Boşluk, belirsizlik, sancı

Durumunuz için ne teşhis koydu dr?
Diğer rahatsızlıklarınız ne?
Ne kadar süredir böylesiniz?
Hayatta sizi en çok ne incitti?
Çok fazla soru sordum biliyorum ama böyle birini tanıdığım için soruyorum.
O zaman sorularınızı es geçeyim ifşa olmayayım :)

Zaten koca istenmez, asik olunur evlenilir. Daha gencsiniz, hayatda bir yol cizmemisiniz kendinize bundan olabilir bunaliminiz. Isiniz yada mesleginiz varmi?

Evet tam da oyum ben ne yaparsam yapayım dağılmıyor şunlar aklımdan. İnanın bir şeyi dert ettiğim de yok ondan belirsizlik, boşluk yazdım. Somut olsa keşke koca, sevgili, kaynana, görümce, aile bla bla
Hayati cok sorguluyosun.Birak nasil istiyosan oyle yasa.Hayatindaki guzel taraflari gormeye calis.Yok olmak istiyorum yazmissin.Bigun hepimiz yok olucaz zaten.Basit seylerde buyuk mutluluklar gizli.Nefes almak gibi,gunesin dogmasi gibi.Yani demem o ki su dusuncelerden bi an evvel kurtulmaya bak.Hayatina sukret.

Evet tam da bunlar.
Neden varım ben? Kimlik sorgulama yaşını da geçtim. Berbat bir ruh haline sahibim.
Zihnim konuşuyor durmadan konuşuyor.
Allah? Evet var ama neden beni yarattı ki?
Gerçekten bana neden sorulmadı? Böyle biri olacağıma ceset yutan toprak olmayı isterdim. Şu an bir cesedim; kokuşmuş, cehennemde bir ceset.
Allah'a inanıyorum. Hatta komik olanı bir de kapalıyım. Ne namaz ne niyaz. Dini yöne çekmeyin dini tartışmaya girecek olsam buraya yazmazdım.
İstemiyorum kapalı olmak, açık olmak da istemiyorum. Elimde kahve ya da çayımla sokaklarda dolaşıp sigaramı içmek istiyorum.
Erkek de istemiyorum. Aşk aptallık, sevişmek boş.
Arkadaş, aile istemiyorum. Mükemmel bir ailem var ama ben onları hak etmiyorum.
Ben Allah'ı hak etmiyorum. O muhteşem bir varlık, merhametli. Beni koruyor ama ben ne yapıyorum?
Neler yaptım?
Hiç olmak istiyorum, hiç. Varolmamış olmak istiyorum. Yok olmak, benim gibi biri olmasın. Hesaba çekilmek istemiyorum, korkuyorum. Bu hayatta yaşayamıyorum, korkuyorum.
Çok kötüyüz, kötülükler ve günahlar midemi bulandırıyor artık.
Dünya tamamen son bulsa keşke. Hepimiz toptan geberip gitsek.
İntihar etmek istemiyorum, salak mıyım edeyim? Hem günaha gireceğim hem de aileme büyük yıkım yaşatacağım. Öleceğim varsa her türlü ölürüm o an. Allah böyle yazmış sonuçta.
Tek kişilik dünyamda delirecek gibi oluyorum, yaşamaya adapte olamıyorum.
Ne olacak ruhu hasta insanların akıbeti orada?
Kaldıramıyorum anlıyor musunuz? Boğuluyorum, yaşamıyorum, deliriyorum. O an orada varım ama yokum.
Hissetmiyorum yaşadığımı.
Aptalım, korkağım, ruh hastası pisliğin tekiyim!
Yaşamam anlamsız, belki de şu an bilim kadını olabilecek birinin yerini tutuyorum ama ben oturduğum yerden yaşamın yanımda akıp gidişini seyrediyorum.
Beddualar, küfürler, saçma sapan düşünceler çıkmıyor aklımdan.
Yükseliyorum ah işte diyorum yapıyorsun kızım aferin ilerle durma diyorum ama o içimdekiler var ya işte 'hop nereye lan dur dur işimiz bitmedi henüz' diyor ve bana tecavüz etmelerini izliyorum. Allah razı olsun arada serbest bırakıp nefes almama yardım ediyorlar.
Kim lan bu diyorum aynaya bakınca. Kimsin ulan sen? Kadın mısın erkek misin edepsiz misin hanım hanımcık mısın dindar mısın dinsiz misin zeki misin aptal mısın korkak mısın cesur musun güçlü müsün güçsüz müsün nesin sen ne ne?
Hiçbir şey yapmak istemiyorum, ne dizi izlemek ne ders çalışmak ne müzik dinlemek ne aşk yaşamak ne çıkıp gezmek ne yaşamak ne ölmek.
Boğuluyorum düşüncelerimde boğuluyorum. Yardım et Allah'ım diyorum yardım et delirip seni inkar edeceğim diyorum bazen yok mu acaba diyorum ama var biliyorum.
Ah sanırım kabullenmeliyim deli olduğumu. Ve kendim gibi bir deli bulup iki kişilik dünya kurmalıyım.
aynı ben
ağzımdan mı yazdım dedim
ekliyorum sizi...
tek fark küçücük umutlar bulup mutlu oluyorum zorla

Yok da bunun sebebi de benim ya da rahatsızlıklarım garip ya
O zaman gayet normal bunalimda olman, 23 yasinda meslegi olmayanin ya evlilik hayalleri olur mukemmel ev hanimi olmak niyetine yada bunalima girer. Biz kadinlar evde issiz oturunca kuruyoruz, ben oyle gunlerde kendimi calisinca gececek bunlar sadece kuruntu diye avutuyorum. Kendinr acil is bul, hoby edin, bir amacin olmasina gerek yok yeterki oyalan

Hayati cok sorguluyosun.Birak nasil istiyosan oyle yasa.Hayatindaki guzel taraflari gormeye calis.Yok olmak istiyorum yazmissin.Bigun hepimiz yok olucaz zaten.Basit seylerde buyuk mutluluklar gizli.Nefes almak gibi,gunesin dogmasi gibi.Yani demem o ki su dusuncelerden bi an evvel kurtulmaya bak.Hayatina sukret.
Bakın benim yok olma sebebim başka. Varoluşla alakalı kabullenemiyorum benliğimi. Allah'a şükürler olsun ne kadar hastalığım olsa da her şekilde iyi durumdayım.
Evet fazla sorguluyorum ama bi anda giriyor aklıma yoksa kabullenmiş durumdaydım.

O zaman gayet normal bunalimda olman, 23 yasinda meslegi olmayanin ya evlilik hayalleri olur mukemmel ev hanimi olmak niyetine yada bunalima girer. Biz kadinlar evde issiz oturunca kuruyoruz, ben oyle gunlerde kendimi calisinca gececek bunlar sadece kuruntu diye avutuyorum. Kendinr acil is bul, hoby edin, bir amacin olmasina gerek yok yeterki oyalan
Kursa gidiyorum istediğim anda çalışacağım bir yer de var rahatlıkla eğlenceli ve de görüşeceğim insanlar. Lakin sorgulayıp duruyorum her şey hataymış, günahmış gibi. Ya da ne bileyim insanlık olarak boşmuşuz gibi.
Benimki boşluktan değil. Bunları kursta öğretmeni dinlerken bile düşünüyorum, arkadaşlarımla kafede otururken bile düşündüm o kadar yani. Hedefim de var. Anlatamıyorum inanın.

Hayattan nasıl da soyutlanıyoruz değil mi?
küçüklüğümden beri dışarıdan bakıyorum sanki
başkalarının ağladığı şeylere ağlamayı
güldüğü şeylere gülmem gerektiğini hep onlardan öğrendim
çoğu duygumun sahte olduğunu hissediyorum bazen
bazen de içeri girmeyi başarıyorum bilmiyorum...garip..
ilk defa ama gerçekten ilk defa bu kadar yakın geldi birinin yazısı

Bunalımda olduğunuz çok açık. Sizi mutlu edecek uğraşlar, hobiler, rutinler edinmeniz gerek. Mutlu edecek arkadaşlarla konuşmanız, mutlu edecek filmler izlemeniz, mutlu edecek yerlere gitmeniz, mutlu bir aşk yaşamanız vs gerekiyor. Mutluluk ve stresten uzak bir ortam bunalımın tek çaresidir. Arthur Shophenaur gibi aşırı karamsarsınız. Bu da sizi hayatı sorgulamaya yöneltmiş; hatta hayatın düşmanı olmuşsunuz. Şöyle bir söz var: "Yaşamı sorgulamak, kendinizi öldürmek istemenize yol açabilir."

Genç bir kadında veya erkekte bunalımın sebeplerinden biri de şüphesiz aşk(aşksızlık, aşk acısı) ve cinselliktir. Cinsel sorunlarınız varsa veya cinsellikten tatmin olamıyorsanız stres ve kaygı artar. Belki dini ve günahları bir kenara bırakıp cinselliği özgürce yaşamaya ihtiyacınız var. Doğasını inkar eden bir insanın mutlu olması imkansızdır. Doğanızı inkar etmeyin. Kadınlara istek duyuyorsanız kadın sevgili bulun. Erkeklere ilgi duyuyorsanız erkek sevgili bulun. Hiçbirine istek duymuyorsanız, hormonal sorunlarınız var demektir. Ürolojiye başvurun.

Bence psk. Batmıs durumda.. tedavi olmalısn.bide vicdan var sanki..

Back
X