Boşanmayı Düşünüyorum

Hem kirayi öde hem markette çalış eve bak hem altınları ver paşa da gitsin kendine iş kursun. O yan gelip yatsın sen hayatın kahrını çek. Pardon da o aradığın essek yeryüzünde yok sen bi diğer gezegenleri yokla deseydin! Şiddet de başlamis ohhh tam bi pislik profili. Bi daha yaparsa sakın bekleme doğru darp raporu al! Evliligi kaldiramiycaksa evlenmeseydi zorla mı evlendi? Fabrikator kızları kapısında kuyruktu zaar. O sevmediği işten çıkabilsin diye sen sevmediğin ise gir. Hayır tabi ki çalışmalısın zaten hep diyorum kızlar işiniz geliriniz olsun öyle evlenin, şartlar gerektirirse çıkarsınız diye. Madem böyle paragöz cimri adamlarla evleneceksiniz işsiz halde asla evlenmeyin. Koca kacmiyor

Ben de sorumluluğun ağır geldiğini düşünüyorum. Boşa gitsin gerçekten çok yüzeysel bi tavsiye. Bunları hakettim demiyorum ama benim de hatalarım var.kafam da karışık sanırım. Benim yaşama bakış açım maddi odaklı değil. Oyle olsa eşimle evlenmezdim. Çğnkü maddi anlamda iyi sayılabilecek durumda değildi. Bunu rahatlıkla söylüyoruö çünkü benim için pek bi şey ifade etmiyor beraberinde bazı zorluklar getirse de. Ben yaşarken hayatın bana getirdiği güzwllikleri ve üzüntüleri acıları paylaşabileceğim beni anlayan ve yormayan biriyle evlendim. Benim işsiz olduğumu biliyordu evlenirken. Bi takım şeyleri öngörmeliydi. Kadın ve erkek eşitliğine inanmıyorum. Kimse saldırmasın bana ama iki farklı tür eşit olamaz. Ben kadınım. Ve bi erkeğe göre bi çok konuda daha iyiyken bi çok konuda daha zayıfım. Eşitlik büyüklük küçüklük kıyaslamalarını yersiz buluyorum ve evliliktegünümüz kadınları gwçmişte yapılan kadın konumlandırmasını yanlış bulsa da , şimdi , kendilerş de başka bi konumlandırmayla düştükleri ikilemin farkında değiller bence. Yani bence dopru ve yanlış olmaz evlilik ve ilişkilerde.farklıdır her ilişkide. Ben eşimi mutlu eteyi cok severim.İbaşka bi kadın kölesi miyim niye hizmet edeyim kahvesinş kendi yapsın der..gibi.
Söyleyeceklerim var ama konuyu çok dağıttım ve uykum geldi.bu karmaşık yorumu buraya bırakıp uykuya gidiyorum

bana sen çalış ben işten çıkıcam demesi mecaz gibi geldi.acaba harcamalarınız mı yüklü, ona istinaden mi söylüyor

Ben de sizin gibi düşünüyorum.
Bence yaşadıklarınızda sizden de eşinizden de çok ortadaki ekonomik durumun payı var. Gerçekten ülkece zor zamanlardan geçiyoruz, sonrası daha iyi olur mu bilmiyorum. İnşallah olur. Sanırım eşiniz de bu kadar zorlanacağını düşünemedi. İnsanın sevmediği yerde çalışması çok zor. Ben işe ağlayarak gittiğimi bilirim. Ailem bırak dediği halde kadro zor bulunuyor nasıl bırakayım dedim, sıktım dişimi ama psikolojik olarak yıprattı beni. 1 sene oldu ayrılalı, yeni yeni toparlıyorum kendimi. Şu an durumunuz ne bilmiyorum ama tatlı dille konuşup bunun sadece kendisinin sorunu olmadığını, iş bulamamanın da size özgü olmadığını anlatmaya çalışın. Onun yeni bir iş bakmaya fırsatı yoksa siz hem kendiniz hem onun için başvuru yapın. Ona anlayışla yaklaşırsanız hırçınlığı azalır belki. Sizin için kolay olmayacak...

Sizin olayınız bana bir tanıdığı hatırlattı. Benim çalıştığım yerde benden önce çalışan biri doktorasının bitimine yakın evleniyor. Bizim kadrolarımız 6 yıllık, 6 yıl sonunda eşi mezun oluyor kadın da işten ayrılıyor. Doktorasını hala bitiremedi, başka bir yerde işe girdi. Eşi iş bulamamış 6 ay kadar. O arada bebekleri de olmuş. İşsizlik yüzünden birbirlerini yapratıp boşanmışlar. Sonra adam iş buldu ama yuvaları dağıldı bir kere. Kadınla çok yakın değilim ama bu konudan bahsederken ne kadar üzgün olduğunu görüyorum. Ben öyle iyi bir insan bir daha bulamam dedi. İkisi de hala bekar.Belki o sıkıntılı süreci atlatabilseler hayatları çok farklı olurdu. Yıkmak kolay, yapmak zor. Yıkılanı yapmak daha da zor.

Ay bide ev kirasını sizin aileniz oduyor. Bide sen çalısıcaksın ona bakıcaksın. Kızım kaç kurtar kendini

"Eşim çalışmam için baskı yapıyor ama iş bulamıyorum" konularının sonu hep "evi geçindirmek erkeğin görevi" cümlesine bağlanıyor nedense.
Erkeğin asli görevi buysa sizinki de evi onun istediği temizlik düzeyine getirmek o zaman. Bu yüzden sizi eleştirip duruyor. Rol tanımlarınızı yaparken sadece işinize gelen kısımları alıp diğerlerini görmezden gelemezsiniz. Yaptığınız şeyi hizmet olarak görürseniz eşiniz de öyle görür, ona göre davranır. Adam size istediği gibi davranabileceğini sandığı kafaya erişmiş bile 4 ayda.
Çalışıp çalışmamak isteğe bağlı değil bence. Tabii ki temizliğe gitmek ya da markette çalışmayı istememek hakkınız ona bir şey diyemem. Ama "gerekirse erkek iki işte çalışsın" demek de bencillik.

"Boşan demek çok yüzeysel bir tavsiye" demişsiniz ama işin içine şiddet girmiş artık. Şiddete boşanmaktan başka bir tavsiye vermek mümkün değil. Çünkü belli ki ortada konuşarak anlaşabileceğiniz bir insan yok. Sonuçta bu sizin kararınız ama barışsanız bile o şiddetin artarak devam edeceğini bilin. Eşiniz için boşanmak kolay belli ki, sizin için neden değil? Üstelik böyle bir olayda boşanma kararı alması gereken kişi sizdiniz. Eşiniz hem suçlu hem güçlü, siz ise hala "konuşsak hallolur" düşüncesindesiniz.

Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz merak ettim?Türkiye şartlarında boşanan kadının toplumda konumlandırılması herkes tarafından itinayla yapılıyor.eksik olmasınlar.ayrıca 4 aylık evlilik ve altı yedi yıllık bir ilişki ve evet boşa gitsin demek yüzeysel.temizlik konularına gelıncd evimi görmediniz..evim temizdir benim her zaman.önceki konumda da bahsetmiştim eşim kolony a şişesinin yerine takılıyor ütü masasının neden açık olduğunu soruyor vs diye. Ben böyle düşünüyorum erkek evini geçindirebilmeli. Kadın evde oturmalı demıyorum. Ama evde oturan kadın da yük veya bakılması geteken bi boğaz olarak yansıtıtlmamlı. Kadınlar da bunu yapıyor.özdeğerinizi kazandığınız parayla mı özdeşleştiriyorsunuz. Evde oturan kadın deyince aklınıza hep evlilik programları izleyen bi profil mi geliypr. İstediğiniz şeyi söyleyin .eşiniz evde otursun siz çalışıp evi geçindirin o erkeğe saygınız kalmaz.bunun tam tersınde neden aynı his olmuyor.çünkü doğası gereği erkek evet gücü simgeliyor ve evlilikte evi geçindirme görevi onundur.boyle dusunuyorum.bu arada kadınların eşine temiz çamaşır hazırlaması yemek yapması evini temizlemesi vs vs neden işten sayılmıyor.iş bu.iş değil de ne. para kazanmak ayrı mevzu.ama ev işi de iştir. erkek eşini farklı yollarla kadın da eşini farklı yollarla mutlu ve rahat ettirebilmeli bence.
Çalışmayan bayanların bahanesi gibi demişsiniz. Bulun bana izmit te iş, çalışıyor muyum çalışmıyor muyum bakalım.ben öğrencilik hayatım bıyunca ve mezunken aabah altıda kalkıp akşam 9 da evime geldim kazı işi böyledir. İşçiler gider siz altıda bşten çalışma saati sonrası raporlama ve toplantılardasınzıdır her akşam .çalışmaya gönlüm olmasa zorunluluğum olmaksızın giç çalışmazdım.eşim de buna şahit. Böyle konusması o yuzden üzücü.

Bence de cok haklısınız. Eşim sinir stres ve öfkeyle işle alakalı konusurken ben de ona ay ı gerilimle dönüş yaptım.bu hataydı. İstediğim veya şstemediğim şeyi daha düzgün bi dille anlatıp aynı zamanda ınu anladığımı hissettirmeliydim.

bana sen çalış ben işten çıkıcam demesi mecaz gibi geldi.acaba harcamalarınız mı yüklü, ona istinaden mi söylüyor
Sen de ak kaşık mısın diyeceksiniz belkş ama veya demessiniz.sigaram var.başka masrafım yok.çünkü evde vakit geçiriyorum sıkılmıyorum da.çağın hastalığı sosyallik ve bunj gösteriş haline hetirmek bence.kitaptı yemekti filmdi ev rutinleriydi vakit geçiyor. Yani eşim der bana şu elbiseyi alalım sana falan diye.bi de alışamadıpımdan heralde ona sormadan harcama yapamıyorum eve değilse bu harcama kişiselse.yani benım harcamam degil sorun ama hayat pahalı.iktisat eden yaşıyor ama diğer türlü zor.gıda pahalı sağlık pahalı gezmek oahalı.tüketim pahalı.sanırım hem işinde mutlu değil hem maaşından..böyle kısıtlanmak maddi anlamda onda stres yarattı.

Dayısı geldi memleketinden. Annesi durumumuzu anlatmış. Dayısını babası yerine koyar eşim. Geldiler eve ikisi. Dayısını çok severim çok iyi bir insan. Konuştuk.. çok detaya girmeyeyim. eşim benim üslubumdan tavrımdan rahatsız oldupubu ve zaten işinde mutsuzken eve geldiğinde .Umduğu şekilde ona davranmadığımdan bahsetti.sadece haftasobum var bi leyler yapmak istiyorum ama evden cıkana kadar saat ıkı uc oluyor günüm boşa geciyor bu sehirde tanıdığım kimse yok beni düşğnerek yaşamıyor dedi benim için. gibi fibi..haklı oldupu seyler vardı.haksız oldukları kadar.biraz durum yumusadı.kavgasız bi konusmaydı.biraz ayrı durmaya karar verdik.annesinde kalıcak.o vurma konusu cünkü benim gururumu cok kırdı.
Kendimle kalınca bi süre düşğndüm. İş bulamıyorum.yani var ama beden işçisi,twmizlik,sekreter gibi..ben de öyle bi iş istemiyorum. çalışacağım yerdeki işveren de önemli.çünkü asılma durumları çok oluyor. Ama kendimi zorlayıp bi leyler yapmayı dusunuyorum.küçük çapta bi iş kurarım belki. Organızasyon işi olabılır, evde nıkah sekeri gibi işler olabılır.veya tedarikçilik gibi bir şey.yani bi ley yapmalıyım.

Asla size şiddetini haklı çıkaracak bir şey yok. Bir erkeğin çalışmayı şart koymasını bende doğru bulmuyorum. Bakmak olarak algılaması da korkunç. Ama doğrusu yaşam birlikte yönetiliyor.

Bir akrabam da siz gibi. İş yok diye çalışmıyor. Ve eşinin ailesinden gördüğü hakaret diz boyu. Ben olsam inanın çalışırdım ve çalıştım. Okurken markette kasiyerlik yaptım, yerleri sildim, tuvaleti ovdum. İhtiyacım olsun yine yaparım zerrece bundan gocunmam. Namusla en nihayetinde. Sizin statü saplantınız, manasız gururunuz, sevginizden üstün gelmiş. Sevdiğimiz hayatımızı birleştirdiğimiz kişiden taşı sıksa suyunu çıkarmasını bekliyoruz, müştereklik güdüyoruz, özveri bekliyoruz. Biz niçin yapamıyoruz?

Siz eşiniz size bunu söylemeden ne olursa olsun bir yerde işe girmeniz gerekirdi. Emeğinizi gördüğünde daha çok perçinlenebilirdi.

Siz ondan mutsuz olduğu bir iş yerinde çalışmasını bekliyorsunuz, devam etmesi için fedakarlık bekliyorsunuz ama statünüze zeval gelmesin diye çalışmıyorsunuz. Fedakarlık tek taraflı mı?

O akrabamda küçük bir cennette yaşıyor. Kayın ailenin parasını misli misli hakaretlerle yedi. Satatü için boyun eğdi. İnanın yapmam. Rutubetli evde otururum, tatile çıkmam, markette çalışırım. Onurumla yaşarım satatünün kölesi olmazdım.

Siz de bana o akrabam gibi göründünüz

4ayda mı oldu bütün bunlar..yazık çok yazık..evlilik .ne sanılıyor acaba çok merak ediyorum artık..erkek kalmamış dünyada..yuh be..

Aöa ben kimsenin parasını yemıyorum ki.eşimin maaşından başka..onu da yemek olarak gormuyorum.ailem kıramızı ödüyor sebebş abime de ahnı sekilde destek olmaları.haksızlık olmasın diye.sizce gerçekten statu saplantım mı var.yanı zor dueumda değiliz iyi gelirimiz olmasa da.yanı bana hiçbişey katmayacak bi işte neden çalışayım.şu da var.eşimi seviyorum.bana sen işe gir ben işten cımıp iş arayip değiştireyim demese onun için çalışırdım istemediğim işte.şunu seziyprum.ben işe giricem.ve o iş arama sürecini uzatıcak..

Statü saplantınızı benzettim para yemenizi kastetmiyorum. Lütfen beni yanlış anlamayın ama sözleriniz çok birbiriyle bütün halinde ironik görünüyor. Diyorsunuz ki eşimin parasını yiyorum bu yenmek denirse. Elbetteki denmez evlilikte herşey ortaktır. Buraya kadar zihniniz düşünceniz güzel... Başka bir söz: ev kirasını ailem ödüyor ona saysın. (Maddi ayrıma kendi çıkarlarınız, konumunuz statünüz için hemen koşuyorsunuz) EŞİNİZE DE BU RUH HALİNİZİ BU İKİLEMLERİ HİSSETTİRİYORSUNUZDUR.

Önce çuvaldızı kendimize batırmamız gerek. Çözüme bu şekilde ulaşabiliriz. Çok katı bir statü saplantınız var. Fedakarlık bekliyorsunuz. Maddi ayrımı gütmüyorum derken kirayı düşünüyorsunuz.

Eşinizin karakterini bilmem. Ama ben eşiniz olsam bu öngörülerimle üzgünüm ama niçin derim. Markette siz çalışırken o süreci uzatırsa da yapacağınız şey belli. Ama bu halde bencil görünüyorsunuz

Haklı olabilirsiniz.kendimi eşimi eleştirdiğim gerçeklikte ve dürüstlükte eleştiremiyorum sanırım

Dilerim herşey hayırlısıyla sonuçlanır.

Şiddetten sonra tavrınız ne oldu?
şiddetten sonra ben defol git bu evden dedim.bu arada sırtıma vurdu sonra esyalara vurmaya basladı yoksa bana daha fazla vuracaktı farkettim.şu an bi leyler konusuldu ortam yumusadı gibi ama araya şiddet girdiği için ayrı kalmak istedim.annesinde kalıyor.bunun normalleşmemesi için biraz bu süreci uzatmayı düşünüyorum. yüzgöz olmak istemiyorum hemen.

Şiddet işi kilitliyor. Yaşadığınız hayal kırıklığınızı hissediyorum. Çok üzgünüm bunun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…