Bosluktayim yanlis karar almaktan korkuyorum

Dışarı çıkarsa ne olur ki? Her arkadaşları ile dışarı çıkan kötü olmuyor canım,onlar da dertlesiyor, eşleri ile yaşadıkları sorunlardan bahsediyorlar.En azından milletin ne dertler içinde olduğunu duyar bilir.Kusura bakma ne olur senin yaşadığını İki eksik ,üç fazla hepimiz yasamisizdir.Bunu yaşayanların bazilarinin çocukları var,bazıları ev hanımı ama " dişe diş" hakkını savunup pes etmemiştir.Sen nerdeyse paragöz dedi diye vereceksin herşeyi.Paragozum napican? demiyorsunuz

Arkadasim ben bunlar gibi paraya taparak yetistirlmedim, zaten adam resmen bana bosanirim dedi nasil yapidalar anlamiyorum para icin herseyi siler bunlar benim esimde eli cok acik ailesinin enayisi eniste kredi istedi bundan isyeri acmak icin (kendisi tenezul bile etmedi cekmeye )o derecede enayi yerine koyuyolar farkinda degil. Isteseydim ailesine dusman etmistim bastan ama ailesi gun gelir ayagima dolasir bu gunahin altina giremem dedim asla cizgimi bozmadim... bumuydu karsiligi illah kotumu olmak geriyodu ezilmemek icin...

ozaman seni maaşın ıcın tutuyor zaten? bu zamanda tek ev kredisi ödemek zorken iki ev kredisini kim vercekmiş ona? boşan derim ben düzelmez

Esimin bir amcasi var cok garip bir insan esi bosandi iki cocukla bana, « bu adam butun ozguvenimi yok etti hic gidemem saniyordu » dedi . Yemin ederim o an kendi esim aklima geldi acaba amcasinami benziyo diye

bana bunu eşim dese 1 saniye durmazdım yanımda... hıc gururunuz yokmu
Ne desen haklisin belki inanmiycaksin ama ben asiri gurulu bir insanim gereginden fazla hemde bu adamla ne oldu neden boyle oldu neden ezilip hayla yanindayim kendimi anlayamiyorum ayni zamanda cok utaniyorum yemin ediyorum piskolojim bozuldu

Ne desen haklisin belki inanmiycaksin ama ben asiri gurulu bir insanim gereginden fazla hemde bu adamla ne oldu neden boyle oldu neden ezilip hayla yanindayim kendimi anlayamiyorum ayni zamanda cok utaniyorum yemin ediyorum piskolojim bozuldu
gurulu insan bu lafın üzerine durmaz kusura bakma. Seni kim olsa ciddiye almaz...

Ikinci evi neden istiyor ki kayinpeder? Baska kardesi var mi esinizin onlara mi yatirim yapiyor nedir
Ya da herhangi bir bosanma durumunda mal varligi bölūnmesin diye kendine mi yatirim yapiyor?

gurulu insan bu lafın üzerine durmaz kusura bakma. Seni kim olsa ciddiye almaz...
Haklisin ben bile diyorum kendi kendime benim gibi bir insani bende ciddiye almazdim diyecek sozum yok ama inan kucuk seylerden basladi zamanla buyudu o kadar laf yedimki artik her lafa benmi abartiyorum acaba diyorum kendi kendime bana piskolojik sorununlarin var senin diyor esim herseyi abartiyorsun o yuzden konuyu buraya actim

Sen hiç birşey yapma,verme maaşını da,bosarim derse de sen bilirsin de....zaten dananın kuyruğu kopar ya gerçekten bosar,ya susar oturur.En azından kredide senin ismin olmaz.

Ikinci evi neden istiyor ki kayinpeder? Baska kardesi var mi esinizin onlara mi yatirim yapiyor nedir
Ya da herhangi bir bosanma durumunda mal varligi bölūnmesin diye kendine mi yatirim yapiyor?
Evet bir abisi var bir yas buyuk esimden hic bisey yapamiyor cok cesaretsiz galiba ona ev istiyor babasi

Mesela arkadaslarimla gorusim pesine bisey olsun kucuk tartisma hemen arkadaslarin seni dolduruyo falan basliyo dirdira. Simdide kafayi takmis (kredi isi cok normalmis gibi bende enayi olarak kabul etmemi bekliyodu galiba)sen kesin ailenden biri dolduruyo falan kime anlatiyosun soyle iste onun tartismasini yasiyoruz. Ailemin onunde sakalasip guluyo onlarla

Uzmeyin kendinizi bu kadar. Zaman icinde insan sindirilebiliyor farkina varilamiyor bile uzun zaman.
Surekli tekranlanan seyler insana artik siradan normalmis gibi geliyor.
Anormalligin farkina varildigindaki hayal kirikligini yasiyorsunuz herhalde.
Bunca iyi niyetimin sevgimin saygimin degeri bu muydu noktasina geliyor insan.
Siz esinize deger vermissiniz alttan almissiniz surekli. Esiniz de sizin iyi niyetinizi suistimal etmis gibi gorunuyor.

Bu adamdan bir cacik olmaz. Hic birsey icin gec degil, yeterki cesaretini toplayip ilk adimi atabilesin. Biran önce bosansan senin icin en hayirlisi olur. Daha fazla vakit kaybetme bununla. 40indan sonra evlenip coluk cocuga karisanlar var. Sakin gec kaldim diye düsünme.

Aynen arkadasim yemin ederim yasadiklarimi hissetiklerimi bir bir ozetliyorsun cumlelerinle. Herkez ayni seyi soyler ama yemin ederim bir yalan soylemedim ona, yeri geldi ailesiyle tartisti yapma ailendir dedim. Isten cikarilicakti evlendiyimiz ilk yil cok uzuluyodu (onu terk etmemden korkuyodu o zaman issiz parasiz kalicak diye hangi pisikoloji bende anlamadim) ona uzulme sokakta kalsakta asla para mal mulk yuzunden seni birakmam hep yanindayim dedim. Bunun icinmiydi yemin ederim zamanima emegime aciyorum kerizliyin sonu budur

Aman sen dogru ol baskalari egri olsun uzulme gurur duy bu halinle.
Bu dunyadan herkes gelip geciyor mal mulk para pul hersey kaliyor.
Asıl mirasimiz insanlarin yureklerine saldigimiz sevgimiz bence. Gerisi hikaye.
Vicdanin rahatsa ne ala.

Esin için para " güç" demek.Saf değil,ihtiyaç duyulmak istiyor,bununla mutlu oluyor ondan herkese kredi çekmesi.Yoksa vur başına al parasını değil yani.Bak sen arkadaşların ile gorustugunde bile senin onların etkisinde kaldığına dair ithamda bulunuyor.Ailen içinde bunu yapıyor,sonunda sen yalnız kalacak aman problem olmasin,ağzımızın tadı bozulmasın diye tüm sosyal desteklerini yitireceksin.Senin hayatının merkezinde o olacak,ama o bilmem kaçıncı kuşak akrabası için seni kıracak.Bu normal degil

Bir kere para verdinmi ardi arkasi kesilmez. Herseye riza gösterip tepene cikarmasaydin keske. Hic bir sey icin gec degil. Bir tane hayatin var baska yok bunu unutma.

Aman sen dogru ol baskalari egri olsun uzulme gurur duy bu halinle.
Bu dunyadan herkes gelip geciyor mal mulk para pul hersey kaliyor.
Asıl mirasimiz insanlarin yureklerine saldigimiz sevgimiz bence. Gerisi hikaye.
Vicdanin rahatsa ne ala.
Benim vicdanim cok rahat ama olan bana oldu hayatim maf oldu bumuydu bide ustune paragoz damgasi yedim nerdeyse kendime yediremiyorum. Derler ya iyilik yap denize at doner seni bulur bende tam tersi oldu. Allahtan tek dileyim bir gun farkina varip bin pisman olmasi. Ama boyle insanlar ne anlar ne pisman olur cok zoruma gidiyor

Bir kere para verdinmi ardi arkasi kesilmez. Herseye riza gösterip tepene cikarmasaydin keske. Hic bir sey icin gec degil. Bir tane hayatin var baska yok bunu unutma.
Evlendigimiz ilk yillar para yuzunden kirmiyim annesidir babasidir benimkilerde boyle olabilirdi falan sucu yok mantiginda gittim. Uzmek istemedim iki kurus icin. Nerden bile bilirdim boyle olucak ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…