Boşanmış Kadına Yönelik Bakış Açısı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ruyamd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ruyamd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2019
487
240
103
33
Kızlar merhaba,
Ben buranın eski üyelerindenim Yaklaşık 7 yıl önce, 2–3 ay süren çok kısa bir evlilik yaşadım ve çocuğum yok. O günden sonra hayatıma giren bazı insanlar, bunu açık açık söylemeseler bile, boşanmış olmam nedeniyle ilişkileri sürdürmek istemediler. Bu durum beni yıllarca çok yordu, kırdı ve yıprattı.

2 ay önce gerçekten iyi bir insanla tanıştım. Kendisi hiç evlenmemişti. Başta boşandığımı ona söyleyemedim. Sohbetler sırasında boşanmış arkadaşlarıyla ilgili “Allah yardımcısı olsun, boşanmak çok zor” gibi yorumlar yapması beni daha da gerdi. Aslında ona gerçeği anlatmak için sürekli kendimi hazırlıyordum ama bir türlü cesaret edemedim.

2 gün önce sonunda her şeyi açık açık söyledim… Söylediğim an sanki başından kaynar sular döküldü. Tepkisi beni gerçekten şok etti.
Ailem bunu asla kabul etmez, ben ailemi karşıma alamam” gibi cümleler kurdu.

Oysa ilişkimiz gerçekten çok güzel. Birbirimizi anlayan, uyumlu, birlikte keyif alan iki insanız. Maddi ve mesleki olarak da oldukça iyi bir konumdayım. Ailesinin ön yargılarını aşabileceğimizi, önemli olanın bizim mutluluğumuz olduğunu söyledim. Ama hâlâ bana:
Endişeliyim, ailem çok keskin, fikirleri çok sabit, bunu aşabileceğimizi sanmıyorum” diyor ve bana karşı soğuk davranıyor.

Bir yandan beni çok sevdiğini, benimle mutlu olduğunu söylüyor; diğer yandan da bu durumu kabullenemeyeceğini ifade ediyor. Yıllardır bu damgayla mücadele etmekten o kadar yoruldum ki… Çok kırgınım, çok yıprandım. 2 gündür sürekli ağlıyorum. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Erkek arkadaşım aslında iyi biri, birlikte mutluyuz ama ilişkiyi bitirmek düşüncesi çok canımı yakıyor.

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum… Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Evlensen bile 2 ci kez boşanacaksın gibi sen bilirsin
Cesur değil senin için kimseyi karşısına almaz yalız kalırsın genede sen bilirsin
Bu duruma
Bile bile lades diyorlar bilirsiniz
Sana bu damlayla gelenlerden uzak dur be

Siz burada takıldıysanız bu adamla iyi günde kötü günde eş olamazsınız zaten.

Boşanma oranı %50, çocuk yoksa buna önem veren kalmadı. Bu adama yol verin gitsin. İyi ilişki dediğin tek taraflıymış maalesef.

Bu arada benım Erkek Arkadaşım sivaslı Alevi ,bu işin mezhebi yok ama Aleviler de insana insan olduğu için değer verilir diye biliyorum ben nasıl böyle yobaz bir kafaya sahipler bunu da anlatmaksa güçlük çekiyorum gerçekten artık çok yoruldum evlenip yuva kurup çocuk sahibi olmak istiyorum ama sanki günah işlemişim gibi bu tepkiler beni çok üzüyor

Maalesef düşünecek bir şey yok. İyi ya da kötü o da bir tercih. Bu durumu kabullenemeyeceğini düşünüyorsa ayrılmalı. Hatta bu tip bir zihniyet ile evlenilmemesi gerektiği için siz ayrılmalısınız direkt. Evlenseniz bile başına kakacak bu konuyu ve kendince sizi eksik görecek çünkü bu herif.

Yürü git diyeceksin yol ver

Tek boşanan siz değilsiniz ki..Boşanıp tekrar evlenen insan çok..Yani bilmiyorum normal bir durum bu .Sevgiliniz de öyle düşünüyorsa yolu açık olsun..Şansınız varmış ki çocuk olmadan bosanmissiniz..Elbet sizi bahanesiz sevecek birileri karşınıza çıkacaktır..

Konuştuğun kişi hiç evlenmediği için ailesi illa bakire gelin istiyodur o yüzden uzak dur bence kafanı dinle hayatına şimdilik kimseyi alma alıcaksan da evlenip ayrılmış çocuğu olmayan biriyle birlikte ol çünkü insan ağzı torba değil büzemiyosun bir şekilde laf sokarlarsen üzülürsün bu devirde kadın boşanmış olunca kötü oluyor erkek her türlü pisliği yapsa da temiz oluyor ilk evliliğinden tecrübelerini kullan üzme kendini

Bu arada ben yıllardır yalnızım her işimi tek başıma hallediyorum ,ailem memlekette yaşıyor ben farklı şehirde ben tek başıma bu kadar zorluğa göğüs gererken insanlar nasıl “vicdanız ve merhametsizce “davranabiliyor

Aslında siz kendinize boşanmış kadın damgası vurmuşsunuz, başkaları değil. Nasıl bir damgaysa bu?
Adama şöyle diyeceksiniz: Ailemle konuştum, senin ve ailen gibi bağnaz insanlarla asla bir arada bulunmamam ve kendimi bu kadar değersizleştirmemem gerektiğini söylediler. Üzgünüm ama bizden olmaz, ben ailemi seninle ya da senin ailenle yüz yüze getiremem. Bitti.

İki üç aylık evlilik mi olur zaten ya insan evlendiğini idrak edemez. İyilik en iyi kalabalıkta sınanır, sevgilinizin ne kadar iyi olduğunu sizin için kimleri karşısına aldığını gördüğünüzde anlarsınız yoksa fasa fiso.

Şahsen benim için altın dahi olsa bana yaramaz gururu sevgisinin önüne geçmiş sil gitsin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…