksiklerini giderir,kopegime bile o bakıyor. Evlenince köpeği mi de aldım yanıma ben biraz savurganim malesef,arada bir söylenir aşkım ne yamyamsin ya der :) kesinlikle calisan kadin şöyle boyle olaylarina karşıyım hayir tabiki calismak iyidir ama önemli olan gercekten kisilik,hanimefendilik,iyi niyet,insanlık.

Biraz homurdaniyordu sinirlendim bende kopegin tuylerine laf ediyor diye neyseki yardimci oldu. Valla bazi erkeklere hayret ediyorum ya.

Universitesen çıkar çıkmaz işe girdim ve ağır şartlarda bir işte 6 sene çalıştım.O sırasa eşim 2. Universitesini okuyordu, yeri geldi yardım ettim, yeri geldi alışverişini yaptım.Evlenince işten ayrıldım ve eşimin adam akıllı bir işi yokken ayrıl çok yıprandın dedi. Çıktım şimdi ben bakıcam sana dedi ve gıkı çıkmadı ( hoş o da atanamıyor, kendi işini yapamıyor diye başka işler zor geliyor çalışmıyo ama ) ev işlerine hem erkek adam ne karışır ya aklkm almıyor şunu yemek istiyorum der rica eder yaparsın. Evde çok afedersiniz hizmetçi değil kimse bunu aksatmışsın diyip azarlamak. Saygısızlık düpedüz bu patronu ona diyebilir ama size hayat arkadaşjna söylemek çok kabaca. Valla çıksın işten evde dursun görsün evde olmak kolay mı ? Eşim daha geçen desi şu okullar açılsa da başlasam ev işi hiç bitmiyor çok zor bu ne böyle diye.
Ayrıca çalışmak istesek de şu ülkemiz şartlarında bayanlara stressiz, haftada 5 gün çalışacak iş bulmak gerçekten zor hem evi idare ediceksin eve 7-8den önce büyük şehirde girmek zor.
Markete girseniz bunun akşam çıkışları olucak bunun mesaileri olacak bunun sayı ları olacak kendi madem çok kolaysa çalışmak işten çıkmasın otursun oturduğu yerde. Kendi rahatlığı için keyfi için çalışın istiyor ve burada size hakaret ediyor resmen. Bir kadın sırtını kocasına yaslamak ister, yasladığında yumruk yemek değil.
Alın karşınıza konuşun, gerekirse bir süre ailenize gidin hem onları alıştırırsınız. Sonra daha net karar verirsiniz dışarda kalınca.Allah yardımcınız olsun inşALLAH ama üzülmesin nolur siz çok değerlisiniz başkalarının yaptıkları bunu değiştiremez. Hakkınızda hayırlısı.

Ben de cok üzgünüm.aynı böyle dusunuyorum cıkıs bulamıyorum kendime.aşka ne oldu diyorum içimden.kalmamıs demek aşk falan daha dort aylık ewlılıkte.kendi rahatı daha onemlı her seyden anladıgım kadarıyla.ben hadı dıyelım ıse girdim buldum o da cıktı ve tekrar iş buldu.ben bunları da unutamam ki.

Sizin ewliliğiniz nasıl toparlandı peki.eşiniz yani nasıl düzeldi

O kadar komiksiniz. Duymak istedigimin tam tersini söylemişsiniz. Ben ne demişim siz ne? İki ezberlediğiniz şeyi yazmışsınız. Kapitalist düzen falan demişsiniz de hiç insanlık tarihi ile ilgili şeyler denemışsınız. Hee tekrar belirteyim çünkü yanlış anlamaya müsaitsiniz. Bizi kucik düşüren şey yaradilisimizin uygunluğunun ev işleri yemek vs olması denmesi veya düşünülmesi. Ve evet onlarin bize yapışık gibi görülmesi. Kadınların da bunu kabullenmesi. Yoksa para kazanmışim kazanmamışım ne önemi var. İlahi çok da güldüm size umarım her yerde böyle yapmıyorsunuzdur.

İlerisini düşün hamile kalıp çalışamaz san daha neler yapar bu sana .bak ben yaşadım hemen bosanmadim çocuk doğurup boşandım sen dusun artık..bu arada gebeykende de dayak yersin benim gibi devam edersen . .şu an çok mutlu ve huzurluyum boşandım karşıma çok iyi bir adam cikti :)

Sizin ewliliğiniz nasıl toparlandı peki.eşiniz yani nasıl düzeldi
Biz 10 yıllık evliyiz. Ayrıldık boşanma ile ilgili konuşuldu. Bana ilk defa siddet uygulamıştı. Sonra kendisi psikoloğa gitmek istediğini söyledi.
Bu isteği beni çok şaşırttı. Hemen eve gel demedim tabi beraber seanslara gittik. Yaptığı şeyin kötülüğünü farketti. Ve tekrar bir araya geldik. Ben zaten bu olay yaşanana kadar hep eşime neler olduğunu çözmek ile uğraştım. Ama bu olay kopardı herşeyi. Şimdi çok şükür iyiyiz. Tabi geride10 yıllık bir evlilik 1 çocuk olunca aklını başına alması çabuk oldu

konuyu baska yerlere cekmeyin lutfen bunu mu konusuyoruz suan o zaman burdan da bir erkek cikip desin aa demek yaradilisimizda var omur boyu calismak ev bakmak die.
o kadar sey yazdim yazdim kendine gore cevirebilecek bir cumleyi copy paste yapip onume koyuyorsunuz

ayrica sunu da ekliyorum.
kadin ver erkek calisiyorsa o evin isi ve temizligini ortak yapmak zorundalar kimse kimseden ustun eksik veya fazla degil.
anladiniz umarim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…