Yaş tek etken değil bu konudaki adamda. Hem evlenmiş ve çocuklu hem yaş farkı çok fazla. Alıntıladığım yorum 50'leri dede olarak adlandıran bir üyenin yorumuydu, öyle olmadığını düşündüğümü ancak yaş farkı fazla olan ilişkileri de çok tercih etmediğimi belirtmeye çalıştım ben. Yaş farkının fazla olduğu ilişkim oldu benim de, yürütmesi her zaman çok çok kolay değil. Ki biz o görüştüğüm adamla filmler izler oturup sabahlara kadar sohbet ederdik. Adam benden çok daha dinç, kıpır kıpır, eğlenceli ve olgunluktan uzaktı. Sanki o 16'ydı, ben 40'tım. Öyle bir kafa yapısı ve enerji farklılığı

. Farklı görüşlerimiz olurdu ve genç olduğum için olayları nasıl algılayacağımı çok merak eder her şeyi bana danışırdı. Kuşak farkını incelemek hoşuna giderdi. Arkadaş olarak kalsak daha iyiymiş o kişiyle biz

. Açıkçası ben kendimden o kadar yaş büyük bir insanla birlikteyken hep onun hayatının yarısından fazlasını kaçırdığım hissine kapılmıştım. Kimin kimden fazla yaşayacağı bilinmez elbette ancak hayatının daha erken aşamalarını onunla geçiremediğim için üzülürdüm. Erkek arkadaşımla 19 yaşından beri beraberiz. Birlikte büyüyüp olgunlaştık diyebilirim. Bu aşamaları birlikte yaşamak ikimizin de hoşuna gitti, önümüzde birlikte upuzun bir ömür olacağını düşündükçe heyecanlanıyoruz ikimiz de. Dediğim gibi kimin ne kadar yaşayacağı belli olmaz ama şu an böyle hissediyoruz :) .
Yaş farkı yürütmeyi zorlaştıran bir etken bence. Siz bunu göze alarak sevginizle aşkınızla devam etmişsiniz ancak konu sahibinde bu duygulardan eser yok gibi görünüyor. Acısıyla tatlısıyla, artısıyla eksisiyle değerlendirmemiş olacak ki, şu şu olduğunda ne yapacaksın tarzı bir yoruma şimdiden içim karardı falan demiş

. Olaya her yönüyle bakamıyor. Yaş farkı olmasa bile hayattaki tecrübelerin farklılığı ayrı bir zorluk. Konu sahibi her şeye heveslenirken adam sürekli ne gerek var havasında olur. Düğüne ne gerek var, dış çekime ne gerek var vs ev eşyasından, olursa çocuk bakımı ve çocuğa alınacaklarla ilgili her şeyde böyle olacak. Çünkü adam daha önce evlenmiş daha önce bunları yaşamış, ilk kez evlenen ilk kez çocuk sahibi olan insanların heves edebileceği şeylerin çoğunluğunun ne kadar gereksiz olduğunu görmüş. Bu hevesleri anlaması pek kolay değil. Şu an yeni birisiyle görüşmenin heyecanı olabilir ancak bu da geçtiğinde ilişkilerinin daha kötüye gideceğini hissettim ben okuduklarımdan.
Bir de ben erkekler geç olgunlaşır düşüncesiyle o kadar büyük birine yönelmiştim; öbür yandan büyüdüğümü, yetişkin olduğumu kanıtlama çabası da vardı :) . Çok yoğun hislerden bahsetmiyoruz, belki öyle olsaydı farklı bir bakış açım olabilirdi. Erkekler geç olgunlaşır dedim ancak erkek arkadaşım 19'undan beri, hayatımda tanıdığım en düşünceli, en olgun insan. Yaşıtlarıma olan ön yargımı kırdı.