Boy problemi

yeni pasaportum cikarken kadin bana boyumu sordu 1.55 dedim..biz bunu pasaportuna 1.56 olarak yazalim dedi ve öyle yazdirdi öyle kaldi ahahhah 1 cm ne farki olur allah askina.. hic anlam verememistim benim icin üzüldü herhalde hehe..zira ben gururla 1.55 demistim :) boyumdan memnunum..memnun oldugum icinde uzun boylu kadinlara hic özenmedim..hatta begenmem ama kimse alinmasin herkesin zevki ayri sonucta

boyumla ilgili bana laf sokmaya calisanlara da bazen icten bazen disa vurarak guluyorum cunki komik geliyor...dertleri benim derdim degil
 
Ben de 1.56'yım. Lisede öğretmenim çoğu zaman aralarında kayboluyorum:) kiz öğrencilerimden ikisi etrafımı sarsa ben yokum :)
Açıkçası rahatsiz değilim bu durumdan beni sadece elbise seçmek zorluyor. Yakın zamanda kilo da verdim. Artık üstüme hiçbir şey olmuyordu. Bir de moda olmus şimdi salaş giysiler, kaç kez kıyafet bakmaya cikip elim boş döndüğü oldu. Zaten kol asla olmaz onu kabullendim, yaptırıyım da bedenen de olmuyor artık hep pot duruyor üstüme ne giysem.
Şunun dışında bir derdim yok açıkçası . Ne beğendiğim kıyafetleri bırakmak zorunda kaldım
 

Şu 155-156 boyu olup kiyafet bulamayan ya da cocuk reyonundan giyiniyorum diyenlere şasiriyorum. Ayni boydayiz sizinle ve 45 kiloyum şuan. Hayatimda hiç cocuk reyonundan giyinmedim ve üstüme aldiklarimin kollari uzun gelmiyor, pantolon pacalari uzun gelmiyor, hiç bu sebeble tadilat yaptirmadim. Bir suru elbisem var dar, salaş, mini, midi boy şeklinde her çesit. Bazi markalarin kaliplari çok kocaman onlari güzelce eledikten sonra kiyafet sorunu diye birsey kalmiyor ama ayni magazanin icindeki urunlerde bile bazen beden farki olabiliyor tabi.
 

Pantolonları hangi markalardan alıyorsunuz? Ben şimdiye kadar paçasını kestirmek zorunda kalmadığım bir pantolon bulamadım.
Aynı sorunu ceket ve kabanda da yaşıyorum. Kolları uzun gelmeyeni bulana kadar canım çıkıyor.
Markadan mı ya da bilmediğim bir detay mı var acaba?
 

Özel bir marka degil pantolonlarimin buyuk kismi herkesin bildigi maviden ama maviden olmasinin sebebi sadece paça boyu değil. Baska herkesin alisveris yaptigi bilindik magazalardan da bikac pantolonum var paça tadilat yaptirmadim hiç.

Üst kıyafetlerde kollarinin uzun gelmesi sorununu hiçbir markada yaşamadim diyebilirim.

En çok yaşadigim sorun kalip sorunu oluyor 34 beden diye basıp aslinda icine 36 -38 bedenlerin girecegi kiyafetler yapan magazalar onun disinda paça ve kol sorunum olmadi.
 

Gerci kiyafet sadece boyla alakali degil. Muhtemelen omuzlarin dar veya düşüktür oyuzden kol boylarinda sorun yaşiyor olabilirsin, pantolondaysa boydan ziyade bacak boyu önemli aslinda, muhtemelen bacaklariniz gövdenize göre daha kisadir.
Kendim sordum kendim cevaplamiş oldum biraz dusununce.
 

Ben de kotlarımı genelde maviden alıyorum ama hep kestirdim. Hatta maviden yıllar önce aldığım bir pantolon 3-5 yıkamada uzamıştı da tekrar kestirmek zorunda kalmıştım asdfgh Benim lanetim midir nedir bu




Ovv bacaklarıma laf söyletmem. En beğendiğim ve kadınlar tarafından en iltifat alan yerimdir. Erkekler söyleyebilse onlar da iltifat ederdi bence
157-158'im ama totom yere yakın durmuyor, bacak boyum uzundur. Benden birkaç cm uzun arkadaşlarımdan bile uzun bacaklarım.

Omuzlarım da standart. Aldığım her şey omuzlarıma tam oturuyor zaten. Gerilme ya da sarkma olmuyor ama kolları bilekte bitmiyor çoğunlukla. Belki kollarım kısadır.

Yalnız maviden aldığım iki pantolona baktım şimdi, farklı zamanlarda almıştım.
Biri 24, biri 25 ama ikisinin de boyu 32
Daha eski olanların etiketi silinmiş artık, okuyamadım ama onlar da öyledir sanırım.
Daha kısası olsa alırdım bence. Ben almasam yardımcı olan görevli verirdi daha kısasını. Her mağazaya her boy gitmiyordur belki.
 


32 büyük daha kısalari tabi ki var. Mavinin insternet sitesinden jean pantolonlara bakabilirsin boy ölçüleri yaziyor. Bunca zaman uzun paça alip tadilat yaptirman boşuna olmuş
 
sut icin veya kalsiyum alin. yastiksiz uyuyun. kuru üzüm yiyin her gün.
 
Kiz ne istiyon biz uzunlardan manken gibiyik eheheheh
 
Önce kendinizle barışın. siz kendinizi sevmedikçe başkalarının dedikleri sizi böyle kötü etkilemeye devam edecek.
bu arada ben 1.52'yim. benle de çok alay etmeye kalkıştılar ama hiç bi zaman izin vermedim. ne bileyim ben kendimi seviyorum ya. minik bişeyim. her yere sığıyorum, daha esneğim. hı zaman zaman söylenmiyo muyum allahım bi 10 cm daha koyuverseydin hamuruma nolurdu yaa falan diye ama...sonra geçiyor. açıkçası bunu hiç dert etmedim. vücudumu uygun giyinirim. boyumu uzun göstericem diye yaşımdan büyük kıyafetlere/makyajlara bel bağlamam.

Ayrıca arkadaşlarınız ne kadar kabaymış. lütfen onlara duygularınızı anlatın. bunun artık değişmeyeck bişey olduğunu, onar böyle konuştukça sizin üzüldüğünüzü, kırıldığınızı anlatın. bu konuda duygularınızı paylaşmaktan çekinmeyin.
 
32 büyük daha kısalari tabi ki var. Mavinin insternet sitesinden jean pantolonlara bakabilirsin boy ölçüleri yaziyor. Bunca zaman uzun paça alip tadilat yaptirman boşuna olmuş

Aynen salakça olmuş cidden
Ama 30 yaşındayım, yani yaklaşık 15 senedir aynı boydayım, bir sürü markadan bir sürü pantolon aldım; hiç görmemiştim daha kısalarını.
Denemeye hep en küçük ebatlardan başlarım, hiç denk gelmedim. Ya her mağazaya her boy gelmiyor ya da hemen tükeniyor.
İnternetten hiç pantolon almadığım için de görmemiştim. Mavide 25 numara bile varmış. Aydınlandım resmen, bugün hayatımın değiştiği gündür
 

Ben de internetten almiyorum magazadan aliyorum hep. Gör diye internet sitesini önerdim yoksa magazalarinda da var çeşitli boylar. Hem istanbul hem bursada farkli farkli magazalarina gittim mavinin 32 boy kimse elime tutuşturmadi simdiye kadar garipmişler.
Yine de gittigin yerde bulamazsan en azindan begendigin ve sana olan pantolonun kodunu siteden aratip bulup boyuna uygununu bulursan alabilirsin bir dertten kurtuldun.
 
ben 1.78 im eşim 1.76 ben babet giyiyorum. Allahtan eşim iri spor ayakkabıları seven biri ayakkabıyla eşitleniyoruz.
ben hiçbir zaman sarılınca eşimin göğüs kısmına denk gelip kalp sesini duyamıycam, beni hiç küçüğüm diye sevemiycek,
internette alışveriş yaparken mankene olan benim nereme gelir hesabı yapıcam kısa gelenlere çare bulamıycam ,kendime göre ayakkabı bulamıycam çünkü 40 numarayım, yada hiç topuklu giyemiycem
ama senin hayatına giren erkekler hep senden uzun olacak
ayrıca erkekler genelde uzun boylu kadınlara hayrandır ama tercihleri hep minyon olur.

uzun boyuna uzun boylu erkek bulamayan kızlar, gelin sarılalım 1.80 erkekleri hep minyonlar alıyor
ama yinede minyon olmak şanstır. minyon candır, sevgiler
 
Ben tesetturluyum normal giyim de var evet, evde giymek için alınca buluyorum ama tesettür giyim aşırı salaş ve büyük. Hiçbir tesettür firmasında 34 beden yok mesela. Dün bir kaban denedim güya 36 beden...içine düştüm. Eskiden tadilat ile hallediyordum ama bende su an 43 kıloyım. Hiç bulamıyorum
 
Kizlar burda 156dan yakinirken gecen boyumu olctum 155 kusure dusmus... sanirim Allah’in hosuna gitmedi sikayet etmem (yoga yapiyordum biraktim bir suredir, ondan sanirim)

her neyse, onemli de degil dusununce. Bu durumu biraz yanliz kalip dusundum bu aralar ve arkadas grubumu degistirmeye karar verdim. Benim ortamim universite ortami ve insanlar ister istemez cocuk kaliyor.. yoksa 30 yasinda insanin hala boyuyla mi dalga gecilir? Bu ne yani? Beni boyle bir ruh haline sokmalarina kizdim, ama daha dogrusu kendim buna izin vermeme uzuldum. Araladaslik boyle olmamali, insan arkadaslariyla gezerken “acaba bu sefer nerden tokat gelicek?” Diye dert etmemeli, kendini onlara yetistirneye calismamali/ eksik hissetmemeli. Su dunyada derdimizi hafifletmek icin bulunuyoruz.

dedigim gibi bi sure kendi icime cekildim, yavas yavas yeni ortamlara katilmaya calisacagim. Eski ve dangoz olmayan, iyi vakit gecirdigim insanlari arayacagim tekrar. Boy takintisi yavas yavas cozulecek birsey ama kimsenin cocuksuluguyla ve aptalligiyla ugrasmayacagim en azindan...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…