• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bou bouna boanyoruz..:(

canım kurtulmana çok sevindim daha önceki göğüs mevzusunu okumuşdum
ayakları üzerinde duran bir kadınsın biliyorum çok zor ama sana daha layik
çocuklarının babası olacak biiri eminim karşına çıkar işsiz güçsüz bir adama
yıllardır bakıyorsun ve mükafatı 1 tokat oluyor çok yazık çok üzüldüm
seni baş tacı edecek bir erkek çıkar elbet karşına sakın geri adım atma
sen ne yapacağını iyi bilirsin::)))

Dönecek ama beklemeyeceğim.. Anlaşmalı boşanma için gelmesi gerekiyor çünkü ikametimiz Ankara'da, arayıp biran önce gel boşanma işini halledelim diyeceğim..

Hakkınızda hayırlısı olsun.
En önemlisi umarım hayatında bu evlilikten öte pişmanlığın olmaz.
Herşeyin gönlünce olmasını diliyorum.

Ben erkek olup aynı şeyi bizim evde ben yapsaydım eminim babam da bana bir tokat atardı. Annesi ve babasının ikinci evlilikleri ama onlar da bu durum için hiçbir şey söylemiyorlar. Baştan beri istememişlerdir belki.. Bazen sırf onların inadına savaşmalımıyım diye düşünüyorum, onların istediğinin olmasını istemiyorum. Ama bu seferde ben çok daha fazla yıpranacağım.. Hayırlısı artık, henüz bir ses seda yok, bekliyorum bakalım..

Ben erkek olup aynı şeyi bizim evde ben yapsaydım eminim babam da bana bir tokat atardı. Annesi ve babasının ikinci evlilikleri ama onlar da bu durum için hiçbir şey söylemiyorlar. Baştan beri istememişlerdir belki.. Bazen sırf onların inadına savaşmalımıyım diye düşünüyorum, onların istediğinin olmasını istemiyorum. Ama bu seferde ben çok daha fazla yıpranacağım.. Hayırlısı artık, henüz bir ses seda yok, bekliyorum bakalım..

sakın bu hataya düşme, böyle bi savaşın kazananı olmaz, herkes kaybeder, kazandığını sansan bile
hatta sırf eşin boşanmak istediği için eşinle barışmak isteyip istemediğinide bir değerlendir, yani beni nasıl bırakır ben onu bırakmalıyım psikolojisi

bence duygularını objektif değerlendir, sonuçta çoğu erkek, istediğin şeyleri uzun vadeli olarak kabullenemez yani senin onun ailesiyle görüşmemeni

bence hem kendini hem onu özgür bırak

Son düzenleme:
Boşanmış bir ailenin evlâdı olarak söylüyorum ki; boşanmak, bazen insanların başına gelen en güzel şeydir. Gerçekten. Bence boşanırsanız boşu boşuna boşanmış olmayacaksınız, ama boşanmazsanız emin olun boşu boşuna yıpranacaksınız uzun vadede.

Bugün maddi güvencesi olmayan, hatta ailelerinden destek görmeyen kadınlar bile ruh hastası kocalarını terk edip hayatlarında yeni bir sayfa açabiliyorlar her şeyi göze alıp. Siz çalışan, bilinçli bir kadın olarak ne diye kendinizi ezdireceksiniz ki?

Ve lütfen birileriyle inatlaşacağım diye bir şeylere kalkışmayın. Emin olun siz yıpranırsınız. Bacağınızı bu kapandan kurtarın ve hayatınıza öyle devam edin. Zaten tek başına oturttuğunuz bir yaşamınız var, daha ne olsun? ış arayıp evine ekmek getireceğine eşini tokatlayan bir adamdan ne bekleyeceksiniz?

Geri döndüğünde -dönecek- zaaflarınızdan yararlanmasına izin vermeyin. Katı olun, taviz vermeyin. Şu aşamada bile taviz veren siz olursanız gerçekten bundan sonra olacaklardan korkulur.

Merhabalar...
Daha önce yine burda görümcemin yaptıklarından bahsetmiştim. Evimde görümcemin göğüsleri ortada videosunu bulmuştum ve bu nedenle tatışmıştık eşimle. Bu olaydan sonra eşime her sorunumuzu yazmayı ve tek tek hepsini karara bağlayıp imzalamayı teklif ettim. Kabul etti, konuştuk, anlaştık.
Eşim 2 senedir işsiz. 6 ay askere gitti, yine 6 aydır da İstanbul'da eğitim de. Evlendiğimizden beri evin herşeyini ben karşılıyorum, ailesinden hiçbir yardım görmedim, bütün eşyaları ben aldım Halen borç ödüyorum. Bugüe kadar bundan hiç gocunmadım. Kayınbabam evime ilk kez gelirken içinde 1 parmak kireç oluşmuş bir çaydanlık getirdi hediye olarak. Biz onlara gittiğimizde de 1 poşet ikinci el eşyayı toplayıp tutuşturdu elime.. Ben de ilkinde sesimi çıkarmamıştım ama bunun sürekli olmasından korkup onları evime getirmedim. Eşim askerde iken de bir kez arayıp sormadılar yaşıyormusun diye.. Görümcem derseniz daha beter.. Eşim birgün onlara gitti, ben gitmemiştim. Aradı niye gelmedin diye.. Gelemedim, başka zaman inşallah dedim. Bana ne dese beğenirsiniz... "Çok ta lazım değilsin..!" Aslında bunlaın hiçbirini önemsemem, ama bu olanlar kaşısında eşim yine de sürekli onları savunuyor. Hatta babasının getirdiği çaydanlık hakkında "böyle şey mi olur ayıp" dedim ertesi gün temizlemiş çaydanlığı..
Yaptığımız anlaşma sonucu onların yanında yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyip beni savunursa bayamda onlara gideceğime dair karar aldık. Ancak hiçbir şekilde ablası ile aynı ortamda bulunmayacaktım. Gittik, 3 gün sorun olmadı, bayramın 2. günü kahvaltıda ablası geldi ve saat 3'e kadar hiç sesimi çıkarmadım. Ama eşim sözünü tutmadı, gel bayram ziyaretine gidelim dedim kalkmadı, sinirlerim bozuldu ve evlerinde beni buraya kandırıp getirdin diye çıkıştım. Tartıştık ve bana ilk kez tokat attı. Ertesi günü de eve gelip bütün eşyalarını topladı ve boşanmak için geleceğim diyerek çıktı gitti.
Onlar ne yaparsa yapsın benim kabul etmemi istiyor, karışmam ama eğer bir tarafta onlar bir tarafta ben varsam sürekli beni suçluyor. Ben 2 senedir evliyim, onlardan hiçbir şey görmedim. 2 senedir hem yükseklisans yapıyorum hem çalışıyorum hem de ev kuruyorum, işte eşim böyle teşekkür ediyor bana. 1 senedir İstanbul'da olduğu için zaten yalnız yaşıyorum. Yine onlara benden çok değer verdiğini gösterdi, çekip gitti, bir daha da aramadı.. Eşime ailesi ile mutluluklar diliyorum.. Buna da alışacağım zamanla..

ya pardon ama böyle koca olmaz olsun canim hep armut pis agzima düs demis sende yapmissin olucak sey degil bu kadarini yapmak bir kadina düsmez bence hic emek vermedigi evliligi bitirmek bu yüzden kolay oluyor iste bosa su adami sana degerini verecek adamla ol derim ben mutluluklarra.s.a.s.

bence öncelikle cocugun olmadıgı için sanşlısın en azından bravoo 2 sene evlilik hemen cocuk yapmamıs keske herkez yapabilse bunu tanıma aşamasında...eşinin 2 sene çalışmaması çok büyük bi süre bu 2,ay değil ,3 ay değil.sen hem okuyosun,hem çalışıyosun,hem eve katkıda bulunuyosun eşin bunları anlamıyor,anlamazda.bazı erkekler böle sabit fikirlidirr işte,değişeceğinede inanmıyorum..bencede hiç boşuna bi sebep değil yıpratmayın hayatlarınızı derim belkide boşanmak en hayırlısı...

Passifloracım nasılsınn...haber varmıı aradı mııı hiçççççç merak etim

Aramadı hala..
Ben geçen 6 seneme acıyorum, bugüne kadar hem ben hem ailem baş tacı ettik. Anlaşmalı boşanalım diye gelirse kabul etmemeyi düşünüyorum, kendisi ne yapıyorsa nereye başvuruyorsa gitsin.. Bugüne kadar hiçbir sorumluuğu üstlenmediği gibi eminim bunuda benim üzerime yıkmaya çalışıp kolaya kaçacak. Artık kesinlikle umursamayacağım, taviz vermeyeceğim, hatta geldiğinde eve bile almayı düşünmüyorum.

Aramadı hala..
Ben geçen 6 seneme acıyorum, bugüne kadar hem ben hem ailem baş tacı ettik. Anlaşmalı boşanalım diye gelirse kabul etmemeyi düşünüyorum, kendisi ne yapıyorsa nereye başvuruyorsa gitsin.. Bugüne kadar hiçbir sorumluuğu üstlenmediği gibi eminim bunuda benim üzerime yıkmaya çalışıp kolaya kaçacak. Artık kesinlikle umursamayacağım, taviz vermeyeceğim, hatta geldiğinde eve bile almayı düşünmüyorum.

Biliyorum ne desek boş
Her söz ahkam kesmek gibi gelebilir
Ama geçen 6 seneye acımayı bırakıp kurtardığın geleceğe sevinmelisin
En azından bi ömrü çürütmesine izin vermiyorsun
Bundan sonra daha güçlü daha özgür ve daha mutlu olman dileğiyle
Sevgiler

kaybeden o olur bence...senin gibi bir kadini bulmusta begenmiyorhale bak....tam nankorluk...zaten yazindada belirttigin gibi cogu seyini yanliz yapip,ustune ustuk birde yanliz kaliyorsun aylardir....bence seni haketetmeyenin pesine dusme...guzel guler yasaman dilegiyle...

evliliği; eşinin ailesiyle geçimine bağlı olan erkeği ne yaparsanız yapın mutlu edemezsiniz..

adam aklına koymuş sanırm boşanmayı.. kapı orda.. ailesi baksın ona artık.. işsiz oğullarına ne kadar tahammül edebilecekler bakalım?

bu yoruma sonuna kadar katılıyorum.
aileisnden koptuğunu ayrı bir hayatı oldugunu
kabul etmesi gerekiyor
etmezse sonuç ortada işte
hakkınd ahayırlısı canım.

isabet olmuş gitmiş işte bırak dönmesin ,herşey sana ait ,eşyalarımı almaya geldim derse çaydanlığı ver yolla ..

isabet olmuş gitmiş işte bırak dönmesin ,herşey sana ait ,eşyalarımı almaya geldim derse çaydanlığı ver yolla ..

:lepi::lepi::lepi:
Sen onu maddi manevi sırtında taşı, o daha da fedakarlık bekleyerek ailemi de taşı desin...
Madem kadın olarak hep alttan alacağız, korunulası ve alttan alması gereken varlıklarız ya (;) hani, kendileri eşin askerdeyken niye sahip çıkmamış gelinlerine,
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu keseri hep kendine yontmasın, bırak gitsin hakkında hayırlısı böyleymiş.

canım hiçde boşu boşuna değilmiş yaaaaaaakannehir
bi yuva kolay kurulmyuo ama tek taraflı fedakarlıklarlada yürümüyo
boşver tatlım üzülme o kaybetmiş
ohh sen çalışyıosun güçlü ol o yansın haline
hakkınızda hayırlııs olsun inşlhh

böyle bi anlayış var mı yaa? bi erkek eşini nasıl ezdirir? aielisne onun istediği gibi davranmak zorunda değilsin sen.saygısızlk yapmadığın sürece istediğin gibi davran ama bu iş çoktan bitmelydi canım.
o seni haketmiyor.inan bana seni korkutmak için gitmiş evden.ona mecbur olduğunu ve istediklerini yapacğnı düşünüyor.güya sen o yokken onun istediği gibi bi eş olup çıkacaksın, seni affedecek..hem suçlu hem güçlü..suçlu olan o ama seni suçlu duruma düşürüp senden af dilemeni bekliyo resmen.eve gelince ayaklarına kapanmanı falan bekliyo heralde..
kesinlikle bitir.yuva kolay kurulmuyo ama yaptıklar affedilcek şeyler değil.böyle bi insan için mücadele et diyemem..sen bilirisn canım

sürekli ailem ailem diyen adamı boşayacaksın annesiyle mesut olsun ,madem senin değerin yok çekme,mutlaka yiyecek bir ekmek bulursun maden onun için değersizisin

ne çekiyorsun seni seven değer veren biri ile evlen bence sevgi saygı değer yoksa daha niye evlenme?? allahtan okuyorsun elin iş tutar sende herşeyin
en iyiisne layıksın!!!!

Hiçte boşu boşuna boşandığını düşünmüorum
Neden böyle düşündüğünü anlıyamadım doğrusu . . karşında senin paranı yiyen sana değer vermeyen bi adam var . . .aile olabilmenin sorumluluğunu bilmeyen bir şahısla hayat sürermi . . . .başlığında pişmanlık var gibi . .oysaki pşmn olucak üzülecek olan eşin olmalı . . bırak ne hali varsa görsn .sakın anlaşmalıda boşanma !
Bu zamana kadar omuzuna yük binmemiş olabilir eşinin ama bundan sonra binmeli
Anlasın anyayı konyayı :mymeka:

Back
X